Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe Baudet heel Nederland voor de gek houdt

  •  
10-02-2020
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
358 keer bekeken
  •  
baudet
Hoe onwaar, hoe belachelijk en hoe mensonterend je handelingen en je uitspraken ook zijn, als je er tere zieltjes mee wint dan werkt het.
Een week vol (te verwachten) verbazing nadat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet samen met zijn, aldus de heer zelf, dierbare vriendinnen de media weer vuur liet spuwen. Sommigen waren wat voorzichtig, anderen betichtten hem, terecht, van een racistische actie jegens Marokkaanse Nederlanders. Wat bezielde hem toch met deze ‘ondoordachte’ tweet?
Marokkanen, u weet wel, dat ene land in Afrika, het continent der Afrikanisering van Europa volgens Thierry. Ook al komen er per half jaar maar vijfduizend Afrikanen naar Nederland, maar goed. Afrika, u weet wel, dat ene continent dat door Europa is leeggeplunderd en overgenomen, voor bezittingen en statuur. Het continent waar oorlog en corruptie woeden, onder erbarmelijke omstandigheden. Waar onder andere de Nederlandse grootmacht Shell ‘hun’ product vergaart en het daarbij komende afval er dumpt, schijt hebbend aan de volksgezondheid daar.
Het is ook het continent waar Nederland uit een specifiek land gastarbeiders heeft gehaald, een halve eeuw geleden. En hun kleinzonen worden nog steeds niet als volwaardige Nederlanders behandeld door iedereen. Misschien is het omdat Europa dominant blank moet blijven. Dat zijn overigens niet mijn woorden, maar nogmaals van de heer Baudet, zonder Franse tongval hoor. Inmiddels is het gewoon een kaaskop, net als ik. Het zijn de woorden van de man waarmee ik maar één ding gemeen heb: we komen allebei uit een immigrantenfamilie.
Maar nu wordt het echt spannend. Ik ga je niet vertellen hoe fout hij zit, dat weet iedereen. Ik zal er niet over twisten hoe racistisch de tweet wel niet was, want dat weet ook iedereen. De kranten, nieuwssites en talkshows werden er mee gevuld. Iedereen heeft zijn meninkje kunnen verkondigen en is indirect ook opgekomen voor kutmarokkanen als ik, waarvoor dank.
Waar echter iedereen voor valt is de mythe dat Thierry hiermee zichzelf in de voet schiet. Het is niet aannemelijk dat zo’n slimme kerel, immers afgestudeerd aan de universiteit en al, zich na al die misplaatste tweets weer zou misdragen. Dat weet zijn partner Hiddema natuurlijk dondersgoed, ook al raadt hij hem aan te stoppen met twitteren. Maar over de situatie zegt hij natuurlijk niks, want hij wil eerst tekst en uitleg horen van de leugenaar hemzelf. Ik bedoel, volgens mij liegen de politie, de NS en al de aanwezigen niet.
Het is het spel der populisten, kiezers vergaren voor je eigen macht. Hoe onwaar, hoe belachelijk en hoe mensonterend je handelingen en je uitspraken ook zijn, als je er tere zieltjes mee wint dan werkt het. Zoals we allemaal wel weten zijn veel rechtse mensen, en extreemrechtsen zeker, niet erg genuanceerd. Hitler zei immers ook niet over de Joden: “Het zijn stommeriken, maar niet allemaal hoor.” Trump zegt ook niet: “Het wordt een muur met een luikje voor alle hardwerkende latino’s.”
Het ‘Marokkanenprobleem’ gaat niet gepaard met lichte meningen maar wel met demonisering. Stiekem is het wat iedereen, die er heilig in gelooft dat allochtonen het kwaad zijn, wat er nogal wat zijn als je alleen al kijkt naar hoeveel PVV-stemmers er in dit land wonen, wil zeggen maar niet altijd durft te zeggen. Misschien wil mijn overbuurvrouw zich al jarenlang uitspreken over hoe vreselijk ze al die mocro’s vindt en dat ze hen het liefst het land uit wil hebben, maar doet ze dit niet. En als je dan ineens ziet dat een grote politieke leider geen blad voor de mond neemt en een probleem aankaart dat ‘iedereen kan overkomen’ in het dagelijks leven, namelijk de ó zo grote last van Marokkanen in de publiekelijke ruimte, dan vind je het echt niet erg dat de ‘bontkraagjes’ op de foto toch conducteurs blijken te zijn.
“Het hád gebeurd kunnen zijn” luidt het gedachtegoed uit de FvD-hoek, waar de actie vergoelijkt wordt. Denkt u nou werkelijk dat de gemiddelde Forum-stemmer het erg vindt dat Marokkaanse Nederlanders worden aangevallen? Dit wordt allemaal gestaafd door de peiling die een week later laat zien dat Baudet nauwelijks kiezers heeft verloren. Wat ik me dan wel afvraag: als het Marokkanenprobleem dat wordt aangekaart zo groot is, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om een waargebeurd voorbeeld te nemen?
De tweet. De kiezers. Politiek. Het vergaren van politieke macht en kiezers is een moreel slagveld. Nadat veel VVD’ers, de wat hoogopgeleiden in het politieke spectrum, al overstapten naar FvD dat zichzelf populair maakte door de problemen omtrent migratie en het ‘partijkartel’ behoedzaam te benoemen, met daarbij de charismatische hunk Baudet als frontman, de redder in “tijden voor drastische veranderingen”, is het nu de beurt aan de PVV-stemmers. Thierry wordt meer uitgesproken, hij tweet alsmaar “sneller en steviger” want deze tweet is een reeks ván natuurlijk, en hij begint daarmee steeds meer de facetten over te nemen van zijn politieke concurrent op rechts, Wilders, die er een monopolie op leek te hebben.
Maar wat misschien nog wel evidenter is om boven de grond te halen, is dat met deze actie rechts rechtser wordt. De acties van rechtse politici worden steeds harder en daarmee logischerwijs de reacties van links hierop groter. Waardoor, taa-dáá, links dus linkser wordt. Vindt Baudet dit erg? Nee. Om zijn idealen waar te maken in het volgende kabinet kan hij toch geen linkse partijen gebruiken. Met de verwijten die linkse partijen nu maken en hoe de media hierop springen is het een troef van Thierry om te kunnen zeggen: “Aha, zie je hoe ze tegen ons zijn! Zie je hoe ze ons allemaal aanvallen? Het partijkartel haat rechts met onze rechtse idealen.” Hierdoor versterkt hij ook de sociale cohesie binnen die partij. Als het goed valt te praten, dan heiligt het doel alle middelen.
Matthijs, Eva, en al die OP1-duo’s, jullie zien het verkeerd. En met jullie misschien wel heel Nederland. We maken met zijn allen deze uiterst gevaarlijke en racistische man in Nederland groot. Links, rechts, midden, het maakt niet uit. Je wint immers geen verkiezingen met de taal van de genuanceerden, maar met de taal van de zielen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (146)

Leontrotsky
Leontrotsky2 mrt. 2020 - 14:49

De machthebbers in Nederland hebben Thierry Baudet de kans gegeven om een politieke partij te beginnen en met behulp van onder andere de media hebben ze hem opzettelijk teveel aandacht gegeven zodat hij zijn verdorven standpunten aan eenieder kon meedelen. Hetzelfde is gebeurd met Wilders maar omdat Wilders zijn houdbaarheidsdatum (waarschijnlijk) overschreden is, moest er een nieuwe partij komen die ongeveer dezelfde standpunten uitdroeg. Aanbod schept behoefte. Machthebbers wisten wel dat er een (bepaalde) groep Nederlanders is die niet tevreden is met het mainstream politieke aanbod van links tot rechts. Er is een bepaalde groep Nederlanders die niet kan meekomen met de globalisatie en de vernieuwing, deze mensen hebben om wat voor redenen dan ook de boot gemist. Ze hebben geen of een laag betaalde baan, ze zijn vaak slecht opgeleid, ze komen vaak uit achterstandswijken. Deze Nederlanders (aan de onderkant van de samenleving) zien dat migranten (die vaak veel hoger zijn opgeleid dan deze Nederlanders maar in het begin nog geen of niet goed Nederlands spreken) ook vaak vissen in hun vijver. Migranten maken ook aanspraak op hun huurwoningen en zullen (in het begin) vaak ook solliciteren op de banen van deze laagopgeleide Nederlanders. Het is dus deels wel begrijpelijk dat er een groep Nederlanders is die migranten (deels) als concurrenten beschouwd. Maar vaak zijn deze Nederlanders (in beginsel) helemaal niet tegen migranten. Ze zien migranten als broeders die in hetzelfde schuitje zitten als zijzelf en zouden (als ze niet door intriganten als Baudet en Wilders zouden worden opgehitst tegen- en voorgelogen met betrekking tot migranten) waarschijnlijk normaliter helemaal niet tegen migranten en migratie zijn. Het kwalijke van Wilders en Baudet (maar nog meer van de machthebbers achter de schermen) is dat zijn migrantenhaat als het ware kweken. deze partijen weten dat ze groot worden als ze NEDERLANDERS KUNNEN OPHITSEN EN OPZETTEN TEGEN MIGRANTEN. En dit is dus ook wat ze doen. Willens en wetens doen ze niets anders dan tegenstellingen tussen migranten en (ik noem het woord toch maar) autochtone nederlanders (die vaak helemaal geen echte tegenstellingen zijn) uit te vergroten en waar geen tegenstellingen en problemen zijn deze te creeëren en valselijk voor te wenden, zodat woede en kwaadheid ontstaat bij Nederlanders jegens migranten. De machthebbers achter de schermen laten dit opzettelijk toe (ze hebben Wilders en Baudet zelfs naar mijn mening in het zadel geholpen) want een verdeelde bevolking verbruikt haar energie om elkaar het leven zuur te maken zodat de machthebbers meer macht en invloed naar zich toe kunnen trekken. Verdeel en heers, een duizenden jaren oude strategie die door machthebbers altijd en overal succesvol is gebruikt (en heden ten dage nog overal wordt gebruikt) om de eigen bevolking in toom te houden en de aandacht van de bevolking af te leiden van waar het nu echt werkelijk om gaat.

Libertain
Libertain20 feb. 2020 - 6:44

@Alain, (“ Ik denk dat u mij niet goed begrijpt”) Volgens la veuve Turandot bent u aantoonbaar niet goed in uw selectieve opvattingen over de geschiedenis die op eigen zuiver haat jegens andere etniciteiten gebaseerd zijn in uw pathologische (ziekelijke) focus op het islam en zijn aanhangers mede omdat u allen onder een streep trekt. Voor uw informatie in hetzelfde tijdstip naast joodse mensen zijn 26 miljoen Russen, zigeuners (Roma), Serviërs en in het algemeen slaven vermoordt. Nazisme, fascisme en blinde haat tegen vreemde etniciteiten is en blijft er een misdaad tegen de menselijkheid. Langs deze weg kunt u geen rechten aan het slechte geschiedenis onderwijs in ons land ontlenen. Die moet u ook niet in uw bekende stijl blijven misbruiken.

Libertain
Libertain19 feb. 2020 - 7:48

@Alain,("Natuurlijk was die niet fraai. Echter niet omdat hij racistischer was, maar door zijn technologische voorsprong kon de gemene witte man de wereld veroveren.") Bovenop pronkt het citaat waaruit Alain een poging doet om de Westerse misdaden tegen de menselijkheid die tevens nooit verjaren, in dit geval de slavernij en holocaust, probeert te relativeren, tevens ontkennen en naar eigen wens goed te praten. In zijn relaas rijmen "natuurlijk niet fraai" met het aangeven van de holocaust als een zuiver "technologisch probleem" - typerend holocaust-ontkenningsargument die altijd het eraan gebonden ideologisch-maatschapelijk probleem van het nazisme op een reeds bekende manier onder het tapijt zou willen wegen. Mag ik u erop wijzen dat deze pogingen voor holocaust ontkenning zijn internationaal al lang bekend, nu voor uw ogen in Nederland verschenen en worden altijd bestreden. Het nazi ideologie van Adolf H. en zijn politieke aanhang, van de holocaust uitvoerders en veroveraars van verre landen ten eigen economische bate, is er altijd deze vanuit ideologische uitgangspunt van superioriteit van de zuiver blanke ras over de inboorlingen overal ter wereld. Dit was de carte blanche voor moorden en landroof overal ter wereld. Ik weet dat u zich nooit voor uw opvattingen zult gaan schamen omdat u dit niet in staat bent om te doen, het is uw eigen menselijke aard. Hier ook de groeten van Zazie et la veuve Turandot, mede omdat Zazie met haar basisschool opleiding zich perfect in uw redeneringen kan inleven.

