Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe Van Agt Israël in zijn eentje vernietigde

  •  
14-11-2012
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
849 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Vroeger schreven de overwinnaars de geschiedenis. Nu krijgen mannen met de grootste mond als Holman en Pam het woord
In het begin schreven de overwinnaars de geschiedenis. Later kwamen er professionele historici. Nu – in de postmoderne chaos – wordt geschiedenis gemaakt door mensen met de grootste mond. Zoals Max Pam en Theodor Holman. En de krant van bijna wakker Nederland.
Dit is de geschiedenis van de slechte David (Dries Van Agt) die de goede Goliath (Israël) ging vernietigen. Bewapend met een PowerPointje, trok David ten strijde tijdens het symposium over de interreligieuze en interculturele dialoog in Nijmegen, afgelopen donderdag.
David’s strijdkreet was: Duitsland heeft de Joden onrecht gedaan, dus Duitsland moest boeten, niet de Palestijnen. Israël had in een deel van Duitsland opgericht moeten worden.
En de Arabieren hebben geklapt. Dit bewijst dat David de Holocaust heeft ontkend. Want als je zegt dat Israël in Europa moest ontstaan, ontken je het bestaansrecht van Israël; en als de Arabieren klappen, dan ontken je de Holocaust. Echt waar, het staat in De Telegraaf.
Een analogie Stel je nu voor dat de Verenigde Naties in een vergadering in 1947 hadden besloten:
“Resolutie 182. Zigeuners hebben enorm geleden in de oorlog, dus we besluiten om hen een land te geven. Duitsland heeft hen willen vernietigen, dus we geven zigeuners een land in Nederland.
En dan kijken ze elkaar rechtvaardig aan.
Stel je nu voor dat een Belg anno 2012 had gezegd:
“Volgens mij was het rechtvaardiger om de zigeuners een stukje van Duitsland te geven. En de zigeuners hebben na de resolutie 182 veel meer veroverd dan men hen gunde. Dus de Nederlanders hebben het recht op de resterende 22 procent.”
Is deze Belg een Holocaustontkenner? Wil de Belg de Roma-staat vernietigen?
Iedereen aan Holocaustontkenning Als Van Agt een Holocaustontkenner is, dan is de Nederlandse staat dat ook, want in het officiële standpunt zegt men:
“De Palestijnse staat zal bestaan uit de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. De Joodse staat Israël zal bestaan uit de resterende 78 procent van het historische Palestina. Verder moet Israël de illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en steden als Jericho, Nabloes en Hebron opgeven.
Precies zoals Van Agt dit zei. Zie ook zijn verklaring over het symposium. Dit is ook het EU-standpunt en de Veiligheidsraad heeft alle Israëlische pogingen om Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten te annexeren als illegaal verklaard. Dus de hele wereld is een holocaustontkenner, behalve Pam, Holman en De Telegraaf. Oh ja, ik geloof ook dat Israël slechts binnen de grenzen van 1967 het recht heeft te bestaan, dus ik steek bij deze mijn handjes uit in afwachting van de boeien.
Het bewijs is foetsie Ik wilde dit Israël-in-de-zee-holocaust-ontkenning-PowerPointje ook zien, dus ik zocht de bewijzen. Mijn infiltranten binnen CIDI en Likoed Nederland vertellen me dat ze geen video van de toespraak hebben. Het Reformatorisch Dagblad heeft geen video, noch een verslag. De Telegraaf negeert mijn vraag of ze bewijzen hebben, maar ze hebben de internetpagina verwijderd. De Telegraaf en Het Reformatorisch Dagblad – die het nieuws hebben gebracht – hebben waarschijnlijk slechts het persbericht van Federatief Joods Nederland (FJN) overgenomen en dit verwoord alsof zij zelf de toespraak van Van Agt hadden bijgewoond.
FJN doet aangifte tegen Van Agt voor opzettelijk beledigen van een groep mensen wegens hun ras, van aanzetten tot haat en holocaustontkenning. Als Van Agt slim is, dan doet hij tegen-aangifte voor opzettelijk beledigen van de Palestijnen. Want slechts als je het bestaan van mensen ontkent, ga je je eigen staat in hun midden oprichten.
OBA Live Max Pam beweerde in OBA live (minuut 25) dat Dries van Agt zou hebben gezegd dat Israël “geen enkel bestaansrecht” heeft en dat het zou moeten verdwijnen. “Dat weten we van hem”, zegt Pam. Zonder bewijs is dit smaad en ook Max Pam heeft geen antwoord gegeven op mijn vriendelijk verzoek om bewijs te leveren.
Theodor Holman lacht. Maar waar blijft zijn strijdlust ten name van vrijheid van meningsuiting nu dat FJN Van Agt via de rechter zijn mond wil snoeren? Waar blijft de Holman van het interview in De Dagelijkse Standaard, waar hij de vrijheid van meningsuiting van Breivik verdedigde: “Ik ben echt een darwinist. Laat de sterkste maar winnen. Wat overtuigt, moet winnen.” Tja, als Breivik kan overtuigen om alle moslims te verdrijven of te vergassen, dan is dat gewoon de overwinning van de sterkste idee. Vette pech voor de moslims. Waarom moet Breivik winnen als hij overtuigt, maar mag je Van Agt met rechtszaken pesten?
Of bedoelt Holman met zijn ‘ideeën-darwinisme’ dat als Max Pam overtuigend genoeg op de radio liegt, dan moet de sterkste leugen winnen?
Niks nieuws Van Agt is niet origineel. In 1947 al, stuurde de Jordaanse koning Abdullah een opiniestuk naar het tijdschrift The American Magazine. Hij beweerde dat de Arabieren lang genoeg gastvrij zijn geweest, dat in de voorgaande 25 jaar 600.000 Joodse migranten naar Palestina waren gekomen en dat op een bevolking van 1.200.000 hetzelfde was als 45.000.000 nieuwe migranten in de V.S. Wilders zou hem gelijk geven:
“Because of our perfectly natural dislike of being overwhelmed in our own homeland, we are called blind nationalists and heartless anti-Semites… I wonder if the world has ever seen a stranger sight than a group of people seriously pretending to claim a land because their ancestors lived there some 2,000 years ago!… The unimaginable persecution of the Jews was not done by the Arabs: it was done by a Christian nation in the West. The war which ruined Europe and made it almost impossible for these Jews to rehabilitate themselves was fought by the Christian nations of the West. The rich and empty portions of the earth belong, not to the Arabs, but to the Christian nations of the West.
“And yet, to ease their consciences, these Christian nations of the West are asking Palestine – a poor and tiny Moslem country of the East – to accept the entire burden. ‘We have hurt these people terribly,’ cries the West to the East. ‘Won’t you please take care of them for us?’
Lees zijn hele stuk want zijn woorden zijn rationeel en profetisch; hij heeft de ellende van de laatste 60 jaar voorspeld.
Het is niet de eerste keer dat Max Pam uit zijn duim zuigt. Samen met een groep bekende opiniemakers schreven ze leugens over Tariq Ramadan. Bij BBC hebben ze tenminste het fatsoen om af te treden als ze betrapt worden. In Nederland zijn de grootste bekken de grootste helden. Lang leve het sociaal darwinisme der ideeën.
Volg Mihai ook op Twitter
 

