Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Samenvattend; Liefde gaat door de maag. Oma’s zijn eigenlijk heel goede soldaten.
Waarom oma-fiets terwijl de oma's fietsen beter en gezonder dan de opa. Echt waar, kijk hoe een opa fiets en hoe de oma fietst. De Oma's altijd rechts, netjes en correct fietsen, de opa's ja, die zitten naast de zadel en doorgaan door rood als zij haast hebben, geen probleem..Niet allemaal maar het gaan om het algemeen beeld, volgens mijn bijdehands neus!
Ach. Dit zijn van die hypes die om de zoveel jaar terug komen. Je ziet het ook in mode, kapsels en design. Overigens heeft het ook best een leuk effect. Een paar jaar geleden hoorde je vrijwel nooit dat mensen een ouderwetse zelfgemaakte stoofpot maakten. Nu hoor ik dat regelmatig. En verdomd. Het is niet alleen heel simpel en goedkoop maar nog lekker ook.
Voor de geinteresseerden. Het is nog simpeler dan zelf soep maken. Het kost alleen veel suddertijd. Geen klaarmaaktijd. Kun je doen in een van die reclames rond acht uur s'avonds. Suddervlees. In blokjes snijden. Even met olie en/of boter in de gewone grote kookpan. Uien snijden. Groenten snijden. Kan vanalles zijn. Maar uien, selderij, wortels en zo. Prima. Even mee in de pan. Water erover zodat alles net onder water staat. Bouilon er bij. Eventuele kruiden die je lekker vind. Op zacht vuur zetten. 1.5 uur laten sudderen. Bij de reclames even kijken of er nog genoeg water in zit. Zonodig beetje bijgieten. Iets langer laten staan kan geen kwaad. Bij de volgende reclame. Pan in de koelkast zetten en neem een glaasje wijn. Laatste handeling. Gewoon gaan slapen. De volgende dag. Niet omkijken naar de koelkast. Kom je s'avonds moe thuis. Een beetje water opzetten voor rijst, aardappelen of wat je ook lekker vind. Neem de pan uit de koelkast en warm hem langzaam op. Klaar die heerlijke maaltijd. Het verschil met oma. Die zette de sudderpan om twee uur s'middags op. En wij doen dat s'avonds tijdens de reclame. Voordeel van ons. Na een nacht in de koelkast smaakt het doorleefder. Zoals ook iedereen weet die een grote pan soep klaarmaakt. De volgende dag smaakt hij beter.
Nog een recept uit oma's keuken. Vrijwel helemaal vergeten. Maar als het koud is o zo lekker. Kookspek. Is voor op roggebrood. Kookspek van de slager kopen. Een stevig stuk. Ziet er uit van de bovenkant als veel wit spek. Moet onder een vleesrand aanzitten met een stevige sjoerd aan de onderkant. Zo niet. Dan is het geen kookspek in mijn ogen. Je legt het hele stuk in een pannetje water. Een scheutje melk er bij. Geen zout of iets anders. Tien minuten laten koken. Het nu licht drillende spek op een bord leggen en in de koelkast zetten. De volgende ochtend is het stijf en kun je het snijden. Een paar plakjes op roggenbrood met wat mosterd er op gesmeerd. Smullen maar. Bereidingshandeling. Twee seconden. Kooktijd ongeveer tien minuten.