1 Reactie
Libertain
Libertain19 feb. 2020 - 9:34

....Alain, weet ik dat u zich nooit voor uw opvattingen zult gaan schamen omdat u dit niet in staat bent om te doen, het is uw eigen menselijke aard....

[verwijderd]
[verwijderd]15 feb. 2020 - 12:10

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Katootje2
Katootje215 feb. 2020 - 16:22

Hear, hear, de stem van de onderdrukten. Laten we ze toch vooral hier gastvrijheid bieden die ze in hun eigen land gewend zijn.

Becausky
Becausky16 feb. 2020 - 1:48

@Alain Le Kouffar U heeft mijn woorden duidelijk verkeerd begrepen Nergens verdedig ik het Westerse superiotiteitsdenken, integendeel "U gerelativeer is een klap in het gezicht van de vrouwen in de Arabo-Islamiotische landen die er met gevaar voor hun leven strijden voor meer vrijheid" allereerst, het is "uw" gerelativeer ( zoals het mijn mening is , en niet me mening ) dit terzijde ten tweede geloof ik niet dat het jou ook maar een worst interesseert in welke positie "Arabo-Islamiotische" (?) vrouwen zich bevinden. Het artikel gaat over de vermeende superioriteit van "De Westerse Beschaving" , zoals verkondigd door Baudet etc. Ik relativeer dat inderdaad , door te zeggen dat die zogenoemde beschaving in de loop van de geschiedenis maar een dun laagje is gebleken Hoe beschaafd is het om mensen te laten verzuipen?

Becausky
Becausky16 feb. 2020 - 14:57

@Kouffar Wat een deugniet ben jij!

Katootje2
Katootje217 feb. 2020 - 17:21

Alain Le Kouffar - Mooi van u dat u daadwerkelijk zelf Uw huis wilt openstellen voor de onderdrukten.

Katootje2
Katootje217 feb. 2020 - 19:44

Alain Le Kouffar schrijft spottend: "Alle mensen en culturen zijn gelijk. De industriële revolutie had nét zo goed in Noord Afrika kunnen beginnen." Dat is een merkwaardige kijk op de geschiedenis. In werkelijkheid werd in de vroege middeleeuwen in Europa het buskruit uitgevonden. Dat was het werkelijke toppunt van intelligentie, want alleen met behulp van die uitvinding kon Europa wereldwijd dominant worden. Wat daarbij aan kennis uit andere culturen verloren ging is moeilijk nog te achterhalen ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkracht - https://nl.wikipedia.org/wiki/Windmolen ). In ieder geval was men in andere culturen niet zover bij het onderwerpen en uitbuiten van anderen, blijkt duidelijk uit alles wat daarop volgde. En dat was uiteindelijk van doorslaggevende betekenis. Aangezien zijn naam -Alain Le Kouffar- doet vermoeden dat hij Fransman is, is hij ongetwijfeld ook op de hoogte van een andere uitvinding die het uitoefenen van macht belangrijk vereenvoudigde, namelijk toen men in Frankrijk besloot om het zwaard te vervangen door de guillotine. Voor het overige zijn er eigenlijk maar weinig Franse uitvindingen van enig belang bekend; ze staan er vooral om bekend dat ze zich belangrijker voordoen dan ze zijn. Even heeft er naar uitgezien dat de Engelsen de wereld konden veroveren toen daar de stoommachine werd ontwikkeld, maar dat was slechts van korte duur, omdat ze onmiddellijk door de Duitsers voorbij werden gestreefd door de uitvinding van de explosiemotor en de Amerikaanse uitvinding dat je de kracht van een explosie ook kunt gebruiken om een wapen automatisch te herladen. Het pandemonium dat ontstond door zoveel uitvindingen in zo'n korte tijd is bekend, maar uiteindelijk werd de strijd om de dominantie beslecht door de uitvinding van de atoombom, want het is gewoon niet praktisch om nog meer mensen in nog kortere tijd aan hun einde te helpen, want afgezien van hun rijkdommen is de exploitatie van hun arbeidskracht natuurlijk waar het werkelijk om gaat. De Westerse dominantie is gebaseerd op de toepassing van geweld en niets anders.

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 17:57

Ik heb zelden iemand mee gemaakt die zich zo in allerlei bochten wringt om maar niet toe te geven dat ie ongelijk heeft, als jij . Laten we nog eens kijken naar hoe deze discussie verlopen is. 1. Jij stelt: “tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander staan 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders.” 2. Ik reageer met, “Nee. Tegenover 1 gedetineerde Marokkaan staan 3 gedetineerde autochtone Nederlanders.” Dat is de discussie waar het hier om gaat. Jij suggereert.. 3. ..dat ik dit uit mijn ‘dikke duim zuig’ en je vraagt om een bron. 4. Ik link naar een tabel van het CBS waaruit blijkt dat er in 2017 drie keer zoveel ‘autochtone’ Nederlanders (11730) in detentie zaten als Marokkanen (3080) 5. Dan zeg jij ‘leuk geprobeerd maar je bent zo goed met cijfers, he?’ En in plaats dat je aangeeft wat er niet klopt aan die cijfers geef je een andere link, ook van het CBS, en begin je wat te piepen over het totaal aantal gedetineerden met een migrantenachtergrond. Dat was niet waar de discussie over ging, die ging over het aantal gedetineerden van Marokkaanse achtergrond tegenover het aantal gedetineerden van Nederlandse afkomst. Tien keer zoveel Marokkanen volgens jou. Drie keer zoveel ‘autochtone’ Nederlanders volgens mij. 6. Als ik dan via die link van jou het aantal gedetineerden met een ‘autochtone’ achtergrond vergelijk met die met een Marokkaanse migratie-achtergrond dan kom ik op zelfde cijfers uit als die ik al eerder onder (4) naar voren had gebracht. Het enige verschil is dat er via jouw link ook inzicht is in 2018 en dan zijn de cijfers uiteraard iets anders maar is de verhouding exact hetzelfde. 7. En daar reageer jij dan op met, ‘Tsja Mark, iets met in Nederland geboren zijn? Je filtert verkeerd. Niet westerse migratieachtergrond…’ Wat wil je hier nu eigenlijk mee zeggen? Dat het niet gaat om de verhouding ‘autochtone’ Nederlandse gedetineerden vs. gedetineerden met Marokkaanse migratie-achtergrond? Maar om de verhouding ‘autochtone’ Nederlandse gedetineerden vs. gedetineerden met een niet-westerse achtergrond? Dat is wel een vreemde switch die je maakt aangezien je *zelf* over Marokkanen begon en dus stelde dat er “tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders staan”. Moet ik uit het feit dat je het nu over alle gedetineerden met een niet-westerse achtergrond wilt hebben, concluderen dat je ook wel ziet dat je stelling over Marokkaanse gedetineerden complete nonsens was? (Overigens is de verhouding tussen Nederlandse gedetineerden en alle gedetineerden met een niet-westerse achtergrond ook van een totaal andere orde dan die 1:10,5 van jou.) 8. Dan, als klap op de vuurpijl kom je met een soort moralistisch verhaaltje dat het je eigenlijk niet om die Marokkaanse of niet-westerse gedetineerden te doen is maar om de slachtoffers. En verwijt je mij dat ik misdaad verdedig: “Daarom begrijp ik dus niet dat er mensen zijn zoals jij die dit kost wat kost aan het verdedigen zijn.” Dit is toch wel heel triest. Jij begint *zelf* over de daders (niet over de slachtoffers) en je komt met totaal uit de duim gezogen cijfers aanzetten wat betreft de achtergrond van die daders. Als ik dat vervolgens debunk, verdedig ik volgens jou de daders en heb ik geen oog voor de slachtoffers. Baudet is er niks bij met z'n treintje. Tenslotte: ik zou maar ophouden met deze discussie want je graaft alleen nog maar een diepere kuil voor jezelf

4 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 17:58

Reactie op: Baron von Kleef 12 februari 2020 at 15:46

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 18:05

Correcties: "5. Dan zeg jij ‘leuk geprobeerd maar je bent niet zo goed met cijfers, he?’ Een na laatste zin: “Baudet is er niks bij met z’n treintweet.”

Norsemen
Norsemen12 feb. 2020 - 18:26

Onze baron heeft gewoon een hekel aan Marokkanen en probeert dat met zelfverzonnen feitjes te rechtvaardigen. Hij is gewoon laf, je zou nog meer respect kunnen opbrengen voor iemand die gewoon zegt dat ie racist is.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd15 feb. 2020 - 14:48

Uitstekende weergave van hoe maar al te vaak discussies met FvD-aanhang verlopen. Negeren van feiten en ongefundeerde beschuldigingen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 feb. 2020 - 18:11

Baudet houdt niemand voor de gek, iedereen die zich bij hem aansluit weet precies wat hij wil en wat hij doet en staat daarachter. Wilders heeft een heel andere aanhang en ja daarvan zou je kunnen zeggen dat velen zich voor de gek laten houden door zijn zogenaamd links programma. Baudet heeft voornamelijk hoog-opgeleide aanhangers die zich maar al te graag bij de elite rekenen en zo handelt. Kapitalistisch als ze zijn ingesteld. Het zijn gewoon machtsgeile personen, uni-ballen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin11 feb. 2020 - 18:11

handelen.

Libertain
Libertain11 feb. 2020 - 16:37

('Je wint immers geen verkiezingen met de taal van de genuanceerden, maar met de taal van de zielen.") Is het mogelijk bedoeld - Je wint immers geen verkiezingen met de taal van de genuanceerden, maar met de taal van de zieligen en ziekelijk angstigen.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 11:18

En weer een rake column met goede nuances en conclusies..

1 Reactie
dirkdirk
dirkdirk11 feb. 2020 - 21:03

Ach ja Scholieren mogen ook een mening hebben, toch?

