Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hilversumse onderneemster aangevallen door racisten

  •  
26-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
155 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-08-26 om 22.25.39
In Hilversum heeft een groep racistische mannen een onderneemster van Surinaamse afkomst aangevallen. Op een video, gemaakt en verspreid door de mannen zelf, is te zien en te horen hoe de vrouw wordt uitgescholden en belaagd. De vrouw houdt de mannen met een bezemsteel op afstand. Het is niet de eerste keer dat de vrouw belaagd wordt door deze groep mannen, een groep berucht voor het racisme en agressief gedrag.
Op de video is duidelijk te horen wat de mannen naar de vrouw roepen: ‘Kankernegerin’ en ‘kankerzwarte’ en ‘kankeraap, ga lekker je boom in’. Aan het eind van de video valt een van de mannen de vrouw aan. Vorige week donderdag kreeg de onderneemster, eigenaar van een ijssalon en Surinaams eethuis Gilly Emanuels, de mannen ook al op haar dak. Toen gooiden zij de vrouw een mandarijn in haar nek toen ze met haar driejarige kind haar winkel in wilde. Op Facebook schrijft ze dat nu de maat vol was en daarom met een bezemsteel de mannen wilde verjagen.
Emanuels krijgt na haar verhaal steun van buurtbewoners. Ook zij kampen met het straatterreur van de mannen, iets dat al enkele jaren gaande is. Volgens de buurtbewoners is het altijd dezelfde groep mannen en jongens, maar laten de autoriteiten het afweten. Burgemeester Pieter Broertjes heeft inmiddels laten weten dat zowel de politie als de gemeente inderdaad steken hebben laten vallen.

Meer over:

racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (62)

livid
livid29 aug. 2017 - 8:29

Ik snap niet, dat de ouders van dit stelletje tuig niet verantwoordelijk worden gesteld. De oplossing zou zijn om b.v. na drie keer straatterreur het hele gezin terug te sturen naar het land van herkomst en nooit meer terug laten komen.

1 Reactie
Tjitske van der Velden
Tjitske van der Velden30 aug. 2017 - 19:27

En hoe zie je dat voor je als het hele gezin hier in Nederland al in het land van herkomst woont?

Libertain
Libertain28 aug. 2017 - 6:24

Het is een zwakke en zielig vertoning van de Nederlandse staat die helemaal niets tegen de opkomende en inmiddels nijpende racisme en xenofobie wil doen. Racisten en xenofoben mogen straffeloos doorgaan met het ophitsen van haat in het openbaar, de Tweede kamer weigert om maatregelen te nemen om de haat en xenofobie te doen stoppen. Het is een zwakke en zielig vertoning van de Premier Rutte die voor de derde keer Premier wil worden terwijl blijkens alle feiten onder zijn regeringen zijn de rabiate xenofobie, racisme en vreemdelingen haat enkel rampzalig toegenomen.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 aug. 2017 - 15:06

@ Libertain Een beetje provocerend misschien, maar het is allemaal jouw schuld. Althans van de opvattingen die je gezien je nickname aanhangt. Veel formeel maar informeel handelen van overheid en burgers is gebaseerd op het idee dat burgers verstandige zelf denkende mensen zijn met een eigen verantwoordelijkheid. Te veel overheid is gevaarlijk en betuttelend. Mijn punt is echter dat onder andere libertijnen een veel te optimistisch mensbeeld hebben. Ook liberalen hebben dat. Grof gesteld de meerderheid van de inwoners van dit land is volgens mij nogal dom en heeft geen enkel moreel besef. Wat ik zou willen is dat overheid en politie voortvarend te werk gaan. Op basis van camera beelden zouden de daders opgepakt zijn, zij zouden inmiddels al vast aan de slag zijn om de Noordzeestranden te ontdoen van alle verontreiniging in een vol continue programma, hun ouders hadden al een boete opgelegd gekregen en na nog een dergelijke overtreding volgt gevangenisstraf voor daders en ouders. Of een vergelijkbaar ongenuanceerd beleid. In tegenstelling tot jou is mijn uitgangspunt namelijk dat de mens meestal dom en slecht is. En ik vind dat jij niet kan opteren voor mijn beleid zonder je eigen uitgangspunten ter discussie te stellen. Dus als je mijn beleid wil moet je ook kiezen voor mijn uitgangspunten en als je dat niet wil moet je dit soort excessen maar accepteren. Mooier kan ik het niet maken.

