Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Hoe zit het met de algemene voorwaarden van sociale media?

  •  
09-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
TwitterSV.jpg
Website beoordeelt algemene voorwaarden social media... Twitpic krijgt laagste notering ... Facebook scoort beter
Voor iedereen die niet de moeite neemt om op internet de algemene voorwaarden te lezen, is er nu een oplossing. Technologen, advocaten en belanghebbende partijen hebben de handen ineengeslagen en zijn een initiatief gestart om samenvattingen te maken van de eisen die bedrijven stellen bij het gebruik van de diensten. Vaak bestaan deze uit honderden pagina’s. Op de website TOS;DR kunnen gebruikers van software applicaties in een oogwenk zien hoe het met de gebruiksvriendelijkheid is gesteld.
Het project is in juni gestart en heeft inmiddels van de meeste populaire websites visuele samenvattingen gemaakt. Zo kun je zien wat er met je foto’s gebeurt als je ze uploadt, of hoe moeilijk het is om je account op te heffen. Bovendien onderzoekt TOS;DR in hoeverre een gebruiker goed wordt geïnformeerd over wijzigingen. Opvallend is dat TwitPic, de fotoapplicatie van Twitter, slecht uit de bus komt. De foto-applicatie van Twitter wordt gekeurd met ‘klasse E’, de allerlaagste notering. Ook social-bookmarking-website Delicious werd door de deskundigen negatief beoordeeld. Google en Facebook komen er beduidend beter vanaf.
twitpicinline
De initiatiefnemers staan open voor iedereen die een bijdrage wil leveren. Mensen die mee willen lezen en van algemene voorwaarden een samenvatting willen maken kunnen zich aanmelden op de website tos-dr.info cc-foto: Steve Rhodes
The Atlantic:  Finally, Someone Read the Terms of Service So You Don’t Have To Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar