© cc-foto: Gerd Altmann
Welkom in de EU, gelukkig is slavernij uitgebannen.
Nou nee hoor. Het is hier minstens zo erg als in Congo waar kinderen werkzaam in kobalt-mijnen zorgen dat ik mijn iPhone op de Dashboard-oplader van mijn Tesla kan leggen.
Goed ingegrepen dus door de overheid ook al betrof het met vier uur nog maar een relatief korte werktijd en er zeer wel mogelijk een of andere verborgen aandoening bij de jongeman een oorzaak was. Buiten Italië komt het werken in de volle zon en zeer hoge temperaturen ook veel voor. Zo bevinden zich, zoals ik weet, dakdekkers in Nederland, wanneer de gemeten maximale dagtemperatuur boven de 28˚C bedraagt, ook vaak meerdere uren in een omgeving waar de 35˚C-40˚C gemakkelijk wordt gehaald en zijn er ook vijftigplussers onder hen.
ben van mening dat mensen nergens aan het werk gestuurd mogen worden boven de 30 graden .
Dat is dan het einde van de horeca. Iedere keuken, of in ieder geval de meesten, zijn in de zomer zo rond de 40 graden of zelfs makkelijk daarboven, afhankelijk van de apparatuur, oppervlakte, ventilatie, locatie etc. "If you cant stand the heat, get the hell out of the kitchen."
Misschien het zinnetje ergens uitbreiden met de frase "in de volle zon" Bij dertig graden in de schaduw is nog best te werken. Zware lichamelijke arbeid in de zon is sterk af te raden bij temperaturen (ruim) boven de dertig graden.
DUS: geen tomaten meer uit Italie maar uit Kennemerland (scheelt weer een vliegreis met CO2)
Ik denk dat je erg goed moet zoeken als je hier in Nederland tomaten wil kopen die niet uit Nederland komen.
Mini Daar hoef je niet lang voor te zoeken. Liggen meer dan regelmatig bij de grote supermarkten. Uit Spanje, Marokko of Tunesië. Ik weiger die namelijk te kopen, vandaar dat ik het weet.
Alle tomaten in de blikjes, potjes, pakjes komen uit het Middellandse zee gebied. De Nederlandse tomaat bevat veel te veel water om te pureren (Keuringsdienst van Waarde, seizoen 1 of 2). Daarnaast worden ook veel van de gewone tomaten in de supermarkt aangevoerd vanuit het buitenland. De Duitsers, die eten onze tomaten. Niet de Nederlanders. Net zoals de gamba's die de Nederlander eet in Spanje, wordt op de Noordzee gevangen door Nederlandse vissers, zodat de Nederlander die in Spanje kan eten. Absurd hoe de voedselketen in elkaar zit. Als we die zouden reorganiseren, zodat de boeren in Nederland voor de Nederlandse markt zouden produceren. Dan zou een groot deel van het klimaat en armoede probleem op de wereld opgelost zijn. Ja je leest het goed. Als alleen al Nederland (2e voedselexporteur ter wereld, na de VS) dat zou doen, dan kunnen de boeren in de ontwikkelingslanden weer een boterham verdienen, i.p.v. dat ze door de Nederlander weggeconcurreerd worden. Dan hoeven we blikjes tomatenpuree van 30 cent niet meer dan 3000 km te vervoeren voordat ze in de supermarkt liggen..... En de Nederlandse boer? die zou gewoon ook zijn boterham kunnen verdienen.
Imgikke, je praat onzin Gamba's komen NIET uit de Noordzee. De grootste producent van tomaat in blik is China.
@Imgikke ' i.p.v. dat ze door de Nederlander weggeconcurreerd worden.' Ik vind het een enorm compliment voor de Nederlandse boeren dat ze zo efficient voedsel kunnen produceren in een piepklein landje zoals Nederland.
Ik denk dat tomaten gewoon per vrachtwagen vervoerd worden: vliegtomaten zouden veel te duur zijn en een vrachtwagen rijdt dat stukje gewoon in een dag. Het zou sowieso verstandig zijn om zoveel mogelijk voedsel 'van eigen bodem' te eten, maar door de krankzinnige internationalisering wordt in Nederland nauwelijks meer iets anders dan aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten verbouwd. De rest is nu eenmaal goedkoper te importeren.
Ook tomaten reizen van hot naar her en niet alleen in blik. Nederland exporteert en importeert tomaten vnl binnen de EU.