Joop

Hoe het kabinet klimaatmaatregelen een slechte reputatie bezorgt

  •  
17-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pdkorting
Druktemaker Pieter Derks bij de Nieuws BV over de klimaatmissers van het kabinet:
"Iedere keer als het kabinet besluit een bepaald type auto te subsidiëren door een lagere bijtelling, worden er ineens heel veel van die auto’s verkocht. Een mysterie. Niemand weet hoe het kan, alsof de duvel ermee speelt!"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

adriek
adriek18 apr. 2019 - 6:38

Het ene financiële debacle na het andere. De tweede kamer, de elektrische auto's, de windmolensubsidies, akkers vol gesubsidieerde zonnepanelen, het CBR en andere software rampen ... Het wordt tijd dat de managers met hun (gesubsidieerde) leasebakken en hun gepimpte powerpointpresentaties plaats gaan maken voor mensen met serieuze kennis van zaken en ervaring op andere gebieden dan PR en marketing. Waar zijn de politici gebleven die in een weekend duizend pagina's dossier door konden lezen en daarna echt wisten wat ze gelezen hadden? De moderne manager leest de samenvatting, gaat lekker uit eten en hoopt er het beste van. Als de problemen bekend worden is hij al twee banen en vijf salarisschalen verder.

Frits Jansen
Frits Jansen18 apr. 2019 - 5:32

Tja, als de prijs verandert (door subsidie) is er marktwerking. Een komiek moet niet voor politicus gaan spelen. Vergeefs wachtte ik op een geestige wending zoals ik van deze knul wel gewend ben.

Eric Minnens
Eric Minnens18 apr. 2019 - 4:36

Ik vind Pieter Derks steeds beter worden. Vroeger vergeleek ik hem nog met Dolf Jansen, maar die heeft hij inmiddels ver achter zich gelaten. Wel praat hij naar mijn smaak nog te snel, a la Dolf, dat mag wel een tandje langzamer.