Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het verval dat de gedoogcoalitie nu in de steigers zet

  •  
27-06-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Al jaren heeft rechts de pest aan de Wereldomroep
Het ziet er naar uit dat het kabinet Rutte erin slaagt om dit onderdeel van Nederlands internationale aanwezigheid voorgoed kreupel te slaan. Op de een of andere manier past dat goed bij de bezuinigingen op de kunst die de Tweede Kamer vandaag ongetwijfeld zal willen goedkeuren.
Bij mij op het balkon prijkt een satellietschotel. De wereld is mijn werkterrein en ik wil graag meer kunnen bekijken dan uitzuigers als Ziggo aan het Nederlandse publiek bereid zijn te bieden. Er komen steeds meer nieuwszenders bij die zich in het Engels en soms ook in andere talen tot de wereld richten. Zo beschikt Frankrijk over het Engelstalige France24. Het concurreert met BBC World, CNN, Russia, Today, Al Jaeera, Deutsche Welle, Arirang (Zuid-Korea) CCTV(China) NHK World (Japan) en zelfs Press TV, het propagandakanaal van de Iranese Ayatollah’s. Je ziet dat internationaal georiënteerde landen grote investeringen doen om wereldwijd zichtbaar te worden. Dat is in een geglobaliseerde wereld voor je concurrentiepositie erg belangrijk.
Nederland zat al jaren voor een dubbeltje op de eerste rang. De Wereldomroep – vlak na de bevrijding opgericht – is een van de grotere spelers op de markt van de internationale mediabedrijven. Het heeft vooral buiten Europa miljoenen gebruikers die op zoek zijn naar geloofwaardige informatie en dan denken dat een klein land als het onze wel minder reden zal hebben om het nieuws te verdraaien dan grootmachten. Dat zijn buiten Europa meestal mensen met een behoorlijke opleiding en een bijbehorende positie. Daarom slaagt de Wereldomroep er ook al decennia in om veel actualiteitenprogramma’s te slijten aan lokale en regionale zenders in Afrika en Latijns Amerika. Die geven dat dan door. Deze laatste activiteit is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Net als de aanwezigheid op het internet. De Wereldomroep slaat het stadium van de klassieke televisie zoals CNN of de Deutsche Welle dat biedt, over, innovatief als het is. Daarbij heeft de Wereldomroep veel aan het in de afgelopen zestig jaar opgebouwde vertrouwen. Het imago is: betrouwbaar, degelijk, innovatief, precies het beeld dat Nederland van zichzelf presenteeert om daarmee de exportbevordering een fundament te geven. Omdat Nederland het stadium van de internationale free to air televisie-nieuwzender overslaat, zit het voor een dubbeltje op de eerste rang. De Wereldomroep kost maar 45 miljoen per jaar, een grijpstuiver van wat de Britten en de Fransen moeten uitgeven.
Dit wezenlijke onderdeel van de Holland Promotion, dit tastbare bewijs voor wat ons land is en wil zijn, wordt nu monddood gemaakt.
Wat is het verband met de bezuinigingen op de kunsten? Wij zien dat Halbe Zijlstra het bekende, het voor de hand liggende, het neuriebare, het Van Goghse zonnebloemenwezen ontziet maar de bijl zet in alles wat innovatief en experimenteel is. Dat wordt ontmoedigd. Dat moet maar naar de markt. Dat moeten die experimentatoren allemaal zelf uitzoeken. Dat is goed voor ze.
Wil Nederland zijn welvaart behouden, dan moeten we ons ontwikkelen tot een echte kennismaatschappij. Een belangrijk aspect daarvan is dat je ruimte biedt voor het experiment en voor het niet voor de hand liggende, want daar komen uitvindingen uit voort. Daaruit ontstaat de voorsprong die de concurrentie het nakijken geeft. Het is een kwestie van een geestelijk klimaat en van de internationale projectie van dit geestelijk klimaat: want daardoor wil talent naar Nederland komen en in Nederland blijven.
Dit klimaat wordt door de powers that be met op de achtergrond een ritmisch klappende PVV actief bestreden. Ik geeef geen cent voor de Wereldomroep of voor de innovatieve kunsten in Nederland.
Een paar decennia lang gold Nederland als een vernieuwend land waar de toekomst aan het werk was. Trendwatchers kwamen naar Amsterdam om te kijken hoe de meisjes zich kleedden en hoe de mensen zich gedroegen. Nu wordt deze periode afgesloten. Nederland trekt zich angstig terug achter de dijken en sluit zich voor de wereld af. Het wordt op deze manier een achterlijke uithoek die je beter links kunt laten liggen als je ook nog Londen, Parijs, Berlijn of Barcelona hebt.
Dit soort processen vanverval verlopen langzaam. Zo is het in die andere periode van stilstand en achteruitgang, de achttiende eeuw ook gegaan. Het zal mijn tijd wel uitduren. Het zijn de twintigers en dertigers die bang moeten zijn voor het verval dat de gedoogcoalitie nu in de steigers zet. Dat is de werkelijke bedreiging, niet alleen voor hun pensioen maar ook voor hun inkomen.

