Joop

Hoe RTL Z asielzoekers verdacht maakt

  •  
07-09-2015
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
generaalpardon300_01.jpg
RTL Z hakt er met eigen televisiezender gelijk op in en verklaart merendeel asielzoekers tot leugenaars
Rechtse media en de waarheid over asielzoekers, het blijkt een lastige combinatie. Terwijl in een groot deel van Nederland de sympathie voor vluchtelingen toeneemt, heeft de onderzoeksredactie van RTL Z besloten een andere koers te varen, namelijk die van verdachtmakingen.
De onderzoeksredactie heeft maandag – op de eerste dag van de vernieuwde zender – namelijk een primeur te pakken. En die primeur is wel zo groot, dat de redactie er ronduit voor moet liegen om het nieuws aan de man te brengen. De redactie kopt namelijk dat het merendeel van de asielzoekers over de identiteit heeft gelogen. Een stelling die op geen enkele manier correct is.
Het “onderzoek” van de redactie betreft namelijk niet álle asielzoekers, zoals Wil Eikelboom op Twitter treffend zegt, maar asielzoekers die onder het generaal pardon zijn gevallen in 2007. In totaal 27.000 asielzoekers. Uit dat “onderzoek” blijkt bovendien niet dat het merendeel , maar dat een deel – een tamelijk belangrijk verschil – niet de juiste gegevens heeft overhandigd tijdens de procedure. 
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-09-07_om_20.37.14.png
In de uitzending wordt hier en daar wel wat nuance aangebracht, in tegenstelling tot de aankondiging op de website, al spreekt men ook in de uitzending nog van ‘de meesten van hen’.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-09-07_om_21.00.52_01.png
De onderzoeksredactie komt tot de conclusie dat duizenden mensen die onder het generaal pardon vielen, dat onterecht deden. De redactie komt tot die conclusie na rechtbankzittingen te hebben gevolgd, bij gemeentes langs te zijn geweest en (anonieme) bronnen te hebben gesproken. Bronnen die overigens geen harde cijfers kunnen overleggen, maar puur speculatief getallen noemen.
Zo zegt een advocaat in de uitzending te denken dat zo’n 80 tot 90 procent van de gevallen afkomstig uit China die hij kent onjuiste informatie heeft overlegd. Hoe hij op die getallen komt of waar hij zich op baseert is compleet onduidelijk, daar wordt niet naar gevraagd. De snelle quote en de gemakkelijke verwijzing gaat wederom boven het daadwerkelijke onderzoek.
Aan het einde van het item komt dan de aap uit de mouw, wanneer de presentator de onderzoeksredacteur vraagt wat dit voor de nieuwe stroom vluchtelingen betekent en deze antwoordt:
“Dat je heel goed moet opletten wat er binnenkomt.”
Die vergelijking gaat op meerdere niveaus mank. Al is het alleen maar omdat het generaal pardon mensen betrof die al minimaal 6 jaar in onduidelijkheid leefden in Nederland.
RTL Z is maandag begonnen met het uitzenden op een eigen televisiezender. Zo’n start kon wel de nodige aandacht gebruiken. Over de ruggen van oorlogsvluchtelingen, blijkt nu.
Valse identiteit RTL Z baseert zich in het onderzoek onder meer op een bron bij de IND. Deze zegt per week tientallen fraudezaken langs te zien komen. Of dit alleen verdachte gevallen zijn, of gevallen die daadwerkelijk bewezen zijn, blijft onduidelijk, evenals om hoeveel tientallen het gaat. Twintig? Dertig? Negentig?
Ook heeft een overheidsjurist verklaard dat een meerderheid van de generaal pardonners een geheel of gedeeltelijk valse identiteit heeft opgegeven. Of dit voor of na het pardon heeft plaatsgevonden, blijft ook gissen. Het is algemeen bekend dat een groot aantal mensen een valse identiteit heeft opgegeven bij de eerste asielaanvraag. Onder het generaal pardon mocht men echter eenmalig en straffeloos de identiteit corrigeren. Dankzij het generaal pardon mochten asielzoekers die langer dan 6 jaar in Nederland verbleven, in Nederland blijven. Wie één keer over de identiteit had gelogen, ook.
RTL Z weet nu met de berichtgeving duizenden vluchtelingen verdacht te maken, maar niet één zaak te noemen waarin daadwerkelijk gelogen is. Dat is geen onderzoeksjournalistiek, maar sensatiezoekerij.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie verklaart tegenover NRC zich niet te kunnen herkennen in de grote getallen die RTL noemt. In 2014 is bij vijftig mensen die hun gegevens wilden wijzigen, gekeken of er sprake was van identiteitsfraude. Vier van hen moesten nadien hun verblijfsvergunning inleveren.
Terwijl de onderzoeksredactie van RTL Z zich dus druk maakt om die vier onterechte asielverzoeken, neemt de vluchtelingencrisis aan alle kanten in Europa vreselijk moeilijke vormen aan. In een notendop de laatste ontwikkelingen:
De EU heeft geen idee hoe het eensgezind maatregelen kan doorvoeren om de toestroom aan te kunnen – de Franse president François Hollande wil landen verplichten meer vluchtelingen op te nemen -. Een aantal landen is echter tegen zo’n quotum, waaronder Tsjechië en Slowakije.
In Hongarije heeft de politie pepperspray ingezet toen vluchtelingen een politiecordon probeerden te doorbreken. Michiel Müller, hoofd van het VN-kantoor in Genève wil dat Europa meer geld uittrekt om de vluchtelingen bij te kunnen staan. Voor een deel wordt aan die wens al toegekomen; Oostenrijk krijgt 5,4 miljoen euro van de EU voor extra noodhulp. Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, prijst inwoners van Europa die op stations en stranden vluchtelingen opvangen met water, voedsel, onderdak of speelgoed voor de kinderen. Ook de Britse premier, David Cameron, vindt dat men een morele verplichting heeft om íets te doen.
Dichter bij huis heeft Venlo besloten om 96 asielzoekers versneld (lees: per direct) op te vangen. Geen individuen, maar uitsluitend gezinnen.
Ook de Ier, Peter Sutherland, speciale gezant voor migranten en vluchtelingen bij de Verenigde Naties, hoopt dat er snel een oplossing komt voor het probleem, al benadrukt hij vooral dat de vluchtelingenstroom pas begonnen is en nog lang zal aanhouden. Sutherland:
De geschiedenis zal hard oordelen over onze aanpak in de crisis. We kunnen onszelf niet paaien met de gedachte dat dit een tijdelijk fenomeen is. Politici staan voor de moeilijke taak hiermee af te rekenen.” En over de foto van het jongetje Aylan: “Er waren het voorbije jaar minsten 3.000 doden in de Middellandse Zee en je hebt geen foto nodig om te weten dat daar ook kinderen bij waren.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

