Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Hoe een zieke politicus zichzelf in de weg zit

  •  
03-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Wilders is een ziekelijk gedreven man én een machtspoliticus. Die twee botsen. Lekker laten gebeuren
Je hoeft weinig woorden vuil te maken aan de islamziekte van de Grote Leider van de Stichting voor het Verbieden. Zijn eigen Kamerleden en kiezers worden er wanhopig van. Zijn ze lekker inhoudelijk bezig, graaibonussen honderd procent belasten en Libiërs afkatten, komt hun ongeleid kanon weer omhoog van de bank van de psychiater om aan te kondigen dat hij, de specialist op dit terrein, een onthullende reportage gaat maken over een woestijnprofeet uit de zevende eeuw.
De goeierd. Geef hem een subsidie van het fonds voor wetenschappelijke projecten, of een bezigheidstherapie, of iets dergelijks. Hij moet echt vrijgesteld worden voor zuiver wetenschappelijk onderwijs. En geef hem een assistent, een werkpaard dat het onderzoek ter plaatse doet, liefst langdurig en midden in de Saoudische woestijn. Hans Jansen zou geheel voldoen.
Alle gekheid op een stokje. Laat Wilders maar schuiven. Zijn Fitna side business is niet iets dat kiezers waarderen (ik heb Maurice de Hond niet nodig om dat te weten) en hoe langer hij er mee door gaat, hoe meer zijn legitieme maar net zo bedrieglijke winkeltje van oppositie tegen Den Haag terwijl hij in de achterkamer zit om mee te besturen, in gevaar komt. Wilders is een ziekelijk gedreven man én een machtspoliticus. Die twee botsen. Lekker laten gebeuren.
Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Meer over:

politiek, opinie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

shoarmabakker
shoarmabakker3 apr. 2011 - 11:12

Nou, we zagen het effect van Fitna 1. Dat was er eigenlijk niet. Mensen zouden zich wat minder druk moeten maken over Wilders en zijn hobbyfilmpjes, het geeft hem alleen maar een groter platform om zijn mening te ventileren.

msj_meijerink
msj_meijerink3 apr. 2011 - 11:12

Ik moet me inderdaad eens afvragen waarom ik me druk maak om een ongeleid projectiel dat zit te zeurpieten/roeptoeteren over een woestijnbewoner met een missie uit de 7e eeuw. Die voor het overige een professionele, oppportunistische windvaan blijkt te zijn en meet alle winden meewaait. Als het hem maar het euforische en verdovende genot van het gevoel van de macht te hebben oplevert. Waarschijnlijk trek ik het me aan omdat er zoveel andere wanhopig dolende mensen (de Henk&Ingrid's) in ons land zijn die, sinds ze zelf de kerk hebben afgeschaft, naarstig zoekende zijn naar een nieuwe heiland, om blind achteraan te hobbelen. Het merendeel van Nederland zoekt een kudde om, als het even voor hun gevoel beroerd gaat, in te kunnen schuilen en een herder om zich dan achter te kunen verschuilen. Dan blijken we allemaal geen stoere solitaire wezens te zijn maar armzalige kuddebeesten, net als koeien en schapen. Het is tijd voor de démasque van de GBL, op naar zijn opvolger.

PietPaaltjes
PietPaaltjes3 apr. 2011 - 11:12

Die man is een karikatuur van zichzelf. Geen woorden aan vuil maken. Kiezers lopen vanzelf over naar andere partijen.

hphilippens
hphilippens3 apr. 2011 - 11:12

Fennema poneert in zijn boek "Tovenaarsleerling" dat Wilders monomaan bezeten is door zijn islamhaat en zijn andere punten van minder belang vindt. Nu tekent zich af dat enerzijds zijn kiezers daar genoeg van hebben, velen stemmen niet daarom op de Proleet Van Venlo, anderzijds dat hij niet meer kiezers weten te winnen. Nu wordt het interessant hoe lang zijn fractiegenootjes die monomanie nog pikken. Tot nu toe hebben ze klakkeloos zijn rabiate anti-Palestijnen-uitspraken en -connecties mee geaccepteerd en slikken ze al zijn wartaal voor zoete koek. Maar zeker Brinkman die nu de steun kan verwerven van nieuwkomer Sorensen zullen zich toch achter de oren gaan krabben. Kunnen ze zo wel verder met dit Potsierlijke Verblinde Verkleurdehaartje?

Jossy2
Jossy23 apr. 2011 - 11:12

Ik mag soms graag reacties op de site van de Telegraaf lezen. Daar leer je veel van. Die islamziekte van Geert irriteert inmiddels een heleboel van zijn stemmers. Die willen helemaal geen Fitna. Die willen dat Geert doet wat hij hen beloofd heeft....maar ja, Geert heeft een obsessie.....

bomhof
bomhof3 apr. 2011 - 11:12

fitna, de moslim-fobie, is het persoonlijke vehikel van Wilders waarmee hij zichzelf in de kijker heeft gespeeld. Eerst haalde hij alleen in Nederland daarmee de headlines. Hij moest immers een krachtige hefboom vinden om in zijn eentje aandacht te krijgen. Inmiddels heeft hij ontdekt dat hij daarmee internationaal machtige vrienden krijgt, met veel geld achter de hand, in de VS en Israel. Dat wil hij allemaal niet laten lopen, alleen omdat zijn nederlandse achterban dat niet leuk vindt. Wilders blijft dit instrument bespelen, en als hij in Nederland daar niet verder mee komt, dan ziet hij wellicht nog een internationale carriere voor zich. Kortom,het moslimthema heeft inmiddels niets meer met zijn positie in de nederlandse politiek te maken, maar alles met zijn internationale carriere en geldbronnen. Niet op reageren dus, want het is niet meer voor de Nederlandse markt bedoeld.

