Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe word ik Homo Wapiëns in tien eenvoudige stappen

  •  
25-10-2021
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
1033 keer bekeken
  •  
tinfoilhat

© cc-foto: Rory112233

Jij bent de Bron.
De Homo Wapiëns, ook wel ‘wappie’ genoemd, is een sociaal-psychologische aftakking van de normaal denkende mens die zijn habitat heeft gevonden in een welvarend land. De opvallendste kenmerken van deze mensachtige zijn: afwijkend en pseudowetenschappelijk denken, gevoelig voor meeloopgedrag en bijgeloof, onduidelijke primaire angsten, een hoge mate van hypocrisie en zeer wantrouwend tegenover de regering, RIVM, statistieken en meetbare causale verbanden.
Je kunt wel begrijpen dat deze niche (rol in de natuur) niet voor iedereen is weggelegd en dat je misschien niet thuishoort tot deze populatie. Desalniettemin zijn hier tien stappen die je kunnen helpen om toch een kans te maken op het Wappiedom.
1. Jij bent de Bron.
Overtuig jezelf dat je te allen tijde recht hebt op al je vrijheden, omdat je het verdient om in één van de meest welvarendste landen te wonen. Je hebt dus ook het recht om een besmettingsbron te zijn met vrije uitloop. Dat je hierdoor de gezondheid van anderen in groot gevaar brengt (volgens die anderen) is voor jou niet relevant. Je hebt immers je eigen medische mening daarover.
2. Noem het corona-deurbeleid van Nederland discriminerend.
Je krijgt geen toegang tot horecagelegenheden en bepaalde events zonder coronapas, en dat is gemeen! Een negatieve PCR-test verleent weliswaar toegang maar is niet relevant omdat je genoeg (niet wetenschappelijk onderbouwde) voorbeelden op YouTube en Facebook kunt vinden die de geloofwaardigheid van dit soort testen uitdaagt. De gevaccineerden en de zorgverleners discrimineren jou niet direct, maar omdat ze de coronaregels van de overheid volgen toch eigenlijk weer wel.
3. Noem het corona-deurbeleid van Nederland apartheid, als punt 2 niet werkt.
Het door Nederland ontworpen woord ‘apartheid’, of filosofie, klinkt lekker in de mond en is elders recent pas afgeschaft (1990), dus historisch relevant. Tijdelijk je luxe-privileges niet mogen gebruiken uit besmettingsvoorzorg voelt natuurlijk net zo hard en traumatisch aan als tweeënveertig jaar systematisch geweerd, gediscrimineerd, gemarginaliseerd, gecriminaliseerd, geëlimineerd of zelfs vermoord worden om een stom detail zoals huidskleur. Als iemand uit een minderheidsgroep repliek durft te geven op dit punt, roep dan ‘slachtofferrol’ of iets dergelijks, want wat weten zij nou?
4. All Wappies Matter.
Als je een tijdje geleden ‘All Lives Matter’ hebt geroepen, ontken dat en verander je hashtag in #AWM . Je bedoelde toen niet ‘alle levens’ natuurlijk, alleen dat van jou. Jouw bewegingsvrijheid en je privilege zijn nou eenmaal ten alle tijden belangrijker dan zeuren over systematische racisme.
5. Flirt met rechts.
Trek je gevoel van gediscrimineerd worden door naar rechts, en flirt met populistische partijen die, zoals ze zeggen, burgers zoals jij een stem geven! Dat ze je ontevredenheid oogsten om hun kiesklantenbestand te vergroten is alleen maar positief, omdat ze als grotere partij meer invloed kunnen uitoefenen in de politiek om aandacht te vragen voor het voortbestaan van Wappiedom. Misschien ben je niet helemaal eens met het volledige vernietigingsprogramma van populistische leiders, maar nood breekt nou eenmaal algemene mensenrechten. Vrijheid boven alles.
6. Zoek en gij zult vinden (op internet).
Dat vaccinaties niet preventief werken maar een gevaar zijn kun je bewijzen door je eigen verhaal te creëren over Covid-19. Maak gebruik van medische, biologische en genetische termen (zie onder) ook al weet je de betekenis, functie of toepassing er niet van. Lekker belangrijk.
Vergeet niet in je verhaal het woord ‘vaccineren’ te koppelen aan allergieën, onvruchtbaarheid, autisme en moord, al bestaan daar (nu nog) geen causale verbanden of statistieken voor om het te onderbouwen. Zoek op internet en gij zult vast wel een blog, video of een opinie  daarover vinden.
Hulpwoorden: Vector, prevalentie, humorale afweer, antigeen-antistof complex, cytokinen, endotoxinen, macrofaag, B-lymfocyt, cytoxische T-cel, mestcel, dendriet cel, apoptose, pathogeen, mRNA, DNA, genoom, mutatie, reverse transcriptase, receptoreiwit, virulentie, MHCII, HLA systemen, virusenvelop, capside, transmembraan.
7. Vermijd lugubere historische pre-vaccinatie statistieken van epidemieën.
“…In de 19 e eeuw zijn wereldwijd miljoenen mensen overleden, ernstig ziek geworden of moesten misvormd door het leven gaan omdat er geen vaccinaties bestonden tegen polio, dodelijke mensenpokken, mazelen en meningitis. Dat is nu gelukkig anders. Vaccinaties hebben veel ziektes nagenoeg uitgeroeid en beschermen de…”
Blablabla… vermijd dit soort literatuur. Ga naar punt 8.
8. Weiger alle vaccinaties, ook als je een serum nodig hebt.
Wanneer je wordt gebeten, door een giftige slang of door een hond, kun je niet wachten op je trage immuunsysteem en dood gaan. Een serum zorgt ervoor dat je direct (niet jouw eigen) antistoffen toegediend krijgt om het slangengif of de tetanusbacterie (uit de bek van de hond) te neutraliseren. Dit heet onnatuurlijke passieve immuniteit.
Neem dit serum niet ! Je weet immers nooit welke andere bestanddelen er in zo’n prik zitten.
Andere manieren van immuniteit verkrijgen zijn overigens:
  • natuurlijke actieve immuniteit: wanneer je besmet en ziek wordt en het overleeft.
  • natuurlijke passieve immuniteit: wanneer je antistoffen krijgt via moedermelk (van je eigen moeder natuurlijk).
  • onnatuurlijke actieve immuniteit: wanneer je wordt gevaccineerd.
Maar dat wist je natuurlijk al…
9. Toon spijt dat je in de pre-wappie tijdperk een DKTP- en BMR-vaccinatie hebt gehad.
Je was jong en wild en iedereen nam vaccinaties. Dat je daarom nu niet dood bent of met de schadelijke gevolgen moet leven, zoals permanente polio gerelateerde verlamming is niet te bewijzen (door jou). Jij bent in ieder geval blij dat je niet autistisch bent geworden daardoor. Net als Prinses Christina (1947-2019) die weliswaar moest leven met één blind oog en een vertroebelde lens in het andere omdat haar moeder rode hond kreeg terwijl ze zwanger was van haar. Autisme is toch echt erger.
10. Wees hypocriet als je intensieve zorg (en een IC-bed) nodig hebt.
Het zal je maar gebeuren. Je bent besmet door Covid-19 (zeggen ze) ernstig ziek geworden en nu moet je worden opgenomen. Beschuldig integere medici en ander zorgpersoneel van onkunde en meeloopgedrag pas nadat je geholpen bent beter te worden. Door een zuurstofmasker praten is gewoon lastig.
Ga ook niet discussiëren met anderen over de Big Pharma, levensreddende medicijnen, prikken en de pijnstillers die je krijgt toegediend. Zieke mensen zijn immers vaak in de war.
Waarschijnlijk zal je horen dat je behoort tot de negentig procent Covid-19 spoedpatiënten die niet zijn gevaccineerd en daardoor onnodig veel druk leggen op de zorg. Hierdoor moeten andere spoedpatiënten, die wel gevaccineerd zijn, langer wachten op bijvoorbeeld een hartoperatie. Geloof dan dat het ligt aan een falend (ziekenhuis)beleid en nooit aan jou.
Jij bent immers de bron.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (76)