DaanOuwens
DaanOuwens11 feb. 2020 - 7:15

Nederland heeft een serieus probleem. Maar dat is geen Marokkanen probleem. Nederland heeft een groot racisme probleem. Dat blijkt uit de reacties hier maar bijvoorbeeld ook uit de problemen die Chinese Nederlanders nu ervaren. Zij zijn voor een deel van de autochtone Nederlanders nu allemaal drager van het Coronavirus. Dat typeert het gedachtegoed van dit deel van de Nederlanders. Vreemd is altijd gevaarlijk en onbetrouwbaar. Ook hier staan tekstjes van hetzelfde racistische niveau. Zoals: Heb je je wel eens afgevraagd waarom die vrouwen zich blijkbaar bedreigd voelden door 2 Marokkaanse mannen? En: Weleens het programma Opsporing Verzocht gekeken? Dit is racisme in de zuiverste vorm. Mensen zijn niet verdacht vanwege hun handelen, maar vanwege hun etniciteit. Daarbij leeft nog het idee dat de eigen primitieve cultuur superieur is aan alles wat die vreemdelingen meebrengen. Dat is het probleem waar Nederland mee worstelt. Meer dan andere problemen. Het gevolg van dit gedachtegoed is een totaal gepolariseerde samenleving en een toenemende haat tussen bevolkingsgroepen. Het gaat helemaal niet om criminaliteit onder Marokkaanse jongeren, men vindt alle Marokkaanse jongeren criminelen. De haat is niet gebaseerd om de daden van het individu maar op andere leden van de groep. Daar kan een Marokkaanse jongen zelf helemaal niets aan veranderen. Zinloos om daar zelf nog over na te denken. Dit domme racisme en onderliggende fascisme is een ramp voor de samenleving die in omvang alleen groter kan worden. Want deze mensen willen geen enkele vreemdeling in het land. Wilders en zijn geestverwanten dromen al van het deporteren van iedereen met voorouders buiten Nederland. Terwijl alle westerse samenlevingen verder zullen verkleuren als gevolg van het feit dat mensen door techniek en mobiliteit steeds dichter bij elkaar komen. Overal ter wereld ontstaan in verschillend tempo multiculturele samenlevingen. Er is geen land ter wereld waar geen Nederlanders wonen en vanuit alle landen ter wereld zullen mensen de Nederlandse samenleving vormen. Dat is wat gebeurd. Zorgen dat dit proces zonder excessen verloopt zou onderwerp van gesprek moeten zijn, maar het racisme maakt iedere dialoog onmogelijk. Er zit niet anders op dan deze mensen te behandelen op dezelfde manier als zij anderen behandelen. Discussie heeft geen zin, uitsluiting wel. Maak het fascistische gedachtegoed hun eigen probleem. Accepteer het racisme niet. Een medewerker die de tweet van Baudet verdedigt hoort niet thuis in een normaal bedrijf, die beschadigt namelijk zijn collega's en de klanten en hoort ontslag te krijgen. Dit soort mensen hoort niet thuis in een voetbalclub en andere delen van de samenleving. Zij verspreiden en veel gevaarlijker gif dan het Coronavirus. Het is hoog tijd dit probleem aan te pakken voordat het boven ons hoofd uitgroeit.

13 Reacties
Max6
Max611 feb. 2020 - 9:28

@Daan Ik wil toch proberen wat nuance aan te brengen. De beste vriend van mijn dochter is Marokkaan... komt vaak bij ons thuis... leuke gast. Ik train het team van mijn zoon, zit een Marokkaanse jongen in, prima vent... kan er goed mee werken. En ik mag ze Marokkaan noemen, want zo noemen ze zich zelf ook... zijn ze trots op. Allemaal prima. Alleen heb ik zelf al een paar incidentjes meegemaakt (op het station, op het voetbalveld)... en hoor ik verhalen om mee heen van vechtpartijen en berovingen... door groepjes Marokkanen. (helaas lijkt in een groep niet altijd het beste in ze boven te komen) Als ik ergens een groep Marokkanen tegenkom wordt ik altijd voorzichtig... en probeer ze ook te vermijden. Slecht/zwak van me natuurlijk... I know. Maar ik kan dus ook wel snappen dat vrouwen anders reageren op een groepje Marokkanen dan een groepje blanke kaaskoppen. Volgens jou ben ik nu dus een domme racist en/of fascist... jammer dan. Ik verwacht ook geen reactie, want discussie met mij is zinloos

Pensionada2
Pensionada211 feb. 2020 - 10:15

DaanOuwens: Nederland heeft inderdaad een serieus probleem. Dat ben ik met je eens. Maar het is niet alleen een extreem rechts probleem; het is ook een extreem links probleem. Wanneer een voetballer in Den Bosch het K-woord over zich heen hoort dan is links terecht verontwaardigd en staat Jan Paternotte de dinsdag erop al kamervragen te stellen. Wanneer er op een woensdag een bejaarde door een gekleurde bijrijder van een scooter van zij fiets geschopt wordt dan hoor je er de eerste dagen helemaal niets over totdat die bijrijder zo dom is om het filmpje van het voorval online te zetten. Dan kan het niet meer verzwegen worden. De linkse partijen zwijgen hierover echter en ik verwacht vanmiddag ook geen vragen van Paternotte. En ik vraag me af wat erger is. Die bejaarde fietser had wel invalide of nog erger kunnen zijn. Wanneer Baudet op basis van verkeerde informatie een tweet verstuurd dan is er terecht aandacht voor op dit forum en alle talkshows en haasten de Jettens, Klavers en Sjoerdsma’s van deze wereld om de ene na de andere tweet te versturen. Maar maken zij eenzelfde fout over een supporter van Den Bosch die Hitler groet zou brengen (door OM onderzocht en tegen gesproken) dan helemaal geen aandacht hiervoor. Dus wel met 2 maten meten. Rechtse kiezers zijn niet allemaal fascisten en linkse kiezers zijn niet allemaal migrantenvertroetelaars en witte mensen hatenaars. De meeste mensen hebben gelukkig het beste voor met Nederland en maken daarbij de keuze voor de partij die in hun ogen daarvoor het beste kan zorgen.

harmmeijer
harmmeijer11 feb. 2020 - 11:09

@ DaanOuwens Een mooie reactie van jou. Maar...... hou er maar mee op. Het is boter aan de galg gesmeerd. Wilders en Baudet doen hun uiterste en dagelijks hun best het racisme levend te houden. Er mag niet verslapt worden. Rechts en extreem rechts huiveren nou eenmaal van vreemde smetten, waarmee hun bloed bedreigd wordt. Bevestigd worden in kwaadaardige ideeën door een ‘politicus’ heeft al ontzettend veel ellende veroorzaakt, maar daar hebben racisten geen boodschap aan.

Buitenstaander
Buitenstaander11 feb. 2020 - 11:24

Daan, Misschien ishet ook eensverstandig om niet altijd vanuit je vooringenomen 'systeem' te denken. Jij vindt NL racistisch en koppelt daar (alleen) voorbeelden aan die kloppen in dat verhaal. Maar soms moet je de werkelijkheid niet willen omdraaien. Om bij voorbaat Opsporing Verzocht als racistisch te betitelen is bv oorzaak en gevolg omdraaien: Dat programma laat onoploste situaties zien, waarbij helaas een bepaalde groep oververtegenwoordigd zou zijn. Wordt dat verzonnen door de programmamakers, of is het toch een groep die procentueel meer ontspoord is? Mijn ervaring met etnische groepen is divers: Grote bewondering voor veel mensen in mijn omgeving die met alle doorzettingvermogen er iets van maken, en niemand in die omgeving confronteert ze met racisme. Het is vaak alleen wel een kleine groep die de grote groep in een kwaad daglicht plaatst. Dat is jammer, maar moet wel benoemd en opgelost worden. Maar bemerk ook dat veel media al lang niet meer (durven) reppen van 'Noord- Afrikaanse afkomst', terwijl het zou helpen om het probleem van die groepen te analyseren.

Tjeempie2
Tjeempie211 feb. 2020 - 12:08

DaanOuwens, ontslag bij racistisch gedachtegoed? Geldt dat dan ook voor Marokkanen die landgenoten voortrekken? Of Turkse vrouwen die geen woord zeggen tegen blanke mannen? Kliekvorming bij voetbalclubs: wegwezen? Ik heb 25 jaar in de Schilderswijk gewerkt, mn grootste vrienden zijn van Marokkaanse en Surinaamse afkomst, ook zij zijn vaak zeer racistisch. Maar ow wee, als we een 'niet-blanke' ontslaan vanwege racisme... hoe gaan we dat uitleggen aan de linkse kerk?

Le Chat Botté
Le Chat Botté11 feb. 2020 - 12:53

@Max Je zegt: "Maar ik kan dus ook wel snappen dat vrouwen anders reageren op een groepje Marokkanen dan een groepje blanke kaaskoppen." Kun jij je dan ook voorstellen dat buiten een bepaalde context (bijvoorbeeld een wijk in de Randstad) dit heel anders kan liggen? Bijvoorbeeld op het Brabantse platteland, waar je verdomd moet uitkijken voor dronken 'kaaskoppen' (ik blijf even in je jargon)? Of voor Polen die werken in de aspergeteelt en 's avonds groepsgewijs het dorpsleven komen opvrolijken? En om dan even door te gaan op die Polen: zouden Poolse groepjes in Polen dan ook allemaal als gevaarlijk gemarkeerd worden door Poolse vrouwen ter plekke? Arme vrouwen, die hebben geen leven daar in dat levensgevaarlijke met Poolse jongeren bezaaide Polen.... En daar zit hem de crux: je kunt uit het simpele feit dat iemand Pool of Marokkaan of Brabantse boer is, helemaal niet afleiden of hij/zij gevaarlijk is. Er zijn tal van onbewuste overlevingsscripts in het zoogdierlijke deel van ons brein die ons toeschreeuwen dat dat wel zo is, maar dat brein heeft zich vooral nuttig gemaakt tot zo'n 15000 jaar geleden. Nu is het vooral bron van individuele en maatschappelijke misvattingen en wandaden. Om in de huidige samenleving gevaar te kunnen detecteren is het nodig om naar specifiek gedrag en/of een specifieke context te kijken. De Marokkaan (hoe goed zijn de 'Kaaskoppen' eigenlijk in het determineren van ethniciteit?) kan een treinconducteur of een politieagent, of een vader op stap met zijn kinderen, een hooligan, of een crimineel zijn. Dat geldt voor IEDERE ethniciteit, inclusief de 'Kaaskoppen'. Specifiek voor vrouwen geldt: de meeste aanrandingen en verkrachtingen worden gepleegd in de kring van familie en vrienden. Om maatschappelijk ongewenst gedrag op te lossen, helpt het niet om individuen te behandelen op grond van guilt by association. Hiermee krijgen die individueën het gevoel dat het niets uitmaakt wat ze doen, ze zijn toch altijd de gebeten hond op grond van hun (niet altijd zelf verkozen) groepslidmaatschap. Dat leidt tot cumulatie van agressie en haat, die zich uiteindelijk kan vertalen in een self-forfilling prophecy: de zondebokken gaan zich gedragen naar de karikatuur van hun haters. Slecht idee. Tot slot: ik heb geen idee of je een racist of fascist bent. Ik kan wel prima toetsen of je ideeën en/of handelen passen in een fascistisch of racistisch gedachtengoed. Ik vind dat voor deze discussie niet heel relevant. Ik toets gewoon je (impliciete) ideeën in je reactie en reageer er op. Ik schiet gaten in ideeën, niet in mensen. Wat mij wel opvalt is dat je je verongelijkt uitdrukt over hoe jij denkt dat Daan jou als persoon classificeert ("fascist/racist") en daar volgens jou zijn gedrag op zou aanpassen ("disussieren met mij is zinloos"). Die verongelijktheid voelt iedereen, Pool, Boer, Kaaskop, Marokkaan, Indiaan, etc. zodra hij of zij gestigmatiseerd en dienovereenkomstig onrechtvaardig behandeld wordt. Hoe vaker dat gebeurt, des te sterker het negatieve gevoel. En dat sluit naadloos aan op het punt dat ik hierboven probeer te maken.

Katootje2
Katootje211 feb. 2020 - 13:49

Wie de schoen past....

Max6
Max611 feb. 2020 - 13:57

@le Chat Ik zei zelf toch al dat het slecht/zwak van me was... hoef je niet allemaal te bevestigen ;-) Ik woon overigens zelf op het Brabantse platteland, dus ik kom regelmatig (dronken) boeren en Polen tegen... tot op heden nog geen problemen mee gehad... dus die triggeren nog geen overlevingsinstinct in mijn brein. Maakt mijn brein (en dus mijn ervaringen / overlevingsinstinct) dan van mij een racist... ik denk het eerlijk gezegd niet.

adriek
adriek11 feb. 2020 - 14:24

Zijn alle vreemdelingen onbetrouwbaar geboren, of krijgen ze door (al dan niet latent) racisme minder kansen in de maatschappij en worden ze daardoor (vaker) crimineel? Je moet de criminaliteitscijfers onder (bijvoorbeeld) Marrokanen vergelijken met de criminaliteitscijfers onder kansarme Nederlanders in achterstandswijken. De resultaten zouden je kunnen verbazen. Omdraaien van oorzaak en gevolg is een veelvoorkomende fout in de pseudowetenschap. Omdraaien van oorzaak en gevolg is een veelvoorkomend gereedschap in extreemrechtse propaganda.

