Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Hipsters zijn plaag in Amsterdam

  •  
24-08-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
chinese_300.jpg
Bewoners klagen steen en been over hoofdstad, vlucht naar andere steden komt op gang
Amsterdam verkeert in een crisis. De stad, die maar blijft groeien en dreigt het bewonersrecord van de jaren vijftig te breken, wekt steeds meer afkeer op bij de inwoners. Volgens Het Parool trekken jonge stedelingen steeds vaker naar Rotterdam. Of erger, Almere.
Een satirische video op basis van Der Untergang laat misschien nog het beste zien hoe ernstig het leven van de stadsbewoners die hechten aan rust en regelmaat bedreigd wordt. De enige regelmaat die er nog is, zit in de programmering van festivals. En daar is alleen maar veel te duur hipster-food te verkrijgen, waar ook nog eens lang voor in de rij moet worden gestaan. De ondertitels zijn vervaardigd door Suzanna Noort, die er in slaagde de compleet uitgekauwde persiflage-methode toch een geheel nieuwe impuls te geven.
Een artikel in de Volkskrant van zaterdag, ‘Amsterdam en zijn manische drang authentiek te zijn’ , verspreidde zich over sociale media als salmonella in een bejaardenhuis. De auteur Julien Althuisius verzucht: 
Natuurlijk: de stad bruist en zal dat altijd blijven doen. Maar het wordt een bruisen van eenvormigheid; van een knappe, welgestelde en gepolijste groep mensen met pilotenzonnebrillen op het hoofd en linnen tasjes aan de arm. De bezoekers even uniform als de plekken waar ze samenkomen; een blank, hoogopgeleid spiegelpaleis waar je alleen in mag als je bereid bent 15 euro voor een hamburger te betalen.
Een andere auteur verhaalt over zijn beslissing om niet in Amsterdam te gaan wonen alhoewel hij het soort werk doet dat daar al decennia toe verplicht en de stad tot navel van de media heeft gemaakt. De meeste gasten van de landelijke talkshows komen op de fiets naar de studio en landelijke kranten als de Volkskrant noemen hun journalisten die in andere steden wonen veelzeggend ‘correspondenten’.
RTEmagicC_549ee142b8.jpg
De regionale krant Het Parool onthulde het schrikbarende nieuws dat het aantal Amsterdammers dat naar Rotterdam verhuist blijft groeien. Ze voeren een inwoonster op die de overstap maakte naar de metropool aan de Maas en niet alleen vanwege de hipsterplaag:
Rotterdam beschouwt ze als een stap vooruit. Dit is voor veel Amsterdammers vloeken in de kerk, dat begrijpt ze, maar toch: ‘Amsterdam is steeds minder gericht op de inwoners, en steeds meer op de toeristen. In Amsterdam neemt iedereen voorrang – maar hier stopte laatst een tram voor mij.’ En nog iets, Amsterdammers: ze heeft nu een betaalbare woning van 110 vierkante meter, in hartje centrum.
Of dat soelaas biedt, is de vraag. De Rotterdamse Leefbaar-leider Joost Eerdmans maakte de invoering van ‘bakfietswijken’ tot een van de speerpunten in zijn campagne. Laatst beklaagde Volkskrant-columnist Harriet Duurvoort, als pionier vanuit Amsterdam gemigreerd naar Rotterdam-Zuid, dat de Erasmusbrug te steil is voor bakfietsen. Ze bepleit invoering van een pont. Juist, net als ze in Amsterdam hebben.
cc-foto: Jeroen Meijer

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (58)

Meta Foor
Meta Foor24 aug. 2015 - 8:57

ik heb al gezien dat amerikaanse en japanse touristen hun vacanties onderbreken om deze hipsters van water te voorzien en warme kleren ... Wilders wil nu opnieuw de kamer terugroepen van vacantie om een debat over subsidies aan deze hulpverleners te verlenen en militaire tenten ter beschikking te stellen.

MichelReiziger
MichelReiziger24 aug. 2015 - 8:57

Amsterdam is al jaren een pretpark, alles kan en mag als je maar betaald.

johanw2
johanw224 aug. 2015 - 8:57

Tja, als je van rust houdt moet je niet in een grote stad gaan wonen. Ik zou voor geen goud in de randstad willen wonen, leve een dorp in de provincie waar je in elk geval soms nog rust hebt.

zweistein
zweistein24 aug. 2015 - 8:57

In de jaren 70 hadden ze creatieve oplossingen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Schoonvegen_van_de_Dam

TonNoort
TonNoort24 aug. 2015 - 8:57

Alle grote en aantrekkelijke steden klagen over de aanloop van mensen. Je moet echte overlast voorkomen maar verder lijkt het me een goed teken dat er mensen op je af komen. Wie dat niet leuk vindt vertrekt bijvoorbeeld naar dat uitvergrote dorp dat Rotterdam heet.

Patrick Faas
Patrick Faas24 aug. 2015 - 8:57

“Volgens Het Parool trekken jonge stedelingen steeds vaker naar Rotterdam. Of erger, Almere.” In het Parool staat helemaal niet dat Almere erger zou zijn dan Rotterdam. Almere heeft één Leefbaar wethouder op de zes, terwijl Rotterdam er drie op de zes telt. Dus Rotterdam is nog altijd de foutere stad. Bovendien wordt in Almere niet opgeroepen om Joden te vergassen. Dat maakt een groot verschil voor Amsterdammers. Denkt niet, bijvoorbeeld naar aanleiding van het filmpje, dat alleen Hitlertjes wegtrekken uit Amsterdam. Joost Eerdmans zou misschien wel blij zijn met een influx van extreemrechtse types, maar er verhuizen nog altijd meer Rotterdammers naar Amsterdam dan andersom. Een deel van die laatste groep verhuist later terug naar Rotterdam, omdat ze daar vandaan komen, meestal, in mijn ervaring, jonge gezinnen die een groter huis zoeken. Want duur is Amsterdam inderdaad voor Nederlandse maatstaven. Die gezinnen zijn geen Jodenvergassers of andere racisten, want dan waren ze nooit naar Amsterdam gekomen. Dus wat Eerdmans terugkrijgt aan Rotterdamse gezinnen die in Amsterdam gewoond hebben gaat zijn extreemrechts niet aanvullen. Hij kan beter voortgang maken met die pont voor bakfietsen. En verder, hipsters vormen geen plaag in Amsterdam. Weet niet wie die nare term bedacht heeft, maar hij komt ook niet uit het Parool. Hipsters zijn de toekomst van Amsterdam en passen bij de profilering van onze geliefde hoofdstad op wereldniveau. Heel blij met onze vrijdenkende hipsters en hun constante inzet voor vernieuwing. Velen van hen hebben een afkeer van inhaligheid en materialisme, maar zetten zich toch constant in voor vooruitgang. Wil Nederland een innovatieve kenniseconomie? Creëer meer broedplaatsen en geef ruimte aan vrijdenkers. En toeristen zijn van harte welkom. Niet alleen brengen zij geld in het laatje, zij bezorgen onze hipsters internationale netwerken en houden Amsterdam kosmopoliet. Meer festivals en meer activiteiten bij Sail Amsterdam bleek wel nog meer toeristen te trekken, maar ze ook beter over de stad te verspreiden, waardoor ophoping verminderd werd. Die les kan doorgetrokken worden naar stadsvernieuwing en uitbreiding. Leve de hipsters, welkom toeristen.

TruusBeek
TruusBeek24 aug. 2015 - 8:57

Amsterdam moet nog 1100 woningen voor asielzoekers realiseren,plus x aantal voor de huidige toestroom, dus die uitstroom komt goed uit.

phoosterhuis
phoosterhuis24 aug. 2015 - 8:57

Niet hierheen komen. Aan blaaskaken geen behoefte bij de boeren.

