Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het vrije Woord in Urk

  •  
30-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
urk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Ernst3
Ernst331 mrt. 2021 - 11:35

Geloven in de kerk - sommigen nemen dat letterlijk.

Dehnus
Dehnus31 mrt. 2021 - 10:52

Tja Tulpen Calvinisme hè? Jezus is alleen voor hen gestorven. Eens gered dan ben je voor altijd gered (dus kan je je rustig misdragen). Alleen GOD kan beslissen je te redden (dus voel je niet schuldig over je misdragingen en het effect op anderen daarvan). Als GOD dat beslist dan is dat gewoon zo, ook al weigert de persoon dat (makkelijk hè, je gaat altijd naar de hemel ;)) En mensen zijn allemaal verdorven zondaars (dus je hoeft er ook geen medelijden mee te hebben). https://www.learnreligions.com/five-point-calvinism-700356 Kortom als je rijk bent en gereformeerd mag je alles en heb je het verdient omdat god jouw lief vind en anderen niet :P. Die mensen slaan gewoon hele stukken over in de bijbel, om zo een excuus te hebben voor hun gedrag.

1 Reactie
Ryan2
Ryan231 mrt. 2021 - 18:07

Zielig stukje. Zo zwetste Holland vroeger over de katholieken. Er is niks van waar. We hebben hier te maken met een rasechte oproerkraaier. Een kerel die voor POW aan de gang gaat om mensen te provoceren. En het is al diverse malen gebleken, dat gewone burgers in Nederland zich daar aan ergeren. Het is niks nieuws dat die eikels van POW een optater of commentaar krijgen. Dan moeten ze zich ook eens een keer netjes gedragen. Zit hier dus niet een beetje te trollen. Het valt me tegen om het te moeten zeggen, maar rechtse mensen hier op Joop zijn ongelofelijke jankers! Ik heb al een paar keer gereageerd, dat het verhaal anders in elkaar stak, dan in de media gesuggereerd werd. Maar nee. Meehuilen en janken, met de wolven in het bos.

Ryan2
Ryan230 mrt. 2021 - 19:32

Het 9e gebod? Leg over een ander geen vals getuigenis af.