Grozny
Grozny7 sep. 2015 - 18:56

Ja dat is idd het verschil goed doen met andermans geld is heel simpel.

Klerck
Klerck7 sep. 2015 - 18:56

RTL Nieuws en Z on a roll. Het is de strategie die Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen laatst uitlegde: als heel journalistiek Nederland een kiest, kiezen wij het andere. Om een tegenbeweging te laten onstaan. Juist nu de Telegraaf had bedacht eens het dikke planken zagen over de asielzoekers eens achterwege te laten springt RTL in dit gat. RTL laat zich wel mooi in de kaarten kijken: niks neutraliteit. RTL is de rechtse kerk en zoekt ook die kijkers.

BertF2
BertF27 sep. 2015 - 18:56

Liegen door asielzoekers over hun identiteit mag geen enkel probleem zijn. Althans: niet voor rechts, en ik reken de crew van RTL Z maar even tot rechts. Immers: Ayaan Hirsi Ali verklaarde in 2002 in Barend en Van Dorp frank en vrij dat ze bij de asielprocedure had gelogen over haar identiteit. Voor de VVD was dat geen reden om zich in het parlement door haar te laten vertegenwoordigen. Met dit sjieke gebaar jegens Ali verloor de VVD, en ik reken de VVD maar even tot rechts, elk moreel recht om van leugens over identiteit een punt te maken. RTL Z heeft het ook nooit aangedurfd om Ali iets te verwijten. Integendeel. Ali werd een coryfee van de rechtse populisten. Dus RTL heeft reden noch recht om over asielzoekersleugens te oordelen.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai7 sep. 2015 - 18:56

