Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het vaasje van Rutte is gebroken

  •  
31-08-2022
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
2690 keer bekeken
  •  
ANP-453526887

Telkens als we denken dat het niet erger kan, wordt er een nieuw dieptepunt bereikt.

“Ik zie Nederland als een vaasje, dat we met 17 miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden”, schreef minister-president Rutte in 2018. “We hebben voorbeelden gezien van samenlevingen waar ze het vaasje lieten vallen”, schreef minister-president Rutte in 2018, niet wetende dat het vaasje onder zijn bewind zou breken.

De minister-president heeft het vaasje al vaak uit zijn handen laten glippen. Er zaten dan wat scheurtjes in het vaasje. De bonnetjesaffaire, het schandaal rondom het afschaffen van de dividendbelasting, de zeventig burgerdoden in Irak, het toeslagenschandaal, gedupeerde Groningers, Omtzigtgate en tot slot nog de gewiste sms’jes van Rutte. Het vaasje waar Rutte voor zou moeten zorgen is zo goed als kapot. Ieder mens met gezond verstand realiseert zich dat het tijd is voor verandering. Keer op keer laat Rutte het vaasje uit zijn handen vallen. Telkens als we denken dat het niet erger kan, wordt er een nieuw dieptepunt bereikt. Het vaasje is kapot. 

Afgelopen week heeft heel Nederland helaas opnieuw gezien hoe gebroken het vaasje daadwerkelijk is. Een baby van drie maanden oud is in de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel overleden. Een verschrikkelijke gebeurtenis die nooit had mogen plaatsvinden. De omstandigheden in Ter Apel zijn mensonterend. Honderden mensen slapen in de buitenlucht. Douches zijn niet aanwezig, toiletten worden niet goed onderhouden en medicijnen worden niet goed geleverd. Het is schandalig. Er moet per direct een oplossing komen. Een oplossing die er zelfs al had kunnen zijn, als er een keer menselijk gehandeld zou worden in plaats van dit Ruttiaanse bezuinigingsbeleid.

De oplossing van het kabinet is om pas dit najaar 20.000 asielzoekers met verblijfstatus te huisvesten in huurwoningen. Bij veel Nederlanders schoot deze oplossing in het verkeerde keelgat, maar niet om de reden die ikzelf had bedacht. Het is verbazingwekkend dat er nu vanuit bepaalde partijen wordt geroepen om een asielstop. 

Hierbij wordt vaak de afspraak van de Dublinverordening genoemd in combinatie met opvang in de regio. Volgens de Dublinverordening is het zo dat vluchtelingen verplicht zijn om in het eerste land van aankomst asiel aan te vragen. Het zou mooi zijn als dit zou lukken en als die vluchtelingen dan ook goed opgevangen zouden worden.

 Nog mooier zou het zijn als er helemaal geen vluchtelingen zouden zijn, omdat er geen oorlog zou zijn. Helaas is dit niet de realiteit.

De realiteit is dat we als Europese Unie in 2015 gezien hebben dat de Dublinverordening niet werkt. De druk van asielzoekers op landen als Griekenland en Italië was immens. Vluchtelingen moesten dus verdeeld worden over heel de Europese Unie, als wij hen humaan wilden opvangen. Ook nu is dat het geval, want de vluchtelingencrisis waar de Europese Unie mee te maken heeft, lijkt helaas nog lang niet voorbij. Wij zijn lid van de Europese Unie en dus hebben wij de taak om vluchtelingen op te vangen.

Het is begrijpelijk dat mensen het niet fijn vinden dat de huurwoningen, die al behoorlijk schaars zijn, worden gebruikt om asielzoekers in op te vangen. Die woningen zouden namelijk naar mensen moeten gaan die al veel langer wachten. “Hoepel die vluchtelingen maar ons land uit!”, reageerden sommige mensen op social media. Ik vraag mijzelf altijd af in hoeverre de meeste mensen dit menen. Een vluchteling wordt niet zomaar een vluchteling. Je gaat niet zomaar weg uit je moederland zoals deze mensen doen. We hebben hier echt niet te maken met gelukszoekers. Welke gelukszoeker gaat nou buiten in de regen in Ter Apel slapen? 

Daarnaast vraag ik mij ook af in hoeverre deze mensen zich echt verplaatsen in een vluchteling. Iedereen kan zomaar een vluchteling worden. Niemand kiest ervoor. Als u zich in een situatie bevindt waarin u uw leven niet zeker bent, zou u dan liever wel of niet de mogelijkheid hebben om te kunnen vluchten naar een land waarin de toekomst er beter uitziet? Een land waarin de samenleving het als hun collectieve taak ziet om andere mensen ook zo te behandelen als zijzelf behandeld zouden willen worden.

Elke oplossing had waarschijnlijk polariserend gewerkt, net zoals de huidige. Het is nu juist aan alle inwoners van Nederland om ervoor te zorgen dat er een ander beleid komt. 