IloveIsrael
IloveIsrael24 aug. 2015 - 8:57

Ik woon al 25 jaar in een klein Gelders dorp en ben blij dat elders iedereen zo dolgraag bovenop elkaar wil wonen. Daardoor blijft het hier rustig overdag en donker 's nachts. Het is hier de afgelopen decennia steeds rustiger geworden: het platteland ontvolkt. Hier leef je eenvoudig en goedkoop en van de ellende die de media schetsen merk je gewoon helemaal niets. Voor zolang als het duurt natuurlijk, hier kan het ook mis gaan. Maar de afgelopen 25 jaar heb ik in mijn zak!

Opinius
Opinius24 aug. 2015 - 8:57

de Geus-- En je hoort me al helemaal niet mekkeren over de stad, al is die er door mijn vertrek natuurlijk wel enorm op achteruit gegaan" uiteraard ,je wérkelijke toewijding ( stad) naar de goegemeente is daarom ook erbarmelijk .

ronald8
ronald824 aug. 2015 - 8:57

De binnenstad van Amsterdam is museum voor toeristen (van binnen- en buitenland). Iedereen die denkt dat het anders is of wordt leeft in een illusie. Resistance is futiel. Ronald is geboren A'dammer (oma Jordaan, pa Zuid en ma Noord), woonde in hartje binnenstad en nu buiten Amsterdam.

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
janwijn
janwijn24 aug. 2015 - 8:57

'En €15 voor een fatsoenlijke hamburger lijkt mij best redelijk.' Die fatsoenlijke hamburger koop je in Eindhoven voor €3. Nog erger dan een woeker hamburger in het centrum van Amsterdam is dat je daar begeeft in een grote fietsenstalling van wrakken. Er ontbreekt geen brugleuning zonder driedubbel dik geparkeerd roest en als voetganger moet je straat op omdat door de fietswrakken op de trottoirs geen doorgang is. In tegenstelling tot 30 jaar terug kom ik alleen nog in Amsterdam voor een museumbezoek of soms het concertgebouw: de je in het Engels aansprekende en veel te dure horeca laat ik daar voor wat het is. Binnen anderhalf uur ben je weer in Brabant met gezellige terrassen.

AnonymousNL2
AnonymousNL224 aug. 2015 - 8:57

[“Amsterdam is steeds minder gericht op de inwoners en steeds meer op de toeristen.”] Ha, dat doet me denken aan het politieke beleid van de afgelopen decennia: “Nederland is voor iedereen... behalve voor de Nederlanders.” Maar goed, toerisme is natuurlijk hartstikke goed voor de economie, dus ik zie het probleem niet zo. Als de stad te druk is of te exclusief wordt, dan is verhuizen natuurlijk een reële optie (en iemand anders zal met alle plezier jouw plaats innemen). En het positieve aan toeristen is dat ze niet alleen komen, maar ook vooral weer gaan. :-)

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger24 aug. 2015 - 8:57

Ik moet je eerlijk bekennen, we zijn in onze 3 maanden Nederland weer een paar keer in amsterdam geweest (al dan niet eigen keuze) maar, elk jaar als we weer terug zijn vinden we de stad een grotere smerigere puinhoop veranderen. Ik denk dat als veel Amsterdammers een tijdje uit hun stad verdwijnen en weer terugkomen ze het pas goed gaan merken.

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

Die rem op hipsters komt er aan. Amsterdam heeft heel veel op met de eigen inwoner. Alleen moet dat dan wel een elite inwoner zijn die voldoet aan de neo-liberale droom van jong, gezond, bovenmodaal inkomen en liefst 2 of meer in 1 gezin, minimaal hbo opleiding, eigen villa met hypotheeksubsidie. Om dat te bereiken wordt de huurder met absurd hoge huren en zelfs verkoop van huurwoningen van de woningbouwvereniging die vroeger zonder winstbejag verhuurde uit het centrum en betere wijken getreiterd. Verbannen naar de onrendabele buitengebieden waar de kanslozen, uitgekotst door D66, VVD en SP gedoemd zijn te verblijven. http://www.dichtbij.nl/amsterdam/wonen/artikel/3790031/sp-stop-verkoop-sociale-huurwoningen-.aspx Intussen wordt de rijke elite op zijn wenken bedient met een wel zeer aanlokkelijk miljarden cadeau van D66, VVD en SP. Erfpacht van de grond onder de villa afkopen voor eeuwig voor een prikje. Of juist niet en lekker blijven profiteren als de huidige erfpacht absurd laag is. Tegenwoordig kun je zelfs geen graf van 4m2 meer voor eeuwig afkopen maar in Amsterdam is niks te dol om de elite te plezieren. Dus die rem op hipsters om de elite nog meer te laten genieten van hun bevoorrechte woonlocatie komt er ook.

