Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Het Verenigd Koninkrijk had Neville Chamberlain, wij Op1 en Hugo Logtenberg'

  •  
22-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-02-22 om 14.45.34
‘Het Verenigd Koninkrijk had in de jaren 30 Neville Chamberlain, wij hebben Hugo Logtenberg,’ aldus druktemaker Marcel van Roosmalen die in De Nieuws BV duidelijk maakt weinig op te hebben met de Op1-presentator die ‘het begin van de Derde Wereldoorlog’ vierde ‘met een optreden van Kleintje Pils en een kluit met medailles behangen schaatsers’. Het is volgens Van Roosmalen hoe de hel er ongeveer uit moet zien.
"Natuurlijk kan je dat programma en die presentator nooit meer serieus nemen als je op de dag dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt hebt zitten glimmen omdat Kleintje Pils je studio binnenvalt. Dan ben je af. Dan geloof ik je boek over Huub van der Lubbe niet meer en dan kan en mag je niet meer meepraten over machtsmisbruik, geopolitiek, of erge ziektes. Dan sta je journalistiek ver onder Linda Meiden. Dan ben je levenslang af. Dan moet je terug naar de School voor Journalistiek in Tilburg om je via nieuwstoetsen weer helemaal omhoog te klauwen."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

WillemdeGroot
WillemdeGroot22 feb. 2022 - 18:35

Helemaal mee eens, Miss en Minoes. Maar verbazing bij mij? Niet echt. Is symbolisch voor de meeste 'kletsprogramma's', gericht op oppervlakkig vermaak en kijkcijfers. Niet zo moeilijk doen, denken 'ze', want kijkers willen toch het liefst kermis en lol? Dus laten we die schijnwereld maar tonen, altijd goed. En die Logtenberg is slechts een onnozele uitvoerder daarvan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 feb. 2022 - 16:04

Helemaal gelijk. Ik heb het programma per direct uitgeschakeld. Dit had ik nl. niet zien aankomen. Hoe zou dat nu toch komen.

2 Reacties
JanB2
JanB223 feb. 2022 - 6:12

Ik heb het niet eens ingeschakeld.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 feb. 2022 - 8:07

JanB Opt 1 is sowieso niet meer dan een babbel-programma. Iedereen uit de Hilversumse baantjes carroussel kan er ook terecht. Mocht de zangeres zonder naam nog leven ze zou morgen het programma maken/leiden/presenteren. Ik kwam toevallig op de herhaling terecht.

Miss Piggy
Miss Piggy22 feb. 2022 - 15:24

Spijker op de kop. Toen ik gisteren OP1 opzette dacht ik echt: waar zit ik naar te kijken?! We staan aan de vooravond van mogelijk een verschrikkelijk bloedig conflict en waar begint OP1 mee? Kleintje Pils en de atleten. Uiteraard mag er even een zonnetje op de winnaars en het geeft ook in deze bange dagen wat vrolijkheid. Maar daar begin je toch niet mee?