Peterrr2
Peterrr211 feb. 2020 - 16:20

Op zich sta ik wel achter het verhaal van @DaanOuwens, maar wees dan zelf ook consequent als je bijvoorbeeld je gal spuwt over de SP. De partij die je zo openlijk minacht. Als je terecht zegt: "De haat is niet gebaseerd om de daden van het individu maar op andere leden van de groep." Dan moet je dat zelf ook niet doen door iedere SP'er hetzelfde etiket (dat van dom en extreem rechts) op te plakken. Kortom Daan, eigenlijk ben je geen haar beter dan de mensen die je - terecht - de les leest.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 feb. 2020 - 18:08

Baudet houdt niemand voor de gek, iedereen die zich bij hem aansluit weet precies wat hij wil en wat hij doet en staan daarachter. Wilders heeft een heel andere aanhang en ja daarvan zou je kunnen zeggen dat velen zich voor de gek laten houden door zijn zogenaamd links programma. Baudet heeft voornamelijk hoog-opgeleide aanhangers die zich maar al te graag bij de elite rekent en zo handelt. Kapitalistisch als ze zijn ingesteld. Het zijn gewoon machtsgeile personen, uni-ballen.

dirkdirk
dirkdirk11 feb. 2020 - 21:12

DaanOuwens 11 februari 2020 at 08:15 Er zit niet anders op dan deze mensen te behandelen op dezelfde manier als zij anderen behandelen. Discussie heeft geen zin, uitsluiting wel. Het duurt nooit lang voor de echte extreem linkse aard naar boven komt. Mensen met een andere mening opsluiten/uitsluiten/ontslaan noem maar op. dat zie je in alle landen met socialistische/communistische regeringen. Het niet kunnen accepteren van een andere mening is een extreem links trekje, wat zich af en toe hier ook laat zien, bii de bekende reaguurders. Ik weet ook precies wat daarna komt, enfin je kan de geschiedenis boeken er op na slaan, het wordt een humanitaire ramp als extreem links aan de macht komt. ik gruwel bij de gedachte.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 feb. 2020 - 5:23

Merel, dat bloed wordt niet besmet. De meeste Marokkanen huwen gewoon met Marokkanen omdat de familie dat wil vanwege de godsdienst. Laten we a.u.b. eerlijk daarin zijn.

I am Legion
I am Legion11 feb. 2020 - 7:08

Als je naar aanleiding van een recente gebeurtenis die achteraf anders blijkt te zitten een reëel maatschappelijk issue aankaart is er alleen sprake van dat je een fout hebt gemaakt door dat als aanleiding te kiezen erover te beginnen. Het is sowieso onverstandig om n.a.v. een recente gebeurtenis een reëel maatschappelijk probleem aan te kaarten, zeker als dat issue die aandacht en aanpak verdient. Als dan de recente gebeurtenis daar geen voorbeeld van blijkt te zijn geeft dat sommigen alleen maar munitie om het reële probleem te bagatelliseren of zelfs te ontkennen. Het is absoluut onwaar dat Baudet wist dat de gebeurtenis anders was dan hij dacht waarop hij de reêle problemen van oververtegenwoordiging van in dit geval Marokkaans Nederlandse jonge mannen en los daarvan de zinloosheid van het doen van aangifte in veel zaken aankaartte. Hij maakte dezelfde fout in het aanleiding vinden van een recent incident daartoe als zoveel anderen maakten. Zoals dus politici, bekende publieke personen, en media die naar aanleiding van vermeende gevallen van racistische bedreigingen en geweld dit zonder meer reële maatschappelijke probleem aankaartten maar achteraf bleek dat er helemaal geen sprake was geweest van racistische bedreigingen of geweld. Ook zij kaartten niet uit opzettelijke kwaadaardigheid of leugenachtigheid het reële maatschappelijke probleem van racistische bedreigingen of geweld aan. Ze waren gewoon, net als Baudet, onverstandig dat n.a.v. een recent plaatsgevonden gebeurtenis te doen die achteraf er geen geval van bleek te zijn. Maar ook hen overkwam toen dat ze daarom als opzettelijk kwaadaardig en leugenachtig werden weggezet en werd het reële maatschappelijke probleem erdoor gebagatelliseerd of zelfs ontkent. De heer Gucluer doet hier hetzelfde m.b.t. reële maatschappelijke problemen.

6 Reacties
Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 8:16

"een reëel maatschappelijk issue aankaart" Mensen uit achterstandswijken zijn veel meer betrokken bij criminaliteit dan mensen uit dure wijken. Vind je dan ook dat mensen uit achterstandswijken anders behandeld moeten worden? Dat als er bijvoorbeeld een conducteur wordt geslagen dat er expliciet genoemd moet worden dat dit gedaan is door iemand uit een achterstandswijk?

7anpau1
7anpau111 feb. 2020 - 8:41

Het grote probleem is dat Baudet, ook toen onomstotelijk vaststond dat hij het bij het verkeerde eind had, weigerde om zijn excuses aan te bieden. Als hij een vent was geweest had hij zijn excuses aangeboden en was hij in gesprek gegaan met de betreffende controleurs. Als hij zich werkelijk zorgen maakt over integratie en immigratie, dan had hij zich er rekenschap van kunnen geven wat het met goed geïntegreerde jonge mannen, met een keurige, maatschappelijk nuttige baan, doet als ze door een landelijk bekende politicus op basis van hun afkomst worden weggezet als ‘tuig dat onschuldige blanke vrouwen in de trein terroriseert’. Nee, dat doet Baudet niet. Hij biedt geen excuses aan. Zijn fout is niet zijn schuld maar van de Marokkanen zelf. Los van het feit dat ik dit gedrag van Baudet moreel gezien te laf en onfatsoenlijk voor woorden vind (en getuigt van een totaal gebrek van ruggegraat en integriteit) denk/vrees ik dat Cihan Gucluer gelijk heeft. Baudet heeft (goed) ingeschat dat zijn achterban het zo wel prima vindt, dat niet gewoon twee hardwerkende NS medewerkers voor de bus gooien hem stemmen kost, maar excuses. De heer Gucluer legt dus precies de vinger op de zere plek! Niet het feit dat Baudet een fout heeft gemaakt op basis van halve informatie en vooroordelen is het grote probleem. Dat is inderdaad meer mensen overkomen. Het grote probleem is dat de kiezers van Baudet zo onfatsoenlijk, don en kwaadaardig zijn dat ze het wel prima vinden als Baudet geen excuses aanbiedt aan zijn slachtoffers.

Buitenstaander
Buitenstaander11 feb. 2020 - 11:45

@Norseman De vraag is wat wil je onderzoeken en oplossen: Als een groep zich als geheel meer schuldig maakt aan misdrijven dan anderen dan lijkt het me nuttig om dat te benoemen en te onderzoeken, dan uit een soort van misplaatste 'keurigheoid' dat niet te doen. Als witwassen veel bij bank employees voorkomt lijkt het me ook niet handig om ook bijstandsgerechtigden onder de loep te nemen, wel?

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 13:35

@Norm Je bedoelt dat het in dit geval correct is om te benoemen dat het FvD aanhangers waren die zich misdragen hebben tegenover onschuldige mensen?

7anpau1
7anpau111 feb. 2020 - 13:52

@Norm Het is uit den treure benoemd en onderzocht. Het grote probleem is en blijft dat mensen het verschil niet snappen tussen een correlatie en een causaal verband. Het overgrote deel van de criminaliteit door Marokkaanse jongeren gepleegd prima verklaard worden door de klassieke criminologische theorie, waarin opleiding en sociale klasse de relevante factor is, niet etniciteit, cultuur of religie. Natuurlijk kun je - als je te goeder trouw bent - terecht de vraag stellen waarom mensen met een Marokkaanse achtergrond significant meer blijven hangen in een bepaalde sociale klasse. Op die vraag zullen echter geen eenvoudige antwoorden zijn. Discriminatie en vooroordelen zouden daar wel eens minstens zo'n grote factor kunnen zijn als cultuur of religie. Te complex en voor politici en het overgrote deel van de kiezers niet interessant. Die willen sound bites en eenvoudige schertsoplossingen. Los daarvan is het gewoon diep triest dat je als Marokkaans individu - met een goede baan en keurig gedrag - bij voorbaat in een verdachte hoek wordt geduwd op basis van je (vermeende) afkomst omdat het overgrote deel van de mensen geen zak snapt van statistiek.

Katootje2
Katootje212 feb. 2020 - 0:13

7anpau1 - Mijn complimenten.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 5:58

Onacceptabele tweet van Baudet, daar is vrijwel iedereen het hier over eens. Het is geen rechtvaardiging voor de onbezonnen tweet, maar vooral jonge mannen van Marokkaanse afkomst zijn natuurlijk wel zwaar oververtegenwoordigd in de verkeerde lijstjes. Mag ik je eraan herinneren dat zelfs vooraanstaande PvdA politici uit pure wanhoop en frustratie uitspraken hebben gedaan die nog veel verder gingen, destijds was hier nauwelijks ophef over. Dus het lijkt er verdacht veel op dat het nogal uitmaakt wie iets zegt of tweet. Neemt niet weg dat ik vind dat we ook oog moeten hebben voor al die Nederlanders van Marokkaanse komaf die het wel goed doen en dat TB "kip en klaar" zijn excuses had moeten maken aan de Marokkaanse gemeenschap.

4 Reacties
madbako
madbako11 feb. 2020 - 11:30

@Deplorable Lefty 11 februari 2020 at 06:58 ....., maar vooral jonge mannen van Marokkaanse afkomst zijn natuurlijk wel zwaar oververtegenwoordigd in de verkeerde lijstjes. Daar heb je volkomen gelijk in. Grappig is dan wel weer dat deze jongemannen ergens na hun 30ste kennelijk een stuk rustiger en stabieler worden. Hun wilde jaren zijn voorbij of hoe je het ook wil noemen. Autochtonen en Antillianen/Surinamers zitten wel wat lager in die piekjaren dan Marokkanen echter deze blijven meestal in het criminele circuit hangen tot ze oud en belegen zijn. Je zou dus kunnen concluderen dat naarmate de Marokkaan ouder wordt, hij ook wijzer wordt

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 16:06

@ Madbako Geruststellende gedachte. Uiteindelijk wordt het toch allemaal "huisje, boompje, beestje".

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 feb. 2020 - 1:55

destijds was hier nauwelijks ophef over. Maar jij kunt het je nog goed herinneren, en ik ook. Toch meer ophef dan je dacht Maar nu hebben we het over Baudet / FvD, en dan is het wel wat anders. Die hebben namelijk gerichte ideeen ten aanzien van deportatie en homeopathische verdunning. Google maar eens een beetje

dirkdirk
dirkdirk12 feb. 2020 - 15:30

madbako 11 februari 2020 at 12:30 Daar heb je volkomen gelijk in. Grappig is dan wel weer dat deze jongemannen ergens na hun 30ste kennelijk een stuk rustiger en stabieler worden. Of ze hebben intussen langer gevangenisstraffen gehad, zodat ze uit de statistieken verdwijnen. Wie zal het zeggen?

[verwijderd]
[verwijderd]11 feb. 2020 - 5:42

--- Dit bericht is verwijderd —

10 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2020 - 8:03

[Want álle mensen en culturen zijn gelijk.] Dat bedoel je ironisch want je vindt eigenlijk niet alle mensen gelijk. Je vindt blanken superieur aan zwarten [De industriele revolutie had nét zo goed in Noord Afrika kunnen beginnen.] Haha goeie grap. Natuurlijk niet. Blanken zijn toch veel slimmer dan zwarten, is wat je hier zegt. Ik moet zeggen dat ik enigszins verbaasd ben dat dit openlijke racisme hier gewoon geplaatst wordt. Maar misschien wel goed. Zo kan iedereen zien wat voor volk achter Baudet aanloopt.

Deplorable Lefty
Deplorable Lefty11 feb. 2020 - 8:30

@ Mark Ik denk dat Alain bedoelt dat de Westerse cultuur in vele opzichten superieur is aan alle overige culturen. Het is vooralsnog het beste wat er op dit gebied op dit moment voorhanden is.

