Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het zinkende schip verlaat de rat

  •  
07-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
785 keer bekeken
  •  
borisjohnson
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 jul. 2022 - 6:59

Goede cartoon! Goed gezien!

Effie2
Effie27 jul. 2022 - 7:56

Conservatief dogmatische, kil zakelijk opererende neoliberale, autocratische leiders blijven op hun post. Tót alles wat de innerlijke beschaving van de mensheid, (het humane) heeft opgeleverd tot nul is gereduceerd. ...Het recht van de sterkste ontmenselijkt ons. Zonder dat we er erg in hebben. ...Waardoor we massaal als egocentrische, gewelddadige, godverlaten roofdieren en prooidierendieren door het zakelijk geïnspireerde liefdeloze leven gaan. Inmiddels denkende dat dit zo hoort. ...Omdat de profiteurs van dit akelige systeem ons programmeerbare brein met malware hebben besmet. ...Omdat de virusscanner in het hart, waar ons heilige geweten zetelt, en ons gevoel alarmerende boodschappen doorgeeft, door deze malware is uitgeschakeld. Met de inzet van het effectieve wapen van de op leugens gebaseerde doctrines zijn we al een eind gevorderd om dit de samenleving vernietigende doel te bereiken. ...Nog even, en dan is het zover dat ook de laatste mens die nog in bescheidenheid, respect, medeleven, broederschap, opofferingsgezindheid, samenwerking e.d. gelooft, door deze malafide doctrine zal zijn omgeturnd. ...Kijk om je heen en zíe.

1 Reactie
adriek
adriek7 jul. 2022 - 12:39

Godverlaten? Nee we zijn niet godverlaten, de meeste rechtskapitalistische conservatieven pretenderen heel religieus, en daarmee automatisch moreel superieur en medemenslievend te zijn.