Meer over:

opinie, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

a.doorgeest
a.doorgeest27 jun. 2011 - 13:31

Een briljant en prettig artikel. Zwakbegaafd hersenloos rechts schiet vol gaarne in de eigen voet, anders hebben Henkie en Ingeborg - ook op termijn - niets meer te klagen. En zonder rancune geen aanhang - zo simpel is dat. Maar misschien dat Van der Horst Halbe Z. mag vervangen bij langdurige ziekte. Het schijnt dat Halbe aan een nagenoeg onbehandelbare hersenverweking lijdt en binnenkort academisch-experimenteel moet worden opgenomen. In de tussentijd kan iemand als Van der Horst het land laten zien hoe het wèl moet op de door hem besproken gebieden...

Soupkip
Soupkip27 jun. 2011 - 13:31

Grappig dat sommige lieden het volgende niet hebben gelezen: --Het is een modern multimediabedrijf dat met alle middelen - met name die van het internet - werkt aan het imago van Nederland als een innovatieve en vrijzinnige natie waar bijzondere dingen gebeuren die je in de gaten moet houden.-- Las ergens zelfs een verwijzing naar de BBC, welke door de Engelse staat wordt onderhouden. En nu moet deze wereldomroep het ook nog eens met minder geld doen, omdat een paar politieke nitwits volledig buiten de realiteit staan. Naast een paar online simplisten, die iets over een klok en klepel hebben gelezen, maar niet weten wat beide inhoudt. Dat soort info krijg je niet bij o.a. geenstijl, namelijk.

Iskander2
Iskander227 jun. 2011 - 13:31

Ik ben het stadium van klagen en waarschuwen al voorbij hoor. Dit regime van huurlingen van het Bankwezen, dit duo eeuwig grijnzende zetbaasjes met die blonde gedoger die door de Rechter officieel betiteld werd met : "Radicaal, schokkend, grof, kwetsend, aanstootgevend en denigrerend, opruiend en discriminatoir, confronterend, choquerend en eenzijdig." ( http://sp.nl/9n1edg ), staat wat mij betreft verzet te wachten. De beuk erin dus. Laat de Banken de crisis betalen ! Laat de rijken de crisis betalen ! Leve de revolutie ! - http://sp.nl/9n1dc4

Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

O ja, en voor de lui die denken: in Amerika doen ze dat ook niet. Het is daar allemaal markt hier de site van de door de federale overheid betaalde Voice of America http://www.voanews.com/english/news/ Wat kost dat, die VOA? Er is 767 miljoen dollar voor wereldomroepachrtige activiteiten in 2011. Lees en persbericht hieronder en download de budgettaire uitsplitsing als pdf. http://www.bbg.gov/pressroom/press-releases/FY_2012_Budget_Request_for_the_Broadcasting_Board_of_Governors.html

Sedmorteza
Sedmorteza27 jun. 2011 - 13:31

[Daarbij heeft de Wereldomroep veel aan het in de afgelopen zestig jaar opgebouwde vertrouwen. Het imago is: betrouwbaar, degelijk, innovatief, precies het beeld dat Nederland van zichzelf presenteeert om daarmee de exportbevordering een fundament te geven.] de verdwijning van de Wereldomroep is dan een gepaste mutatie. Als ik het goed lees. Dat de vorm in de inhoud zich aan elkaar gaan aanpassen. een goed stuk. Maar het steekt mij als een "papier Nederlander" dat de motivatie voor zo'n imago "de exportbevordering" is. Zou er andere principes kunnen bestaan voor de "echte Nederlanders" om betrouwbaar, degelijk en innovatief willen zijn?

