Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe hooligans jonge LHBT'ers terug de kast in duwen

  •  
16-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2078 keer bekeken
  •  

Hooligans staken een regenboogvlag in de brand bij het COC in Eindhoven. Op die avond was er net een bijeenkomst voor jongeren die bezig waren om uit de kast te komen. Bedankt hooligan, jij hebt ze nu weer terug de kast in gedouwd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

Selecterized
Selecterized17 apr. 2023 - 7:22

Het is je eigen keuze om weer terug in de kast te gaan. De mentaliteit van deze hooligans is moeilijk te veranderen, als je geaardheid en het uiten daarvan afhankelijk is dan mis je ruggegraat. Nu zijn het hooligans morgen zijn het religieuzen, gelukkig is het overgrote merendeel in Nederland vrijdenkend.

3 Reacties
Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 11:25

Hoe krijg je dit soort onzin uit je toetsenbord.

Selecterized
Selecterized17 apr. 2023 - 19:12

@Volrin, m.a.w. het uiten van je geaardheid dient niet af te hangen van groeperingen die hiervoor niet openstaan. Kortom mits mogelijk blijf staan voor wie je bent. U geeft stellig aan het hier niet mee eens te zijn, waarom?

Marinus C.
Marinus C.18 apr. 2023 - 10:25

Als ik uit de kast was gekomen toen ik nog thuis woonde, was ik er hoogstwaarschijnlijk gelijk weer ingeslagen. En er zijn veel minder dramatisch redenen om niet voor je geaardheid uit te komen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat je dit soort ongeïnformeerd heterogedram moet aanhoren. Nu we het daar toch over hebben: met name heteromannen willen absoluut niet aangezien worden voor homoseksueel, dus zelfs die snappen ergens dat dat je leven een stuk lastig maakt, en dat is natuurlijk hoogstwaarschijnlijk gewoon omdat die ook wel snappen dat het best wel tegenvalt met de ruimdenkendheid van NL.

Wadman
Wadman16 apr. 2023 - 19:51

Zolang het woord "homo" nog steeds een scheldwoord is, is er nog steeds werk aan de winkel om dit te veranderen. Want wij Nederlanders zijn echt niet zo tolerant als we ons voordoen! Mind you; het moet allemaal wel een beetje zinnig zijn, mij zie je niet op een GayPride en mijn kinderen laat ik ook niet voorlezen door een stelletje dragqueens (ben overigens wel een voorstander van de afschaffing van zwarte piet). Dus ben ik nu links, rechts, woke? De mens is over het algemeen erg goed van het in hokjes plaatsen van anderen. Misschien moeten we dat eens wat minder doen en gewoon eens fatsoenlijk naar elkaar luisteren en begrip voor elkaar opbrengen. Misschien houden de uitwassen dan eindelijk eens op...

5 Reacties
Gio Servas
Gio Servas17 apr. 2023 - 4:08

Ik denk sowieso dat we ons niet meer druk moeten maken opdat homo een scheldwoord is. Ongeacht de sexuele geaardheid is elk mens een homo en als we ons er niet meer druk om maken, dan verliest de term haar kracht wel. Verder is dat in hokjes plaatsen een hobby van velen. Ik ben ondanks mijn huidskleur niet tegen zwarte piet, maar vind wel dat we een stuk socialer om moeten gaan met de zorg en onderwijs. Maakt mij dat dan een extreem rechtse socialist?

Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 8:26

"Mind you; het moet allemaal wel een beetje zinnig zijn, mij zie je niet op een GayPride en mijn kinderen laat ik ook niet voorlezen door een stelletje dragqueens (ben overigens wel een voorstander van de afschaffing van zwarte piet)." Geen van die dingen is dan ook verplicht.

Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 8:27

@Gio " Ongeacht de sexuele geaardheid is elk mens een homo en als we ons er niet meer druk om maken, dan verliest de term haar kracht wel." Ten eerste verwar je homo sapiens met homoseksueel en dat doen mensen die het als scheldwoord gebruiken niet. Ten tweede is uw 'redenatie' ongelofelijk naïef.

Gio Servas
Gio Servas17 apr. 2023 - 9:30

@Volrin, Wadman had het niet over Homosexueel of Homo Sapiens, maar over het woord Homo. Het woord Homo is geen scheldwoord, er is immers niets mis met Homo zijn, of dit nu om een Homosexuele Homo Sapiens gaat of om een andere Homo Sapiens. In tegenstelling tot geweld zit de kracht van dit soort krachttermen bij de ontvanger. Daar is niets naiefs aan, neem maar van mij aan, met mijn uiterlijk, huidskleur en omvang kan ik daar aardig over meepraten.

Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 9:38

@Gio "@Volrin, Wadman had het niet over Homosexueel of Homo Sapiens, maar over het woord Homo. Het woord Homo is geen scheldwoord, er is immers niets mis met Homo zijn, of dit nu om een Homosexuele Homo Sapiens gaat of om een andere Homo Sapiens. In tegenstelling tot geweld zit de kracht van dit soort krachttermen bij de ontvanger. Daar is niets naiefs aan, neem maar van mij aan, met mijn uiterlijk, huidskleur en omvang kan ik daar aardig over meepraten." Dit is echt zo'n absurde logica. Vervang het woord homo in je argument eens met Jood en kijk dan eens of je nog steeds in je argument gelooft. Dat jij en ik weten dat er niks mis is met homo zijn veranderd niks aan het feit dat andere mensen het als scheldwoord gebruiken en daarmee dus stellen dat er wel iets mis mee is. Als een kenmerk van jou constant gebruikt wordt om je weg te zetten, kleineren etc, geeft dat gewoon aan dat je als minderwaardig wordt gezien en behandeld.

∆
16 apr. 2023 - 13:03

Onbeschaamd pluriform: 0 Onbeschaamd extreemrechts: 1 😠👎👎🏻👎🏼👎🏽👎🏾👎🏿

Sententia
Sententia16 apr. 2023 - 12:42

Niemand hoeft terug de kast in, want het merendeel van de Nederlandse bevolking heeft geen enkel probleem met homo's, lesbo's, transpersonen etc. Sterker nog, de meeste Nederlanders boeit het volstrekt niet wie of wat je bent. Ik vind het grappig en een teken van inclusiviteit en normalisering, dat er óók al zoiets bestaat als een groep van conservatieve homo's, lesbo's en bi's. De irritatie en boosheid richten zich, volgens mij, niet op de LGBT+-ers zelf, maar komen voort uit dat voortdurende gedram van de zeer invloedrijke genderactivisten, laatst nog met die actie van het LAKS. De zgn. progress flag die tegenwoordig overal gehesen wordt, is symbool geworden voor het opdringen van een bepaalde ideologie. De vlag werkt bijna letterlijk als een rode lap op een stier, want het radicale gelijkheidsdenken waarvoor gepleit wordt, heeft veel weg van communisme. De gender- en identiteitsactivisten die woedend worden over een paar op gebouwen geprojecteerde leuzen en een hakenkruis in een Twitterbericht, zouden zich eens af moeten vragen of hun ideologie belangrijker is, dan de mensen waarvoor ze beweren op te komen.

9 Reacties
Volrin
Volrin16 apr. 2023 - 13:28

U heeft het over gedrang en radicaal en het enige concrete voorbeeld dat u weet te geven is een verzameling SUGGESTIES die zijn gedaan om taalgebruik op scholen inclusiever te maken. En verdedigt u fascistische leuzen die op gebouwen worden geprojecteerd. Volgens mij bent u aan het projecteren en ook aan het victim-blamen.

