Joop

Hoe feministen zich in het pak lieten naaien

  •  
26-02-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Van de Jonge Socialisten, tot Sunny Bergman en het Clara Wichmann Fonds, met als klap op de vuurpijl de nuttige idioot (m/v) die recht in de marketingval van de pakkenprovider liep en een doodsbedreiging de wereld in slingerde
Soms is er echt geen kut aan om feminist te zijn.
Ik meen het. Buiten het feit dat feminist zijn betekent dat alle shit die de helft van de wereldbevolking overkomt toch wel een beetje als jouw probleem voelt, komt die andere helft steeds zeiken over waarom je hun rechten dan niet belangrijk vindt. Zeg brodudes, voorlopig hebben jullie nog het leeuwendeel van alle grond, geld en macht wereldwijd in handen, dus laten we afspreken dat jullie eerst de helft naar ons overmaken, en dan zal ik me daarna enorm druk maken over de feminisering van het onderwijs en de identiteitscrises van de moderne manmensch.
Maar tot die tijd heb je als feminist nog steeds de halve wereld over om je verantwoordelijk voor te voelen en dat blijken ook maar gewoon mensen te zijn. Als je er 100 van neemt, zit er standaard een handvol klootzakken tussen. Of mensen die gewoon niet zo snugger zijn. Of mensen die ruiken naar bedorven erwtensoep. Maar goed, u snapt waar ik heen wil. En naast onaangename groepsgenoten heb je dan ook nog de lelijke fratsen die ze uithalen, waarop jij wordt aangesproken, want je zit toch in het zelfde hokje? Not cool. Vraag maar aan moslims, Feyenoord-supporters, feministen of tegenwoordig zelfs ‘witte mannen’ (voor hen een nieuw fenomeen, wat de extreme sensitiviteit verklaart).
Marketingval En dan probeer je als feminist jouw kiezel bij te dragen aan een betere wereld, door aandacht te vragen voor het lot of de stem van kwetsbare groepen, of op te komen voor de rechten van iedereen die dat zelf niet kan of mag, en dan komt er zo’n luie, cynische marketeer van goedkope kutpakken het hele maatschappelijke debat kapen. En iedereen werkt nog gewillig mee ook! Van de Jonge Socialisten, tot Sunny Bergman en het Clara Wichmann Fonds, met als klap op de vuurpijl de nuttige idioot (m/v) die recht in de marketingval van de pakkenprovider liep en een doodsbedreiging de wereld in slingerde, met als resultaat een breed grijzende eigenaar die voor de camera’s van AT5 mocht uitleggen hoe al die hoofdloze borsten en billen heus voor het empowerment van de moderne vrouw staan.
En het is niet alsof ze dit nog nooit eerder geflikt hebben, bijvoorbeeld in 2010, 2011, 2014 en 2015. Hun hele marketingplan bestaat uit free publicity gegenereerd door zwaar geforceerde ophef en – hoewel vrijwel iedereen die intenties onmiddellijk doorziet – zorgen de media en een handjevol verontwaardigden (waaronder een modestudent met een verontrustende voorraad maandverband) ervoor dat een kapitalistische instelling geld kan verdienen aan openlijk seksisme. Want als de goedkopepakkendoelgroep iets nog leuker vindt dan blote tieten, dan is het stoer doen met recalcitrante, zogenaamd politiekincorrecte kutgeintjes (zie ook: Jeremy Clarkson).
Dus als het straatbeeld binnenkort aan alle kanten wordt ontsierd door makelaarachtigen in slechtzittende pakken, dan heeft u nog iets om de feministen de schuld van te geven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Dantes040
Dantes0404 mrt. 2016 - 16:38

Leuk stuk ! Fijn weekend Joyce !

reaguursel
reaguursel27 feb. 2016 - 19:55

Safe Space Feministen. Als je zeker weet dat je geen tegengeluid krijgt flink van leer trekken. Zodra de "tegenstander" wat intimiderender is stilletjes de andere kant op kijken. Zo wordt je als feminist nooit serieus genomen.

Het Vrije Woord
Het Vrije Woord27 feb. 2016 - 7:13

"Zeg brodudes, voorlopig hebben jullie nog het leeuwendeel van alle grond, geld en macht wereldwijd in handen, dus laten we afspreken dat jullie eerst de helft naar ons overmaken." Dan moet je maar gaan scheiden, dan krijg je nog wel meer dan de helft. Of trouwen, dan heb je sowieso in de beschaafde wereld ook de overhand, want zeg nu eerlijk, welke getrouwde man heeft nu de overhand in het huwelijk? Dat betekent meteen dat alle machtige getrouwde mannen toch nog onder hun vrouw staan.