Break on through
Break on through5 nov. 2021 - 6:58

Heel goed initiatief. Je kunt alle leipo wappies er zo uit filteren in de reacties hieronder. Staan op hun achterste benen. Maar wel zonder mondkapje natuurlijk en arm in arm met een wildvreemde ????✌

Dampert
Dampert2 nov. 2021 - 18:00

https://www.linkedin.com/pulse/corona-noodkreet-van-4-seh-artsen-anne-marie-van-asten?trk=public_post-content_share-article Ook allemaal wappies zeker? Verdeel en heers werkt nog steeds uitstekend en de echte veroorzakers van het gebrek aan zorgcapaciteit blijven buiten schot. Benkaddour laat zich voor het neoliberale karretje spannen en doet lekker mee met het zaaien van haat en verdeeldheid. Ik ben zelf overigens volledig gevaccineerd, maar ik word doodziek van het klimaat dat momenteel gecreëerd wordt.

1 Reactie
sr626
sr6264 nov. 2021 - 0:07

waarom reageren? niemand neemt hier notie van

VFW
VFW27 okt. 2021 - 7:25

Mevrouw is blijkbaar lid van de Kerk van de Coronagelovigen. En zoals de meeste gelovigen, dulden die geen kritiek of afwijking van de Ware Weg. Hoe kun je ook gelovige worden: 1. Juich het toe dat grote groepen mensen zo goed als uitgesloten worden van deelname aan de samenleving omdat ze zelf willen beslissen of ze een vaccinatie nemen. 2. Verketter iedereen die kritisch is t.o.v. het coronabeleid en gooi deze critici liefst op 1 hoop met extreem rechts. 3. Neem alleen informatie tot je via de reguliere media, ofschoon die aantoonbaar een verlengstuk van de stem van de overheid zijn. En dat zelf ook toegeven. Dat heet p.r., geen journalistiek. 4. Neem klakkeloos aan wat het kabinet en het RIVM zegt, ondanks het feit dat het kabinet op meerdere fronten blijk heeft gegeven van incompetentie, het kabinet wordt geleid door een liegende premier en het RIVM herhaaldelijk veel te zwart scenario's schetste. 5. Negeer het feit dat de huidige vaccinaties nog in de testfase zitten (ik ben trouwens wel gevaccineerd) 6. Negeer het feit dat oudere vaccinatie wel een uitgebreide en geen versnelde toelatingsprocedure hebben gekend 7. Zeg dat vaccinatie-weigeraars achteraan moet aansluiten op de ic's, maar zeg dat niet van rokers, drinkers, verkeersovertreders die door te hard rijden in het ziekenhuis komen enz. 8. Ga niet met andersdenkenden in discussie, de Corona Kerk heeft altijd geleid, andersdenkeken zijn per definitie in de war.

2 Reacties
voorburg2
voorburg22 nov. 2021 - 7:08

Waarom in discussie gaan met mensen die mijn vrijheid inperken en mijn zorg verhinderen?

sr626
sr6262 nov. 2021 - 22:58

"Neem alleen informatie tot je via de reguliere media, ofschoon die aantoonbaar een verlengstuk van de stem van de overheid zijn." Ja hoor, de echt betrouwbare media zijn de Dagelijkse Standaard, GeenStijl en Antivaxxers op Facebook. Maar niet heus. Zwarte scenario's door het RIVM? Het wordt nog veel erger, met dank aan de alt-rechtse WAP (Wantrouw Alles Persoon) alliantie...

Absentereo
Absentereo25 okt. 2021 - 16:55

Ik denk niet dat je mensen gaat overtuigen door ze belachelijk te maken. Die wappies zongen over aerosolen een jaar voordat de overheid erover begon. Toen de jonge zijn hand in het vuur durfde te steken dat vaccins veilig waren waarschuwden ze al dat dat niet zo was. Toen vaccins verkocht werden als de ultieme oplossing was al duidelijk bij de wappies dat dat niet zo zou zijn... Het enige wat je ze echt kwalijk kunt nemen is dat ze niet in de pas lopen. Ze komen keer op keer met een verhaal wat nu irritant is en over een half jaar uitkomt... In Engeland is nu al tweederde van de ziekenhuis opnames volledig gevaccineerd. Nederland gaat daar ook heen... Maar ga vooral door met de vingers in je oren steken en ze belachelijk maken zonder op de inhoud in te gaan... Veilige lucht in binnenruimtes en investeren in de zorg. Dat zijn de echte oplossingen. Een zondebok aanwijzen gaat dat niet veranderen.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 20:22

Ach ja, zo creert iedereen zijn eigen realiteit. Ik heb geen enkele wetenschapper horen zeggen dat vaccinatie de ultieme oplossing is. Wel een belangrijk onderdeel van de oplossing. Hoezo zijn de vaccins niet veilig? het enige is dat ze uit de pas lopen? Nee, ze verspreiden een hoop onzin, die blijkbaar nog blijft plakken ook. Dat over die vingers in oren, haal ze d'r toch uit Absentereo, je rare verhalen overtuigen niemand.