Vuurrood
Vuurrood16 apr. 2023 - 13:32

Sententia: Bij jouw krijg ik steeds vaker het gevoel dat A: jij er helemaal niks van begrijpt en B; en dat is erger, het steeds vaker goedpraten van nazi leuzen en nazi ideologie!

Sententia
Sententia16 apr. 2023 - 14:15

@Volrin, Nergens verdedig ik fascistische leuzen, ik vond die betreffende acties volslagen idioot en kinderachtig. Ik blame geen enkel victim, enkel de mensen die intimideren en geweld gebruiken én de genderactivisten. Ik vind dat je mensen met rust moet laten. Kritiek op de genderideologie is echter niet hetzelfde als intolerantie jegens homoseksualiteit en genderdysphorie. Met homoseksualiteit heb ik geen enkele moeite, mensen met genderdysphorie gun ik alle zorg en hulp, die ze nodig hebben.

Zandb
Zandb16 apr. 2023 - 14:44

Sementia Mensen mogen van u blijkbaar alleen uit de kast komen als die hun plek maar weten: Inde kast!

Karingin
Karingin16 apr. 2023 - 15:14

Dus genderdysforie is een ideologie gelijkstaand aan religie en nazisme...noted, je hebt niet alleen geen benul maar je keurt het gedrag van hooligans en fanatieke reli's goed

FelixFlex
FelixFlex16 apr. 2023 - 16:13

Sentenia heeft natuurlijk wel een punt: met die nieuwe Pride vlag heeft de strijd voor gelijke rechten en acceptatie wel degelijk een veel activistiser wending gekregen.. want nu zijn er allerlei groeperingen zoals Black Pride aan verbonden die wel een hele aparte definitie van diversiteit en inclusie hanteren.

Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 5:17

@FelixFelx Bron? Waar haal je die onzin vandaan?

Volrin
Volrin17 apr. 2023 - 8:30

@Sententia "@Volrin, Nergens verdedig ik fascistische leuzen, ik vond die betreffende acties volslagen idioot en kinderachtig." En toch plaatste u eerder in deze discussie dit: "De gender- en identiteitsactivisten die woedend worden over een paar op gebouwen geprojecteerde leuzen en een hakenkruis in een Twitterbericht, zouden zich eens af moeten vragen of hun ideologie belangrijker is, dan de mensen waarvoor ze beweren op te komen. " Daarmee praat weldegelijk dat gedrag goed. "Ik blame geen enkel victim," Jawel, u zegt dat LHBTI mensen het aan zichzelf te danken hebben dat die fascistische leuzen worden geuit. "enkel de mensen die intimideren en geweld gebruiken én de genderactivisten." Die laatsten hebben niks inherent met de eerste twee groeperingen te maken. "Ik vind dat je mensen met rust moet laten. Kritiek op de genderideologie is echter niet hetzelfde als intolerantie jegens homoseksualiteit en genderdysphorie." U bent hier al vaker op gewezen. Gender is geen ideologie en kan dat ook niet zijn. " Met homoseksualiteit heb ik geen enkele moeite, mensen met genderdysphorie gun ik alle zorg en hulp, die ze nodig hebben. " Nou, nou, wat een geste...

Left is not right
Left is not right17 apr. 2023 - 10:35

@Volrin: over gender en een evt ideologie. Dit is de definitie van gender(identiteit) “the male sex or the female sex, especially when considered with reference to social and cultural differences rather than biological ones, or one of a range of other identities that do not correspond to established ideas of male and female.” Waar ik tegen strijd is dat de established ideas, die hebben geleid tot vrouwen in de keuken, als enige zorgdrager voor kinderen, mogen tonen van emoties etc nu in 2023 leidend blijven in wat het frame van een vrouw (of man) is. Ik vind het werkelijk onbestaanbaar dat veelal linkse mensen, die leidend zijn geweest in (vrouwen) emancipatiebewegingen nu zo strijden voor het erkennen van bestaan van genderidentiteiten