Libertain
Libertain30 aug. 2017 - 10:31

("In tegenstelling tot jou is mijn uitgangspunt namelijk dat de mens meestal dom en slecht is.") Zou ik zeker als jou hebben gedacht indien ik geen betere mensen dan mezelf (jezelf) had getroffen. Nu weet ik het beter, doch moeten we het eerder over cultureel erfgoed hebben en tevens bewust nurturing van extreem-rechts (door neoliberalen en oer-conservatieve christenen) als politieke handelwijze moeten aanwijzen.

Thomas Vermeulen
Thomas Vermeulen27 aug. 2017 - 20:38

Weer een zwakke en zielig vertoning van racisten die het weer munten op de zwakere surinaamse vrouw die er helaas alleen voor staat. Dit zouden ze nooit hebben kunnen flikken bij een groep grote surinaamse mannen/jongens als die bij haar stonden die spelen zulke spelletjes niet. Deze racisten zouden zo'n pak slaag hebben gekregen dat ze betekenis kanker aap weer zouden moeten hervormen. Wat een wagelijk vertoning weer in Nederland en mensen maar klagen dat ''sommige de slachtoffer rol spelen of zeggen er bestaat geen racisme het 2017. dames en heren word een wakker zelfs jongeren als dit zijn bereid dit soort wagelijk taal te gebruiken. Als het zo doorgaat zullen de bewoners het hef in eigen hand nemen en dan moet gemeente hilversum niet raar gaan opkijken van verbazing waarom belaagde inwoners zich niet gepast gedragen. SCHANDE DIT !

Karel de Vries
Karel de Vries27 aug. 2017 - 20:34

Broertjes (pakt Hilversums straattuig niet aan), Wolfsen (laat straattuig een Utrechts homostel het huis uit treiteren) en Cohen (gaat in Amsterdam liever theedrinken met de familie van een omgekomen tasjesdief dan met het getraumatiseerde slachtoffer) hebben laten zien waarom het beter is om een burgemeester door de lokale bevolking te laten kiezen. Door dit soort politieke slampampers worden nu hele bevolkingsgroepen met de nek aangekeken omdat ze te schijterig waren om het tuig aanpakten. Heeft de PvdA trouwens al de evaluatie klaar naar aanleiding van de laatste verkiezingsnederlaag?

Elegastritis
Elegastritis27 aug. 2017 - 18:24

Ik woon in Hilversum en weet uit de eerste hand dat sommige wijken worden geteisterd door hangjongerenoverlast. De burgemeester P. Broertjes (PvdA) spreekt in dit verband van "ramadanoverlast" https://www.hilversumsnieuws.nl/nieuws/buurt-wijk/77888/hilversum-oost-opnieuw-in-de-ban-van-ramadanoverlast- Een van mijn zonen is een paar jaar geleden op de Groest mishandeld door zo'n clubje Marokkanen, vlak voor het politiebureau, heeft geprobeerd politiehulp te krijgen, maar de politie was onbereikbaar. Dit is alleen een voorbeeld, sommige wijken ervaren e.e.a. als "terreur" (volgens de Gooi en Eemlander). Het zijn niet alleen Marokkaans jongens die dit soort problemen veroorzaken, de bendetjes zijn ook gemengd en er zullen ook groepjes van autochtone raddraaiers bij zijn. Het probleem trekt al lang de aandacht van de media, en inderdaad, zoals hier al opgemerkt, de PostonLine heeft er een serie van artikeltjes aan gewijd. Nu is een gekleurde medeburger op dezelfde wijze lastig gevallen, wat begrijpelijkerwijs de aandacht van Joop heeft getrokken. Het is te hopen dat deze aandacht van linkerzijde de burgermeester ertoe aanzet actiever op te treden; tot nu toe nam hij het standpunt in dat er alleen wat te ondernemen viel ingeval van betrapping op heterdaad---ook al wist hij of de politie precies om wie het ging.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai27 aug. 2017 - 18:14