Meer over:

opinie, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (29)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 nov. 2012 - 12:22

In Nederland worden de premiers wijzer en zien de waarheid als zij pas aan het dementeren zijn, tijdens hun dienst, lopen zij zonder principes en wetenheid. Wat Van Agt deed is geen fout, want als iemand gaat zijn geschiedenis schrijven lopen de lezers met een buikpijn van het lachen: Eerst was hij de verdediger van Israel toen hij aan de macht was en kon alles doen en zeggen, leter kreeg ruzie met ''iemand'' en veranderde zijn standpunt meteen over Israel terwijl hij geen macht meer heeft? Roepen in de woestijn ? Als Van Agt de Weerman was die een foute voorspelling heeft gemaakt, vergeef ik hem, maar....dit is.....

juliusvold
juliusvold14 nov. 2012 - 12:22

Wel een zeer eenzijdig stukje. Israel is gewoon een realiteit en het is 65 jaar na dato tamelijk onzinnig om nog steeds het bestaanrecht van de staat Israel aan de orde te stellen. Dit doen de omliggende Arabische banenenrepublieken nog steeds en in he handvest van Hamas staat nog steeds dat Israel vernietigd dient te worden. En wat betreft Van Agt. Het interesseert me niet erg wat hij gezegd heeft. We hebben vrijheid van meningsuiting en Van Agt weet als jurist echt wel binnen welke kaders hij zich moet begeven.