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 8:46

"Want álle mensen en culturen zijn gelijk" Met cultuur bedoel jij natuurlijk dat jouw idee van wat de westerse cultuur is superieur is aan de islamitische cultuur. Terwijl in werkelijkheid de westerse cultuur haaks staat op wat jij denkt dat de westerse cultuur is. Ik vraag me ook af of je mede Baudet aanhangers het lef hebben om jouw openlijk racisme te gaan verdedigen.

Phantom3
Phantom311 feb. 2020 - 9:38

@mark, en waarom zou dat niet kunnen dan?

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:37

@Deplorable Lefty "Ik denk dat Alain bedoelt dat de Westerse cultuur in vele opzichten superieur is aan alle overige culturen. Het is vooralsnog het beste wat er op dit gebied op dit moment voorhanden is" Iedereen snapt heel goed dat Alain dat bedoelt. En dat is ook precies de rede waarom ik (en anderen ook gok ik) er een probleem mee heb. Je snapt toch wel dat je meer met je eigen cultuur hebt omdat je in die cultuur bent geboren? Of denk jij soms dat als jij in een bergdorp ergens in Afghanistan was geboren dat je nog steeds had gedacht dat de westerse cultuur superieur is.

dirkdirk
dirkdirk11 feb. 2020 - 21:39

Norsemen 11 februari 2020 at 11:37 Of denk jij soms dat als jij in een bergdorp ergens in Afghanistan was geboren dat je nog steeds had gedacht dat de westerse cultuur superieur is. Het gaat er om wat de objectieve waarneming is, en dan weet ik het antwoord wel.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 feb. 2020 - 2:04

@Deplorable En ik maar peinzen wat hij nou toch bedoelde. @Phantom Wat bedoel je?

Norsemen
Norsemen12 feb. 2020 - 9:23

@Dirk Die objectieve waarneming kun jij niet maken, dat is wel duidelijk.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 feb. 2020 - 18:45

Uhm, waar denk je dat de beschaving waarop de westerse beschaving is gebaseerd is begonnen? Ik durf bijna niet te zeggen in Noord Afrika, maar als ik mijn geschiedenisboekjes nog eens nalees, dan ben ik bang dat ik er eigenlijk niet onderuit kom. Jij Alain?

Becausky
Becausky15 feb. 2020 - 0:53

@Alain Le Kouffar Niet gelijk, gelijkwaardig Zoals wij hier in dit gave land ( en bovendien gelegen in het Superieure Westen ) het "boerenverstand" hoog in het vaandel hebben, zijn er andere samenlevingen ( de zogenaamde "primitieve culturen") waar wij dan weer een puntje aan kunnen zuigen. Het is maar in welke omgeving je je bevindt; superioriteit, intelligentie, beschaving etc. zijn redelijk relatieve begrippen - uireraard is me je sarcasme niet ontgaan -

Tafelpoot
Tafelpoot10 feb. 2020 - 23:34

Het is een zorgelijke ontwikkeling als politici doelbewust gezagsdragers gaan aantasten door hun (twitter)gedrag. Dit zorgt ervoor dat mensen straffeloos mensen van bepaalde afkomst kunnen beledigen of voor alles uitmaken. Dit zal leiden tot meer provocaties en tot meer spanningen in de toch al fragiele samenleving. Als Rutte echt aandacht heeft voor zijn vaasje, gaat hij staan voor de rechtsstaat. En gaat het VVD en CDA minder opportunistisch en machtspolitiek aan de slag. Want wat hier op het spel staat, is de geloofwaardigheid en het vetrouwen in de vertegenwoordigde democratie en haar vertegenwoordigers.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 11:24

Inderdaad.

MountEverest
MountEverest10 feb. 2020 - 23:12

De Volkskrant deed wat onderzoek bij Forum en kwam tot de volgende conclusie: Bij Forum heeft (bijna) niemand het nog over de treintweet: ‘Onze leden kijken er dwars doorheen’ Een enkel lid vindt dat partijleider Baudet te ver is gegaan met zijn treintweet, maar het gros viert het liefst de successen van de partij. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bij-forum-heeft-bijna-niemand-het-nog-over-de-treintweet-onze-leden-kijken-er-dwars-doorheen~b798ffe60/ Ondertussen krijgt Thierry continu gratis publiciteit onder het motto: "Het maakt niet uit wat ze van je vinden, als ze het maar over je hebben".

3 Reacties
MountEverest
MountEverest10 feb. 2020 - 23:13

Nieuw woord: treintweet Wat is onze taal toch flexibel.

Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2020 - 8:17

[Bij Forum heeft (bijna) niemand het nog over de treintweet: ‘Onze leden kijken er dwars doorheen’] Dat laat zien dat de leden net zulk verrot gedachtengoed hebben als de leider. [Ondertussen krijgt Thierry continu gratis publiciteit onder het motto: “Het maakt niet uit wat ze van je vinden, als ze het maar over je hebben”.] Publiciteit krijgt ie toch wel. Hij wordt niet bepaald geweerd uit de media. Het is goed dat er op enkele platforms doorgepakt wordt op het racisme. Misschien dat er bij sommige mensen (niet de leden) een kwartje gaat vallen. Hij is in elk geval deze week een zetel kwijtgeraakt bij De Hond.

Realist5
Realist511 feb. 2020 - 10:32

Ja hij is een zetel kwijtgeraakt net als Groen links/ D66 en de SP de afgelopen weken en alle andere linkse partijen. Alleen de PVDA doet het goed, de beste vrienden van de VVD in de senaat. Het is een beetje de wet van de communicerende vaten op rechts als op links Mark. De kans dat er een volgende collatie komt van PVDA/VVD is groter dan FVD 10 zetels haalt. Zou me daar meer zorgen om maken. Baudet is hier constant het onderwerp, maakt mij niet uit, maar hoe zit het met de interne integriteit binnen de VVD ? Daar hoor je Joop maar bijzonder weinig over. Zeker omdat de VVD (by far)het meest populair is onder scholieren, zou dat Cihan Gucluer toch ook zorgen moeten baren? zeker nu ze steeds meer de agenda over gaan nemen van FVD (zie Brabant)... Om zetels van ze te kapen voor de verkiezingen in 2021.

Katootje2
Katootje210 feb. 2020 - 22:15

Je hoeft de naam van Baudet maar te noemen een dom-rechts komt uit alle hoeken en gaten van het internet om te protesteren tegen hun eigen obsessie.

1 Reactie
Realist5
Realist511 feb. 2020 - 10:14

Dat is andersom ook zo, kijk maar eens op het twitter account van Baudet en daarna op die van Jesse Klaver. De stand is aardig gelijk wat betreft domme gasten van zowel linkse als rechtse signatuur ! Twitter is de riool van de sociale media. !

Vlaggenroof
Vlaggenroof10 feb. 2020 - 22:03

Baudet is ook niet mijn partij, toch is het niet voor niets dan zijn partij meer geaccepteerd wordt dan extreemlinks. Iets wat ik overigens ook goed vind.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 8:54

Pardon? Jij hebt minder problemen met mensen die rare ideeën hebben over ras en afkomst dan mensen die rare ideeën hebben over geld en milieu?

Karingin
Karingin11 feb. 2020 - 9:20

Op welke extreem linkse partij doel je dan?

Bert de Vries
Bert de Vries10 feb. 2020 - 21:38

Baudet is een pathetische clown. In vroeger tijden vaak ingehuurd als hofnar om de vorstelijke entourage voor schut te zetten. Die entourage had vervolgens de keus uit twee mogelijkheden: de humor van de nar negeren of de aftocht blazen. Maar niemand haalde het in zijn hoofd om de hofnar het vuur na aan de schenen te leggen, of erger. Dat zou ze namelijk de kop kunnen kosten. Dat inzicht ontbreekt bij het moderne equivalent van de vorstelijke entourage. Die doet weinig meer dan zich opwinden over Baudet of zijn volgelingen. En daarbij zijn ze blind voor de oorzaak van de opkomst van Baudet. Dat is namelijk het beleid van onze politiek-bestuurlijke elite. Beleid dat heeft geleid tot een enorme verpaupering van de samenleving. Een verpaupering waardoor vooral de middenklasse en alles daaronder wordt getroffen. Een beleid dat nog steeds onverkort wordt ontwikkeld en uitgevoerd. Het wordt tijd dat er aandacht komt voor de rampzalige gevolgen van dat neleid zodat er iets tegen kan worden gedaan. Als je nalaat, leg je onze toekomst in de handen van Baudet en zijn aanhangers.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin12 feb. 2020 - 5:32

Bert de Vries Baudet is vooral een theatrale persoonlijkheid en daarbij een enorme narcist. Die combinatie is dodelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]10 feb. 2020 - 21:05

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 9:00

Je snapt het niet Mark. Asociale Marokkaanse jongeren worden anders behandeld dan asociale Nederlandse jongeren. En jouw opmerking is een goed voorbeeld daarvan. Jij denkt dat je met je opmerking mensen beoordeelt op basis van gedrag terwijl wat je doet is mensen beoordelen op basis van afkomst. Bovendien worden goedopgeleide 'kleindochters' van immigranten ook anders behandeld dan goedopgeleide 'kleindochters' van Nederlanders.

Cihan
Cihan11 feb. 2020 - 10:07

Beste Mark, ik heb speciaal de moeite genomen om even op jou te reageren wat ik normaal nooit zou doen. Het gaat over je laatste zin. Ik ben zelf het product van een Turkse Nederlander met een Afrikaanse partner.

dirkdirk
dirkdirk11 feb. 2020 - 21:43

Cihan 11 februari 2020 at 11:07 Beste Mark, ik heb speciaal de moeite genomen om even op jou te reageren wat ik normaal nooit zou doen. Het gaat over je laatste zin. Ik ben zelf het product van een Turkse Nederlander met een Afrikaanse partner. Dat kan natuurlijk, maar Mark heeft een punt dat het weinig voor komt. Dat is toch een beetje typisch. Maar

Norsemen
Norsemen12 feb. 2020 - 11:55

@Dirk Waarom ga jij nu Mark verdedigen? Zijn opmerking "waarom zou dat kunnen zijn denk je ?" is zo fout als het maar kan.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 feb. 2020 - 0:38

@dirk Ah de tovenaarsleerling. Opmerkingen hoeven niet meer waar te zijn; zolang ze maar een emotie van guurrechts beschrijven is het voldoende. tis nou eenmaal zo @mark Voor een scholier heb je al een uitgelezen negatieve mening over veel Nederlanders Voor een volwassene heb jij ook al een uitgelezen mening over veel Nederlanders? waarom zou dat toch kunnen zijn?

Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub10 feb. 2020 - 20:52

Heb je je wel eens afgevraagd waarom die vrouwen zich blijkbaar bedreigd voelden door 2 Marokkaanse mannen? Dat komt omdat vrouwen heel vaak lastig gevallen worden door Marokkaanse mannen. En daar heeft niemand het over. Vrouwen worden vaak na-gesist en voor hoer uitgescholden en erger. Amsterdam wil er nu wat tegen gaan doen, maar zodra Amsterdam erachter komt dat de daders voornamelijk Marokkaans zijn, zullen ze dit wel gaan staken wegens 'te stigmatiserend'.

11 Reacties
Zelfblijvennadenkenaub
Zelfblijvennadenkenaub10 feb. 2020 - 20:59

Vrouwen met hoofddoek worden nooit lastig gevallen overigens...

Mark Huysman
Mark Huysman10 feb. 2020 - 21:28

[Heb je je wel eens afgevraagd waarom die vrouwen zich blijkbaar bedreigd voelden door 2 Marokkaanse mannen?] Omdat ze hetzelfde verrotte gedachtengoed aanhangen als hun boreale vrind Baudet.

