Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe dik is de plaat voor het hoofd van Bert?

  •  
29-04-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
4229 keer bekeken
  •  
pup

© cc-foto: 3194556

Koningsdag was natuurlijk een groot feest. Maar niet voor de dieren van Bert’s Animal Verhuur. Nou hoor ik je denken: die is toch op last van de rechter gestopt? Ja op papier misschien, maar in de praktijk heeft Bert uit Appeltern een plaat voor zijn hoofd en gaat hij gewoon verder met het verhuren, verslepen en verkopen van dieren.

Op Koningsdag werden we gebeld door een ooggetuige die gezien had dat bij korfbalvereniging Maassluis een kinderboerderij van Bert was neergezet.

In het programma van C.K.C. Maassluis staat van 11 tot 16 uur, maar uit een bericht op de Facebookpagina van de vereniging blijkt dat de dieren van Bert’s Animal Verhuur al om 6 ’s ochtends voor de deur stonden. Tel daar het laden en transport bij op en bedenk dan dat er naast volwassen dieren een heel jong veulentje stond, en biggen.

Een van de dieren van Bert’s Animal Verhuur heeft veel te ver doorgegroeide hoeven, een bewijs van onvoldoende zorg en aandacht. Een kleine emmer was voor de helft gevuld met drinkwater, de rest was leeg.

Volgens onze ooggetuige was er ook een kleine overkapping, een soort hok waar nog eens 2 konijnen en 2 hele kleine cavia’s zaten. En daar tegenover in hetzelfde hok stond een reismand met puppy’s. In ieder geval 3 teckels en 2 toypoedels. Iedereen kon bij de dieren en terwijl onze ooggetuige aanwezig was, zag ze kinderen die de puppy’s zelf aan de oksels optilden. Toezicht was er nauwelijks, of er werd geen aandacht aan besteed. De moederhond was in geen velden of wegen te bekennen.

‘Zijn de varkentjes ook te koop?’, vraagt onze ooggetuige. ‘Ja die kosten 350 euro’, zegt een medewerker van Bert’s Animal Verhuur. ‘Worden ze veel groter?’, vraagt de ooggetuige. Het antwoord luidt: “Ja een centimeter of 2, maar het hangt er vanaf wat je ze voert. Als je maar een heel klein beetje muesli geeft blijven ze klein. Als je ze laat eten wat jij ook eet elke avond dan worden ze een heel stuk groter.”

Onze ooggetuige is geschokt en besluit te vragen of de puppy’s ook te koop zijn. En dat zijn ze, vanaf volgende week. Ze kosten 1000 of 1100 euro en ze krijgt het adres in Appeltern, waar ze volgende week kan komen kijken. ‘Stel ik neem er nu 1 mee zonder enting, zonder chip en zonder paspoort, wat moet ik dan betalen?’ Dit is verboden, maar de medewerker gaat meteen bellen wat hierop te antwoorden. Onze getuige loopt een rondje en komt na 20 minuten terug. Er wordt al op haar gewacht en de pup zit op schoot bij de medewerker. ‘Kom even’, roept hij. ‘Ik begin met een startbod van 1300 euro.’ ‘Teveel, ik bied 800 euro.’ ‘Dan ga ik er tussenin zitten, 1000 euro.’ ‘Oké, dan hoef ik hem niet’, zegt onze ooggetuige. Handelen alsof het om een magnetron gaat. En er werd aan onze getuige geen enkele vraag gesteld.

Ik dacht even op Marktplaats te kijken of de puppy’s daar al aangeboden staan. Dat staan ze niet, maar tot mijn verbazing kan je bij Bert wel een trio lama’s, stinkdieren, wilde zwijnen jonge en volwassenen en 3 super tamme rendieren kopen!