nautica
nautica14 nov. 2012 - 12:22

Het bezwaar van dit soort stukjes is dat allerlei lieden hun sprookjes kunnen vertellen. Vaak worden forums als deze vanuit andere landen gemonitored en dan wordt de officiele propaganda, waar geen Nederlander in geloofd, neer gepend. Alleen een Israeli van de Likud kan schrijven dat een Palestijn niet bestaat. En meer van die onzin.

rgeurtsen
rgeurtsen14 nov. 2012 - 12:22

Briljant verwoord stukkie. Van harte en met mijn verstand mee eens.

jimdavis
jimdavis14 nov. 2012 - 12:22

Is er nog iemand die Theodoor Holman serieus neemt dan?

Dehnus
Dehnus14 nov. 2012 - 12:22

Whatever Israël's standpunt, whatever het standpunt van de Palestijnen... een ding is zeker. Holman is de nieuwe Riefenstahl. Ja een harde vergelijking, maar iemand die WIlders met Breivik vergelijkt en ontzag voor hem heeft terwijl hij toneelstukjes over beiden presenteert en net doet alsof ze beiden gelijk zijn (Iets wat meneer Wilders terecht ontkent, ook hij keurt Breivik af! En wil er niets mee te maken hebben). Is gewoon niks meer dan een aanhanger van een massamoordenaar die leuke "stukjes" maakt om te bekijken als propaganda. Nee met vrienden als deze, heeft Meneer Wilders geen vijanden nodig. Want hij vergelijkt hem gewoon met een massamoordenaar. Leuk man....

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 nov. 2012 - 12:22

Het moderne ex- racistische Westen was en blijft de hoofd boosdoener van het bezetten en slopen van Palestina en de Palestijenen, want als de joodse vervolging van de jaren 40 niet bestond bestaat Israel nu niet en, de Palestijenen genieten nog steeds van hun eigendommen, mooi grond en mooie weer, gebouwen en olijfbomen. Het is niet alleen de schuld van een ene Hitler hoor, maar van miljoenen Nazi-aanhagers in het Westen die achter die beest stonden en de arme onschuldige Palestijenen moesten en moeten de fouten van de Duitsers, Fransen en Nederlanders betalen? Wat een zootje kerels zeg!

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2012 - 12:22

Max Pam lijdt aan het PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) syndroom. Hij is jood en heeft ook een of meerder familieleden verloren door de Holocaust, eerbiedig geschreven met een hoofdletter. herinnert U zich nog hoe hij tegen Guenther Grass tekeer ging, omdat hij het waagde te zeggen, dat Israel een gevaar voor de wereldvrede is en dan nog wel een ex-SS-er. Gelukkig zijn er ook joden die zelfs nog erger hebben meegemaakt als Pam en die toch inzien hoe de Holocaust misbruikt wordt om de illegale en misdadige machtsuitbreiding van Israel in de Palestijnse gebieden te verdedigen, zoals Finkelstein doet in zijn boek : 'The Holocaust Industry'. Hij kon daarna ook opkrassen aan de universiteit in de VS waar hij werkte, terwijl de beruchte oorlogsmisdadiger Rumsfeld een leersteol kreeg aangeboden. Finkelstein toont aan hoe de Holocaust misbruikt wordt om mensen die kritisch staan tegenover de buitenlandse politiek voor 'antisemiet' uit te schelden. Die behandeling is van Agt vaak te beurt gevallen, vooral door zijn eigen partijgenoten. Van Agt is idd niet origineel door de geschiedenis te verwijten dat Israel niet in Duitsland is terecht gekomen. Terecht is die vraag vanuit de Arabische wereld vaker gesteld. Maar Israel is nu een, weliswaar door het Westen gecreeerde, realiteit die ontaardt in een apartheidsstaat en hetzelfde lot tegemoet snelt als het apartheidsregiem van Zuid Afrika, nl. toenememend verzet , afnemende hulp van de VS en daarmee ook van de EU, sanctie- en boycotpolitiek om de racistsiche staat Irael te dwingen om hun discriminerende wetgeving op te geven en nieuwe algemene verkiezingen uit te schrijven, waarin de joden een minderheid vormen, zoals ook de blanken in Z.Afrika. Daarna zal ook de muur gesloopt worden, Gaza bevrijd worden, de Golan hoogte aan Syrie worden teruggegeven en de vluchtelingen zullen kunnen terugkeren naar hun geboortegrond. De joden die ook naar hun geboortegrond willen terugkeren in Duitsland, Oost-Europa of elders zal alle medewerking moeten gegeven worden om te remigreren. Maar er zal nog veel bloed moeten vloeien, voordat deze onvermijdelijke gang van zaken zal worden ingezet en vooralsnog werken de VS en de EU enthousiast mee aan de verdere uitbouw van de racistische joodse apartheidsstaat Groot Israel.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold14 nov. 2012 - 12:22