DaanOuwens
DaanOuwens26 okt. 2021 - 17:56

@ Absentereo Jij schrijft: Veilige lucht in binnenruimtes en investeren in de zorg. Dat zijn de echte oplossingen. Merkwaardig advies. Het is onmogelijk om veilige lucht te garanderen op iedere plaats waar grote groepen samenkomen. Het is ook onmogelijk om de gehele gezondheidszorg structureel op pandemie sterkte te houden. De veilige lucht kan niet omdat dit enorme investeringen van ondernemers en publieke instellingen zou betekenen. Van privépersonen ook. Dat is een proces van jaren. De gehele zorg op pandemie sterkte brengen zou kunnen leiden tot een verdubbeling van de intramurale cure capaciteit. IC bedden van 1300 naar ruim 2000 bijvoorbeeld. In normale tijdens is 60 % van de IC-capaciteit benut. In jouw plan zit duur en goed opgeleid personeel meer dan de helft van hun werktijd niets te doen. Mensen worden daar doodongelukkig van. Nog los van de kosten. Ga maar een prikje halen.

DPU
DPU25 okt. 2021 - 12:20

Moet het niet homo wappiëns zijn ipv homo wapiëns?

agnar123
agnar12325 okt. 2021 - 11:29

Beste Fati, Er zit een fout in je titel. Je beschouwt de mens als 'homo sapiens'. Dit is onjuist en het gevolg van culturele vooroordelen en een misplaatst superioriteitsgevoel van mensen. Er is wat voor te zeggen om de mens Pan Mendax te noemen: de liegende aap. Er zijn wat verschillen tussen mensapen en mensen, misschien groot genoeg om te spreken van Homo Mendax. LOL. Zie: https://en.wikipedia.org/wiki/Names_for_the_human_species En: https://www.andreas333.com/index.php?pi=2467 Misschien is er een ondersoort, die nog beter liegt tegen zichzelf dan de gewone leden van Homo Mendax. We zouden deze varieteit kunnen noemen: Homo Mendax Wapiensis. O.i.d. Ter verduidelijking: Homo Mendax betekent niet: 'De Liegende Homo', of 'De Hetero die liegt over zijn seksuele geaardheid". LOL. Tot slot: Je bent punt 11 vergeten, het carnavals getal. 11. Het is gods wil.Of Allah Akbar. Of iets dergelijks. Als het gods wil is dat je doodgaat aan corona, ga je toch wel dood. En anders blijf je leven. Als alle mensen die zo denken iedere vaccinatie weigeren, stijgt de gemiddelde intelligentie van Homo Mendax. Als we dat 20.000 jaar volhouden, worden we vanzelf Homo Sapiens, gewoon door de evolutionaire zeef.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 9:56

Hoe word je vaccinatie getuigen, lid van de "goede" sekte met een onterecht superioriteitsgevoel ten opzichte van andersdenkenden 1 Je bent de bron. Weest overtuigd van je gelijk en bezie de wereld vanuit je eigen koker. Schuif de schuld naar anderen. 2 Wees discriminerend en bedenk manieren waarop je je discriminerende ideeën kan goedpraten. 3 Probeer iets wat terecht is, verder uit te bannen met nietszeggende en niet inhoudelijke argumenten. Accepteer geen tegenspraak en gebruik de media in je heksenjacht 4 Verwijs naar iets onbegrijpelijks alsof het de uitvinding van de eeuw is. 5 Geef de schuld aan het politieke systeem wat fout is en plaats de ongevaccineerden daarbij 6 Gebruik het internet in je voordeel en dat geldt voor beide zijden. 7 Wijs naar het verre verleden, toen de zorg nog een stuk slechter was en kweek angst, vooral veel angst. 8 Vergelijk Covid met een slangenbeet, waarbij de gevolgen van een slangenbeet onvergelijkbaar zijn. Vergroot de risico's en de gevolgen tot ongekende hoogte, en kweek angst, vooral veel angst 9 Doe net alsof de keuze van de eerder vaccinaties een eigen keuze was, terwijl dat natuurlijk niet zo was. Je had als kind niets in te brengen en vergelijk de gewone vaccinaties zo veel mogelijk met het pas voorlopig goedgekeurde vaccin. Heb het daar zo min mogelijk over. 10 Probeer op hypocriete manier de solidariteit in de zorg af te breken door alleen de ongevaccineerden buiten te willen sluiten, maar alle levensstijl gezondheidsproblemen buiten beschouwing te houden. Vergeet ook de mensen die om wat voor reden dan ok, niet gevaccineerd kunnen en mogen worden. 11 Schrap de grondrechten, waarbij iedereen gevaccineerde en ongevaccineerde zelf de keuze kan en mag maken, stel je zo repressief mogelijk op en probeer de oorzaak van het falende beleid op de schouders van de ongevaccineerden te leggen. Sluit je aan bij de sekte : Vaccinatie getuigen Binnenkort gaan ze met hun blad de straten langs om volgelingen te ronselen, of ze krijgen uitsluitend toegang tot de MSM, waarbij de andersdenkende gesensibiliseerd moeten worden of nog beter opgesloten in kampen.

8 Reacties
MG1968
MG196825 okt. 2021 - 10:35

Hoe dan ook @gimli, je brengt welbewust schade toe aan anderen hetgeen je met een simpele handeling kunt vermijden. Ook als je van mening bent dat niet jij maar vrijwel alle anderen de spookrijders zijn is het in ieders belang om toch (veilig) te keren.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 11:27

@MG1968 Met de bekende jij-bak, jullie ook. Jullie leggen de schuld onterecht neer bij de verkeerde personen. Ik ben niet in mijn eentje, en steeds meer mensen, waaronder ook gevaccineerden, zetten vraagtekens neer bij het gevoerde beleid. Ik mis inhoudelijke argumenten, alleen beschuldigingen en name calling.

adriek
adriek25 okt. 2021 - 12:37

Gimli je bent met vlag en wimpel geslaagd! Je reactie kan als case study in een boek over het wappieschap in de 2020's.

