Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: geen straf voor Hilversumse onderneemster Emanuels

  •  
20-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
GillyEmanuels-4
De Hilversumse onderneemster Gilly Emanuels heeft weliswaar een strafbaar feit gepleegd, maar wordt niet verder vervolgd. Dit heeft de rechtbank in Utrecht vandaag besloten. Ze kon zich beroepen op de  gespannen omstandigheden, vond de rechter. De eis van het Openbaar Ministerie, een taakstraf van 120 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk, kan daarmee van tafel.
Emanuels moest voorkomen nadat ze van zich af had gebeten tegenover een groep jonge mannen uit de buurt die haar stelselmatig terroriseerden. Dagelijks werd ze uitgescholden met de verschrikkelijkste racistische woorden, werden er ruiten ingegooid van haar ijssalon en vond ze een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar pand.  Toen ze onlangs haar winkel in wilde, kreeg ze een mandarijn in haar nek gegooid, terwijl ze haar drie-jarige dochter aan de hand had. Nadat ze uit pure wanhoop met een bezemsteel de groep wilde verjagen, werd ze door een van de jongeren zelf aangeklaagd.
Hoewel ook in de omgeving talloze klachten waren over de overlast door de groep, konden de jongeren ongehinderd hun gang gaan. Emanuels kreeg veel steun vanuit de omgeving, maar door alle gebeurtenissen is ze inmiddels  gestopt  met haar bedrijf. De burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, vindt inmiddels dat de politie en de gemeente de situatie niet juist hebben aangepakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.