Ik geloof niets van uw toekomstbeeld en hoor dit al jaren. Israel is gewoon realiteit en de omliggende landen en de Palestijnse Arabieren zouden dat eens moeten accepteren, meer dan 60 jaar na dato. Ook over 50 jaar zal Israel bestaan.

nautica
nautica14 nov. 2012 - 12:22

De visie van Blits Kikker is zeer eenzijdig, evenals zogenaamde annexaties en andete "wetten" die zouden gelden voor de bezette gebieden. De enige wet die daar geldt is het recht van de sterkste. Nederland zou best wat actiever tegen de overtreders van het Internationale recht kunnen optreden maar helaas is dat geen prioriteit. Over 6 weken herdenken we de derde "verjaardag" van de moordpartij in Gaza. Kijk trouwens vanavond naar de documentaire "5 camera's" als je wat wilt weten over de bezetting van de West Bank.

1 Reactie
juliusvold
juliusvold14 nov. 2012 - 12:22

Hoezo eenzijdig? Het is een feit dat keer op keer Arabische landen hebben geprobeerd om Israel aan te vallen en keer op keer zijn deze aanvallen mislukt. Dat dit een open zenuw is voor de arabische landen (ze kunnen het nietige Israel niet eens verslaan), is evident. Maar dat Israel land verovert na een aanval van andere landen, is militair en geo-politiek gezien goed te verdedigen.

kwalter
kwalter14 nov. 2012 - 12:22

Grappig verhaal en de vergelijking is best origineel, maar er zijn echter ook wat steekjes laten vallen. Die zal ik dan ook noemen. 1. De joden noemen het gebied dat nu Israël heet al duizenden jaren hun thuisland, terwijl zigeuners geen specifieke historische en/of godsdienstige band met Nederland hebben. 2. Hoewel zigeuners tot in de honderduizenden werden omgebracht, valt dit nog in het niet bij het aantal joden. De motieven voor een Zigeuner-staat zijn dus minder potent. 3. De 'Palestijnen' zijn een volkje dat is bedacht. In feite is het een verzameling van volkeren die joden onderdrukten en zich heef wat voelden in tijden waarin het huidige Israël het slachtoffer werd van de snelle opmars van de islam die het gevolg was van islamitisch imperialisme. Ik zal de vergelijking anders maken: Stel dat wij Nederlanders duizenden jaren in ons mooie landje woonden, maar toen door Duitsland werden ingelijfd in de naam van god. Vervolgens werden we als minderwaardigen te kiezen tussen een bestaan als ongedierte zonder rechten of ergens anders heen vluchten. We besluiten het laatste te doen. In de nieuwe landen worden deze Hollandse handelaren rijk en succesvol. Bepaalde groepen kunnen dit niet uitstaan, omdat de rest van de bevolking door oorlog en ziekte verarmd en verbitterd is. Men besluit vervolgens om de Nederlanders te vervolgen. De Nederlanders kunnen geen kant op en na een grote oorlog en miljoenen dode Nederlanders zou men toch weer terug willen naar Nederland.. Hier stuit men echter op de zelfde arrogantie en intolerantie waar ze in de eerste plaats voor zijn gevlucht. Gelukkig krijgen de Nederlanders internationale steun en mogen ze in Noord-Holland een staat stichten. Amsterdam blijft echter Duits. Dit accepteren de Duitsers niet en ze lanceren een aanval waar ze hun tanden echter mee stukbijten. Na de strijd Hebben de Nederlanders hun gebied uitgebreid met Zuid-Holland. Jaren later besluiten de Duitsers, samen met hun bondgenoten een nóg krachtigere aanval uit te voeren. Ook deze wordt afgeslagen en de Nederlanders breiden hun gebied uit met Zeeland, Friesland, Gelderland, Groningen, Drenthe, Limburg en heel Utrecht op Kanaleneiland na. Na nog een aantal oorlogen wordt heel Nederland weer Nederlands, maar blijven de Duitsers ondanks Nederlandse pogingen voor vrede door de Hollandse Duitsers een eigen staat te bieden met Oost-Amsterdam als hoofdstad inclusief de grachtengordel ontevreden. Tot op de dag van vandaag blijven de Hollandse Duitsers met bomaanslagen en raketbeschietingen vanuit Kanaleneiland de Nederlanders terroriseren en worden de Nederlanders wereldwijd gehaat om hun stevige reacties. De Hollandse Duitsers blijven echter van mening dat omdat Nederland ooit Duits is geweest ook Duits moet blijven. Een volk, een rijk, een god.