Zie de heer Bos nog vreugdesprongetjes maken en praten over recht. Nu blijkt dat er flink op los is gelogen. De cijfertjes moeten nog helemaal duidelijk worden maar als het maar voor de helft zou kloppen dan nog heeft de PVDA onder leiding van Albayrak, Ahmed Aboutaleb en Nurten Albayrak-Temur directeur van het COA voor een fantastisch schimmenspel gezorgd. Ze zijn daar niemand mee van dienst geweest. Als je liegt en bedriegt dan verliest elke regeling zijn bestaansrecht. Mensen willen recht, geen oplichting en bedrog. Hier is de echte vluchtelingen echt niet mee geholpen.

rbakels
rbakels7 sep. 2015 - 18:56

De VVD heeft dit opgepakt. Nu de VVD niet meer hard kan zijn tegen de huidige stroom vluchtelingen zonder zich publiekelijk belachelijk te maken moet ze zich toch op een ander punt wreed blijven opstellen, omdat anders te veel VVD kiezers weglopen naar de PVV. Daarom hebben ze Malik Azmani ingezet, zelf van Marokkaanse afkomst, en een man met een natuurtalent om te treiteren.

Opperrechter
Opperrechter7 sep. 2015 - 18:56

Volgens mij was de advocaat van mening dat 80 tot 90% van de aanvragen onterecht waren. met andere worden onder valse voorwensellen verkregen.

Robert Follon
Robert Follon7 sep. 2015 - 18:56

[Rechtse media en de waarheid over asielzoekers, het blijkt een lastige combinatie.] Maak daar maar "politieke media" van, heb niet de indruk dat "linkse media" een veel betere conduite hebben...

BasVV
BasVV7 sep. 2015 - 18:56

In Venlo was zwart op wit beloofd dat het asielcentrum na een aantal jaren zou sluiten. Aan de bewoners. Nu vindt het gemeentebestuur dat zij dat contract eenzijdig kunnen verbreken. Als je dat met een echtscheiding doet wordt je door een rechter terug gefloten. Een gemeentebestuur kan zich blijkbaar alles veroorloven.

TruusBeek
TruusBeek7 sep. 2015 - 18:56

Dus het feit is dat het enige waar u een punt van maakt de aanduiding hoe grote van de groep is. Een deel van deze groep heeft nu daadwerkelijk een probleem met aanvragen paspoort en rechter geeft tot nu toe de weiging van de verstrekker in het gelijk

pieterpan2
pieterpan27 sep. 2015 - 18:56

Het is al weer wat langer geleden, maar de bijlmerramp was ook al zo'n doorslaand succes en werd er helemaal niet gelogen hoor: http://bijlmerblog.com/de-bijlmerramp-van-1992/ Mensen kwamen uit de rest van Nederland en zelfs België rijden om van een regeling misbruik te maken. Maar blijf vooral de rechtse media van leugens beschuldigen in plaats van het bord voor je hoofd te halen.

Bachstra
Bachstra7 sep. 2015 - 18:56

Volgens mij doen alle media, zowel links als rechts, hier aan mee. De nuance en de waarheid zijn ver te zoeken. En waarschijnlijk liggen ze in het midden. Rechts doet aan verdachtmakingen maar links doet voorkomen alsof alle mensen die deze kant op komen huisartsen en andere hoog opgeleiden zijn die voor zeer direct oorlogsgeweld nog maar net hun huis zijn ontvlucht in Syrie om vervolgens de boot naar Europa te nemen. Recent heeft een gesprek met een iemand die werkt in de asiel industrie mij wel de ogen geopend. Rechts heeft geen gelijk maar links ook zeker niet. De media maakt er aan beide kanten een potje van. Net als de politiek.

rbakels
rbakels7 sep. 2015 - 18:56

RTL'Z verliest. Ik luister regelmatig naar Business News Radio eaar gezonde zaken niet verward worden door misselijke politiek..