Gewoon ONOPGEVOED, ZIELIG, VERROT,PULP weet er geen andere benamingen voor. Heeft ook geen enkele zin om in overleg te treden met dat zooitje racistische persoontjes met een vermoedelijk IQ van 70 of lager!! Politie doe potverdomme je werk!!

Neo2
Neo227 aug. 2017 - 15:24

"Het is snel afgelopen hoor, als je een maand lang niet in het weekend kan chillen met je matties" Ik vraag me af of ze dat überhaupt wel kunnen. Ik zie nergens een buurthuis op de achtergrond. Onderschat niet het belang van een buurthuis op die leeftijd.

punt2
punt227 aug. 2017 - 14:51

Als voormalige inwoner van Hilversum moet ik helaas erkennen dat ook mijn ervaringen met betrekking tot dhr P.Broertjes , de burgemeester, niet positief zijn. Er zijn veel problemen in Hilversum maar in plaats van oplossingen is de burgemeester alleen maar bezig met " het op de plaat zetten van Hilversum" alles wordt uit de kast getrokken om Hilversum om te toveren tot Mediastad. Maar de problemen worden niet aangepakt, ondernemers klagen steen en been over het uitblijven van beleid, inwoners klagen over de overlastgevende, zeg maar gewoon terroriserende jeugdbendes die bepaalde wijken tot eigen terrein hebben ingenomen. De onveiligheid in het centrum en diverse wijken als voorbeeld, maar de burgemeester was meer bezig met zijn vuurwerk, zijn aftelklok voor oud en nieuw , en zijn media optredens. De raad klaagt maar er veranderd niets, de inwoners klagen maar er veranderd niets. Men weet wie het tuig is, men heeft de namen en adressen, maar actie ondernemen?? Alleen wanneer het een media momentje op zal leveren. Tot twee keer toe een verwarde man op het mediapark ( zeer strenge maatregelen aldus de burgemeester) er veranderde niets, giftreinen dwars door Hilversum met onvoldoende blusvoorzieningen, het rapport werd aangepast en er veranderde niets, overlast en terreur met gewonden ..... er veranderde niets. Ben blij dat ik wegens anders woon.

2 Reacties
Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:11

Fijne bijdrage. Zo objectief ook. U weet wel; van die mensen die hun slechte ervaringen, aan de objectiviteit waarvan - om van de waarheid maar niet te spreken - niemand natuurlijk ook maar aan kan twijfelen, met een ziekenhuis met elkaar delen om zich te vergewissen wat voor rot zooitje het toch is en waar het naar toe moet met de wereld........

punt2
punt228 aug. 2017 - 6:12

@zanbd, blij dat u weet hoe het er in Hilvetsum aan toe gaat. Maar eigenlijk voldoet u precies aan het soort persoon wat u zo prachtig omschrijft als reactie. Misschien eerst eens Google gebruiken en lezen wat de ervaringen van de bewoners zijn. Deze zijn namelijk net zo objectief als uw eeuwige reacties

Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri27 aug. 2017 - 14:18

De softe burgemeester Pieter -een glas een plas en alles blijft zoals het was- Broertjes van uiteraard PvdA- huize zit weer eens “geschrokken” en ongetwijfeld ook ernstig “geschokt” met zijn handen in het dunne grijze haar: “Burgemeester Pieter Broertjes is zich rot geschrokken van de clash, hij brengt dinsdag een bezoek aan Emanuels en haar zaak. Ook gaan onder meer politie, jeugdboa’s en gemeentelijk buurtcoördinator dinsdag in overleg over de problemen rond de Kleine Drift. Zij pogen al langere tijd om de jongerenoverlast in Hilversum Oost structureel aan te pakken.” https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/wijk-vreest-straatveldslag-hilversum Je zou natuurlijk ook eens een peloton ME de wijk in kunnen jagen om de boel voor eens en altijd schoon te vegen. Maar dat is natuurlijk te guur rechts, zo’n aanpak. Liever stellen we het tuig in staat aangifte te doen van mishandeling tegen de getergde Surinaamse vrouw. https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/hilversumse-slaags-met-hangjeugd Jarenlange problemen. Gemeente en Politie belijden met de mond, maar doen naar goed gebruik helemaal niets. Het ontbreekt er nog maar aan dat deze tot het uiterste gedreven Surinaamse vrouw een veroordeling aan de broek krijgt omdat ze “het recht in eigen hand heeft genomen”.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:04

Broertjes is van de PvdA. En dat zegt natuurlijk alles voor zo iemand als u.

Stientje2
Stientje227 aug. 2017 - 14:11

Ik heb horen fluisteren dat, burgemeester Pieter Broertjes, van plan is een Tv uitzending te beleggen, om deze sukkels en nietsnutten hun verhaal te laten doen, om te laten zien hoe getraumatiseerd zij zijn door de buitenwereld. Natuurlijk de buitenwereld, want zijzelf treft geen blaam. Net zoals die vlogger van enige tijd geleden. (Naam kwijt). Zij worden dan zelfs nog geprezen ook, en zielig bevonden. Een kopje thee drinken met dit soort lieden samen met deze sterke vrouw.........................................?? Het moet niet gekker worden. Burgemeester Broertjes kent U het spreekwoord "Zachte handen maken stinkende Heelmeesters".

3 Reacties
Stientje2
Stientje227 aug. 2017 - 14:21

moet zijn: "zachte heelmeesters maken stinkende wonden".

Philip Tielsen
Philip Tielsen27 aug. 2017 - 17:36

@Stientje 27 augustus 2017 at 16:21 Ik vond die "stinkende heelmeesters" ook wel toepasselijk.

Stientje2
Stientje228 aug. 2017 - 15:04

Je hebt eigenlijk wel gelijk. Misschien toch wel beter?

Caligula2
Caligula227 aug. 2017 - 13:44

Broertjes, de omhoog gevallen journalist, is nog steeds burgemeester van Hilversum ? Ja, tegen je gewoonte in ingrijpen dan maar, onmiddellijk en hard. De afkomst van dit tuig is volkomen irrelevant, maar een mooie gevangenisstraf en gebiedsverbod zou niet misstaan. Wat mij betreft past dit soort tuig ook prima in een werkkamp.

3 Reacties
Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:16

Caligula Er past zo veel tuig in een werkkamp. Helaas voor u, kent onze rechtsstaat die "oplossing" niet. Maar goed dat het dus dan maar niet aan u ligt.

H.Witte
H.Witte27 aug. 2017 - 20:29

Beste caligula, Broertjes studeerde sociale wetenschappen. Journalisten zijn niet zelden mensen met een universitaire achtergrond. Dat op zichzelf zegt nog niets over kwaliteiten, maar wees een beetje minder denigrerend. Misschien ook iets voor u anders, sociale wetenschappen, te beginnen met sociale omgang.

punt2
punt228 aug. 2017 - 6:15

@Henk Witte, des te pijnlijkers is het dus wanneer een burgemeester van dit niveau zo ontzettend mislukt in zijn functie. En daarmee bewijst dat opleiding en ervaring nog geen garantie zijn om een goede burgemeester te zijn.