Jorah
Jorah10 feb. 2020 - 21:33

Kan wel zo zijn, dat was in dit geval overduidelijk niet het geval. Deze mannen deden gewoon hun werk, als dienaar van de maatschappij ook nog eens. En dan heeft Baudet nog niet eens het fatsoen om zijn volle excuses aan te bieden aan de mannen die hij onheus heeft bejegend.

Joost Spits
Joost Spits10 feb. 2020 - 23:12

Correcte opmerking. Feitelijk klopt dit, of je nu wel of niets tegen Marokkanen hebt.

Becausky
Becausky10 feb. 2020 - 23:15

@Zelfblijvennadenkenaub zoals boeren en bouwvakkers, en mannen uit alle lagen van de bevolking , die geen Marrokaan is, wel uitgesloten zullen worden van dit verbod? ik heb je al eens eerder aangeraden je schermnaam te veranderen in FollowTheLeader

Luneau
Luneau11 feb. 2020 - 0:03

Vrouwen worden vaker aangevallen door hun boreale familieleden en andere bekenden. Inclusief ik. En daar heeft niemand het over. Of jawel, maar als je #MeToo roept bij een blanke man, dan zijn vrouwen opeens ongeloofwaardig, leugenaars, gold diggers, begrepen ze een versierpoging verkeerd, droeg ze te sexy kleding, gaf ze bepaalde signalen uit, etc. Alles om het tere zieltje van de blanke man niet te kwetsen. Mag ik die hypocrisie even zat zijn? Vooral omdat we obv waargebeurde verhalen nog steeds geen maatschappelijke en politieke discussie kunnen voeren, maar obv de leugens van Baudet dat blijkbaar wel moeten doen. Enfin, tot nu toe heb ik de statistieken en m'n eigen ervaringen nog steeds niet als reden gezien om bang te worden voor een blanke man in burger die m'n kaartje komt controleren, nadat het omgeroepen is én hij zich gelegitimeerd heeft. Of angst te hebben voor alle blanke mannen obv hun uiterlijk. Maar misschien moet ik daar eens mee beginnen, ook al is het niet waar. Blijkbaar is dat de manier om een maatschappelijke en politieke discussie op gang te brengen.

Phantom3
Phantom311 feb. 2020 - 7:11

@Mark, dat is makkelijk gezegd door een man. Mansplaining.

Max_Konijn
Max_Konijn11 feb. 2020 - 7:19

@markHuysmans En dan is dat gedrag oké? Laat je nakijken man!

Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2020 - 7:53

@Phantom Wat is makkelijk gezegd door een man? Dat Baudet boreale vriendinnen heeft die liegen over Marokkaanse kaartjescontroleurs? Daar hoef je geen man voor te zijn, dat is aangetoond. @Hoofdschuddend Kaartjes controleren? Ja, dat is oke, zelfs voor Marokkanen.

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 9:04

"Zelfblijvennadenkenaub 10 februari 2020 at 21:59 Vrouwen met hoofddoek worden nooit lastig gevallen overigens… " Je bedoelt te zeggen dat je er geen problemen mee hebt dat deze vrouwen lastig worden gevallen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 feb. 2020 - 14:45

“Zelfblijvennadenkenaub 10 februari 2020 at 21:59 Vrouwen met hoofddoek worden nooit lastig gevallen overigens… ” Deze groep bewaren we voor ht aankaarten van de onderdrukking thuis. Oh man, nog even en een racist moet gaan bijhouden welk vooroordeel voor welke buitenlander. Trouwens, maakt allemaal niet zoveel uit, allemaal 1 pot nat, die buitenlanders

Ewout Pool
Ewout Pool10 feb. 2020 - 20:52

Ik begin de Baudet-obsessie hier een beetje moe te worden. Ja hij heeft een onaardige tweet geplaatst met racistische trekjes. Inmiddels bv heeft hij deze ook weer ingetrokken. Ja, Forum is ook niet mijn partij. Maar om ze nu als grootste gevaar te zien is voorlopig wat overdreven, met hun 2 zetels. Er zijn ook andere dingen waar je je druk over kunt maken. Wat dacht je van een nieuwe visie voor sociaaldemocratisch links? Mijn inziens is de uittocht vanuit de PvdA naar SP, PVV, en nu ook Forum grotendeels te wijten aan het feit dat mensen niet meer het idee hebben dat de doctorandi in de partij nog voeling hebben met wat er "op straat" speelt.

3 Reacties
Joost Spits
Joost Spits10 feb. 2020 - 23:10

Overigens heeft de actie van Baudet hem bepaald niet in de kaart gespeeld. Volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond zou hij een zetel verloren hebben. Dus zijn actie was oerstom. Baudet is geen gespreksstof meer voor mij is hij al lang afgebrand en door de mand gevallen.

Becausky
Becausky10 feb. 2020 - 23:18

geen reden voor Baudet ( en Wilders ) te doen alsof ZIJ wel "van de straat" zijn Niets is minder waar, kijk naar de televisie-optredens van Baudet van pakembeet de laatste 6 jaar

Luneau
Luneau11 feb. 2020 - 0:07

Hij heeft bewust een kwaadaardige en racistische tweet geplaatst. Hij heeft de tweet niet ingetrokken, maar er juist een schepje bovenop gedaan. Om even op je whataboutisme in te gaan: PvdA stemmers zijn niet naar PVV en FvD gegaan. Die 2 partijen roven vooral het electoraat van VVD, CDA, SP en elkaar leeg.

Sonic2
Sonic210 feb. 2020 - 20:49

Nederlanders willen geen onfatsoenlijk racisme. Een substantieel deel van de kiezers wil fatsoenlijk racisme. En dat krijgen ze met Baudet ook. Baudet is geen groot politiek denker. Politiek gezien is hij dom. Zag hem een tijdje terug Kees van der Staaij aan vallen. Dan begrijp je weinig over hoe politiek in elkaar zit. Baudet is zeker geen JFK. Hij is geen groot spreker. En dat was eigenlijk wat er met die trein tweet landde. Het appelleert dus aan het gevoel wat veel FvD stemmers hebben en daar speelt Baudet op in. Geen uitglijder, maar meer hoe Baudet in elkaar zit. Hopelijk belandt FvD onder de 15 procent, maar ik zal er maar niet zeker van zijn. FvD is ook een product van veel mensen die nu al 20 jaar alleen maar PVV en ook FvD kiezers als lieve puppy's behandelen. Wat krijg je dan? Fatsoenlijk en genormaliseerd racisme. Helemaal de verkeerde weg.

Markzelluf
Markzelluf10 feb. 2020 - 20:40

Hè, gelukkig, een stukje over Baudet op deze site. Ik vond het aanbod al mager vandaag.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen13 feb. 2020 - 18:49

Mark, zeg maar waar jij het over wil hebben, maar bedenk dat je altijd kan kiezen om weg te clicken?

Gefaald
Gefaald10 feb. 2020 - 20:17

Baudet , Baudet, Joop is het Baudetforum geworden. Links heeft zo weinig eigen ideeen dat alleen de ideeen van rechts kunnen worden besproken.

5 Reacties
Becausky
Becausky10 feb. 2020 - 23:20

@Gefaald Ik geef de voorkeur aan geen ideeen, dan aan de ideeen van Baudet en z'n hulpjes

Katootje2
Katootje211 feb. 2020 - 0:51

Nou, de ideeën van dom-rechts zijn zeker de moeite van het bespreken waard. Het getuigt tenslotte wel van durf om de aandacht op jezelf te willen vestigen met puur racisme. En ook die merkwaardige obsessie om enerzijds te ontkennen dat de mens het klimaat verstoort en anderzijds het -volgens hen- te grote aantal aardbewoners is natuurlijk voer voor psychologen. Ik denk dat jullie nog wel enige tijd het object van bezorgde studies blijven.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 11:36

#domrechts was toch van het benoemen?

madbako
madbako11 feb. 2020 - 11:39

@Gefaald 10 februari 2020 at 21:17 Baudet , Baudet, Joop is het Baudetforum geworden. Het ergste wat de mens kennelijk is overkomen is het Nazisme. We moeten dat als maatstaf nemen voor de opkomst van de nieuwe fascisten en hoe zij werken. Indien men toen er ook zoveel energie had gestoken in het bestrijden van Hitler was waren de verschrikkingen er niet geweest. Het is dus juist prima dat er aan de abonimatie van Ezel en consorten aandacht wordt geschonken. Hoe meer, hoe beter.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd15 feb. 2020 - 14:52

Gefaald, u denkt: als ik iets roep, dan is het waar. Hahaha. Onzin natuurlijk en u bent de eerste die dat weet.

Audio
Audio10 feb. 2020 - 20:08

@Olav " Je kent toch ook wel voorbeelden uit de nazi-tijd, zoals de arts Josef Mengele, die medische experimenten uitvoerde op mensen (inclusief kinderen) die in concentratie- en vernietigingskampen waren opgesloten?" Nou, nou Olav. Thierry indirect vergelijken met Josef M. is wel erg extreem en niet terecht.

4 Reacties
Katootje2
Katootje210 feb. 2020 - 22:13

Inderdaad, Goebbels zou treffender zijn.

Luneau
Luneau11 feb. 2020 - 0:15

Dat doet Olav dan ook niet. Hij legt puur uit dat een opleiding niet persé iets zegt over politiek verstand en sociale intelligentie.

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye11 feb. 2020 - 10:04

@ Katootje Iemand met één van de grootste nazi’s aller tijden te vergelijken is niet alleen erg dom want we zijn al helemaal murw gebeukt met de meest infantiele Godwins, het geeft ook een goed inzicht over de beperkte originaliteit van de schrijver daarvan.

Katootje2
Katootje212 feb. 2020 - 13:16

En als je dan ook nog in aanmerking neemt dat Audio me op dat idee bracht.

Phantom3
Phantom310 feb. 2020 - 20:03

Gelukkig nog een artikel over Baudet. We kunnen niet vaak genoeg herhalen wat een extreemrechtse, homohatende, racistische, xenofobe charlatan hij is. Als we daar zelfs scholieren voor moeten optrommelen moeten we dat zeker niet laten.

TwoTone
TwoTone10 feb. 2020 - 20:00

De trend waar tegen verzet wordt in de linkse kringen is in andere landen gewoon al dagelijkse kost. Toevallig vandaag door denemarken naar zweden gereden, gewoon grenscontroles bij de grens in Denemarken. Elke auto gewoon weer ouderwets door de paspoort controle. Even nagezocht: zweden en denemarken hebben een heel pakket maatregelen vanaf 2016 om immigratie te bepreken, Denemarken heeft ze gewoon weer verlengd. De grens zweden/denemarken extra prioriteit vanwege de grensoverschrijdende bendes in malmo. Om het nog verder te verduidelijken: deze maatregelen zijn genomen door linkse regeringen. Uit sociaal oogpunt wil ik graag een linkse stemmer zijn, echter ik verlang ook coordinatie in inwoners, logica en bescherming van een linkse nederlandse regering. Ik geloof niet in: “heel de wereld is welkom en dan komt het vanzelf goed.” Ik merk dat er in het hele politieke spectrum eigenlijk door geen enkele partij een goed plan ligt voor de komende 20 jaar inzake bevolking en bevolkinsgroei. Elke partij zit vast in zijn eigen dogma’s. Een makkelijk terrein dus voor Baudet om te scoren. De rest van de mainstream partijen heeft zich teruggetrokken in eigen doelgebied en hoopt dat de rest misschiet.

Salama.
Salama.10 feb. 2020 - 19:12

Tl;dr Baudet sucks. Maar dat weten we nou wel. Ander onderwerp graag.

Folkert2
Folkert210 feb. 2020 - 18:59

Wijze conclusie.