Armagaddon
Armagaddon7 sep. 2015 - 18:56

>>> Citaat: Hoe RTL Z asielzoekers verdacht maakt... >>> Wordt er onderhand een beetje erg moe van, maar de morele plicht roept tot een zekere mate van (mede) verantwoordelijkheidsgevoel te uiten.. >>> Exact overeenkomstig de media reclamezucht intro van RTL_Z, mooie zaak voor de Reclame commissie en uitspraak te doen..!! >>> Verder is dit weer exact overeenkomstig de misdadige VVD doctrine van de vrije ongereguleerde en ongelimiteerde opereren van de markt economie, ten koste van de waarheid, en de respectvolle democratische initiële normen en waarden.

rbakels
rbakels7 sep. 2015 - 18:56

RTL-Z zou het model van Business News Radio moeten overnemen. Daar wordt veel over zaken gepraat, maar nooit over van die rechtse opvattingen over moslims en vluchtelingen. een verademing.

Mathijs0
Mathijs07 sep. 2015 - 18:56

De wereld is van iedereen, Nederland niet. Je vergeet dat Europese kolonisten ook veel welvaart hebben gebracht, terwijl de gemiddelde Afrikaanse asielzoeker niet gezegd kan worden. Ik voel geen enkele verplichting de door mijn voorouders opgebouwde welvaart te vergooien voor hele hordes gelukszoekers die onze economie ontwrichten. Mochten ooit alle grenzen opengegooid worden dan wil ik niet wetten wat een wanorde ontstaat.

Sardar2
Sardar27 sep. 2015 - 18:56

‘KRO-NCRV maakt plaats voor huisvesting 100 vluchtelingen, en: ‘RTL Z hakt er met eigen televisiezender gelijk op in en verklaart merendeel asielzoekers tot leugenaars’ Dat is verschil tussen de markt en het publiek, tussen Rutte (+nog wat) en de burgers.

2 Reacties
Opperrechter
Opperrechter7 sep. 2015 - 18:56

Op de markt is uw gulden een daalder waard.

panterarosso65
panterarosso657 sep. 2015 - 18:56

met dien verstande dat rtl met zijn eigen geld bezig is en de kro vrijgevig is van belastinggeld

Tom Meijer
Tom Meijer7 sep. 2015 - 18:56

Tja, wie kijkt er nog op dat rechts het vooral van leugens moet hebben?

2 Reacties
Warren2
Warren27 sep. 2015 - 18:56

Tom volgens mij wordt er ook wel eens door links gelogen.

thunderbird2
thunderbird27 sep. 2015 - 18:56

Nee, daar heeft links geen last van... http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/33657_schokkende_harteloosheid/ proest.

MichelReiziger
MichelReiziger7 sep. 2015 - 18:56

Als bovenstaande stukje klopt, wordt er door RTL op een schrijnende manier vluchtelingen en assielzoekers (moedwillig) door elkaar gehaald. Ik vraag me af of dat werkelijk zo is. Grappig hoe de copy & paste site nu.nl het wel alleen heeft over assielzoekers. http://www.nu.nl/binnenland/4121198/asielzoekers-fraudeerden-verblijfsvergunning-generaal-pardon.html

2 Reacties
nomen nescio
nomen nescio7 sep. 2015 - 18:56

Volgens mij staat er op de website van RTL - Z ook alleen maar asielzoekers. Nu heeft dus inderdaad copy-paste gedaan.

Haastig
Haastig7 sep. 2015 - 18:56

Ik moet zeggen dat ik ook niet zo helder het verschil voor ogen had. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-10-bt-btmve-migratie.htm "Asielzoekers zijn personen die een aanvraag voor toelating als vluchteling, een ‘asielverzoek’, indienen. (....) Een asielvergunning wordt verleend wanneer de asielzoekers gegronde redenen hebben te vrezen voor vervolging wegens ras, godsdienst, nationaliteit, het behoren tot een sociale groep, zoals homoseksuelen, of politieke overtuiging. Een vergunning kan ook worden verleend wanneer asielzoekers bij terugkeer naar hun land het risico lopen te worden gemarteld, of als terugkeer niet kan worden verlangd vanwege bepaalde (traumatische) gebeurtenissen die in het land van herkomst hebben plaatsgevonden of omdat terugkeer van bijzondere hardheid wordt geacht in verband met de algemene situatie in het land van herkomst. Asielzoekers worden als een vluchteling beschouwd wanneer is vastgesteld dat zij in het herkomstland ‘gegronde vrees hebben voor vervolging vanwege een godsdienstige of politieke overtuiging, nationaliteit, ras of het behoren tot een bepaalde sociale groep’." Als ik het goed zie zijn er dus formeel gesproken geen vluchtelingen op weg naar de EU maar asielzoekers. Pas als ze status hebben gekregen zijn het vluchtelingen. Altijd andersom om gedacht....maar ja, er is nog wel eens verschil tussen wat men in de spreektaal gebruikt en wat CBS-definities zijn.