G127
G12725 okt. 2021 - 12:58

Mooie poging om ieder punt om te draaien, maar ik ben niet overtuigd. 1 Mensen voor vaccinaties zijn, baseren zich op wetenschappelijke uitgangspunten. Het redeneren naar de gewenste uitkomst zie je meer bij mensen die tegen vaccinaties zijn. 2 Misschien een paar argumenten geven waarom je het discriminerend vindt dat mensen tijdens een epidemie zich moeten laten testen of laten vaccineren voor een bezoek aan de bioscoop? Dat kan toch iedereen doen? 3 Ik mis de reactie op het punt: dat mensen vergaande vergelijkingen doen met historische vreselijke situaties (zoals Apartheid; waren bijvoorbeeld de grote meerderheid van een land geen stemrecht had en op vreselijke wijze werd uitgebuit), die echt van een andere orde van grote zijn dan de coronomaatregelen. Heksenjacht door de media? Wie is het slachtoffer? 4 Die geef ik je. Ik vond het een weinig geslaagd grapje. Ik snapte hem wel trouwens, maar hij was nogal flauw. 5 Je ziet dat op Coronademonstraties ook rechts-extremistische uitingen trekken. Daarvan nemen veel mensen nauwelijks afstand van of laten zich hierin meeslepen. Dat extreem-rechts bestaat is overigens gek genoeg geen fout van het politieke systeem, maar een vervelend bij-effect. In een democratie mag gelukkig iedereen zich organiseren. 6 Dat is het grote punt, nietwaar. Dat je het hebt over 'beide zijden'. Maar daar zie je het grote probleem: dat alle informatie (ongeacht de bron) op gelijke hoogte met elkaar wordt gesteld. Een wetenschappelijk onderzoek is in de echte wereld meer waard, dan een blogje op internet. 7 De zorg was minder en er waren ook.... geen vaccins. Vreemd trouwens dat mensen wel geloven in moderne zorg, maar niet in moderne vaccins. Die zijn door dezelfde groep mensen uitgedacht. Maar goed... 8 Tja: ik denk dat het punt over de werking van vaccins ging. Maar goed: misschien was die wat ver gezocht. Overigens opvallend dat je over angst noemt. Ik zie vooral veel angst bij mensen die zich niet laten vaccineren. Voor het vaccin bijvoorbeeld. 9 Dat is een Amerikaans punt dat 1 achterhaald is (de FDA heeft Pfizer definitief goedgekeurd in augustus) en niet van toepassing op de manier waarop de EMA het in Europa heeft gekeurd. 10 Er stond niet in dat mensen moesten worden buitengesloten van zorg. Alleen dat ze een beetje hypocriet omgaan met medische zorg en big pharma. En ik weet zeker dat de schrijver mensen die niet gevaccineerd kunnen worden, niet bedoelde. Interessante discussie over leefstijl trouwens. Alleen niet erg relevant: we hebben nog nooit de dreiging van triage gehad, door een overmaat aan rokers. Overigens is het ontvangen van een prik, natuurlijk een stuk minder ingrijpend dan een volledige verandering van levensstijl. 11 Daartoe heeft de schrijver niet opgeroepen. Die laatste zin vind ik trouwens heel bijzonder. Blijkbaar zijn de huidige maatregelen nog niet zo heel erg, als er nog steeds dingen moeten worden verzonnen om mensen die voor coronavaccinaties zijn als repressief af te schilderen.

MG1968
MG196825 okt. 2021 - 13:17

@Gimli "Ik mis inhoudelijke argumenten" Jups. Zie o.a. puntje 6.

Mart5
Mart525 okt. 2021 - 13:53

Precies! En voor G127 hieronder. Wat je niet lijkt te snappen is dat mensen die zich niet met deze Coronavaccinaties in het algemeen veel beter geïnformeerd. Jij schijnt te denken dat het wetenschappelijke uitgangspunt is dat je je moet laten vaccineren. Dat is onjuist. Onafhankelijke wetenschappers geven juist aan dat het vaccineren van de hele bevolking onverstandig is. Dat gaat gelijk door naar je punt 6. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de vaccins vrijwel geen enkele bescherming bieden tegen besmetting en je immuunsysteem potentieel verzwakken tegen andere virussen. Jij kijkt niet naar wetenschappelijk onderzoek, maar naar wat je in de kranten leest. Dan heb je ook meteen antwoord je punten 1 & 2. Er zijn veel meer besmettelijke gevaccineerden dan ongevaccineerden, maar alleen de 2e groep moet zich laten testen. Daar zit geen logica in. Punt 9, dat goedkeuren van Pfizer was niet op basis van wetenschappelijk onderzoek. Het toont aan wie de macht heeft in de VS. Gelukkig zijn ze hier (net iets) minder gek. En dan je punt 10. Enig idee hoeveel mensen Uberhaupt worden opgenomen met Covid-19 t.o.v. het totale aantal opnames? Uiteraard niet, want de media zijn niet bezig met zaken in perspectief plaatsen, maar alleen met angst verspreiden. Ik zal het dus geven. In september waren er 1492 opnames. In die tijd waren er in totaal zo'n 280.000 opnames. De Covid-opnames bedroegen dus 0,5%. Maar er zou triage moeten komen vanwege die 0,5%...

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 14:12

@G127 Ik heb het ook niet geschreven om je te overtuigen, ik hou de schrijfster een spiegel voor dat bij iedere stellingname het tegenovergestelde ook gesteld kan worden. Het gaat om het signaleren van veronderstellingen en als dan argumentatie, die gebracht wordt als feit. Waar anderen dan weer op door kunnen borduren. Zo is het eerder ook gebeurt. Een groep werd aangewezen als dader van de ellende waar de maatschappij in verzeild was geraakt. De beschuldigingen werden steeds erger en steeds meer mensen raakten overtuigd van hun gelijk. Het is het begin van uitsluiting, en repressie, het is nooit het eindpunt, dat ligt verder in de toekomst. Ergens krijgen mensen het gevoel dat ze hun superioriteitsgevoel op kunnen leggen op anderen, dat wordt ook uitgevoerd in de politiek van Wilders en Baudet. Maar daar zijn de slachtoffers nog voorspelbaar en is het historisch besef nog enigszins aanwezig. Met Covid komt het erg dichtbij en kan iedereen het slachtoffer worden, dan vallen allerlei ethische en morele barrières weg. De angst wordt leidend, en de overdrijving wordt normaal, Zowel in verwijten als beschuldigingen buitelt iedereen over mekaar heen om de "goede" kant te kiezen. Wat nu gebeurt is gewoon een herhaling van zetten. Al het andere falende beleid is vergeten, of wordt minder belangrijk gevonden. De zondebok en gemeenschappelijke vijand is gevonden, Hoera.

