Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe staat het met de homohaat in Groningen?

  •  
19-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Het werd in de media breed uitgemeten vorige maand, de brute aanval op een lesbisch stel in Groningen. Janet Wieldraaijer van het COC – en tevens bekende van het koppel – schreef er een prikkelend opiniestuk over, waarin ze de specifieke aanval, de intolerantie jegens LHBTQ’ers en de lakse houding van de autoriteiten aankaart. In het NTR-programma Danny zoekt problemen brengt de verslaggever een bezoek aan de stad om te onderzoeken hoe ver de homohaat nou werkelijk gaat.
In de uitzending wordt onderzocht hoe er in de stad op expliciete en impliciete wijze homodiscriminatie plaatsvindt. Ook wordt er gesproken over de daders. Vaak wordt er gedacht dat het gaat om mensen met een biculturele achtergrond, maar volgens de deskundigen hebben zij vaker te maken met agressievelingen die overwegend wit zijn.
Daarnaast wordt er gesproken over oplossingen voor de intolerantie, zoals voorlichting op scholen met betrekking tot homoacceptatie. In Groningen wordt er maar op 7 van de 24 scholen les gegeven over LHBTQ-acceptatie. Ghosen praat daar over met onder andere de burgemeester Peter den Oudsten maar loopt boos weg vanwege diens laconieke houding.
De hele uitzending is hierboven te zien.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.