© cc-foto: kropekk_pl
Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Voor mensen die zich wat willen verdiepen, Van de Elite binnen de Big Tech, is bekend dat ze zich conformeren aan de filosofie van Biokosmist Fyodorov, onderstaande alinea komt uit deze Wikipedia pagina. https://en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Fyodorovich_Fyodorov Two reasons for death Human life, emphasized Fyodorov, dies for two reasons. First is internal: due to the material organization of a human, his or her functionality is incapable of infinite self-renewal. To overcome this, psychophysiological regulation of human organisms is needed. The second reason is the unpredictable nature of the external environment; its destructive character must be overcome with the regulation of nature. Regulation of nature, "introducing will and reason into nature" includes, according to Fyodorov, prevention of natural disasters, control of Earth's climate, fight against viruses and epidemics, mastery of solar power, space exploration and unlimited creative work there. Uit het maandblad Filosofie een artikel van 11 nov. 2019: "Sovjets in Sillicon Valley" "De vooraanstaande techpioniers hebben de afgelopen jaren onsterfelijkheid als onderneming ontdekt. Zo investeert Peter Thiel al geruime tijd in bedrijven binnen de antiverouderingsindustrie. Amazon-CEO Jeff Bezos stak geld in start-up Unity Biotechnology, die werkt aan het vertragen van de veroudering van cellen. En Larry Ellison, medeoprichter van softwaregigant Oracle, investeerde 370 miljoen dollar in ouderdomsonderzoek. Sergey Brin, medeoprichter van Google, trok in 2013 een miljard dollar uit voor het oprichten van Calico, een instituut voor onderzoek naar levensverlenging." En een artikel met een reflectie op de deelnemers en de leden van de stuurgroep van de Bilderberg Conferentie van 2019. https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/06/15/de-nederlandse-koning-premier-en-minister-associeerden-zich-met-een-antidemocraat-die-rechtsextremisten-financierde/ Mocht U momenteel om zich heen kijken, kunt U zelf bepaalde Morele revoluties zien, die te maken lijken te hebben met het hier boven beschrevene, bijvoorbeeld Bio Politiek welke Necro Politiek werd. Heidegger, maar dan op z,n kop zeg maar.
Trek gewoon de stekker eruit. Facebook, Twitter en al die onzin: weg ermee. Of doe zoals ondergetekende: begin er niet aan omdat je je tijd écht beter kunt gebruiken. Want laten we eerlijk zijn: social media are 4 losers! Laat dat maar viral gaan.
Vanaf de eerste dag dat Facebook,Hyves en whattsapp opkwamen had ik al zoiets van dit moeten we niet willen…
Ik wil het nog steeds niet. Joop.nl is eigenlijk het enige wat ik doe op het gebied van de "nieuwe media". Al was het maar dat ik doorgaans net iets meer nodig heb dan 150 tekens om m'n punt te maken. Maar even los daarvan: je bent toch een geweldige sukkel als je iedere dag al je banaliteiten zo nodig op twitter moet melden. En als je dan bij uitzondering écht iets te melden hebt omdat dat je zwaar aan de schijterij bent wordt je eraf gegooid wegens het schenden van de community regels. Een potje Sieg Heilen schijnt dan weer wél te mogen. Hypocriet gedoe.
De vrijheid van meningsuiting wordt niet beperkt door de ‘community policy’. Iemand kan zijn/haar mening nog altijd uiten via andere kanalen. In die zin is er niets anders dan een krantenredactie die niet alle open brieven publiceert.
nee, het is alsof de politie de markten afstruint naar verkeerde gesprekken
Ik heb er een beetje conflicterende gevoelens bij. De rol van Big Tech is op een aantal fronten verontrustend. Tegelijkertijd heeft de schaalgrootte deze organisaties in staat gesteld op veel fronten vooruitgang tot stand te brengen. Zoals de performance per watt prestaties van de chiparchitectuur van Apple, de AI van Google, etc. Elke systeem kent zijn voordelen of nadelen en ik weet nog niet zo zeker of een vervangende oplossing onze maatschappij meer biedt.
Apple is natuurlijk in eerste instantie een hardware bedrijf. Men heeft het vaak over het Apple-premium, maar wat mij betreft is er op privacy geen premium. Google was een zoek machine. Dat is het natuurlijk al lang niet meer. Of AI een maatschappelijke meerwaarde gaat hebben, helemaal in handen van Alphabet betwijfel ik. Zou de wereld echt zo veel slechter zijn wanneer het vinden van iets daadwerkelijk een beetje inzet in inzicht zou vergen? Microsoft gaat met W11 helaas ook de foute kant op. Anders had je zelfs voor hen het argument kunnen maken dat het een software bedrijf was. Jammer, want Microsoft was de laatste jaren juist goed bezig. De oplossing is FOSS en ophouden met proprietary cloud protocollen toestaan. De "cloud" moeten we sowieso af. Dat is gewoon de zoveelste aberratie van "Jouw data op iemand anders zijn computer waar jij geen controle over hebt". Ik vind Griezels oplossing van reclame verbieden trouwens ook wel wat hebben.
Google werkt veel met Python. Als iets GEEN performance per Watt geeft is het wel Python. Maatstaven in performance komen nog steevast tot stand binnen de wereld van "high-performance computing" oftewel wetenschappelijk rekenen. Geef een natuurkundige het nieuwste van het nieuwste op het gebied van snelheid en efficiency en hij/zij heeft binnen een week de grenzen van het nieuwe rekenwonder gevonden.
van mij mag het allemaal weg terug naar de tijd voor internet - toen was de wereld beter
makkelijk zat reclame verbieden
Dat zou zomaar een heel simpele oplossing kunnen zijn voor een heel complex probleem. En je kunt het per land regelen. Gewoon sites blokkeren als reclame niet wordt verwijderd. Voor dat land zullen dus abonnementen betaald moeten worden, en hebben de gebruikers geen last meer van reclame. Over internetrevolutie gesproken. Dit is er een die ik graag nog zou meemaken.