3 Reacties
insignia
insignia24 aug. 2015 - 8:57

Kees, van hipsters weet ik niets. Van ex-Amsterdammers wel want die spreek ik geregeld en kan er best mee opschieten. Maar van jouw verhaaltje over het huidige bestuur in Amsterdam schrik ik wel. Ik zag samen besturen met de VVD in het geheel niet zitten en als ik jouw bijdrage lees is dat juist. Zijn ze erin geluisd. De SP bedoel ik. Hartzeer!

Minoes2
Minoes224 aug. 2015 - 8:57

Dat speelt in heel Nederland. Dit kabinet heeft daarvoor de deuren wagenwijd opengezet. De corporaties hadden nooit geprivatiseerd moeten worden.

Robert Follon
Robert Follon24 aug. 2015 - 8:57

[Die rem op hipsters komt er aan.] Hoe zie je dat voor je? Verplicht scheren? Chai Latte belasting? Verbod op single speed fietsen? Alle Hipsters terug naar Hipsterië? [Alleen moet dat dan wel een elite inwoner zijn die voldoet aan de neo-liberale droom van jong, gezond, bovenmodaal inkomen en liefst 2 of meer in 1 gezin, minimaal hbo opleiding, eigen villa met hypotheeksubsidie.] Ik zie nergens bordjes in en rondom Amsterdam met 'slegs vir HBO+' of ik moet iets gemist hebben. Het aandeel socicale huurwoningen in Amsterdam bedraagt nog steeds 60% (!). Dat is letterlijk het dubbele van de andere grote steden. Overigens is in Rotterdam het aandeel van sociale huurwoningen in de totale voorraad het meest gedaald (van 2005 - 2012 met 7%). [Erfpacht van de grond onder de villa afkopen voor eeuwig voor een prikje.] Het is maar wat je een prikje noemt. Het gaat me ook wat ver om een koopwoning in bijv. Zeeburg, Zuid-Oost, IJburg of Osdorp als "villa" te bestempelen. Voor jou is iedereen boven bijstandsniveau "elite" lijkt het wel. [Of juist niet en lekker blijven profiteren als de huidige erfpacht absurd laag is.] Wanneer is de erfpacht ooit gedaald? Precies: nooit... [Tegenwoordig kun je zelfs geen graf van 4m2 meer voor eeuwig afkopen maar in Amsterdam is niks te dol om de elite te plezieren.] Ja, die graven zitten de elite behoorlijk in de weg. En de elite heeft immers ook lijm nodig. [Dus die rem op hipsters om de elite nog meer te laten genieten van hun bevoorrechte woonlocatie komt er ook.] Dus het is een strijd tussen "elite" en "hipsters"? Wat doen we dan met Hipsters die HBO+ zijn opgeleid en een koopwoning bezitten?

pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

Die vlucht naar lagehurenstad Rotterdam is niet anders dan de vlucht naar Purmerend, Lelystad en Almere. En het gekanker waarmee dat gepaard gaat heeft eenzelfde egoreddend karakter: natuurlijk erkennen mensen niet graag dat ze het tempo niet bij kunnen benen en dat ze niet in staat zijn om een fatsoenlijke woning te huren of kopen op een populaire plek. Dus ga je afgeven op die plek: je bent hem niet ontvlucht omdat succesvoller mensen de prijzen opdrijven, nee je bent hem ontvlucht omdat die succesvolleren een plaag vormen. Zo vorm je het je iets niet kunnen permitteren om tot een positieve keuze en komt het tussen de oren een beetje tot rust.

2 Reacties
Jan Jansen2
Jan Jansen224 aug. 2015 - 8:57

"lagehurenstad Rotterdam" Lagere huren stad, maar nog steeds te hoog. Dan maar iets minder rustig tussen jouw oren.