boeie
boeie7 sep. 2015 - 18:56

Gezien de verledentijd in de kop kun je al concluderen dat ze niet "alle asielzoekers" bedoelden. "Rechtse media en de waarheid over asielzoekers, het blijkt een lastige combinatie. Terwijl in een groot deel van Nederland de sympathie voor vluchtelingen toeneemt, heeft de onderzoeksredactie van RTL Z besloten een andere koers te varen, namelijk die van verdachtmakingen." Alleen deze eerste alinea zit al vol met niet onderbouwd gegooi naar onderbuik gevoelens.. Iets met pot en ketel?

1 Reactie
Sardar2
Sardar27 sep. 2015 - 18:56

Jij praat eigenlijk dat RTL Z goed. De rest doet niet ter zake.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2015 - 18:56

Dat is toch raar wat je schrijft. 2/3 van de Nederlanders ziet deze instroom niet zitten.

1 Reactie
joloe
joloe7 sep. 2015 - 18:56

Dat is nog aan de lage kant.

Warren2
Warren27 sep. 2015 - 18:56

Het is een ongemakkelijke waarheid. Ik ben overigens ook wel nieuwsgierig naar de exacte aantallen. Maar dat een groot deel liegt, zal mij niet verbazen.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger7 sep. 2015 - 18:56

Dat kun je voorkomen door goed ter dege onderzoek te doen in geheel de EU en onderzoek te standaardiseren en dit van te voren goed en duidelijk bekend te maken. Daar moet je je assielbeleid op aanpassen dat daar voldoende ruimte voor is in zowel tijd als financiele middelen. Het is bekend dat veel (relatief) assielzoekers liegen over hun herkomst en proberen met valse paspoorten of valse papieren assiel aan te vragen.

richarrd
richarrd7 sep. 2015 - 18:56

De waarheid verdraaien is ook een vorm van liegen als je het mij vraagt.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2015 - 18:56

Vluchtelingen in WW 2 gebruikte ook valse papieren om een veilige haven te bereiken.

2 Reacties
bEngel2
bEngel27 sep. 2015 - 18:56

Met dit verschil dat de WOII vluchtelingen de papieren nodig hadden om uit bezet gebied te kunnen vluchten terwijl de MO vluchtelingen die papieren gebruiken om oneigenlijk een land binnen te komen. Ten tweede waren de WOII vluchtelingen bij aankomst wel eerlijk over hun identiteit, terwijl vele MO vluchtelingen dat blijkbaar niet zijn.

Mark Gh
Mark Gh7 sep. 2015 - 18:56

Als mensen met valse papieren een land uitvluchten en vervolgens hier eerlijk zijn is er niets aan de hand. Als mensen met valse papieren een land uitvluchten en hier liegen over hun afkomst is er sprake van fraude. D'as het verschil, en dat verschil bestond in WO2 ook al.

Ratelaar
Ratelaar7 sep. 2015 - 18:56

Hoe joop zich kritiekloos ontpopt tot beschermheilige van alle asielzoekers, kritiekloos. Het is pathetisch hoe een deel van Nederland elk kritisch geluid negeert om maar het eigen beeld in stand te houden. Alsof het een stel puppies betreft bekommerd betrokken Nederland zich om de asielzoekers. De mogelijkheid dat er gelukszoekers en leugenaars tussen zitten mag simpelweg niet waar zijn. De serieus request show is vroeg dit jaar. De emo- porno waar een deel van Nederland zo trots op is is niet om aan te zien. Vluchtelingen en asielzoekers zijn zielig en onschuldig toen, nu en over 20 jaar nog!

