Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe Poetin de koranverbrandingen in Zweden gebruikt om zichzelf populair te maken

  •  
04-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4298 keer bekeken
  •  

De ultrarechtse regering van Zweden komt steeds verder in de problemen door koranverbrandingen. De opzettelijke vernietiging van het voor moslims heilige boek leidt onder meer tot spanningen met islamitische landen. Bovendien trekken de acties de aandacht van islamistische terreurbewegingen die gedreven worden door wraakzucht. Tot groot genoegen van extreemrechtse groeperingen die veel garen denken te spinnen bij eventuele terreurdaden. Zweden is zo bezorgd over het uit de hand lopen van de situatie dat de grensbewaking is aangescherpt.

De lachende derde is Poetin. Rusland voedt de desinformatie en Russische media besteden veel aandacht aan de tegen moslims gerichte acties. De koranverbrandingen tonen eens temeer waar de door Rusland verfoeide vrijheid van meningsuiting toe leidt. Poetin werpt zich daarbij op als een verdediger van de rechten van de islamitische gemeenschap. Zo heeft hij de koran fysiek omarmd om zijn populariteit in de Arabische wereld te vergroten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.