Harba Lorifa
Harba Lorifa27 feb. 2016 - 7:05

"Want als de goedkopepakkendoelgroep iets nog leuker vindt dan blote tieten, dan is het stoer doen met recalcitrante, zogenaamd politiekincorrecte kutgeintjes." Dit is de kern van reclame maken. Je hebt een doelgroep en daar maak je reclame voor. SuitSupply heeft n doelgroep. De reclame is daar een afspiegeling van. Overigens lijkt het me sterk dat de dames in de reclames gedwongen zijn om hun tieten te laten zien. Mooie dames overigens.

1 Reactie
Hank Nozemans
Hank Nozemans29 feb. 2016 - 20:10

Die vrouwen verdienen hun geld met mooi zijn. Vrouwenbladen staan vol met deze modellen, naakt en gekleed. Daar hoor ik weinig ophef over. Waarom het nu opeens een probleem is wanneer ze geld verdienen aan een pakkenleverancier begrijp ik niet.

mordicant
mordicant27 feb. 2016 - 0:24

Volgens mij is het probleem van alle moslims, zwarte pieten fans, zwarte pieten haters, vrouwen, homo's, gereformeerden, vrouwen, Feyenoord supporters en vrouwen dat ze allemaal veel te lange tenen hebben. Kortere tenen en kortere lontjes en veel ellende is in één klap uit de wereld.

Tokoloshe
Tokoloshe26 feb. 2016 - 23:51

Dus als een man een vrouw uitdagend aan laat kleden voor een marketing campagne is het seksistisch, maar als een Niki Minaj als een opblaaspop met haar kont loopt te schudden omdat ze weet dat ze anders geen aandacht krijgt, is het een vrijgevochten vrouw en mag ze doen wat ze wil? Dus eigenlijk wil je dat elke vrouw kan doen wat ze wil, maar de man moet wel de vuilnisbak buiten zetten?

Contramine
Contramine26 feb. 2016 - 20:10

O, zalige onwetendheid. Geen idee waar dit artikel over gaat, waar die clubs zich zo boos over maken, bij wie je in een marketingval kunt lopen. Het heeft iets met kleding te doen. Niet echt mijn focus. Maar verder ben ik natuurlijk helemaal solidair: ik ben boos op wie we boos moeten zijn.

pmolenaar71
pmolenaar7126 feb. 2016 - 18:46

Sinds de jaren 90 begrijp ik feministen sowieso niet meer. Wanneer de optredens van Beyonce, Taylor Swift, Ariane Grande (etc.etc.etc.) beoordeeld worden als seksistisch en 'objectiverend', dan worden feministen boos.... Het zijn dan 'vrijgevochten vrouwen' die open zijn over hun seksualiteit. En dan nu zo'n heisa over een reclame. En overmorgen kijken feministen weer vol bewondering naar 'booty shaking Beyonce'...

Nailles
Nailles26 feb. 2016 - 17:21

Soms doet een beetje olie wonderen om roestige vastgelopen interactiviteiten weer soepel te doen verlopen zoals die tussen sommige mannen en vrouwen. Speciaal voor de vrouwen, na Suit Supply voor sommige mannen. "The only thing better than dressing is undressing" van Kraft met The Zesty Man: http://adsoftheworld.com/media/outdoor/kraft_dressings_lets_get_zesty_room Hiertegen kwam protest van de conservatieve (!) "One Millions Moms"-beweging. Dat mocht gelukkig niet beaten en The Zesty Man kwam later in een veelvoud terug. http://www.adweek.com/adfreak/krafts-zesty-guy-returns-sell-more-dressing-undressing-151885

Van der Wal
Van der Wal26 feb. 2016 - 16:50

Als feministen blijven doen alsof alle mannen bij de 1% horen en alle vrouwen niet, gaan ze niets voor elkaar krijgen. Stelletje trumu's.