Me, myself and I2
Me, myself and I225 okt. 2021 - 16:22

@gimli55 Er is nu eenmaal een groep mensen die blind blijven roepen zonder na te denken en pas als er iets heel erg is mis gegaan zeggen dat ze het allemaal niet geweten hebben. (geen verwijzing naar de holocaust, wel naar hoe de mensen daarmee omgingen). De geschiedenis toont ons vele verhalen waar dingen gruwelijk misgingen omdat mensen weigerden na te denken, totdat ze dat wel deden. Maar dan was het kwaad meestal al geschied. Onderliggend aan de ellende was altijd haat of angst, wat overigens bijna hetzelfde is. Je kan met argumenten, onderzoek, cijfers, etc aan komen zetten, het gaat niet helpen. Zelfs als iedereen verplicht gevaccineerd zou worden en de cijfers nog niet zouden dalen, dan zouden de ongevaccineerden de schuld van een nieuwe variant krijgen. Weet dat de Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die ontdekte dat je je handen moest wassen voor een behandeling, jarenlang als wappie is weggezet. De wappies waren natuurlijk de gevestigde orde die daarmee duizenden doden op hun geweten namen. Dit is geen incident, dit is een patroon.

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 9:41

Hoe dan ook, een wappie is pas een wappie als die met goede redenen omkleed wappie genoemd mag worden. Je zou ook kunnen stellen: Wanneer iemand die tien stappen met goed gevolg doorlopen heeft, dan mogen we die wappie noemen. Een klein probleempje is natuurlijk wel, dat we eerst zoiets moeten aantonen, voor we iemand wappie mogen noemen.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:26

Sterk

Verver
Verver25 okt. 2021 - 8:53

Je hebt hier de omschrijving van een typische wappie gemaakt, maar die was allang bekend. Het is echter bij lange na niet een beschrijving van die 1,8 miljoen ongevaccineerden. Dat zou te gemakkelijk zijn.

5 Reacties
ottod
ottod25 okt. 2021 - 10:20

Eens. Door rond te kijken in diverse nieuwsgroepen (bijvoorbeeld op Facebook) merk je dat de groep ongevaccineerden van een zeer divers pluimage is. Er zitten ook mensen tussen die oprechte twijfels hebben of de vaccins tegen Corona op termijn geen bijwerkingen hebben (zoals narcolepsie bij de Mexicaanse griep). Toch herken ik wel veel van de tien punten. Misschien nog een elfde aan toevoegen: mix al je argumenten in een unieke cocktail die voor anderen vrijwel niet meer te volgen is. Noem iets 'medische discriminatie' als je zelf op niet-medische gronden ervoor kiest je niet te laten vaccineren ofzo.

adriek
adriek25 okt. 2021 - 12:39

"... mensen tussen die oprechte twijfels hebben of de vaccins ..." Oprecht? Voornamelijk gebaseerd op de bronnen uit hun eigen Facebook-bubble. Ze hebben geen enkel benul van wetenschappelijk onderzoek, hebben nog nooit een serieus onderzoeksrapport gelezen. Oprecht? Oprecht misleid misschien.

Verver
Verver25 okt. 2021 - 12:41

'door rond te kijken op nieuwsgroepen o.a. Facebook' Wat denk je door in het dagelijkse leven rond te kijken. Dat zijn hele gewone mensen met allerlei argumenten of laksheid. Nu moet ik zeggen, dat de mensen die zich wel hebben laten inenten niet verschillen van de niet-gevaccineerden. Je kunt het niet zien aan houding of gedrag.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 20:27

Wat zijn oprechte twijfels? (zoals narcolepsie bij de Mexicaanse griep) Bij de vaccinatie tegen de mexicaanse griep, of wat bedoel je? Om een dokter te zijn moet je hard geleerd hebben, maar dat is iets anders dan hardleers.

PGS
PGS1 nov. 2021 - 22:23

@ Eirda. Ik heb een paar collega's die zich hebben laten vaccineren zodat zij naar een pretpark konden gaan met hun kinderen. Of zodat zij op vakantie konden gaan. Ik moet toegeven dat zij dit gedaan hebben met goed doordachte redenen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk bewijs. En dan noemen ze mensen die die zich niet laten vaccineren " oprecht misleidt".

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout25 okt. 2021 - 8:13

Ik ben een paar vriendinnen kwijtgeraakt! Ze verweten me dat ik niet meega in hun geloof dat corona is ontworpen om de mens te knechten. Ze zeiden: `Als je spiritueel in je kracht staat, zal de waarheid je vrij maken!‘ Waren misnoegd omdat ik me heb laten vaccineren, maar gingen hyperemotioneel over de rooie toen ik opmerkte dat hun botoxpoppenkoppen toch ook te danken waren aan inspuitingen.

9 Reacties
vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:27

"`Als je spiritueel in je kracht staat, zal de waarheid je vrij maken!‘ Dat klopt dus. je bent bevrijd van deze vreselijke onbenullen.

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 9:35

Hannes Moet ik werkelijk van u aannemen dat u vriendinnen zou toelaten, die menen dat corona is ontworpen om de mens te knechten en dat die dan met u het contact met u hebben verbroken?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout25 okt. 2021 - 10:49

Zandb: Deze vriendinnen kende ik al ver voordat corona zich in ons land liet zien. Ze dachten toen nog op redelijke wijze spiritueel, wat niet stoorde, totdat ze zich bekeerden tot het verwerpelijke belijdingsgoed van Willem Engel, Janet Ossebaard en tenslotte Baudet. Jammergenoeg verliezen veel mensen op deze manier vrienden die voorheen vrij sociaal en progressief waren.

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 11:59

Hannes Ik geloof er niets van, dat u de vriendschap nog wel in stand wilde houden maar dat de vriendinnen afscheid van u namen. Het kan, natuurlijk, maar dan vraag ik me wel af, wat er dan van uw ferme standpunten gelardeerd met dito taalgebruik - zeg maar uw grote mond - over mag blijven.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout25 okt. 2021 - 13:29

Zandb doet niks anders dan andere reageerders beleren en moraliseren. Iedereen kan dit zien in zijn reaguurgeschiedenis! Ook als mensen een eerlijk verhaal hebben. Hij schijnt te leven van het de hele dag uitlokken van stompzinnige discussies. Het is me echt een raadsel waar de kippendrift vandaan komt die deze figuur aanzet tot domme trollerij, op Joop nog wel.