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort27 jun. 2011 - 13:31

De BBC world service op de middengolf is onlangs ook de nek om gedraaid jammer genoeg. Daar had ik meer mee dan de wereldomroep. Toch hebben dat soort omroepen nog een beetje een oud koloniale zweem om zich heen hangen in mijn optiek. Het hoorde erbij, als 'wereldmacht' destijds. Ik zie de toekomst wat positiever tegemoet. Offshore, Agri, Design, Sport, Logistiek, Handel en ook zeker de mode zijn terreinen waarin Nederland het gewoon goed doet. Daar is geen wereldomroep voor nodig, geenzins. Dan nog is het natuurlijk wel jammer dat e.e.a. verdwijnt.

1 Reactie
Zomaareenmening
Zomaareenmening27 jun. 2011 - 13:31

Haal toch eens eindelijk die enorme dikke planken weg voor je hoofd. De punten die je benoemd waar nederland het zo goed in doet zijn allemaal punten die te maken hebben met geld verdienen, oftewel economie. Denk je nou werkelijk dat als Nederland qua politiek en cultuur niet meer voor vol wordt aangezien andere landen op jouw economische punten eerst zullen denken aan nederland? Ze kijken wel uit. De abjecte ideeen van jouw gedoogconstructie die nu naar buiten komen zorgen nu al voor discussies buiten nederland. Als hier geen kentering in komt zullen ze in de toekomst nederland gewoon links laten liggen.

objectivist
objectivist27 jun. 2011 - 13:31

Han ik vind het een klassiek stukje meehuilen met de wolen in het bos. Maar zo snel raakt een land niet in verval. Ja de Grieken omdat ze hun financien niet op orde hebben. Daaraan zie je het belang van een gezonde economie en de rechtvaardiging van het huidige beleid. Maar dit is een emotioneel stukje proza zonder enige realiteitsgehalte. Je bent gewoon boos. En in die zin exponent van een groep Nederlanders die angstig vast wil houden aan oude verworvenheden. Het zal niet lukken, de wereld verandert.

3 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

En jij bent een nazaat van Batavus Droogstoppel. Je leest teksten die buiten je straatje vallen ook op precies dezelfde manier als deze makelaar in koffie.

JanJansen17
JanJansen1727 jun. 2011 - 13:31

""Maar zo snel raakt een land niet in verval. "" Nee? bedrijven vallen straks als dominostenen om, het is een sneeuwbaleffect dat zijn weerga niet kent. Om het herstel van dit desastreuze proces straks weer in goede banen te leiden zal er veel meer moeten worden geinvesteerd dan we nu aan het bezuinigen zijn!!! Ik durf er er niet alleen mijn hand voor in het vuur te steken, maar mijn hele lijf, en geloof me, ik ben bepaald niet suïcide!!! Ik begrijp werkelijk niet dat er zoveel mensen zijn die zo'n tunnelvisie hebben gekweekt ten aanzien van de huidige politiek. Alsof het zomaar een Rechts tegen Links spelletje is... Nee mensen, er staat ontzettend veel op het spel; het gaat om ons Land, onze samenleving, ons bestaan!!!

JanB2
JanB227 jun. 2011 - 13:31

de rechtvaardiging van het huidige beleid Het huidige beleid ontziet diegenen die de hele crisis (ook de griekse component) hebben veroorzaakt: het grootkapitaal verenigd in banken en andere multinationals.

Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

Het is wel een hoeksteen in een heel gebouw. Als je die wegtrekt, ontstaat elders ook schade. Ik vind in het algemeen dat Nederland vergeleken met andere landen weinig doet om het eigen gezicht in de wereld te laten zien. Zo krijgen anderen grip op je imago en die anderen zijn je lang niet altijd welgezind.