Kilted
Kilted26 feb. 2016 - 16:47

Dit is discussie zonder einde. Want waar we juridisch gezien gelijkberechtiging tussen mannen en vrouwen in veel landen nu wel geregeld is, hebben we nu zo langzaam aan een punt bereikt dat het feit dat je als man ergens een mening over hebt je al verdacht maakt in de ogen van sommige vrouwen. Iedereen op deze aardbol behoord wel tot de een of andere minderheid of groep, dus daarmee kan je elke mening, elke uiting wel wegzetten, als racistisch, seksistisch, etc. verzin maar een term. Er is altijd wel iets waaraan iemand aanstoot kan en zal nemen. Over een maand of zes zal de volgende ronde in de zwarte piet discussie wel weer loslaten. U bent gewaarschuwd. • Het feit dat ik constateer dat het in delen van Afrika niet goed gaat maakt me nog geen racist. • Het feit dat ik een mening heb over Israël heb die niet voor 100% positief is maakt me nog geen antisemiet. Eerder een bezorgde buitenstaander. • Het feit dat ik een mooie vrouw kan waarderen en dat ook uitspreek maakt me nog geen seksist. • Het feit dat ik mijn vraagtekens af en toe zet bij de snelheid waarmee de technische ontwikkelingen gaan maakt me nog geen Luddite. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Correl2
Correl226 feb. 2016 - 16:39

Sommige feministen zijn totaal de weg kwijt. Helemaal doorgeslagen. En dan vragen ze zich af waarom ze niet serieus genomen worden.

1 Reactie
peterh2
peterh226 feb. 2016 - 16:51

[En dan vragen ze zich af waarom ze niet serieus genomen worden.] . Moet je wel eerst een man vinden die dat wil doen... ;-)

Sol Invictus
Sol Invictus26 feb. 2016 - 16:05

"...waarop jij wordt aangesproken, want je zit toch in het zelfde hokje? Not cool." "zeg brodudes, voorlopig hebben jullie" juist. "dus laten we afspreken dat jullie eerst de helft naar ons overmaken," divide et imperat. Christine 'piemel' Lagarde. Victoria 'scrotum' Nuland. Kapitaal heeft geen seksuele voorkeur.

DanielleDefoe
DanielleDefoe26 feb. 2016 - 15:53

Waarom maken feministen zich zo druk om kleren? Recent moesten we nog dames steunen die zich in burkas heisen om te laten zien dat de ware vrijheid daaruit bestaat dat je mag aanhebben wat je wilt. Alsof we niets beters te doen hebben dan ons opwinden over dames en herenmode.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 mrt. 2016 - 16:08

De poster gemist?

Hell You
Hell You26 feb. 2016 - 15:10

Hahahaha Dit is bijtende humor en nog waar ook..BEDANKT! Meer van dit! vooral dat van die hypersensitiviteit en slechtzittende makelaars..LOL O nee. pakken.

Piet de Geus
Piet de Geus26 feb. 2016 - 14:35

"dus laten we afspreken dat jullie eerst de helft naar ons overmaken" Om niet? Terwijl er eindelijk aan wordt gewerkt om het huwelijksrecht zo aan te passen dat ook daar de gemeenschap van goederen niet meer de voorkeur heeft? Bij Jinek werd er gisteravond een stuk gezonder op de reclame van die pakkenboer gereageerd: zijn er echt mensen die zich daar druk om maken?! Ja, kennelijk zijn die er en moet je de helft van je geld naar hen overmaken ook nog.

4 Reacties
Hell You
Hell You26 feb. 2016 - 15:37

Helft is in dit geval niet allen de helft van het globale geld..maar ook alle ander witte mannendingen. Die wij dan lekker op onze vrouwenmanier gaan gebruiken. Dat dus Piet. Ja, je zult er van genieten.

Piet de Geus
Piet de Geus26 feb. 2016 - 15:47

"Die wij dan lekker op onze vrouwenmanier gaan gebruiken." Blijft er dan tussen het shoppen door nog wel tijd over voor iets banaals als werken?

Hell You
Hell You26 feb. 2016 - 16:51

Piet, als vrouwen zo banaal waren als jij in jouw wereld denkt en meemaakt, dan ga je echt plezier hebben. Nou ja, jij misschien wat minder dan ik..:)

Piet de Geus
Piet de Geus26 feb. 2016 - 18:14

"als vrouwen zo banaal waren" Je lijkt wel een wilderiaan: die waant zich 'het volk' en jij meent te staan voor vrouwen in het algemeen. In beide gevallen prijs ik me gelukkig dat dat niet zo is.

peterh2
peterh226 feb. 2016 - 14:27

Reken maar dat Suit Supply al die media aandacht mooi vindt, daar kan geen miljoenen kostende campagne tegenop...

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 mrt. 2016 - 16:07

oh was dat de pakkenprovider? peterH toont klasse.