Gringo2
Gringo224 aug. 2015 - 8:57

Piet, je redenering zal voor een deel van de betrokkenen op kunnen gaan, maar er is ook gewoon een groeiende groep die ontdekt dat Rotterdam inmiddels net zo leuk, zo niet leuker is dan Amsterdam en besluit om die reden er te gaan wonen. Dat het leven er goedkoper is, is dan niet meer dan een leuke bijkomstigheid. De zure achterblijvers zullen echter roepen dat ze het alleen maar doen omdat ze het niet meer kunnen betalen ;) Ik woon overigens noch in Rotterdam noch in Amsterdam, maar kom regelmatig in beide steden. Vroeger kwam ik in Rotterdam alleen als het moest, maar tegenwoordig kom ik er voor mijn plezier. En in Amsterdam kom ik steeds minder, omdat het plezier me er steeds meer wordt ontnomen. Iets wat mijn aangetrouwde Amsterdamse familie inmiddels schoorvoetend zowel ten aanzien van Rotterdam als Amsterdam durft toe te geven. Ze zijn laatst tot grote tevredenheid een dagje gaan winkelen in Rotterdam!

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Dehnus
Dehnus24 aug. 2015 - 8:57

Bijna 90% van alle "problemen" zijn van dit kaliber in Nederland. Maar de Hollander zeikt zo graag.

eeweew
eeweew24 aug. 2015 - 8:57

Ik kwam laatst een groep toeristen tegen die alsof er niets aan de hand heel erg langzaam op een fietsstrook tegen de richting in fietsten, op van die rode huurfietsen. Mijn reactie is dan om geen rekening met deze mensen te houden en er zo veilig mogelijk, maar ook zo snel mogelijk doorheen te fietsen. De persoon waar ik mee was begon ze de verkeersregels uit te leggen en kreeg kwade reacties. Van hipsters heb ik niet zoveel last, toeristen vanaf een jaar of 50 zijn een veel grotere plaag.

1 Reactie
edgar2
edgar224 aug. 2015 - 8:57

Daarom zijn Rotterdammers ook zo blij met de markthal die alleen maar toeristen trekt. De gewone Rotterdammer heeft daar niets te zoeken omdat de prijzen zo hoog zijn. Maar wel last van toeristen die als lemmings door de stad heen steppen. Martin van Waardenburg heeft overigens eind 2014 een mooi 'promo-filmpje' gemaakt over Rotterdam.

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

Hilarisch. Vandaar dat jij van een vrij dure woonst in-out of all places-Weesp bent verhuis naar een goedkopere locatie, in alweer out of all possibilities, Weesp. Man doe toch niet zo hautain.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

"Vandaar dat jij" Het wil er bij jou maar niet in dat niet iedereen zijn eigen straatje schoon lult.

hugo bergveen
hugo bergveen24 aug. 2015 - 8:57

Hipsters? Wat zijn dat? Zoiets hebben we hier in het noorden niet.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus24 aug. 2015 - 8:57

Ja hoor die heb je daar ook, alleen in het Noorden ergeren mensen zich wat minder snel. Dus daar zien ze gewoon iemand rondlopen. Hollanders (anders dan Friezen (Oost en West) en Drenten) storen zich overal aan maar gaan vaak ook midden in de storm wonen om er dan over te gaan klagen dat het waait :).

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger24 aug. 2015 - 8:57

Hahahaha! :-)

pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

"Ach zolang ze nog geen drumcircle's vormen, valt het nog wel mee. Toch..?" En wat dacht je ervan als ze terugkeren uit Australië en een didgeridoo hebben meegenomen?

Dehnus
Dehnus24 aug. 2015 - 8:57

Hipsters can be Hippies. But Hippies don't have to be Hipsters Maar goed, zo kunnen we ook lachen over die Weeaboo onder jou ;).

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

Een bepaalde groep mensen "een plaag" noemen. Waar ken ik dat toch van?

1 Reactie
harryo2
harryo224 aug. 2015 - 8:57

Dat ken je van de ongediertebestrijdingsbranche.