Neurotherapie
Neurotherapie27 aug. 2017 - 11:58

Wie het nodig vindt om anderen naar beneden te trappen om zich superieur te voelen is niet zo heel erg overtuigd van zijn superioriteit

 Peer
Peer27 aug. 2017 - 11:27

dat wordt dus een vlogcontract bij pow

1 Reactie
punt2
punt227 aug. 2017 - 19:25

En een reportercontract bij de NRC

Bernie2
Bernie227 aug. 2017 - 9:52

Oppakken, wegens verknipt en waardeloos volk. Paspoorten afnemen en in overleg met de betrouwbare Surinaamse justitie dit tuig 2 jaar lang overdag op het dorpsplein van Paramaribo zetten (in roze Hema-string) met bord om de nek "Ik ben een waardeloze racist en scheld kleurlingen graag uit." Zo, even kennis gemaakt met mijn rechtse inzichten? :-)

2 Reacties
Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri27 aug. 2017 - 12:50

''Paspoorten afnemen en in overleg met de betrouwbare Surinaamse justitie dit tuig 2 jaar lang overdag op het dorpsplein van Paramaribo zetten (in roze Hema-string) met bord om de nek “Ik ben een waardeloze racist en scheld kleurlingen graag uit.”'' Ik verwelkom vanzelfsprekend alle rechtse inzichten, maar u was er van op de hoogte dat de groep een gemengde groep betreft? Ik bedoel er zitten naar het schijnt ook marokkanen in die groep en nu ben ik toch wel benieuwd. Wilt u ook van hun het paspoort innemen en hun 2 jaar lang door het centrum van de stad Paramaribo laten paraderen in een roze Hema-string met een bord "Ik ben een waardeloze racist en scheld kleurlingen graag uit", of bent u toch iets selectiever in uw verontwaardiging?

Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:17

Heren. Wat een niveau. Schaam u.

Neo2
Neo227 aug. 2017 - 8:50

Dat lijkt me een beetje extreem Anne. Wie wordt daar nu beter van? Is het niet beter als deze onderneemster en deze belhamels het gesprek aan gaan onder het genot van een kopje thee. Waar op het eind van het gesprek de onderneemster deze deugnieten een paar stageplaatsen aanbied. Daar wordt de wereld echt een betere plek van, en diep van binnen is dat het enige wat deze kwajongens willen.

Tom Meijer
Tom Meijer27 aug. 2017 - 8:06

Walgelijk smerig tuig. Het is inderdaad beschamend dat de politie blijkbaar al die tijd niets gedaan heeft. Zegt ook wel wat over de politie.

5 Reacties
Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:18

Tom Hoezo heeft de politie "blijkbaar" niets gedaan?

Karel de Vries
Karel de Vries27 aug. 2017 - 20:36

Als de politie te hard niest hebben ze tegenwoordig al een rechtszaak aan de broek. Misschien is het beter als de zwarthemden van AFA even bij deze mannen op de koffie gaat?

punt2
punt228 aug. 2017 - 6:20

@ZandB, maar de politie heeft niets gedaan, zoals ze al jaren niets doen. Hoofdbureau op de Groest en juist daar is het na 24.00 uur een no- go zone. Het station op loopafstand waar je je in de avonduren niet geheel prettig voelt. Maar ga gerust zelf eens kijken.

Zandb
Zandb28 aug. 2017 - 7:16

Rob Als ik zelf maar eens moet gaan kijken, dan weet ik dat wat u als bewijs accepteert te onbenullig voor woorden is; daar kan niemand wat mee. En wat uw andere reactie betreft: Wat "men" vindt is ook een criterium waar je niet zo veel mee kan, als het dan niet om beslissingen gaat die niet direct "ter democratie voorliggen". Als de politie moet gaan doen wat "men" vindt....... We praten hier wel over justitie/politie. Die is met handen en voeten gebonden aan regels, aan de wet. Daar lijkt u niet zo zwaar aan te tillen? En mijn reacties zijn niet objectief. Ik probeer wel objectief te zijn maar dat is dan wel weer geheel en al wat anders.