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort27 jun. 2011 - 13:31

Als je dat echt zo belangrijk vind, dan stem je dus CDA, die alles bereid zijn in te leveren, zolang ze maar mee kunnen praten bij de 'juiste' clubs. Het leger als bargaining chip bijvoorbeeld. Want laten we dan wel snoeihard eerlijk zijn: de 'voorbeeld' functie van Nederland stelt geen donder voor als je niet tegelijkertijd in de overlegorganen van diplomatie en geopolitiek zeer sterk vertegenwoordigd wordt. Er is een prachtig verslag te lezen op wikileaks van de vertrekkende VS ambassadeur van Nederland. Wij zijn een piepklein landje welke ingekapseld door centraal europa (FR+DE en achterland) en de VS aan de overkant van het natte, probeert te wheelen en dealen. De enige reden waarom we een 'speler' zijn is omdat wij diplomatisch gezien meer met de VS hebben dan met de Euro giganten. Let op: niet qua handel, maar qua diplomatiek.

Bernie2
Bernie227 jun. 2011 - 13:31

En over verval gesproken, het NRC komt vandaag met een verhaal over Agnes van Ardenne (ambassadeur FAO) die stelt dat Nederland met haar maffe en niet uit te leggen gedoogconstructie met de PVV in het buitenland nu al qua aanzien achteruit holt en niet meer als toonaangevend geldt. Rutte help met zijn rigide regeerwens nu dus ook al het integere aanzien en het toonaangevend moreel kompas van Nederland grondig naar de kloten. Waarvoor dank: http://bit.ly/l58Dyk

2 Reacties
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort27 jun. 2011 - 13:31

Markant dat een door de wol geverfde CDA politica niet in staat is om uit te leggen wat er zoal mogelijk is in haar eigen land qua politiek.

fjacobse
fjacobse27 jun. 2011 - 13:31

--- die stelt dat Nederland met haar maffe en niet uit te leggen gedoogconstructie met de PVV in het buitenland--- STOP! REALITY CHECK! Bij de Huffington Post hebben ze exact 10 woorden nodig om uit te leggen wat volgens de linksmensch niet uit te leggen valt. Wilders -- whose Freedom Party is propping up an all-conservative minority Cabinet -- had argued.... http://www.huffingtonpost.com/2011/03/30/geert-wilders-trial-_n_842519.html U praat dus gewoon onzin. Punt.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jun. 2011 - 13:31

Er is maar een duidelijk antwoord voor de Wereldomroep, namelijk, verdwijnen, omdat het achterhaalt is. het heeft zijn bestaansrecht overleeft. Er is nu Internet.

2 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog27 jun. 2011 - 13:31

Han beargumenteert hier dat de Wereldomroep juist innoveert en Internet gebruikt. En Gewoon Rechts reageert met 'verdwijnen omdat het achterhaalt (d) is' en 'Er is nu Internet'. Dat is niet Gewoon Rechts, dat is Gewoon Slecht Lezen.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen27 jun. 2011 - 13:31

En waarom is het achterhaald dan? Zo'n gratis opmerking heeft weinig waarde.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jun. 2011 - 13:31

Amerikaanse toestanden dat is wat ze willen. De financiële elite viert hoogtij. De enige subsidie is straks de villasubsidie. Mogelijk gemaakt door "volksheld" Wilders die voor de kleine man zou opkomen. Riiiight, wat een gelul :P

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

Hier de site van een belangrijke Amerikaanse toestand die al meer dan zestig jaar door de federale overheid wordt betaald. De Voice of America http://www.voanews.com/english/news/

Mark Grootendorst
Mark Grootendorst27 jun. 2011 - 13:31

Ik hoorde zo'n driedelig maatpak met vreselijke stropdas kwaken dat we in het buitenland op vakantie toch allemaal aangesloten zijn op Internet? Toch? Niet? Daar wil ik wel eens cijfers van zien want ik ga straks naar Frankrijk op vakantie en je raadt het al: geen internet op de camping. Ja, bij de receptie! Maar daar ga ik geen nieuws zitten slurpen. Kan iemand mij eens vertellen waarom alles naar de KLOTEN moet?

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon27 jun. 2011 - 13:31

Geen onzin praten, als je bereid bent om een paar euri te besteden kun je bij F bouygues telecom een Cle 3G kopen waardoor je in heel Frankrijk het internet op kunt.

