Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe Amazon Frankrijk verscheurt

  •  
23-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3698 keer bekeken
  •  

Multinational Amazon tracht zich in te graven in Frankrijk en bouwt daarbij onder meer enorme distributiecentra, gigantische dozen die het landschap verzieken. Een deel van de Fransen ziet dat met lede ogen aan maar zij staan vaak machteloos tegenover het kapitaal van Jeff Bezos die gewend is overal zijn zin mee te krijgen. Anderen zien voordelen vanwege bijvoorbeeld de werkgelegenheid. Maar hoe zeker is die bij een bedrijf dat overal robots voor wil inzetten? Ondertussen trachten Franse ondernemers en winkeliers te concurreren met de webgigant. Maar dat lukt ze niet zonder hulp van de staat, toont een documentaire van de Frans-Duitse publieke zender Arte.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

DaanOuwens
DaanOuwens24 apr. 2022 - 14:20

Je zal als ondernemer met iets nieuws moeten komen als je wil winnen van Amazon. Als de Franse ondernemers hetzelfde blijven doen als in het verleden zullen ze verliezen. Dus creativiteit is nodig. De denk trouwens dat de meeste grote Franse supermarkten een betere positie hebben in deze strijd dan de Nederlandse. In Frankrijk zijn ze meestal een paar maal groter dan de gemiddelde AH hier. Maar de zin: Hoe Amazon Frankrijk verscheurt, viel mij meer op dan het inhoudelijke verhaal. De strijd tussen Macron en Le Pen verscheurt Frankrijk veel meer dan Amazon ooit kan doen.

Greendutch
Greendutch23 apr. 2022 - 13:59

bovendien voert Amazon een bepaald beleid om in arme gebieden te investeren en daar de mensen stil te houden, afhankelijk te maken en weinig te betalen. is in noord Engeland ook gebeurd in het gebied waar eerst altijd op labour gestemd werd en tijdens de laatste verkiezingen BOJO giga veel stemmen kreeg. niet alleen Facebook en Poetin beïnvloeden de politieke stemming in een ander land om dingen naar hún hand te zetten, ook Amazon en de grote techbedrijven doen dat zodat de conservatieven de regels ten gunste van hun beleid maken of in stand houden