punt2
punt228 aug. 2017 - 13:07

@Zandb, jij denkt alleen aan jouw mening, alles daarbuiten is geen realiteit. Helaas, daarbuiten is een levensgrote realiteit, met echte mensen en met echte ervaringen. Met echte inwoners die jarenlange ervaring hebben met straatterreur waar niets tegen gedaan is, eindelijk kwamen er camera's waardoor de overlast afnam maar omdat de overlastplehers nu naar andere plekken gingen, waar ook niet tegen wed opgetreden, werden de camera's weggehaald en kwam de terreur weer net zo hard terug. Helaas een keihard feit. Er zijn zware geweldsdelicten gepleegd, er zijn wijken waar je s'avonds liever niet alleen over straat gaat, er is een onveilig station, allemaal feiten! De Groest is onveilig, daar waar het hoofdbureau van de politie staat!!!!...... allemaal feiten. Maar dat wil je niet horen, dat wil je niet lezen! Jij hebt jouw eigen waarheid in jouw eigen wereld en daar past dit beeld niet in. Ook hier lees je reacties van inwoners van Hilversum maar toch, jij trekt het in twijfel....

ruma ankka
ruma ankka27 aug. 2017 - 7:47

Even wat context: https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/wijk-vreest-straatveldslag-hilversum Het betreft een groep jongeren met verschillende achtergrond die daar al langer voor overlast zorgen in de buurt.

punt2
punt227 aug. 2017 - 5:32

Hilversum heeft een bijzonder groot probleem met overlastgevende jongeren. Jongeren met diverse achtergronden. Telkens weer moet de burgemeester toegeven dat men er steken heeft laten vallen. Volgens veel Hilversumsers is er een burgemeesters probleem, die door de nadruk op de verkeerde prioriteiten te leggen de grote problemen, de overlastgevende jongeren, telkens " als een steekje weer laat vallen" De Groest, waar ook het hoofdbureau van de politie zit, is na 24.00 uur een no-go area, grote groepen jongeren terroriseren jarenlang de bewoners op het Ooievaarsplein zonder dat er wordt ingegrepen, wanneer dit na vele jaren door middel van camera's wel onder controle komt.... moeten de camera's weer weg. Voor veel Hilversumsers is er een groet burgemeestersprobleem.

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 aug. 2017 - 22:52

Ach Pieter Broertjes, altijd hetzelfde verhaal maar iets werkelijk doen, vergeet het maar. Een steeds terugkerend excuus zodra iets bekend wordt via media. Dan moet hun naam 'gered' worden. In werkelijkheid kan het autoriteiten niet zoveel schelen en gaan ze weer gewoon door met waar ze gebleven waren. Dat ligt in het verschiet bij een zich steeds verder 'terugtrekkende' overheid. Een 'verantwoordelijke baan' die daarom dik betaald moet worden maar nooit verantwoordelijkheid dragen. Zijn reactie is nietszeggend. Wie zij het ook alweer; Je maakt er wat woorden aan vuil en je bent er weer vanaf, zoiets.

TheBigLebowski
TheBigLebowski26 aug. 2017 - 22:10

Zielige rechtse rukkers.

2 Reacties
Neo2
Neo227 aug. 2017 - 15:22

"Zielige rechtse rukkers." Waaruit blijkt de politieke overtuiging van deze "rukkers"?

Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 17:21

Laten we gaan schelden. Daar hebben we echt behoefte aan. Wie dat niet gelooft, vraagt het maar aan de Surinaamse onderneemster in kwestie.

Wittemuis
Wittemuis26 aug. 2017 - 22:07

Straat bendes waar Broertjes dus toegeeft wel van de groep te weten echter er tot op heden geen actie tegen is genomen. Prioriteiten liggen anders schijnbaar en niet de eerste keer dat hij faalt in zijn beleid.

Philip Tielsen
Philip Tielsen26 aug. 2017 - 21:54

Dappere mevrouw, ze laat zich niet imponeren door een meerderheid van ettertjes. Verder ben ik het met de Anne's eens.