[verwijderd]
[verwijderd]24 aug. 2015 - 8:57

Het ligt voor de hand dat D66 graaiers, overtuigt van eigen superioriteit, boven willen kraaien. En iedereen die het minder heeft getroffen naar beneden trappen en hun plek in Amsterdam maar al te graag innemen. D66 sympathisanten zijn nog meer tevreden over het ontwrichtende Rutte beleid dan de VVDers zelf. http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24401195/__Rutte_2_moet_de_eindsprint_inzetten__.html En vervolgens de gedupeerden afdoen met een jij-bak als: ""En het gekanker waarmee dat gepaard gaat heeft eenzelfde egoreddend karakter: natuurlijk erkennen mensen niet graag dat ze het tempo niet bij kunnen benen en dat ze niet in staat zijn om een fatsoenlijke woning te huren of kopen op een populaire plek. Dus ga je afgeven op die plek: je bent hem niet ontvlucht omdat succesvoller mensen de prijzen opdrijven, nee je bent hem ontvlucht omdat die succesvolleren een plaag vormen. Zo vorm je het je iets niet kunnen permitteren om tot een positieve keuze en komt het tussen de oren een beetje tot rust". De vraag is natuurlijk of je dat als overheid ook moet willen en toelaten. Dat wil zeggen of je beleid er ook op is gericht graaiers te bevoordelen. Helaas is dat in Amsterdam het geval met het verdrijven van huurders.

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon24 aug. 2015 - 8:57

Ik zie het ook vaak staan, op het formulier om een huurwoning of hypotheek te bemachtigen: [JA] [NEE] Bent u elite en/of elitair? [JA] [NEE] Bent u neoliberaal, danwel pro marktwerking? Bij 2 x ja: yes, we zijn binnen...!

Backtobasics
Backtobasics24 aug. 2015 - 8:57

Volgens mij worden de hipsters met de yuppen verward. Nu even wat stereotypen: Die zgn Hipsters ( baardje, houthakkershemd, vale spijkerbroek op een oude Concorde racefiets van 200 euro )zorgen volgens mij niet voor de prijsstijgingen. De yuppen ( gladgeschoren, Italiaans shirt, donkere pantalon en okerkleurige lakschoenen op een fiets van de fietsfabriek natuurlijk met verplicht kinderzitje) die zijn vooral op luxe en status gesteld, en dat soort behoeftes kosten over het algemeen wel veel geld, wat de prijzen in buurten opdrijft. En daarnaast zijn natuurlijk de belachelijke hoeveelheden toeristen een plaag voor de leefbaarheid van de stad.

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen24 aug. 2015 - 8:57

Wouter, bedankt voor je voor een provinciaal als ik zeer bruikbare signalementen. Ik ben alleen bang dat hun levensduur beperkt is, ongeveer tot de volgende modetrend. Het is wel te hopen dat daar tattoos bij horen, want die poets je niet zomaar weg.

WendyB2
WendyB224 aug. 2015 - 8:57

Ik denk dat de hipsters best belangrijk zijn voor de lokale economie van een stad, zowel Amsterdam als voor een kleinere stad. Hipsters hebben gewoon een normaal inkomen en geven graag geld uit aan lokale producten waaronder de lokale horeca, terwijl kapitalisten nu eenmaal wel geld maar geen smaak of stijl hebben en dus vooral willen pronken met hoeveel geld ze wel niet kunnen uitgeven. De laatsten drijven dus de prijzen op zonder dat iemand er iets mee opschiet.

Dehnus
Dehnus24 aug. 2015 - 8:57

Ach dingen tot hipster verklaren is het nieuwe Hipster ;).

JanB2
JanB224 aug. 2015 - 8:57

De hipsterparadox: als iedereen authentiek is dan is niemand authentiek. Denk daar maar eens over na achter uw natuurbiertje gebrouwen van van zuiver bronwater, biologisch verbouwde mout en spontane gisting.