Me, myself and I2
Me, myself and I225 okt. 2021 - 16:26

`Als je spiritueel in je kracht staat, zal de waarheid je vrij maken!‘ net zoiets als `Als je je vaccineert zullen we allemaal weer vrij worden!‘

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 20:31

@Me Myself grammaticaal misschien, inhoudelijk allerminst. @Zandb: ik hoop niet dat je al je vrienden langs de meetlat legt die je graag hier gebruikt, dat is nogal vermoeiend (voor die vrienden)? Ik heb ook best wel wat vaccinatie-kritische mensen in mijn vriendenkring, er is ook nog iets anders dan praten over Covid?

Zandb
Zandb26 okt. 2021 - 11:11

stokkickhuysen Ik leg Hannes langs de meetlat die hij zelf hanteert, tenminste....... Ik heb een bepaald beeld van Hannes opgebouwd o.g.v. zijn reacties hier. Hij reageert in stekelige stelligheden, niet te beroerd om keihard te oordelen en te veroordelen. Ik spreek hem daar regelmatig op aan. Daarom heb ik moeite te geloven, dat die vriendinnen afscheid van hem namen. Iemand als hij zou dat, naar het beeld wat ik van hem heb, allang zelf gedaan hebben. Of het juist is, wat ik denk? Geen idee. Maar hoe dan ook; ik kan het niet rijmen. Samengevat: Ik ben bang dat hij zogenaamde vriendinnen opvoert om er een mooi showtje van te maken. Hannes In uw opvatting doe ik wat u denkt, dat ik doe. Of dat wel klopt, Joost mag het weten want u motiveert niets. U stelt alleen maar. In feite precies wat ik doe: Afgaan op wat iemand zegt en daar een conclusie aan verbinden. Het enige verschil: U beweert en daarom is het zo; u stelt vast. Ik geloof en ben er eerlijk in en leg uit waarom en maak duidelijk dat ik het mis kan hebben. Inderdaad lok ik hier een zinloze discussie uit maar iedereen kan zien dat het niet aan mij ligt. Ik geloof gewoonweg niet dat wat u beweert klopt. Daar kunnen we over discussiëren tot we een ons wegen maar als ik u niet geloof (gezien het gewoonlijke taalgebruik en uw stellingname) dan heeft discussie geen zin.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout26 okt. 2021 - 18:14

Zandb is een van die betreurenswaardige lieden hier die moeite hebben met andersdenkenden, en derhalve meent dat hij ze er persoonlijk op mag aanspreken vanuit een morele superioriteitsgedachte. Hij wil zelfs de vorm en woordkeus dicteren waarmee iemand zijn opinie of opmerking presenteert; en zo'n persoon ook nog een stichtelijk woord meegeven.

Joop den Uil
Joop den Uil25 okt. 2021 - 7:34

Je suis Wappie

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:16

Dat wisten we al Joop.

poeslief
poeslief25 okt. 2021 - 7:18

hoe word iemand homo emotionalis doortraptis arrogantus maximus? Door de combinatie van een absoluut gebrek aan zelfkritiek, een maximum aan zelfbevlekking, een gelijkgestemde vrienden- en kennissenkring, een gamma meningen cursus aan de uni of het HBO incl. verneukeratief idioom laten heersen & semantische spelletjes + retorische trucjes verheffen tot ver boven debat voeren om totalitair ieder onderwerp naar de emo hand te zetten, het verheven voelen door de "juiste " idealen op te rispen, en voor de rest alles afmeten aan het voorgaande.

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:20

poeslief, Hoe zijn al die kwalificaties niet van toepassing op wappies? 'om totalitair ieder onderwerp naar de emo hand te zetten' lijkt me een goede definitie van een wappie?

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 9:36

poeslief Goed beschreven; in feite precies wat hierboven in tien stappen verklaard wordt.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 10:08

@Zandb Sommigen van beide zijden zijn dus niet zo verschillend, want het geldt voor de tunnelvisie van extreme denkbeelden van beide zijden. Op het moment dat iemand 100% overtuigd is van zijn of haar gelijk, is er iets mis. Ik twijfel en daarom is er hersenfunctie aanwezig en maak ik gebruik van die hersenfunctie om weloverwogen afwegingen en besluite te nemen. Daarbij maak ik gebruik van de aanwezige wet en regelgeving en volg ik de voorschriften en maatregelen van deze falende regering op. Ik maak gebruik van die hersenfunctie om keuzes te maken, die uiteraard gevolgen hebben. Echter die gevolgen horen niet opgelegd te worden door jan en alleman. Daar is de democratie voor en de vrijheid om eigen keuzes te maken binnen de gestelde kaders. Op het moment dat er volksgericht wordt gehouden in de media en de ongevaccineerden als een groot gevaar worden bestempeld zonder inhoudelijke argumenten, maar vooral vanuit de onderbuik de schuld krijgen toegeschoven. Vrijwel alle onderwerpen op Joop gaan over die vreselijke ongevaccineerden, en blijft het falende systeem zeer voorspelbaar buiten beschouwing. Kijk in de spiegel en zie dat de ongevaccineerde weinig afwijkt, hooguit door de keuze.

Zandb
Zandb25 okt. 2021 - 12:05

gimli Daar kan ik weinig bezwaar tegen maken. Een wappie is alleen een wappie, wanneer dat overtuigend aangetoond wordt. En een wappie-beoordelaar is alleen geloofwaardig, wanneer die redelijk argumenteert. Voor de andere kant van het spectrum, geldt hetzelfde, lijkt mij. De wijze waarop u het opneemt voor de ongevaccineerde overtuigt mij niet. Er zijn zo veel mensen, die zich god weet waarom wel of niet laten inenten, dat ik het niet graag voor wie dan ook zou opnemen.

Ditdus
Ditdus25 okt. 2021 - 7:16

Treurig stuk. Is voor iemand duidelijk hoeveel niet-kwetsbare (ouderen/zieken) daarbij zitten? Mijn indruk is dat jongeren/pubers ongevaccineerd én gevaccineerd nauwelijks op de IC komen. Is daar iets over bekend? Het klopt natuurlijk dat mensen zonder horeca/sport/theater/bioscoop etc kunnen. Maar is ontspanning (zeker in stressvolle tijden) niet essentieel? En is de impact van sociale uitsluiting niet immens groot? Belangrijker nog: wanneer wordt het anders behandelen van een groep mensen wél onwenselijk volgens u?