Eelt
Eelt26 aug. 2017 - 21:49

Deze groep sukkels hebben zeker niets beters te doen. Geen werk zeker? Dit type mens geeft andere mensen altijd de schuld van hun eigen problemen. Klagen en zeiken, dat is waar deze types wel goed in zijn. Tyfuslijers.

4 Reacties
H.Witte
H.Witte26 aug. 2017 - 21:57

Ik denk dat jouw commentaar er doorheen geglipt is. Ik kan je woede begrijpen, zeer zelfs, maar we moeten niet vervallen in Geen Stijl kreten.

frankie48
frankie4827 aug. 2017 - 7:51

Beste Eelt, Wat een aannames allemaal, u heeft natuurlijk altijd al levenslang een gruwelijke hekel aan deze types gehad, of komt het door een ex van u, die met die eigenschappen door uw niet te temmen was? Racistische honden die dit hoogstwaarschijnlijk alleen bij een vrouw durven te doen, dat zijn het volgens mij wel.

Erik Smit2
Erik Smit227 aug. 2017 - 10:41

Beste Henk, wie zijn 'We'? Ik heb er bij dit soort racistische idioten namelijk geen enkel probkeem mee wat minder nette woorden te gebruiken. 'Schobbejakken' of 'deugnieten' dekt de lading gewoon niet.

H.Witte
H.Witte27 aug. 2017 - 20:33

Beste Erik, ik vind tyfusleiers zoals ook kankerleiers gewoon erg aso klinken. 'Tuig' of 'schorem' is voor mij voldoende en dekt de lading.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk26 aug. 2017 - 21:29

Deze opname van dit walgelijke groepje racistisch uitschot stond o.m. met dezelfde geuite en even oprechte woede op TPO, de rechtse site evenzogoed als Joop links is, die hier uit niet anders dan bekrompen ideologische motieven door velen, inclusief Joop zelf, als extreem-rechts wordt weggezet. Als men er nu zonder eigen ideologisch bekrompen motieven en belangen voorop te stellen nu eens in slaagt dit soort straattuig, wat in diverse vormen voorkomt (!) en in geen geval gespaard hoort te worden, unisono te veroordelen en alle slachtoffers ervan te verdedigen zal dat zeer verfrissend zijn. Maar iets zegt me dat dat aan dovemansoren is besteed.

12 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens26 aug. 2017 - 22:53

@ Anne Zoetemelk Dit bericht maakt TPO geen fatsoenlijke site, het is gewoon een extreem rechtse site. Of jouw reactie wel genuanceerd is vraag ik mij af. Welke - alle - slachtoffers zou je graag veroordeeld zien? Vindt je soms dat linkse mensen geweld van andere groepen niet veroordelen? Doen die in jouw ogen iets verkeerd en wil je dat toch even duidelijk maken? Of jouw tekst de intentie heeft te leiden tot het verfrissende resultaat, dat dit soort gedrag ongeacht wie het doet leidt tot een veroordeling, kan ik er niet zo helder uit opmaken. Daar zijn je zinnen toch wat te dubbelzinnig voor.

Pater
Pater27 aug. 2017 - 0:27

Die jongens zijn walgelijk, en dat zeg ik zonder vooroordelen. Racisme is racisme, komt ongetwijfeld in verschillende vormen voor, wat moet ik verder nog veroordelen? Maak wat duidelijker wat je bedoelt zou ik zeggen.

Ratelaar
Ratelaar27 aug. 2017 - 5:16

Dat zou verfrissend zijn, ja. Verder kots ik op die verwerpelijke low-lifes. Kan iemand niet iets aan die hang apen doen? Leest u mee Pieter Broertjes?