3 Reacties
PocoPoco
PocoPoco7 sep. 2015 - 18:56

Ik vind deze wel 'hilarisch': http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.40836?video=1.2433282 Hoe het meisje haar eigen wereldbeeld ook instant probeert te houden.. "misschien hebben zij ook wel hulp nodig?" .. nadat ze hun producten in een gloednieuwe wagen hebben geladen. Stuitend stupide.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst7 sep. 2015 - 18:56

Het romantische beeld van de 'edele wilde' lijkt de boventoon te voeren momenteel. Niet alleen op deze site, ook bij het npo journaal. Vluchtelingen die met applaus worden binnengehaald alsof het de terugkerende olympische ploeg is. Ik ben echt heel benieuwd hoe de situatie in Europa is over pakweg 1 jaar.

pieterpan2
pieterpan27 sep. 2015 - 18:56

Dat heb je heel mooi verwoord, Jan. Ondertussen zetten illegale immigranten hun onderlinge strijd verder in Griekenland tot ontzetting en radeloosheid van de lokale bevolking: https://www.youtube.com/watch?v=PVCG7HHsyBo En in Budapest laat een jonge moslim duidelijk zien hoe dankbaar hij is uit een oorlogsgebied nu in veiligheid te zijn: https://www.youtube.com/watch?v=A74bMcJdH0s

JohnVKR
JohnVKR7 sep. 2015 - 18:56

Misschien had RTL Z eens kunnen onderzoeken waarom mensen worden gedwongen een andere identiteit aan te nemen. Misschien had RTL Z eens kunnen onderzoeken waarom je die andere identiteit die je hebt aangenomen wel moet volhouden in de gesprekken met IND, omdat je bij tegenstrijdige verklaringen hangt en geen asiel krijgt. Er zijn heel veel redenen waarom het beter is niet de waarheid te vertellen als je je land moet ontvluchten. Denk je bijvoorbeeld dat mensen hun uit hetzelfde land afkomstige IND-tolk 100% vertrouwen? Als je geleerd hebt niemand te kunnen vertrouwen, dan vertrouw je ook je tolk niet. Welke informatie geeft hij/zij misschien door aan de ambassade? Het niet altijd kunnen vertellen van de waarheid is nu juist inherent aan vluchten uit onveilige landen.

1 Reactie
opgeheven
opgeheven7 sep. 2015 - 18:56

[Misschien had RTL Z eens kunnen onderzoeken waarom mensen worden gedwongen een andere identiteit aan te nemen.] Misschien zou je eens wat neutraler naar de materie moeten kijken ipv al direct een denkfout te maken en er van uit te gaan dat deze "mensen worden gedwongen een andere identiteit aan te nemen". Misschien zijn ze gedwongen, misschien wilden ze gewoon frauderen. Maar dat laatste komt niet eens op bij je omdat je deze mensen als eeuwig slachtoffer ziet.

[verwijderd]
[verwijderd]7 sep. 2015 - 18:56

Als de keuze is onthoofd worden in je eigen land of de hele wereld bij elkaar liegen om een andere land binnen te komen, waar vrede is, dan lijkt me dat elk mens hetzelfde zou doen: liegen tot je barst.

2 Reacties
bEngel2
bEngel27 sep. 2015 - 18:56

[...Als de keuze is onthoofd worden in je eigen land of de hele wereld bij elkaar liegen om een andere land binnen te komen, waar vrede is...] Maak dat je moeder maar wijs. Oostenrijk, Hongarije, Italië, Turkije, Jordanië, Oezbekistan zijn niet veilig genoeg?. Alleen Zweden, Duitsland, UK, Nederland zijn blijkbaar veilig genoeg.

Brillie
Brillie7 sep. 2015 - 18:56

U geeft een verkeerde voorstelling van zaken. Het is niet zo dat een Syriër zich als Iranees voordeed (of -doet) om zijn kansen op asiel te vergrootten, maar dat bv een Pakistani voorwendde Syriër te zijn.

JandeKlaas
JandeKlaas7 sep. 2015 - 18:56

Deze link werd al ergens hieronder geplaatst zonder de titel, en er zal daarom wel niet veel op geklikt worden, dus hier met titel: (korte video clip): AP: "The big passport scam: Pakistanis dumping IDs to become Syrian" http://www.nzherald.co.nz/world/news/article.cfm?c_id=2&objectid=11509101

1 Reactie
JandeKlaas
JandeKlaas7 sep. 2015 - 18:56

PS: Het gaat om de tekst onder de clip.