Dit moet écht stoppen. Dus bij deze wil ik graag een oproep doen. Weet jij op welke locatie(s) en aan wie Bert’s Animal Verhuur na januari 2021 dieren heeft verhuurd? Dan horen wij dat graag. Het kunnen feesten en partijen zijn geweest, tv-programma’s en met name mobiele kinderboerderijen en kerststallen. Ook als je bij hem dieren hebt gekocht komen we graag met je in contact. Mail ons via tip@houseofanimals.nl.

cc-foto: 3194556

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

adriek
adriek29 apr. 2022 - 9:48

Niks plaat voor de kop. Lekker op het randje van (of net buiten) de wet opereren en heel veel geld verdienen. Geld verdienen is goed. Makkelijk geld verdienen is beter en in de Joods-Christelijke traditie van ons land hebben dieren geen ziel, geen gevoel en (daarom) ook geen rechten nodig...

Pietje Puk139
Pietje Puk13929 apr. 2022 - 9:41

Liberalisme. Ideologie die stelt dat de overheid zich zo weinig mogelijk bemoeit met het bedrijfsleven en in principe alleen voor politie, justitie en leger zorg draagt. Het uiteindelijke doel van de liberale partijen is een "nachtwakersstaat". Zo gauw AOW, WAO en aanvullend pensioen zijn "geprivatiseerd" (lees: commerciële verzekeringsmaatschappijen) en zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag zijn afgeschaft, is het doel bereikt. Voor wat het bovenstaand onderwerp betreft: de liberale politici boeit het dus helemaal niets wat ondernemers allemaal uitvreten met mens, dier, milieu of natuur. Maar gezien het al 40 jaar stabiele stemgedrag van de kiezer, vind de bevolking van dit gave landje dat allemaal prima. Tot ze zelf de sjaak zijn.

2 Reacties
EenMening3
EenMening329 apr. 2022 - 20:28

@Pietje Puk139 "Het uiteindelijke doel van de liberale partijen is een "nachtwakersstaat"." Dat is wel een heel boude bewering. In een nachtwakersstaat gaat circa 15 procent van het BNP naar de algemene middelen, in Nederland ongeveer het drievoudige. Er zullen heel weinig liberalen zijn, die terugwillen naar de negentiende eeuwse versie van de staat. Onderwijs, gezondheidszorg, sociale zekerheid en infra zullen gewoon uit de publieke middelen bekostigd worden. Wel zal er meer ruimte zijn voor privé-scholen en privé-klinieken. "Zo gauw AOW, WAO en aanvullend pensioen zijn "geprivatiseerd" (lees: commerciële verzekeringsmaatschappijen) " Het anvullend pensioen blijft bij de pensioenfondsen maar elke werknemer bouwt zijn eigen pensioenpot op, dat voorkomt pensioenbreuken. De AOW zal gefiscaliseerd worden. Er zijn nu 3,54 miljoen AOW'ers, de totale kosten van de AOW bedragen ca 41 miljard. Die 41 miljard wordt opgebracht door de werkenden. Het aantal AOW'ers zal de komende jaren nog verder groeien. Er kan wel een moment komen dat de kosten van de gezondheidszorg en de sociale zekerheid door de vergrijzing zodanig toenemen, dat deze niet meer op te brengen zijn door de werkenden. Dat zal leiden tot versobering of stijging van de staatsschuld. Er wordt wel eens beweerd dat in 2050 het hele BNP naar sociale zekerheid en gezondheidszorg gaat en iedereen in de gezondheidszorg werkt. Dat lijkt me wel wat overdreven.

Paul Spijkers
Paul Spijkers30 apr. 2022 - 13:54

Op een gegeven moment weet de bevolking niet meer dat het anders zou kunnen,ook alsze zelf de sjaak zijn. En het is niet zo dat er partijen zijn die te vertrouwen zijn qua sociale democratie en ook zouden kunnen winnen. De SP wint niet en de PvdA is te liberaal. Daarom word er zo veel op die extreem rechtse leugenaars gestemd.