2 Reacties
WendyB2
WendyB224 aug. 2015 - 8:57

Hipsters zijn trendvolgers, geen vernieuwers. Zeg maar het verschil tussen een creatieveling en een kunstenaar.

pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

"De hipsterparadox: als iedereen authentiek is dan is niemand authentiek." Je verwart authentiek met uniek: desnoods kan de complete bevolking van Albanië eenvormig authentiek zijn. Nu maakt dat in dit geval niet zoveel uit, want hipsters zijn het een noch het ander. Net zomin als hun hippie-voorgangers. Vanwege de hipsters van Amsterdam naar Rotterdam vluchten is overigens een vlucht van de regen naar de drup: die getatoeëerde baardapen die voor barbier spelen komen nota bene uit Rotterdam. Dat hele hipstergedoetje komt toch zoals met zoveel hypes vooral neer op je een bijdetijdse identiteit bij elkaar shoppen. The Clash schreef over dat verschijnsel indertijd al het prachtige nummer 'Lost in the supermarket' met de prachtige regel 'I came in here for that special offer: a guaranteed personality' https://www.youtube.com/watch?v=qsrEAWcAvRg

schleborsjki
schleborsjki24 aug. 2015 - 8:57

Het beste is natuurlijk om te verhuizen naar het alles overstijgende 'De Geus'.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

Het zal je niet verbazen dat je niet welkom bent.

Robert Follon
Robert Follon24 aug. 2015 - 8:57

[Amsterdam verkeert in een crisis] Oh? Vertel? Da's nieuws.... Buiten een paar pittige buien ging het vandaag prima in Amsterdam... [De stad, die maar blijft groeien en dreigt het bewonersrecord van de jaren vijftig te breken, wekt steeds meer afkeer op bij de inwoners.] Alle steden (in de Randstad) groeien. Dus...? [Een satirische video laat zien hoe ernstig het leven van de stadsbewoners die hechten aan rust en regelmaat bedreigd wordt.] Nou, nou... Het is goed en grappig gemaakt, maar meer dan een grap moet je er niet in zien. Zat mensen rondom het Westerpark/Westergasterrein zijn dik tevreden met wat daar allemaal te doen is. [Een artikel in de Volkskrant verspreidde zich over sociale media als salmonella in een bejaardenhuis.] Dat lijkt me sterk. Wordt ook niet echt onderbouwd. [Natuurlijk: de stad bruist en zal dat altijd blijven doen. Maar het wordt een bruisen van eenvormigheid; van een knappe, welgestelde en gepolijste groep mensen met pilotenzonnebrillen op het hoofd en linnen tasjes aan de arm.] Och arme... Ik zou bijv. eens in Osdorp, Sloten, het Plan van Gool, Wittenburg, de Banne, de Vogelwijk (en zat andere plekken) kijken. Ook allemaal eenvormigheid: Uggs, snorscooters, oudere Mercedessen, bontkraagjes, tatoeages, AH Basic Bier in de voortuin. Een spiegelpaleis van SBS6, TRT of Iqraa kijkers, waarin je bitter weinig hebt aan je verfoeide "white privilege"... [De regionale krant Het Parool onthulde het schrikbarende nieuws dat het aantal Amsterdammers dat naar Rotterdam verhuist blijft groeien.] Alleen verhuizen er nog 20% meer Rotterdammers juist naar Amsterdam. Schrikbarend. Zeker. [In Amsterdam neemt iedereen voorrang - maar hier stopte laatst een tram voor mij.'] Iets dat je in geen enkele stad met een tram empirisch moet willen onderzoeken. Laatst stopte er ook een tram voor mij: op de kruising Churchill-laan/Rooseveltlaan (er staan immers haaientanden). Dit hele stuk hangt letterlijk van halve veronderstellingen en hele onzin bij elkaar.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen24 aug. 2015 - 8:57

Het is typisch weer zo'n artikel in de categorie 'hoe krijgen we het Parool vandaag weer vol". Sta niet versteld als ze volgende week weer schrijven dat Amsterdam de groei niet aankan.