Albert Bakker
Albert Bakker27 aug. 2017 - 5:46

Je zou inderdaad zeggen dat niets makkelijkers is en moet zijn dan dit soort racistische debielen te veroordelen zonder enige kwalificaties. Je vraagt je ook wat voor soort onmachtig en wilsonbekwame stumperds in staat zouden zijn zó te falen in de opvoeding van hun vleselijke misbaksels? Het tart iedere voorstellingsvermogen. Volslagen kansloos tuig dat welbeschouwd eigenlijk aan een muur zou moeten worden vastgeklonken en de rest van hun miserabele onproductieve kloteleventjes als permanent platgespoten proefkonijnen misschien alsnog enige bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Misschien. Maar als ons de ervaring iets leert is dat er waarschijnlijk een hoop zalvende subsidievreters tegenaan worden gesmeten en de deze stinkende hopen pus gewoon door blijven etteren tot ze van pure ellende op een goede dag gewoon desintegreren.

Samuel Dormits
Samuel Dormits27 aug. 2017 - 6:34

Onzin. Dat een groep minder subtiele figuren die de fijnere details vam ideologie en strategie niet begrijpen maakt niet dat ze niet bij je "kant" horen. De RAF, de Rode Brigade en de FARC zijn links evenala de SP en de PVDD. Nazis, de NVU, KKK , Blood & Honor en deze debielen zijn rechts net als de VVD, D66 en FvD. Accepteer dat en niet huilen als iemand je ideologie doordrijft met de botte bijl op de straat in plaats van met een wurgkoord in de kantoren en achterkamertjes. Deze mensen zijn rechts. Ben jij rechts dan zijn dit jouw mensen.

Zandb
Zandb27 aug. 2017 - 7:16

Vraag u eens af: Wat is de bedoeling van een advies dat je aan dovemansoren besteedt.

Tom Meijer
Tom Meijer27 aug. 2017 - 8:03

Als je zelf al rechts en behoorlijk naar het randje opgeschoven bent is het misschien niet leuk om te horen dat je extreem rechts genoemd wordt maar dat maakt het niet minder waar. Verder is het ook een kwestie van perspectief. Voor jou als rechtsmens zit TPO misschien in het midden, voor mij als gematigd linksmens is TPO gewoon extreem rechts.

Stratemakeropzee
Stratemakeropzee27 aug. 2017 - 10:48

"voor mij als gematigd linksmens is TPO gewoon extreem rechts." dixit TomMeier. Dan ben je toch echt wel extreem links als je dat vindt. Welke superlatieven houd je nog over als je clubs ter rechterzijde van TPO wilt benoemen ?

Appie Mohamud
Appie Mohamud27 aug. 2017 - 17:49

"Welke superlatieven houd je nog over als je clubs ter rechterzijde van TPO wilt benoemen ?" Eehh neonazis of facisten denk ik zo.

Neo2
Neo227 aug. 2017 - 20:52

"Eehh neonazis of facisten denk ik zo" Neonazi, facist, extreem-rechts. Zo veel verschil zit er niet tussen die woorden. TPO is geen van deze.

Neo2
Neo227 aug. 2017 - 20:56

"voor mij als gematigd linksmens is TPO gewoon extreem rechts." Ik heb nog maar net een account aan gemaakt, maar lees hier al een tijdje. En geloof me als ik zeg dat jij verre van gematigd bent.

Anne Zoetemelk
Anne Zoetemelk27 aug. 2017 - 21:31

Gelukkig, en dank daarvoor, dat een aantal in de reacties prima horend blijkt en daarom een zonder door politeke ideologie, religie, en/of racistisch vertroebelde overtuiging, principiële en daarom gedeelde aanpak (van TPO t/m Joop) van dit divers voorkomende jongere straattuig door verantwoordelijke overheid daadkrachtig en effectief uitgevoerd wil zien. En zoals ik al voorspelde ook de bozige reacties van degenen die de gewenste daders uit politiek ideologische, religieuze, en/of racistische motieven exclusief willen houden voor bestrijding door hun welgevallige overtuigingen en daarom burgers die net zo te stellen hebben met straattuig wat niet in die overtuigingen past liever relativeren of onbenoemd laten. Deze mensen hebben meer belang (politiek ideologisch, religieus, en/of racistisch) bij de gewenste daders dan dat zij zich werkelijk bekommeren om slachtoffers van straattuig.