Echo10
Echo1027 jun. 2011 - 13:31

Ik denk dat het aan de naam ligt. De naam doet me denken aan het krakende transistorradiootje van waaruit het Nederlandse nieuws klinkt voor Nederlanders op vakantie die zo nodig op de hoogte willen blijven van de lengte van de files in nederland of de hoeveelheid regen die vandaag in nederland gevallen is terwijl wij nog een biertje wegslaan voor de tent in Poco Di Loco (De .. kraak ... kraak ... Wereldomroep ... kraak ... kraak). Zelfs nu ze een website hebben, blijf ik met dat beeld in mijn hoofd. Hoog tijd voor een nieuwe positionering, consultants, kom er maar in.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

Hoeft niet Pieter, kijk maar op die website. Wereldomroep is voor binnenlands gebruik. Ze heten al lang Radio Nederland.

FritsGuevara
FritsGuevara27 jun. 2011 - 13:31

Wereldomroep? Echt iets voor de tijd dat er geen internet bestond. Tegenwoordig heeft iedereen iets waarmee die op internet kan en het tempo waarin je dingen over je land verneemt, en de niet-gekleurdheid ervan neemt ook toe als je de wereldomroep (letterlijk?) links laat liggen en internet ter hand neemt. Je kunt volgens mij best zonder.

1 Reactie
JanB2
JanB227 jun. 2011 - 13:31

Hahahahahaha. De wereldomroep als links bolwerk. Het complotdenken op rechts begint langzaamaan ECHT ziekelijk te worden.

[verwijderd]
[verwijderd]27 jun. 2011 - 13:31

Han je legt helemaal niet uit waarom de PVV zo'n hekel aan de Wereldomroep heeft wat je min of meer wel belooft in de subkop van het artikel

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon27 jun. 2011 - 13:31

Zal wel met de carrière van Martin Bosma te maken hebben.

JandeBoer2
JandeBoer227 jun. 2011 - 13:31

De reden voor Lucassen I om de wereldomroep te muilkorven is m.i. heel simpel: Wilders moet niks van Bertus Hendriks hebben; die is veel te kritisch tegenover Israel.

3 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil27 jun. 2011 - 13:31

Inderdaad de PVV-politiek is voornamelijk gebaseerd op revanchisme. Men neemt wraak.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos27 jun. 2011 - 13:31

En vergeet zijn rol bij het 'etentje' met Hans Jansen niet. De PVV haat die man.

matrix2
matrix227 jun. 2011 - 13:31

Kritisch is goed. Pertinente leugens verkondigen gaat te ver.

JoopSchouten
JoopSchouten27 jun. 2011 - 13:31

Het is duidelijk dat de oppositie nog geen deuk in een pakje boter kan slaan.

1 Reactie
clara51
clara5127 jun. 2011 - 13:31

Nou Joop, laat eens wat zien. Hoe moet het volgens jou?

Leodeondernemer
Leodeondernemer27 jun. 2011 - 13:31

De Wereldomroep is nou iets waar vooral 50-plussers zich druk om kunnen maken. In mijn omgeving -creatieve en hardwerkende dertigers- is echt niemand die daar naar luistert of daarvan de website bekijkt. Dat valt me sowieso op aan veel Joop-artikelen: het gaat blijkbaar vooral om de belangen van de generatie die in de jaren 40 en 50 is geboren. Maar goed, het gemiddelde Vara-lid zal ongeveer ook uit die periode stammen. En het gemiddelde vakbondslid is ook iets van 53 jaar. Wat dat betreft stemmen de artikelen goed overeen met de wensen van de doelgroep.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

De Wereldomroep is in het geheel niet voor jou bedoeld zoals je had geweten als je mijn stukje niet alleen had gelezen maar ook begrepen.