Beisser
Beisser24 aug. 2015 - 8:57

["Volgens Het Parool trekken jonge stedelingen steeds vaker naar Rotterdam. Of erger, Almere."] Laat ze maar mooi wegblijven. Almere is een veel te fijne stad om te laten verzieken door die bevooroordeelde en arrogante Amsterdammers.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen24 aug. 2015 - 8:57

[Almere is een veel te fijne stad om te laten verzieken door die bevooroordeelde en arrogante Amsterdammers.] Ik ken Almere niet, maar mijn perceptie is dat de bevolking daar al decennia lang voor 98% uit zeikende Amsterdammers bestaat. (meer dan arrogantie is zeiken het probleem van Amsterdammers)

edgar2
edgar224 aug. 2015 - 8:57

Die bakfietsenwijk is een miskleun van Eerdmans. Een poging om te forceren dat bepaalde mensen blijven hangen/komen wonen in Rotterdam. Zo krijg je (hipster)eenheidsworst. Als Rotterdam hoogopgeleiden in de stad wil houden dan ligt de oplossing bij het type bedrijven in Rotterdam en de omgeving. Een pont in Rotterdam ter hoogte van de Erasmusbrug? Lekker blijven dromen, de binnenvaart gaat voor. Bakfiets verkopen en een behoorlijke fiets kopen die wel genoeg versnellingen heeft...

1 Reactie
Dehnus
Dehnus24 aug. 2015 - 8:57

Wat is jullie probleem met de bakfiets!? Mijn vader reed al met de Bakfiets door Groningen in de jaren 70 man! Toen hij door de studenten heen ramen schoon maakte en andere diensten verrichte als ware hippie. Sterker nog ze kwamen redelijk vaak voor toen en zijn nu zeldzamer. Het lijkt wel jaloersheid dat ze minder betalen dan de CO2 monsters waar jij mee in de blikken polonaise staat.

WendyB2
WendyB224 aug. 2015 - 8:57

Ik lees net dat Amsterdam een woontoren gaat bouwen voor MBOers. De segregatie in Nederland begint steeds meer vorm te krijgen. http://www.nu.nl/wonen-en-interieur/4112790/bouw-woontoren-werkende-mboers-van-start.html

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon24 aug. 2015 - 8:57

Uhm.... Is sociale huur dan geen segregatie? Dat is exact hetzelfde: betaalbare huizen voor groepen met lagere inkomens (vaak ook door een lagere opleiding). En dan ook nog in een appartementencomplex of wijk. Jij leest meteen "MBO-afzonderingskamp" in dit bericht. Maar dat tekent eerder de bril waardoor je het kennelijk leest dan hetgene er werkelijk staat.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin24 aug. 2015 - 8:57

Zo ongeveer alles vind ik een plaag in Amsterdam, een mentaliteit om van te huilen, daar begint de ellende mee, ze denken dat de hele wereld hun rotzooitje bewondert, vragen een godsvermogen voor alles, blijven op hun reet zitten tot je komt afrekenen, service, kan je naar fluiten, klaplopers met een air van een celebrity, chaos waar je gek van wordt maar ze schijnen er goed in te gedijen, stinkende open riolen die ze grachten noemen, een grachtengordel te verwaand om te kunnen bevatten, over het paard getilde jongeren waar geen land mee te bezeilen valt, natuurlijk heb je ook eerlijke hardwerkende Amsterdammers, voor de rest is die gasten aan het werk houden een dure grap denk ik, kost meer dan het oplevert, ik geloof dat ze door het rijk onder curatele zullen worden gesteld, incompetentie troef, wat mij betreft is de benaming stad misplaatst, een toeristische attractie lijkt me eerder van toepassing.

2 Reacties
pietdeg2
pietdeg224 aug. 2015 - 8:57

"Zo ongeveer alles vind ik een plaag in Amsterdam" Kennelijk lukt het aardig om het gevoel over te brengen dat je niet welkom bent.

SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch24 aug. 2015 - 8:57

Er zijn er velen die er zo over denken als jij. Maar waarom komen jullie dan altijd massaal naar Amsterdam als er daar weer eens wat is. Zoals bij voorbeeld Sail, Koningsdag etc. Ik zou zeggen rot op en laat je gezicht hier nooit meer zien. Boeren kunnen we hier missen als kiespijn.