JoopSchouten
JoopSchouten3 apr. 2011 - 11:12

Briljante gekheid op je stokje. ; )

FrenkMahon
FrenkMahon3 apr. 2011 - 11:12

Ik snap niet waarom iedereen zich zo druk maakt over een film. Allereerst als het Wilders lukt om te bewijzen dat Mohammed bestaan heeft zal ook de Islam hem dankbaar zijn. Tot op heden is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze beste man ook bestaan heeft, dus een film over Mohammed is te vergelijken met een een film over King Arthur. Gezien het zetel verlies dat hij met dit project krijgt zou ik tegen Wilders willen zeggen;"Doe ook maar een tv-serie".

2 Reacties
blaxstar2010
blaxstar20103 apr. 2011 - 11:12

Ohw Frenck, maak niet de fout te denken dat Moslims zich druk maken over de vraag of nu wel empirisch is bewezen dat Mohammed heeft bestaan. Ik bedoel, maak jij je druk dat er geen empirsch bewijs is voor zoiets als het bestaan van rechtvaardigheid of eerlijheid om het te kunnen waarderen?

paradoxical
paradoxical3 apr. 2011 - 11:12

Iedereen maakt zich er druk om, omdat de politiek het jaar na jaar verprutst heeft, de kiezer keihard heeft bedrogen, in zijn gezicht heeft uitgelachen en niet serieus heeft genomen. Daarbij hebben politici van zowel links als rechts zichzelf schaamteloos verrijkt, en schuiven ze zichzelf baantjes toe zowel tijdens als na hun politieke carrière. De kiezer op zijn beurt heeft er genoeg van, en zet zich waar hij kan af tegen deze schaamteloze praktijken, en als dat met Wilders moet, dan maar met Wilders - wie anders? Mensen zijn toe aan iemand met een visie en zie zegt waar het op stat, in plaats van er laf rondjes omheen te draaien. En nu kijkt men lijdzaam toe en vraagt men af wat er mis is gegaan, niet begrijpend dat het 20 jaar geleden al mis gegaan is.

Michiel Online
Michiel Online3 apr. 2011 - 11:12

"Nou, we zagen het effect van Fitna 1. Dat was er eigenlijk niet." Dat is er wel, alleen niet voor iedereen en niet altijd zichtbaar. "Nederland zwaait uit:" wie is de volgende?

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online3 apr. 2011 - 11:12

In reactie op Jan L.

heggenland
heggenland3 apr. 2011 - 11:12

Het moet Wilders tot wanhoop brengen dat hij de Moslims in Nederland met zijn verwerpelijk beledigingen maar niet boos kan krijgen. Ik denk dan ook dat zijn frutselwerk meer bedoelt is voor het orgasme van zijn rechtse geestverwanten: de met doden hersencellen toebedeelde Christelijke en Joodse fundi's in de VS. Daarbij heeft hij blijkbaar weinig problemen wanneer Ruttens trainingsmissie in Afghanistan zonder hoofd op vliegbasis Eindhoven terug keren.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje3 apr. 2011 - 11:12

"Je hoeft weinig woorden vuil te maken aan ....." Asjemenou, het feuilleton overtreft straks nog wel de scores van "Goede tijden, slechte tijden" als het zo doorgaat.

StanB.
StanB.3 apr. 2011 - 11:12

Frutselwerk of niet, nare reacties door het uitbrengen van deze film zijn niet uit te sluiten. Zie de moordpartij in Afghanistan op VN-medewerkers, geïnspireerd op een idiote actie van de Amerikaanse Wilders, dominee Terry Jones. Het zal Wilders waarschijnlijk worst wezen als er een paar hoofden gaan rollen na het uitbrengen van zijn nieuw filmpje.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort3 apr. 2011 - 11:12

Kan ik hieruit opmaken dat je het terecht vind dat er een moordpartij volgt op wat broddelwerk? Eigen schuld dikke bult?

rgeurtsen
rgeurtsen3 apr. 2011 - 11:12

De grap over Hans Jansen, is geweldig. Heerlijk denigrerend venijn. De analyse van Frans Verhagen is nog niet de mijne. Voorlopig houd ik de misser van deze week op een onsje teeel aandachtsgeilheid. In het debat over Lybië deed de PVV het geweldig. Niet meewerken met de oppositie. Als Hillen kapot moet, dan ia een eigen initiatief. Niet zoals Groen Links of D'66 wel eens meestemt met de PVV uit opportunistische oerwegingen. Als Wilders nu zijn kop had gehouden en de oppositie olgende week in het gezicht had uitgelachen dat de PVV, het kabinet door dik en dun zal steunen als het om de eigen standpunten en het gedoogakkoord gaat. Het kan natuurlijk ook zijn dat Wilders met zijn Fitna onzin is gekomen omdat het CDA congres dit weekeind bezig was. Maar dan is de proocatie olgens mij mislukt... of zie ik iets over het hoofd?

1 Reactie
clara51
clara513 apr. 2011 - 11:12

Je moet eve je 'v' late nakijke, Rob. Hij doet het iet.

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2011 - 11:12

Als een politicus serieus meent te weten hoe een vermeend profeet, waar wetenschappers nog niet eens van kunnen vaststellen waar en wanneer deze persoon was geboren laat staan hoe zijn gedachtewereld daadwerkelijk in elkaar stak, dacht en functioneerde dan kan je gerust stellen dat deze politicus kampt met een gekte. Gelukkig voor de heer Wilders en diens aanhang bestaan hier adequate behandelmethodes voor.

1 Reactie
Maanlander2
Maanlander23 apr. 2011 - 11:12

Hoezo, zieke politicus? Ik dacht dat Verhagen journalist was. Gaan we nu hier ook al doktertje spelen?