2 Reacties
JongLinks
JongLinks14 nov. 2012 - 12:22

U doet drie zeer gewaagde maar ook onjuiste uitspraken: 1. zigeuners zijn inderdaad niet land vast, maar dit mag niet betekenen dat de Nederlandse staat niet voor haar burgers op komt en er zijn velen zigeuners gewoon Nederlands staatsburger. 2. Natuurlijk zijn er meer joden omgebracht, maar er waren in die tijd ook meer joden dan zigeuners. Van de zigeuner bevolking is een enorm deel vermoord, maar hier is weinig aandacht voor geweest omdat er na de oorlog nog op de zigeuners werd neergekeken. 3.Het Joodse volk is ook een verzameling van allerlei volkeren die als enige gemeenschappelijke een joodse band hebben, maar je hebt europese joden, russische joden, afrikaanse joden en arabische joden. Iedere bevolkingsgroep ontstaat uit verschillende groepen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman14 nov. 2012 - 12:22

[1. De joden noemen het gebied dat nu Israël heet al duizenden jaren hun thuisland, terwijl zigeuners geen specifieke historische en/of godsdienstige band met Nederland hebben.] Het zionisme bestaat nog niet zo lang, en had in het begin niet eens Israel op het oog. Alledrie de Abraham-godsdiensten (jodendom, christendom, islam) refereren aan Israel. Toch betekent dat niet dat Nederlanders, omdat ze christelijk waren, al duizenden jaren Israel als hun thuisland zien. Dat is bij joden ook niet het geval. [2. Hoewel zigeuners tot in de honderduizenden werden omgebracht, valt dit nog in het niet bij het aantal joden. De motieven voor een Zigeuner-staat zijn dus minder potent.] De schattingen lopen uiteen van 200.000 tot 2000.000. Het is veel slechter gedocumenteerd. Volgens Simon Wiesenthal kwamen in het hele door de nazi's bezette gebied zo'n 80% van alle zigeuners om het leven. Dat is zeer beslist vergelijkbaar met de joden. [3. De 'Palestijnen' zijn een volkje dat is bedacht.] So what? Nederlanders zijn ook een volkje dat is bedacht. Belgen ook. Fransen ook. enzovoort.

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2012 - 12:22

Wat een Israël haat hier weer, omdat ze de rechten van sommige Palestijnen schenden. Wat al die Israël-haters op dit forum niet beseffen is dat Arabieren in heel het midden-oosten kunnen leven en daar een meerderheid vormen terwijl joden maar in een relatief klein gebied willen wonen. Daarnaast is de verontwaardiging ook heel selectief en hypocriet want als andere landen rechten van minderheden schenden (ik noem een China of Turkije) dan hoor je ze niet. Zou er dan toch een vlaagje antisemitisme in deze verontwaardiging meespelen?