9 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman25 okt. 2021 - 8:03

[Mijn indruk is dat jongeren/pubers ongevaccineerd én gevaccineerd nauwelijks op de IC komen. Is daar iets over bekend?] So what? Veruit de meeste mensen die op de IC komen zijn ongevaccineerd. Daarnaast: ook als je niet op de IC komt kun je natuurlijk wel het virus doorgeven. Ongevaccineerden (jong en oud) raken stukken sneller besmet dan ongevaccineerden en zijn ook stukken besmettelijker. Ze zorgen er dus voor dat het moeilijker is het virus onder controle te krijgen en ze helpen eraan mee dat de IC’s overbelast raken.

Mark Huysman
Mark Huysman25 okt. 2021 - 8:19

Correctie: Ongevaccineerden (jong en oud) raken stukken sneller besmet dan gevaccineerden en zijn ook stukken besmettelijker.

stokkickhuysen
stokkickhuysen25 okt. 2021 - 9:26

Zelfs al kom je niet op de IC, (ex)-Covid patienten hebben langdurig last van de gevolgen, o/a verlies van scherpte. Heb jij cijfers over niet gevaccineerden en hoe zij en hun omgeving beter af zijn dan gevaccineerden? Covid is een treurige waarheid, daar kun je dus geen leuke stukken over schrijven. Als je wilt wetren hoe jouw mindset gecreeerd wordt, ga dan een uitzoeken hoe de algoritmes van Google en Facebook werken, doe je nog eens wat nuttigs.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:34

Trouw, maart vorig jaar: "Het is een misverstand dat op de afdelingen intensive care alleen ouderen liggen met Covid-19. Ook jongere, relatief gezonde mensen liggen er aan de beademing. De 43-jarige longarts-intensivist Merijn Kant ziet het op zijn eigen ic-afdeling van het Amphia Ziekenhuis in Breda. En afgelopen weekend stelden intensivisten en microbiologen van diverse ziekenhuizen in een webinar (een online seminar, red.) gezamenlijk vast dat de helft van de ernstig zieke patiënten onder de vijftig jaar is. “Het is echt niet zo dat deze ziekte alleen ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen treft”, zegt Kant. Om te onderstrepen dat ook jongeren moeten oppassen: een van de patiënten die op de ic in het Amphia lag, is 16 jaar. Hij is ondertussen naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam vervoerd." NOS, juli dit jaar: "Onder de dertig Suriname is een dunbevolkt land; er wonen maar 600.000 mensen. Meer dan de helft van de Surinamers is jonger dan dertig. "Het is heel vervelend als wij jonge mensen uit de maatschappij moeten halen om op de IC's te leggen", zegt intensivist Banwari. "We zien ook veel jonge mensen overlijden." Gewoon een paar voorbeelden.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:46

:"Maar is ontspanning (zeker in stressvolle tijden) niet essentieel? " Natuurlijk. Maar zolang die ontspanning ertoe kan leiden, door met veel mensen samen te ontspannen, dat de ontspanning onomkeerbaar is (je het leven laat) is het goed om die ontspanning o een andere manier te zoeken. "En is de impact van sociale uitsluiting niet immens groot?" Niet zo groot als uitsluiting door levenseinde.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 10:13

@Ditdus Het feit dat het niet bekend is en de gevaccineerden het onbelangrijk achten, is precies de niet inhoudelijke manier waarop de gevaccineerden hun onterechte superioriteitsgevoel laven. Je hebt geen inhoud nodig, dat heeft Wilders en Baudet ook niet, Het is oorzaak en gevolg, waarna de gevaccineerden maatregelen willen treffen om de gevolgen te verminderen. Pak de oorzaak aan, en leg niet via cirkelredenatie de schuld bij de gevolgen, maar dat hoef ik jou niet uit te leggen.

Letloverule
Letloverule25 okt. 2021 - 10:16

Men praat nog over hobby activiteiten.. straks mag je je baan opzeggen als je niet immer geradeaus meegaat met de meute..

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 11:36

@Letloverule Ik zit in de gezegende positie dat het mij niet uitmaakt, ik ben officieel al met pensioen. Voor het werk wat ik de afgelopen 23 jaar heb gedaan, is moeilijk vervanging te vinden. Zo lang die er niet is, verricht ik mijn werkzaamheden nog in een kortere werktijd. Wordt het verboden door mijn ongevaccineerd zijn, dan heeft het huidige werk een groot probleem en kan ik ongestoord van mijn welverdiende pensioen, na een loopbaan van 46 jaar, genieten. De laatste vraag van Ditdus wordt voorspelbaar niet beantwoord. In het verleden zijn de ontsporingen ook niet opeens ingevoerd. Het begon met kleine aanpassingen, waarna verslechteringen volgden.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 12:12

Die gimli. Weet zelf niet wat hij zegt. " Pak de oorzaak aan" De oorzaak van de vele, ook vele ernstige, zieken en de zeer vele extra doden, is een virus genaamd covid. Dat pak je aan met maatregelen ter verspreiding van dat virus. En dat is vaccinatie. Bovendien, zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is, aanvullende maatregelen. Goed plan, gimli, de oorzaak aanpakken.

effen
effen25 okt. 2021 - 7:14

Tja, hoe ver laten we dit nog toe? In vroeger tijden kon je dit soort andersdenkenden nog gewoon voor de Inquisitie slepen en ze daarna gelegitimeerd op de brandstapel gooien. Vandaag de dag moeten we de hele samenleving op slot gooien, zodat het grootste gedeelte van de meute kan overleven. Het moet anders.

4 Reacties
poeslief
poeslief25 okt. 2021 - 7:40

Hoezo moet het grootste deel van de meute overleven? Zijn wij mensen soms essentieel voor het voortbestaan van de Aarde en/of het nut van de Aarde, want zonder ons ras de Mens is deze planeet niks waard ofzo?

effen
effen25 okt. 2021 - 8:14

@poeslief De maatregelen en de volledig vrijwillige prikjes zijn er toch op gericht om zoveel mogelijk van de kudde te redden? Andersdenkende schapen worden zwart gemaakt. Als we Moeder Aarde willen redden moeten we misschien de natuur gewoon haar werk laten doen. Maar daar ging mijn reactie niet over.

ton14024
ton1402425 okt. 2021 - 9:52

P, rot toch op met dat stomme gelul. Elk wezen wil overleven ondanks de lasten. Knoop je zelf lekker op dan, minkukel.

Letloverule
Letloverule25 okt. 2021 - 10:17

Over leven gaan.. dus de schuldige is iemand die net zoveel kans als jij hebt om anderen te besmetten.. hmmkay..