OlavM
OlavM10 feb. 2020 - 18:57

[…..zo’n slimme kerel, immers afgestudeerd aan de universiteit en al,….] Vergis je niet Cihan, die opleiding zegt weinig. Het afronden van welke studie dan ook zegt niets over politiek verstand en sociale intelligentie. Universitair afgestudeerden kunnen politiek stompzinnig en sociaal totaal ongevoelig zijn. Je kent toch ook wel voorbeelden uit de nazi-tijd, zoals de arts Josef Mengele, die medische experimenten uitvoerde op mensen (inclusief kinderen) die in concentratie- en vernietigingskampen waren opgesloten? […..als je er tere zieltjes mee wint dan werkt het.] Het gaat niet zozeer om “tere” zieltjes, maar om goedgelovigen en personen met bekrompen, mensvijandige ideeën. […..dat een grote politieke leider geen blad voor de mond neemt…..] Ik neem aan dat je ”een grote politieke leider” ironisch bedoelt, evenals “charismatische hunk Baudet”. [Om zijn idealen waar te maken in het volgende kabinet kan hij toch geen linkse partijen gebruiken.] Hallo! Als andere partijen, ook de z.g. “middenpartijen”, zichzelf nog serieus nemen, zullen ze helemaal geen coalitie vormen met FvD. [We maken met zijn allen deze uiterst gevaarlijke en racistische man in Nederland groot.] Nee, dat valt nog te bezien. Hoe driester hij wordt, hoe duidelijker hij moet worden benoemd: een ordinaire, platte racist, die met alle daarvoor in aanmerking komende middelen moet worden bestreden. [Je wint immers geen verkiezingen met de taal van de genuanceerden, maar met de taal van de zielen.] Wat mag dat betekenen: “taal der zielen”?

8 Reacties
Stheno
Stheno10 feb. 2020 - 19:21

Olav, "Wat mag dat betekenen: “taal der zielen”?" Haha, Olav, jij, ik en ieder ander weet wat dat betekent. Want extremisme is jou niet vreemd. Niet voor niets geniet je de aandacht van de overheid.

Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 20:52

Ben het met je eens voor wat betreft het stukje over dat een afgeronde studie niets zegt over... Je moet eens in de praktijk zien wat er allemaal binnen komt wandelen met bijzondere opleidingen . (Tenminste dat stellen ze zelf)

Audio
Audio10 feb. 2020 - 22:42

"Haha, Olav, jij, ik en ieder ander weet wat dat betekent. Want extremisme is jou niet vreemd. Niet voor niets geniet je de aandacht van de overheid. " Marxisme is inderdaad een zeer enge, criminele ideologie, die geleid heeft tot extreme onderdrukking en armoede en ook nog eens 100 miljoen (!) doden.

Norsemen
Norsemen11 feb. 2020 - 10:56

"Marxisme is inderdaad een zeer enge, criminele ideologie, die geleid heeft tot extreme onderdrukking en armoede en ook nog eens 100 miljoen (!) doden" Ik sta als liberaal ver af van het marxisme maar het is echt onzin om te stellen dat de ideologie crimineel is, of heeft geleid tot 100 miljoen doden. Marxisme is een ideologie gebaseerd op de verdeling en eigendom van productiemiddelen, net zoals kapitalisme. Je moet Stalin's 'uitvoering' van Marxisme niet verwarren met de ideologie. Das Kapital is op geen enkele manier te vergelijken met bijvoorbeeld Mein Kampf.

Marcus A.2
Marcus A.211 feb. 2020 - 14:11

@norsemen "Ik sta als liberaal ver af van het marxisme maar het is echt onzin om te stellen dat de ideologie crimineel is" Natuurlijk is het geen onzin te stellen dat de ideologie crimineel is, en overigens al helemaal niet volgens jouw eigen redeneerwijze. Aangezien een 'wetenschappelijke wereldbeschouwing" niet bestaat, kun je het door mensen bedachte samenraapsel van ideeën die hebben geleid tot iets wat we het Marxisme zijn gaan noemen, alleen maar beoordelen aan de hand van hetgeen we wel kunnen waarnemen, namelijk wat het de mensen heeft gebracht. Kijken we vervolgens naar de landen waar het marxisme dominant is geweest, namelijk de Sovjet unie onder Stalin, China onder Mao, of Cambodja onder de Rode Khmer, dan kun je niet anders dan concluderen dat het idee van het Marxisme leidt tot gruwelijkheden die hun weerga niet kennen. Das Kapital is, zeker voor jou aangezien elk verzonnen idee dezelfde waarde heeft, dus gelijk aan Mein Kampf. Grappig overigens dat je jezelf als liberaal noemt. Zijn het niet de liberalen die met een reeks van missionaire oorlogen proberen de hele wereld hun waarheden op te leggen? Geobsedeerd zoals ze waren/zijn door het drogbeeld van de universele mensenrechten hebben westerse regeringen despotische regimes in Afghanistan, Irak en Libië omver geworpen om een liberale manier van leven te bevorderen in samenlevingen die daar niet vertrouwd mee zijn. De gevolgen daarvan zijn bekend.

OlavM
OlavM11 feb. 2020 - 23:57

@ Stheno: [Niet voor niets geniet je de aandacht van de overheid.] Goh, jij weet kennelijk méér. Vertel eens? @ Audio: [Marxisme is inderdaad een zeer enge, criminele ideologie,.....] Marxisme is geen "iddologie", laat staan "crimineel". Marx is een volgens bepaalde economen tegenwoordig nog steeds actuele wetenschapper, die filosofie, economie, sociologie en historisch onderzoek combineerde. Jij weet er kennelijk niets van. Marx' analyse van het kapitalisme, de productiekrachten en -verhoudingen en de klassensamenleving is nog steeds van belang. Ook de actualiteit van de internationale verhoudingen, met alle daarmee samengaande uitbuiting, onderdrukking en winstzucht, inclusief oorlogvoering om b.v. olie, toont dat aan. Overigens ben ik zelf nooit een orthodox "marxist" o.i.d. geweest. Ook @ Marcus A. papegaait alleen maar na wat anti-marxisten schrijven.

Marcus A.2
Marcus A.212 feb. 2020 - 7:43

@OlavM "Ook @ Marcus A. papegaait alleen maar na wat anti-marxisten schrijven." Dat is wel heel makkelijk Olav. Maar goed, laat ik dan Marx citeren wanneer hij het over de Dits-Joodse socialistenleider Lasalle schrijft in het door hem geschreven 'Zur Judenfrage': "Voor mij is het nu volkomen duidelijk, zoals wel blijkt uit de vorm van zijn hoofd en zijn haargroei, dat hij (Lasalle) afstamt van de negers die samen met Mozes uit Egypte wegtrokken (als zijn moeder of grootmoeder het niet met een neger hebben gedaan). Uit de combinatie van Jodendom en Germanendom, vermengd met negroïde element, moet wel een eigenaardig product voortkomen. De drammerigheid van die vent doet ook nogal negerachtig aan" Wat denk je, hoe had je gereageerd als Baudet zoiets getweet had over een politieke opponent?

Norsemen
Norsemen12 feb. 2020 - 11:50

@Marcus A Wellicht handig om te vermelden is dat Marx zelf een jood was. Los hiervan zegt jouw citaat niets over de inhoud van Das Kapital.

Baron von Kleef
Baron von Kleef10 feb. 2020 - 18:56

"Wat ik me dan wel afvraag: als het Marokkanenprobleem dat wordt aangekaart zo groot is, dan moet het toch niet zo moeilijk zijn om een waargebeurd voorbeeld te nemen?" Hallo? Het is algemene informatie (CBS) dat voor elke verdachte Nederlander, of 6 Antillianen, of 5 Marokkanen, of 4 Surinamers, of 3 Turken worden verdacht. Hoeveel voorbeelden wilt u hebben? Weleens het programma Opsporing Verzocht gekeken? Voorbeelden te over.

17 Reacties
Luneau
Luneau11 feb. 2020 - 0:20

En kunt u dat nu eens afzetten tegen de volledige Marokkaans Nederlandse bevolking? Opsporing Verzocht is natuurlijk een programma waar je (cijfermatig) niets op kan baseren, behalve dan dat het onopgeloste zaken betreft. Je zou dan met natte vinger werk net zo goed de conclusie kunnen trekken dat blanke Nederlanders blijkbaar niet slim genoeg zijn om niet gepakt te worden.

Becausky
Becausky11 feb. 2020 - 4:47

Ja...dat heb ik ook ergens gelezen Je ziet inderdaad bijna nooit meer een gezonde echte hardwerkende Nederlander die ergens van verdacht wordt Was vroeger wel anders, toen er nog geen mensen met een huidskleur ons Hollands boerenerf besmeurden ( Ik heb alle "opsporingen verzocht " opgenomen, zelfs nog op Videotape. Misschien hebben we dubbele..kunnen we ruilen )

Baron von Kleef
Baron von Kleef11 feb. 2020 - 8:53

@Luneau Het is eigenlijk nog beroerder gesteld dan ik in eerste instantie aangaf, tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander staan 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders. Of ze ook allemaal schuldig zijn en blank Nederland telkens met slechts een tik op de vingers de dans ontspringt dat laat ik aan u. Laat dit vooral maar eerst even bezinken.

Mark Huysman
Mark Huysman11 feb. 2020 - 17:58

[Het is eigenlijk nog beroerder gesteld dan ik in eerste instantie aangaf, tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander staan 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders.] Nee. Tegenover 1 gedetineerde Marokkaan staan 3 gedetineerde autochtone Nederlanders. Natuurlijk is het zo dat dit *in verhouding* veel Marokkaanse Nederlanders zijn maar dat is geen reden om te liegen. Op de vraag waarom er naar verhouding veel Marokkaanse Nederlanders opgesloten zitten, bestaat geen simpel antwoord. 7anpau1 wijst hierboven terecht op de de klassieke criminologische theorie, waarin opleiding en sociale klasse de relevante factoren zijn. Dat uitsluiting en discriminatie een rol spelen, lijkt me ook voor de hand liggen. In de VS zijn naar verhouding veel zwarten gedetineerd. Onderzoeken laten zien dat behalve armoede ook racisme en etnisch profileren daarbij factoren zijn.

Baron von Kleef
Baron von Kleef11 feb. 2020 - 20:29

@ Mark Huysman Zou je ook nog je bron willen vermelden of zuig je het zo uit je duim, mijn cijfers zijn makkelijk te checken, die van jou ook? Bij voorbaat dank.

Becausky
Becausky12 feb. 2020 - 0:23

@Baron von Kleef Ik vraag me af waar JIJ het uit zuigt

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 7:48

Mijn bron is CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2019/10/migratieachtergrond-van-personen-in-de-strafrechtketen Download de tabel onder aan deze pagina en ga naar tabel 1a: "Aantal personen in verschillende stadia van de strafrechtketen naar migratieachtergrond 2010-2017". Ga naar het onderste blok waar de gedetineerden naar afkomst op een rijtje zijn gezet. De meeste recente cijfers (2017): Nederlandse achtergrond 10 470 Marokko 3 080 Ned. Antill. en Aruba 1 850 Suriname 2 190 Turkije 1450 Overig niet-westers 2360 Zoals je ziet drie keer zoveel gedetineerden met ‘autochtone’ achtergrond als met Marokkaanse achtergrond. In de tabel kun je ook zien dat het heel anders ligt wat betreft verdachten dan jij zegt (83830 ‘autochtone’ Nederlandser tegenover 11730 Marokkaans) Jij schrijft dat je ook CBS als bron gebruikt. Kun je daar dan misschien een link van geven? Ik vermoed dat je allerlei dingen (al dan niet bewust) door elkaar haalt.

Baron von Kleef
Baron von Kleef12 feb. 2020 - 11:59

@Mark Huysman Leuk geprobeerd Mark, maar met cijfers ben je niet zo sterk, vermoed ik? https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/82321NED/table?fromstatweb Daarom heb ik het makkelijk voor je gemaakt, als je bovenstaande link opent kun je het totaal aantal gedetineerden invoeren en gedetineerden met een migratieachtergrond. Daarin zie je dus dat deze groep 63% (afgerond) is van het totaal, begint het één en ander je al te dagen? Waar de bezorgdheid van de gemiddelde Nederlander vandaan komt? Cijfers zijn van december 2019...