2 Reacties
toshiba
toshiba14 nov. 2012 - 12:22

Ze schenden niet de rechten van een paar palestijnen, maar van alle palestijnen. De bezetting is al illegaal. De muur is illegaal. De palestijnen wordt het recht ontzegd met betrekking tot basale zorg, onderwijs, voedsel, water en vrijheid. Het argument dat arabieren genoeg ruimte hebben is een drogreden. In dat geval kan je het Joodse volk net zo goed richting de VS sturen, want die hebben ook genoeg ruimte om te leven. Het gaat om het feit dat sinds WOI, het Westen doelbewust heeft meegewerkt aan de migratie van Joden naar het huidige gebied, waarbij de oorspronkelijke bewoners van huis en haard werden verdreven. Selectieve verontwaardiging? Ik zie regelmatig kritiek langskomen op de andere landen die mensenrechten schenden. En ook al zou dat niet het geval zijn, dan nog rechtvaardigt dat het gedrag van de Israelische regering niet. Waarbij jij dus in de valkuil valt dat kritiek op het Israelisch beleid niet antisemitisch is. Daar is pas sprake van als je het volk en de individuen zelf discrimineert.

Lopez
Lopez14 nov. 2012 - 12:22

Israël schendt niet de rechten van ‘sommige Palestijnen’, het houdt de complete Westoever bezet en Gaza in een wurggreep, en schendt daarmee het internationaal recht op zeer grove wijze. Dat er ‘in heel het Midden-Oosten Arabieren kunnen leven’ is leuk voor de statistieken, maar irrelevant. Wat uw opmerking over ‘selectieve en hypocriete verontwaardiging’ betreft: hoe staat het met u? Zet u zich in voor de belangen van minderheden in China en Turkije, of geldt deze maatstaf alleen voor uw ‘Israël-haters’?

diadorim
diadorim14 nov. 2012 - 12:22

In 1974 viel Turkije EU-staat Cyprus binnen, zuiverde het noordelijke deel van 350.000 Europeanen, bracht er 200.000 Turkse kolonisten naar toe, bouwde een illegale afscheidingsmuur over de hele lengte van het eiland (de stad Famagusta werd in z’n geheel etnisch gezuiverd, met een groot hek afgesloten van de buitenwereld en is tot op heden de enige spookstad op Europees grondgebied), en Turkije heeft op illegaal bezet Europees grondgebied tot op heden 40.000 bezettingstroepen gestationeerd, waarmee het bezette deel van EU-staat Cyprus na Noord Korea het meest gemilitariseerde gebied ter wereld is. Het noordelijke deel van EU-staat Cyprus wordt tot op heden illegaal bezet door Turkije. Aangezien Moslims illegaal Europees grondgebied bezetten, waarom zou je je dan bezig houden met islamitisch gebied dat als gevolg van een illegale aanvalsoorlog van Jordanië (De west bank was van 1948 tot 1967 integraal onderdeel van Jordanie) 2 dagen na het begin van de 6 daagse oorlog in 1967 door Israël op Jordanië veroverd werd?

2 Reacties
juliusvold
juliusvold14 nov. 2012 - 12:22

Omdat er nog altijd een latente jodenhaat is. Zo simpel is het.

Lopez
Lopez14 nov. 2012 - 12:22

Nog even los van uw wat ongelukkige interpretatie van de kwestie-Cyprus en de Zesdaagse Oorlog: gelukkig delen de meeste mensen uw opvatting dat we ons niet met het gruwelijke Palestijns-Israëlische conflict hoeven bezig te houden zolang de kwestie-Cyprus niet is opgelost niet.