Janssen3
Janssen327 jun. 2011 - 13:31

Mooi gesproken Leo. Er worden progressieve gedachten uitgesproken, net zo progressief als de rockmuziek van Rush.

contra
contra27 jun. 2011 - 13:31

Velen bleven na de introductie van de electrische wasautomaat nog jaren steevast geloven in het oude vertrouwde wasbord. Niks mis mee Han. Vaak oudere mensen verzetten zich nu eenmaal wat meer tegen veranderingen, en willen liever niet onder ogen zien dat bepaalde zaken obsoleet geworden zijn. 2011 - internet

3 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst27 jun. 2011 - 13:31

Mensen op mijn leeftijd hebben een rare gewoonte die jij niet meer hebt meegekregen, waarschijnlijk door hervormingen in het onderwijs, dus je kunt er zelf weinig aan doen. Mensen op mijn leeftijd dan lézen artikelen voor zij er een reactie op schrijven en dat niet alleen, zij gaan ook nog in op de inhoud. Maar ik weet: aan mensen zoals jij is dat teveel gevraagd, veel te veel. Het zij zo.

maclofty
maclofty27 jun. 2011 - 13:31

Ik begrijp niets van je opmerkingen en wat ze te maken hebben met de Wereld omroep. In het buitenland gewoond en gewerkt?? Wij hadden in 1960 een volledig geautomatiseerde wasmachine en de klep was nog weegschaal ook. Een ijskast met vriezer (in het buitenland) en waren er zee blij mee. Ook de telefoon was een welkome verbetering, de auto, de mogelijkheden om te vliegen. Overigens vloog ik in 1953 al, met 4 nachtstops onderweg, van Amsterdam naar Nieuw Guinea. Dus kom nu niet met je kletspraatjes aan. Lees het stuk van Han en niet vluchtig maar intens en spreek dan een oordeel uit. Overigens zit ik al op het internet toen jij nog in een yoghurt flesje voor de deur stond, als je tenminste van na 1982 bent. Als ik zo je uitlatingen lees en je voor mij begint te denken, dan moet ik dat wel aannemen, maar troost je, ik heb mijn hele leven (77 jaar lang) al een eigen mening gehad en spreek dus niet voor of namens mij, maar graag voor jezelf.

bertvanbaar
bertvanbaar27 jun. 2011 - 13:31

OOk jij wordt oud, gaat geheel vanzelf, hoef je niets voor te doen (zoals je gewend bent, luisterend naar je "leeftijd") Hoe lang leef je al eigenlijk? Ik bedoel: Leven; jeweetwel allerlei dingen doen buiten de deur waar je wijs van wordt en die je echt vermaken. Of ben jij ook zo'n modern "sociaal-media-type"? Binnen nu en een paar jaar zijn jouw a-sociale media ook "obsoleet" geworden en wordt je steeds wijzer. Enne ....? Die naam van je he? Heb je die zelf bedacht of is t gewoon dat je je verschuilt achter je Pseudootje?

[verwijderd]
[verwijderd]27 jun. 2011 - 13:31

Met enige regelmaat lees ik wereldexpat van radio nederland wereldomroep, meestal gewoon voor het vermakelijkheidsgehalte dat in menig artikel schuilt. Vooral eega's 'van' die aan de brunch in één of ander Verweggistan hun liefde voor de vreemde cultuur niet onder het stijlvolle meubilair van het betere etablissement steken gaan d'r in als zoete koek. En ja, zo af en toe valt mijn oog ook wel eens op een artikel dat mij treft vanwege het realiteitszin-gehalte en innovatieve inslag van medelanders in den vreemde. 1 daarvan sprak mij dusdanig aan dat ik hem een mailtje stuurde.... Het antwoord daarop begon als volgt; "Het stukje is enigszins overdreven en niet echt waarheidsgetrouw, journalisten.... met enige verbazing mijn eigen woorden zitten lezen." Wat mij betreft had rnw al bewezen journalistiek de arrogante expat en familie neer te zetten als een stoere oer-hollandschen globetrotter die nergens voor terug deinst en de lokale cultuur steunt ware het de allerlaatste kapper in schietdam. Maar dit overtrof zelfs mijn stoutste verwachtingen...de nekharen reizen ten top Han! Niet dat dat op zich iets met bezuinigingen van doen heeft, maar als je mensen gaat scheren en knippen opdat er een (welhaast) perfect copietje/copytje van mode-journalistiek uit de stoel stapt die als spiegelbeeld én boegbeeld de wereld over wordt gestuurd ben je de bezuinigingen al een stap voor. Dumpen in stijl graag...POW zoekt altijd correspondenten naar ik heb vernomen.

1 Reactie
bertvanbaar
bertvanbaar27 jun. 2011 - 13:31

--- POW zoekt ---- En die overdrijven niet ????