Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe in de Beurs van Berlage de kunst van Banksy verkwanseld wordt

  •  
05-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Een video over de onbedoeld hilarische bijschriften bij de kunstwerken van Banksy in deze 'allerslechtste tentoonstelling ooit'
Tinkebell bezocht de commerciële tentoonstelling ‘The Art of Banksy’ in de Beurs van Berlage. Die expositie is samengesteld door Steve Lazarides, voormalig agent van de Britse kunstenaar. Op die tentoonstelling is wel het een en ander aan te merken, constateert Tinkebell:
Ik zou nu een aardig stukje kunnen schrijven over de samenstelling, de inhoud en de opbouw van de tentoonstelling die, toen ik er was, behoorlijk druk bezocht werd en naar ik begrepen heb ook in de afgelopen maanden een behoorlijke publiekstrekker is geweest. Ik zou iets kunnen vertellen over hoe een deel van de tentoonstelling bestaat uit steeds de zelfde posters en foto’s, dan weer op de muur geplakt en dan weer aan waslijnen in de ruimte gehangen. Ik zou iets kunnen zeggen over dat een aantal werken twee keer te zien was op verschillende plaatsen in het gebouw. Over het kitscherige behang met baksteen-motief op de muren. Over de curator die er trots op lijkt te zijn dat Banksy, de kunstenaar zelf, niet bepaald blij is met de expositie. Over de dure entree kaartjes. Over dat niets van de opbrengst naar de kunstenaar zal gaan.
Maar dat doe ik niet.
In plaats daarvan heb ik een filmpje gemaakt (montage door Linda Zwart) waarin ik wat bijschriften voorlees van de bordjes die naast de werken in de tentoonstelling hangen. Volgens de verkoopmevrouw uit de giftshop allemaal geschreven door Steve Lazarides himself. Iets dat ik niet heb kunnen verifiëren, maar het zou zo maar waar kunnen zijn.

Meer over:

opinie, banksy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.