Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

HHJHHEZ: Kan Rotterdamse coalitie van D66 en PVV'ers landelijk ook succes worden?

  •  
11-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15511770016_90ab97380e_o

© cc-foto: Dietmut Teijgeman-Hansen https://flic.kr/p/pCHSNC

Peter van Heemst , oud-Kamerlid van de PvdA, voormalig lijsttrekker van de Rotterdamse PvdA en nu columnist voor onder meer NRC en de opiniesite Vers Beton Willem Sonneveld, socioloog, oud-columnist van het AD en ex-ChristenUnie.
In de foyer van Rotterdamse Schouwburg ging het verder ook over politiek in tijden van Twitter. Trump en Wilders beheersen dat medium als geen ander. Beïnvloedt dat ook de politiek die ze voeren? En waarom kan niemand anders dat op die manier?
Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit is een crossmediaal programma van Joop dat loopt tot aan de verkiezingen. Wekelijks worden door Peter Kee, David van der Wilde en Francisco van Jole diepgravende maar nooit nodeloos ingewikkelde gesprekken gevoerd. Die zijn als podcast bij Stitcher of NPO Radio 1 terug te beluisteren. In een live radioprogramma op Radio 1 worden fragmenten ten gehore gebracht en kunnen luisteraars reageren. De jongste aflevering werd zaterdagochtend tussen 2 en 4 uitgezonden met co-presentator Hasna El Maroudi en kun je hier terugluisteren.
David van der Wilde zat met Don Ceder , de nummer 7 van de ChristenUnie, journalist en schrijver Natascha van Weezel en politicoloog Bert Bakker in Amsterdam. Ze praten over polariserende onderwerpen als het sluiten van de grenzen en natuurlijk hét onderwerp van deze week: de tweet van Wilders.
De muziek uit het programma, relaxt maar passievol, wordt verzameld in een Spotify-playlist. Beluister die hier.
cc-foto: collegezaal Rotterdams stadhuis,  Dietmut Teijgeman-Hansen

Meer over:

d66, politiek, hhjhhez, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.