Knertel
Knertel25 okt. 2021 - 7:06

Prachtig artikel. Geeft mooi aan hoe elastisch van geest de wappies kunnen en moeten zijn om vast te kunnen houden aan hun wanen. Las dit weekend een goede analyse van het ogenschijnlijk raadselachtige verschijnsel dat sommige linksige mensen ineens samen optrekken met rechtsextremisten in hun strijd tegen de coronamaatregelen. https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/oct/17/eva-wiseman-conspirituality-the-dark-side-of-wellness-how-it-all-got-so-toxic Het is in het Engels, edoch beslist de moeite waard om te lezen.

Zwerfstein
Zwerfstein25 okt. 2021 - 6:56

Homo Doutziëns

hminkema
hminkema25 okt. 2021 - 6:44

Prachtig! Compliment voor de schrijfster. Het pijnlijke is dat deze tekst niet eens erg overdreven is. Wie wappies van dichtbij kent, in het echt of op social media, weet dat het realiteitsgehalte van deze 'tien eenvoudige stappen' akelig hoog is. Hoe tragisch is dat niet, met de vierde golf in het vooruitzicht. En nu al tachtig procent ongevaccineerden op de IC's.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 okt. 2021 - 6:36

Hoe meer dit soort verhalen hoe meer sympathie ik begin te krijgen voor die wappies. Heeft Rutte ondertussen al iets gedaan tegen de tekorten aan IC bedden en zorgpersoneel? Nee hè?!

7 Reacties
pastafari
pastafari25 okt. 2021 - 6:59

Lees de laatste zin, kijk in de spiegel en aanschouw een Wappie!

JohannesV2
JohannesV225 okt. 2021 - 7:49

U heeft nummer 10 alvast met glans binnen gehaald.

Mark Huysman
Mark Huysman25 okt. 2021 - 8:13

@Griezel Volgens mij is het punt dat er niet op zorgcapaciteit gekoerst moet worden want dat betekent hoe dan ook dat je een groot aantal zieken en doden accepteert. Rutte heeft dat wel gedaan en dat heeft ertoe bijgedragen dat duizenden mensen onnodig de dood hebben gevonden. Op dit moment zou het goed zijn als er weer beperkingen ingevoerd zouden worden aangezien het aantal infecties weer oploopt. Daarnaast is het van belang om te erkennen dat vaccinaties een effectief middel zijn om het virus klein te krijgen. Dat staat los van het feit dat er meer geïnvesteerd moet worden in de gezondheidszorg en dat marktwerking ongedaan gemaakt moet worden.

ManekiNeko
ManekiNeko25 okt. 2021 - 10:10

@Griezel in post-gezellig Nederland 25 oktober 2021 at 08:36 Heeft Rutte ondertussen al iets gedaan tegen de tekorten aan IC bedden en zorgpersoneel? Eigenlijk zeg je dat als je maar genoeg personeel en bedden hebt, je niets hoeft te doen aan maatregelen, vaccinaties etc. Er zijn dan toch genoeg bedden en personeel aanwezig om de slachtoffers op te vangen en te behandelen

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij25 okt. 2021 - 13:21

Een dag Rutte niet beschimpt op JOOP, is een dag niet geleefd, hè Griezel?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 okt. 2021 - 15:09

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/de-ware-wappie.html

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 15:24

M.i. is er onder 10 jaar Rutte veel ellende totstandgekomen. Zo heeft hij de zorg uitgekleed, Geklapt voor de mensen in de zorg. Want het is een vitaal beroep. Om ze vervolgens weer in de stront te laten zakken. Maar het virus komt niet van hem. Hij zou kunnen zorgen voor meer bedden. Dat moet hij ook doen. Maar DAT is GEEN maatregel die de besmettingen stopt. Als hij niet opnieuw de strengere maatregelen invoert, gaan de besmettingen, ernstige besmettingen en sterfgevallen gewoon door. In meer bedden. Fijn.

Ecclesia
Ecclesia25 okt. 2021 - 6:34

De wappiemens heeft geen evolutionair voordeel an sich. Immers zouden dit soort lui 50.000 jaar geleden allang verstoten zijn uit de tribe en doelloos door de woestijn hebben gebanjerd tot ze werden opgegeten door een leeuw. Maar ja, de moderne mens heeft een maatschappij gebouwd waar de wappiemens kan wedijveren.

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 okt. 2021 - 6:57

De wappie is gewoon de ideale bliksemafleider voor Ruttes falende zorgbeleid en corona-aanpak. De ziekenhuizen zitten niet vol omdat er zoveel wappies zijn - die zitten vol omdat ze al jaren en jaren wegbezuinigd worden waardoor ze in normale omstandigheden al weinig ruimte hebben . Verschil tussen mij en een wappie is dat ik klakkeloos doe wat de overheid me voorschrijft .

FredD2
FredD225 okt. 2021 - 7:31

@Ecclesia, de wappiemens is inmiddels bijna uitgemoord door de moderne mens. Het zijn voornamelijk stammen c.q. mensen die wel in harmonie met andere soorten en met de aarde leven en dat kan de moderne mens niet hebben. Die willen namelijk alles wat anders is uitmoorden. Dit is gewoon nog even een extra mes in de rug van mensen die wel in harmonie willen leven.

Rupsjenooitgenoeg
Rupsjenooitgenoeg25 okt. 2021 - 8:28

50.000 jaar geleden werden de ouden en de zwakken achtergelaten, omdat ze de groep ophielden. Die taak is nu overgenomen door corona. Met andere woorden: evolutionair gezien is corona een voordeel, omdat het de minst nuttige individuen elimineert.

Ecclesia
Ecclesia25 okt. 2021 - 16:18

@Griezel, dat is inderdaad een ernstig bijkomend negatief effect van de wappies. Zonder hen waren we misschien eindelijk van Rutte af geweest. Maar je zegt het goed: een goede bliksemafleider. Dubbel dom van de wappies. Als ze gewoon hun kop hadden gehouden waren we van Rutte af. @Fred Nee hoor, de wappiemens is niet bijna uitgeroeid, en het is altijd als een soort mutatie (beter gezegd: een combinatie van recessieve genen) onder ons geweest. In het tijdperk van het internet (en eigenlijk sinds de opkomst van moderne media in algemeen; radio en tv) vindt deze mutatie eerder soortgenoten om zich mee voort te planten (50.000 jaar geleden dus opgegeten in de woestijn, want... mensen kwamen elkaar minder tegen toen). Ben bang dat we nog veel meer Homo Wappiëns gaan zien in de toekomst.