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 14:07

@Baron von Kleef Eerlijk gezegd begrijp ik niet waar je arrogante toon vandaan komt. Jij stelt: “tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander staan 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders.” Ik ga naar de pagina van je link. Ik vul in “Nederlandse achtergrond”. In 2018 (meest recent) komt daar uit: 11600 Dan vul ik in “Marokko” en daar komt uit: 3880. Het lijkt mij toch dat dat mijn stelling bevestigt dat voor elke gedetineerde Marokkaan er drie gedetineerde (autochtone) Nederlanders zijn. Benieuwd hoe jij hier met jouw bijzondere cijfermatige inzicht iets anders van weet te maken.

Baron von Kleef
Baron von Kleef12 feb. 2020 - 14:46

@Mark Tsja Mark, iets met in Nederland geboren zijn? Je filtert verkeerd. Niet westerse migratieachtergrond... Maar laten we de aandacht even verleggen, hoeveel slachtoffers denk jij dat deze 21.000 gedetineerden achter hebben gelaten? Dan nog daargelaten de criminelen die niet vast zitten. Denk je daar wel eens aan, onschuldige mensen die uit de positieve waan van het leven worden gerukt? Daarom begrijp ik dus niet dat er mensen zijn zoals jij die dit kost wat kost aan het verdedigen zijn. Begrijp jij het wel? Nog even voor de duidelijkheid, die criminelen met een niet westerse achtergrond interesseren mij niet zo veel als dat jij denkt. Het gaat mij om de mensen die ontredderd of meer achterblijven, wat jij?

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 18:04

@Baron von Kleef Ik heb zelden iemand mee gemaakt die zich zo in allerlei bochten wringt om maar niet toe te geven dat ie ongelijk heeft, als jij . Laten we nog eens kijken naar hoe deze discussie verlopen is. 1. Jij stelt: “tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander staan 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders.” 2. Ik reageer met, “Nee. Tegenover 1 gedetineerde Marokkaan staan 3 gedetineerde autochtone Nederlanders.” Dat is de discussie waar het hier om gaat. Jij suggereert.. 3. ..dat ik dit uit mijn ‘dikke duim zuig’ en je vraagt om een bron. 4. Ik link naar een tabel van het CBS waaruit blijkt dat er in 2017 drie keer zoveel ‘autochtone’ Nederlanders (11730) in detentie zaten als Marokkanen (3080) 5. Dan zeg jij ‘leuk geprobeerd maar je bent niet zo goed met cijfers, he?’ En in plaats dat je aangeeft wat er niet klopt aan die cijfers geef je een andere link, ook van het CBS, en begin je wat te piepen over het totaal aantal gedetineerden met een migrantenachtergrond. Dat was niet waar de discussie over ging, die ging over het aantal gedetineerden van Marokkaanse achtergrond tegenover het aantal gedetineerden van Nederlandse afkomst. Tien keer zoveel Marokkanen volgens jou. Drie keer zoveel ‘autochtone’ Nederlanders volgens mij. 6. Als ik dan via die link van jou het aantal gedetineerden met een ‘autochtone’ achtergrond vergelijk met die met een Marokkaanse migratie-achtergrond dan kom ik op zelfde cijfers uit als die ik al eerder onder (4) naar voren had gebracht. Het enige verschil is dat er via jouw link ook inzicht is in 2018 en dan zijn de cijfers uiteraard iets anders maar is de verhouding exact hetzelfde. 7. En daar reageer jij dan op met, ‘Tsja Mark, iets met in Nederland geboren zijn? Je filtert verkeerd. Niet westerse migratieachtergrond…’ Wat wil je hier nu eigenlijk mee zeggen? Dat het niet gaat om de verhouding ‘autochtone’ Nederlandse gedetineerden vs. gedetineerden met Marokkaanse migratie-achtergrond? Maar om de verhouding ‘autochtone’ Nederlandse gedetineerden vs. gedetineerden met een niet-westerse achtergrond? Dat is wel een vreemde switch die je maakt aangezien je *zelf* over Marokkanen begon en dus stelde dat er “tegenover 1 gedetineerde autochtone Nederlander 10,5(!) gedetineerde Marokkaanse Nederlanders staan”. Moet ik uit het feit dat je het nu over alle gedetineerden met een niet-westerse achtergrond wilt hebben, concluderen dat je ook wel ziet dat je stelling over Marokkaanse gedetineerden complete nonsens was? (Overigens is de verhouding tussen Nederlandse gedetineerden en alle gedetineerden met een niet-westerse achtergrond ook van een totaal andere orde dan die 1:10,5 van jou.) 8. Dan, als klap op de vuurpijl kom je met een soort moralistisch verhaaltje dat het je eigenlijk niet om die Marokkaanse of niet-westerse gedetineerden te doen is maar om de slachtoffers. En verwijt je mij dat ik misdaad verdedig: “Daarom begrijp ik dus niet dat er mensen zijn zoals jij die dit kost wat kost aan het verdedigen zijn.” Dit is toch wel heel triest. Jij begint *zelf* over de daders (niet over de slachtoffers) en je komt met totaal uit de duim gezogen cijfers aanzetten wat betreft de achtergrond van die daders. Als ik dat vervolgens debunk, verdedig ik volgens jou de daders en heb ik geen oog voor de slachtoffers. Baudet is er niks bij met z’n treintweet. Tenslotte: ik zou maar ophouden met deze discussie want je graaft alleen nog maar een diepere kuil voor jezelf

Baron von Kleef
Baron von Kleef12 feb. 2020 - 18:41

Mark, zo moeilijk is het toch niet om die filter uit te voeren? Wat maakt het nou uit wáár al die lui vandaan komen, kijk gewoon naar de cijfers die heel simpel zijn aangegeven. Succes met die plaat voor je hoofd.

Mark Huysman
Mark Huysman12 feb. 2020 - 21:55

[Mark, zo moeilijk is het toch niet om die filter uit te voeren?] Wel schattig dat je het toch nog probeert. Natuurlijk heb ik die filter uitgevoerd en de resultaten daarvan bevestigen wat ik gelijk al schreef: 1 gedetineerde Marokkaan tegenover 3 ‘autochtone’ Nederlandse gedetineerden (zie mijn punt 6). Ontken je dit? [Wat maakt het nou uit wáár al die lui vandaan komen] , Als het niet uitmaakt waarom begin je d’r dan over? En waarom verzin je van die absurde cijfers? [kijk gewoon naar de cijfers die heel simpel zijn aangegeven.] Ja, maar jij schijnt ze niet te vatten. Denk je nog steeds dat er 10 keer zoveel Marokkanen als Nederlanders gedetineerd zitten? Of is dat in je hoofd nu inmiddels gemuteert naar 10 keer zoveel niet-westerse migranten? Ook dat is volkomen kolder. [Succes met die plaat voor je hoofd.] Dat is wel grappig. Je doet de meest absurde beweringen die je op geen enkele manier hard weet te maken, je verwijst naar wat tabels en filters die enkel je eigen ongelijk bevestigen maar in plaats van toe te geven dat je mis zit verwijt je mij dat ik een plaat voor m’n hoofd heb. Tja..

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 feb. 2020 - 14:51

'Wat maakt het nou uit wáár al die lui vandaan komen' Kijk, dan levert discussieren tenminste wat op, als je je zo opstelt als de baron. Hij stelt iets, dat wordt weerlegd op basis van feitelijke informatie. Dan nog 1 keer op de man, Mark is niet zo goed met cijfers, maar dan is de Baron bekeerd en maakt het hem niet meer uit waar mensen vandaan komen. Misschien is de Baron wel de olijftak. Denk het trouwens niet.

Becausky
Becausky15 feb. 2020 - 1:10

@Baron von Kleef Het is ook een feit dat van elke Nederlander zonder zelfreflectie of ( nog moeilijker ) zelfspot, 100% andere Nederlanders daarvoor verantwoordelijk houden - de verhouding wordt geschat op 3:7 Simpel gezegd : Als u met 10 echte Nederlanders in een wachtkamer zit, zijn er altijd 3 mensen die u iets wijs proberen te maken, aan uw kop zeuren over dingen die u niet interesseren, liegen waar u bij zit, lulverhalen ophangen over superieure beschavingen, en daarbij blijven verhalen dat "de wereld nu eenmaal zo in elkaar zit". U , meneer, is een naar persoon

Baron von Kleef
Baron von Kleef15 feb. 2020 - 22:10

Een naar persoon? Dat zou wel pijn kunnen doen, maar hier niet. Niet meer. U, heren, neem ik aan, in altura vita! Salute.

Becausky
Becausky16 feb. 2020 - 21:16

@Baron von Kleef Quod licet Iovi non licet bovi

Robotnik1
Robotnik110 feb. 2020 - 18:43

Best interessant dit onderwerp. Vijf items in 24 uur. Nee hoor er is echt niet een heel ongezonde sfeer hier. Een gevaarlijke tendens steekt de kop op. Mensen die iemand haten en vergelijken met Hitler, de duivel, Stalin etc. Figuren die met alle middelen maar dan ook alle middelen bestreden moeten worden. En hier demoniseert men erop los. Totdat het misgaat. Wat vaker gebeurd is.

3 Reacties
Katootje2
Katootje210 feb. 2020 - 22:10

Ja, ik zou maar voorzichtig zijn als ik jou was.

Luneau
Luneau11 feb. 2020 - 0:30

Wat is dat toch met Baudet fanboys, dat ze blijkbaar vinden dat zij alles mogen zeggen, maar anderen niet, want Pimwin. Zullen we het eens hebben over Baudet die z'n politieke en niet-politieke tegenstanders fascist, extreemlinks, ketters, cultuurmarxisten, ondermijners, indoctrineerders, etc noemt en die de een link legt tussen "wir haben es nicht gewußt" en verschillende politici. En die allochtone Nederlanders zwartmaakt obv leugens. En moet ik u dan nog even herinneren aan Jo Cox, Walter Lübcke, Henriette Reker, Andreas Hollstein, Breivik, Finsbury Park, Christchurch, moskee in Enschede, etc. Wijst u dat vingertje svp even naar de persoon die echt demoniseert, waarbij hij taalgebruik van de Nazi's gebruikt: Baudet dus.

Paul250371
Paul25037111 feb. 2020 - 11:46

Ahhh, de Pimwin maar weer eens van stal gehaald.

dirkdirk
dirkdirk10 feb. 2020 - 18:43

Quote: Afrika, u weet wel, dat ene continent dat door Europa is leeggeplunderd en overgenomen, voor bezittingen en statuur. Europa heeft weer eens heel Afrika leeggeplunderd. Schei toch uit. Weet je hoeveel miljarden ontwikkelingsgeld vanuit Europa naar Afrika gegaan is? En dat de Chinezen nu wel Afrika leeg eten, daar hoor ik gek genoeg nooit een scholier over.

4 Reacties
badgast
badgast10 feb. 2020 - 21:51

Ontwikkelingsgeld. Ja hoor. Een kans om de handel en industrie uit eigen langs een lading geld in handen te spelen met een "project in een ontwikkelingsland".

Becausky
Becausky11 feb. 2020 - 4:51

"Weet je hoeveel miljarden ontwikkelingsgeld vanuit Europa naar Afrika gegaan is?" Nee Vertel eens (Ik ben geen scholier )

F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye
F.M.A. thoe Schimmelpenninck van de Oye11 feb. 2020 - 7:17

Daar heeft nauwelijks iemand weet van. Scholieren zijn meer geïnteresseerd in hij nieuwe mobiele telefoon terwijl de grondstoffen hiervoor door de Chinezen massaal uit Afrika worden gehaald, voor een habbekrats.

Norsemen
Norsemen12 feb. 2020 - 8:33

"Europa heeft weer eens heel Afrika leeggeplunderd. Schei toch uit" Dat Europa Afrika heeft leeggeplunderd is een feit, dat ga je toch niet betwisten mag ik hopen? "Weet je hoeveel miljarden ontwikkelingsgeld vanuit Europa naar Afrika gegaan is?" Een fractie van wat ze verdiend hebben aan Afrika.