Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hittegolven extra gevaarlijk voor baby’s en jonge kinderen

  •  
27-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1105 keer bekeken
  •  
hittekinderen

Hittegolven zijn veel gevaarlijker voor baby’s en jonge kinderen dan voor volwassenen. Zij lopen een veel grotere kans om te overlijden als ze worden blootgesteld aan extreme hitte omdat hun lichaamstemperatuur sneller stijgt, meldt Knack. Daardoor krijgen zij bijvoorbeeld eerder een hitteberoerte.

“Hoe vaker kinderen aan hittegolven worden blootgesteld, hoe groter de kans op gezondheidsproblemen zoals chronische ademhalingsaandoeningen, astma en hart- en vaatziekten”, aldus Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Tot slot wordt ook het concentratie- en leervermogen aangetast door de hitte.

Door de klimaatcrisis zal het aantal hittegolven wereldwijd de komende jaren alleen maar verder toenemen. De grootste problemen zullen zich volgens Unicef-onderzoek voordoen in Europa en Centraal-Azië. De kinderrechtenorganisatie dringt er onder meer op aan om bij de opleidingen voor docenten aandacht te besteden aan de symptomen van hitte-gerelateerde ziekten bij kinderen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.