clara51
clara5114 nov. 2012 - 12:22

Op het moment dat ik dit schrijf wordt Gaza al dagenlang gebombardeerd, met de aanslagen en hevige bombardementen van vandaag als dieptepunt. Zelfs het NOS-journaal opende er vanavond mee en dat wil wat zeggen. Dan kun je wel weer met frisse moed een tweeduizendste discussie starten over de landclaim of de holocaust of what ever. Maar daarmee wordt niets opgelost, gaan mensenrechenschendingen gewoon door en worden zeker geen doden en gewonden voorkomen. Integendeel zelfs. Feit is dat de verwoestingen in Gaza opnieuw groot zijn, de burgerbevolking (i.t.t. de bevolking in de grensstreek van Syrië) niet kan vluchten, er opnieuw vele gewonden en doden zijn gevallen onder de burgerbevolking en dat letterlijk op het moment dat het bombardement op z'n hevigst was, vanmiddag, de PVV, CU en SGP in de Tweede Kamer van de minister-president de verzekering wilden dat Nederland alleen van Israël vriend kan zijn en te allen tijde alleen de Israëlische burgerbelangen en burgerrechten zal verdedigen. Verder stel ik na jaren turven feitelijk en aantoonbaar vast dat als het rumoer uit het Nederlandse pro-Israëlische kamp toeneemt, je er gif op kunt innemen dat Israël op het randje of ver daarover aan het opereren is. Ook nu is dat weer het geval. Je kunt dit verschijnsel ook op twitter met eigen ogen waarnemen. De bombardementen zijn er niet zomaar. Die zijn er vooral omdat Israël verkiezingen tegemoetgaat en de Palestijnse autoriteit heeft aangekondigd opnieuw een vorm van lidmaatschap van de UN aan te vragen. Het is daarom belangrijk je te realiseren dat de verwrongen aanvallen van de heren Pam en Ellian op mensenrechtenactivist Van Agt deels bedoeld zijn de aandacht van andere zaken af te leiden. Laat je niet afleiden, zou ik zeggen. Het is goed dat Mihai Martoiu Ticu publiekelijk analyseert hoe naar zijn mening e.e.a. zich heeft voltrokken. Er is inmiddels een artikel van Jan Dirk Snel die hetzelfde doet met een artikel van Ellian. http://jandirksnel.wordpress.com/2012/11/13/van-agt-afshin-ellian/ Maar naar mijn mening kan de heer Van Agt in dit geval beter aangifte doen van smaad, hij zal dat zeker winnen. Overigens zijn er meer mensen aan het turven. Hier een analyse van de relatie tussen raketaanvallen vanuit Gaza, en aanvallen op Gaza, met een andere conclusie dan je misschien zou verwachten. http://blog.thejerusalemfund.org/2012/10/israel-and-gaza-context-behind.html

1 Reactie
juliusvold
juliusvold14 nov. 2012 - 12:22

Feit is ook dat de inwoners van Gaza de beweging Hamas gekozen hebben. Deze terreurbeweging streeft naar de vernietiging van Israel en uitroeing van joden en schroomt ook niet om dit streven via geweld te bewerkstelligen. Israel heeft het volste recht zich tegen deze terreurbeweging te verdedigen. Palestijnse Arabieren maken al jaren de verkeerde keuzen (zo steunden ze Saddam Hussein in de eerste golfoorlog) en ook nu weer wedden ze op het verkeerde paard.

[verwijderd]
[verwijderd]14 nov. 2012 - 12:22

Na de holocaust hadden de overlevenden in het land van de daders moeten gaan wonen....? Volslagen belachelijke uitspraak van Dries. Dit laat natuurlijk onverlet dat de huidige situatie ook mensomterend is voor de Palestijnen.

1 Reactie
clara51
clara5114 nov. 2012 - 12:22

["Volslagen belachelijke uitspraak van Dries."] Vooral volslagen belachelijk omdat hij dit niet zei en dat ook nog uitgebreid heeft toegelicht. http://driesvanagt.nl/index.php?type=column&item=17 ["Dit laat natuurlijk onverlet dat de huidige situatie ook mensomterend is voor de Palestijnen."] Maak er maar levensbedreigend van. Er vallen namelijk weer burgerdoden. Je weet wel: Israëlische bom op huis in bezet gebied, zwangere vrouw dood en haar kind van 11 maanden ook. Dat is niet mensonterend, dat is een oorlogsmisdaad.

LikoedNederland
LikoedNederland14 nov. 2012 - 12:22

Na de opsplitsing van het gigantische Ottomaanse Rijk besloot de wereldgemeenschap in 1922 UNANIEM om een half procent voor het Joodse volk te reserveren, vanwege het recht op zelfbeschikking. Het was dus niet in 1947 en had dus ook niets met de holocaust te maken. Dat is historische misleiding van Van Agt en Ticu.

4 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 nov. 2012 - 12:22

O!! Ik dacht dat dat stukje grond door een ene God was voor de joden gereserveerd, gezellig bij het raam! U blijft maar in onzin zagen en boren, elk keer dat u hier verschijnt.

mihai2
mihai214 nov. 2012 - 12:22

@Likoed == Na de opsplitsing van het gigantische Ottomaanse Rijk besloot de wereldgemeenschap in 1922 UNANIEM om een half procent voor het Joodse volk te reserveren, vanwege het recht op zelfbeschikking.== In 1922 bestond geen recht op zelfbeschikking. Dus de wereldgemeenschap kon in 1922 niet beslissen om het Joodse volk iets te geven vanwege dit recht, omdat het recht niet bestond. QED. Het recht op zelfbeschikking begint te verschijnen en zich te kristalliseren na de Handvest van de Verenigde Naties. Zie artikel 1(2) van de Handvest. In de periode tussen de handvest (1945) en de twee mensenrechtenverdragen (ICCPR en ICESCR in 1966) begint de dekolonisatie en het recht wordt langzaam een recht. Bij het ondertekenen van de twee mensenrechtenverdragen betwijfelt niemand meer dat het recht bestaat (behalve Groot–Brittannië). In beide mensenrechtenverdragen staat artikel 1: “Alle volken bezitten het zelfbeschikkingsrecht. Uit hoofde van dit recht bepalen zij in alle vrijheid hun politieke status en streven zij vrijelijk hun economische, sociale en culturele ontwikkeling na.” Welnu, het recht op zelfbeschikking komt toe aan een volk. Maar in Internationaal Recht volk betekent de hele bevolking van een gebied. Er zijn drie soorten gebieden waar het zelfbeschikkingsrecht geldt: (1) Kolonie. (2) Militaire bezetting. (3) Onafhankelijke staten. In een kolonie werkt het volgens het principe van uti possidetis. Dat betekent dat een kolonie volledig onafhankelijk wordt, binnen de administratieve grenzen van de kolonie. De minderheden in de kolonie krijgen geen eigen staat. Het principe van uti possidetis begon met de dekolonisatie van Zuid-Amerika, omdat men bang was dat de Europeanen zouden zeggen dat er lege territoria zijn ontstaan en het continent opnieuw zouden koloniseren. Daarom werd de kolonie volledig onafhankelijk. Later veranderde uti possidetis van betekenis. Toen Afrika dekoloniseerde, hebben de Afrikaanse staten besloten om uti possidetis te gebruiken om te voorkomen dat er burgeroorlogen ontstaan; en te voorkomen dat andere landen uit het territorium zouden snoepen van de vers onafhankelijk geworden landen. Het principe van uti possidetis voorkomt dat minderheden een eigen land krijgen. Welnu, Joden waren een minderheid in een Ottomaanse kolonie, maximaal ingeschat op 11%. Dus, volgens de dekolonisatieregels had in Palestina een Arabische staat moeten ontstaan en de Joodse minderheid had daarin moeten leven. Maar het recht op zelfbeschikking komt niet alleen gekoloniseerde volkeren toe, maar ook volkeren onder militaire bezetting. En dat is wat Het Internationaal Gerechtshof heeft gezegd. De Palestijnen hebben het recht op zelfbeschikking omdat ze onder militaire bezetting zijn, en het Hof heeft ze ook behandeld als een onvoltooid geval van dekolonisatie. In het kort: Joden hadden in 1922 geen recht op een staat in Palestina, omdat het zelfbeschikking recht niet bestond, en ook als het zou hebben bestaan, het recht zou toekomen aan de hele bevolking binnen de grenzen van de kolonie. Dus het recht op zelfbeschikking zou in Palestina tot een Arabische staat leiden.

jelius
jelius14 nov. 2012 - 12:22

Zo unaniem was dat niet, al in 1921 was er een Palestijnse opstand tegen de joodse immigratie.

clara51
clara5114 nov. 2012 - 12:22

Ha, ik dacht al: waar blijft de anonieme vertegenwoordiger van de Nederlandse afdeling van de grootste Israëlische regeringspartij toch? Mijn statistieken kloppen. Alleen als Israël echt over de schreef gaat en zelfs het NOS-journaal haalt, komt Likoed Nederland hier in actie. Nu weer met een poging een zoveelste afleidende drijfzand-discussie op gang te houden over het A-mandaat uit 1922. Maar intussen gebruikt Israël disproportioneel militair geweld tegen de burgerbevolking van Gaza. In een operatie die Pillar of Cloud is gedoopt. Goed gevonden. Exodus 13, zeker? Daar is ook nog sprake van een Pillar of Fire, wordt dat de volgende operatie?