We hebben hier te maken met een vluchtelingencrisis die gecreëerd is dankzij wanbeleid. Het is te makkelijk om de huidige en de toekomstige vluchtelingen de schuld in de schoenen te schuiven. Het probleem is het beleid van kabinet Rutte-IV.

Regeren is vooruitzien. Regeren is problemen voorkomen in plaats van genezen. Een regering hoort er te zijn voor alle mensen in het land. Op dit moment is de situatie omtrent de vluchtelingen onomkeerbaar. Het had voorkomen kunnen worden, maar dat is nu te laat.

Een soort van ‘oplossing’ is er, maar het probleem blijft. Het is tijd dat de stekker uit dit kabinet wordt getrokken, zodat er nieuwe verkiezingen komen waar dan hopelijk een regering uit komt die de problemen wél aan wil pakken en die ook vooruit kan zien. 

Met een beetje geluk levert een partij eindelijk een betere minister-president die het gebroken vaasje van Rutte weer aan elkaar kan lijmen. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (47)

Flix
Flix31 aug. 2022 - 22:59

Ok , Hugo. Polen, Hongarije , Tsjechië ,Bulgarije , Kroatië ik kan nog wel ff doorgaan , allemaal ook lid van de Europese Unie.Daar wordt niemand opgevangen . Leg ff uit hoe Europese solidariteit werkt.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:21

Dat is er niet. Laat staan dat er solidariteit is naar vluchtelingen.

GeenProbleem
GeenProbleem1 sep. 2022 - 9:30

@Paul Die solidariteit heb je zelf ook niet.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman31 aug. 2022 - 19:20

Men weet nog niet wat de oorzaak van het overlijden van die baby is, laat die emotie even uit het verhaal, wel zo gepast.

3 Reacties
Zomaareenmening
Zomaareenmening1 sep. 2022 - 2:58

Bij tijdige en adequate hulp had de baby misschien nog geleefd. Jouw reactie is precies hetzelfde als de reactie van de regering. Wegkijkend en pas achteraf “Ach en wee” roepen. Hoe zeiden ze dat vroeger ook alweer? “Wihr haben es nicht gewuest”

Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:23

Hij was gezond en uit het niets, zonder enige reden stopte het kindje met ademhalen. Dat is de natte droom van ieder rechtsmensch.

Mardya
Mardya1 sep. 2022 - 11:59

"Hij was gezond en uit het niets, zonder enige reden stopte het kindje met ademhalen. Dat is de natte droom van ieder rechtsmensch. " @Paul, Het blijft me verbazen wat hier aan haat opgeschreven mag worden. Mensen die rechts stemmen dromen volgens jou van dode vluchtelingenbabies? Het wordt hier steeds gekker.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9331 aug. 2022 - 17:14

Er zijn veel mensen die menen dat ons asielbeleid mensen uit (semi) gebroken lande aanmoedigt de reis hiernaartoe te maken om asiel aan te vragen. Al twee jaar wordt er praktisch niet meer gevochten in Syrië en toch zijn er nog steeds veel aanvragen van Syriërs. Zijn al deze mensen écht op de vlucht voor vervolging en of geweld of zijn ze op de vlucht omdat ze niet de rest van hun leven in een gebroken systeem willen zitten? Terwijl in Nederland het inwilligingspercentage rond de 70% ligt is deze in Japan zo een 0,5%. Beide landen hebben hetzelfde vluchtelingenverdrag ondertekend. Ik vind het helemaal niet raar en zeker geen teken van een gebroken samenleving als er kritische vragen zijn.

1 Reactie
Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:25

Als niemand ze meer opvangt gaan ze dood. Is het antwoord op de kritische vragen.

Pietje Puk139
Pietje Puk13931 aug. 2022 - 15:42

Punt 1: de peilingen laten duidelijk zien dat de volgende tweede kamer ook weer voor 80 % uit liberale partijen bestaat. Die kamer wordt gekozen door vele mensen "met verstand". Punt 2: het maakt niet uit welke minister president we hebben. Een minister president in Nederland heeft bij lange na niet de macht die een president in Amerika heeft.

GilbertM
GilbertM31 aug. 2022 - 15:12

Het is toch volkomen normaal dat vluchtelingen naar Nederland willen komen. Als je als als land voortdurend loopt te vertellen, aan iedereen die het horen wil, wat een Gaaf Landje Nederland toch is, en in alles de top van de wereld, dan wil je daar toch naar toe! Normaal toch!? U toch ook!?

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine31 aug. 2022 - 12:22

De terrassen in het centrum zaten net overvol. Allemaal mensen in het zonnetje met een drankje die zaten na te genieten van hun vakantie. Het vaasje van Rutte is nog steeds niet kapot. Het is zelfs zo mooi, dat mensen de halve wereld oversteken om er naar te mogen kijken.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 aug. 2022 - 12:01

Wat in deze discussie steevast niet benoemd wordt is de verantwoordelijkheid van de migranten zelf. Ze zijn niet zielig en verantwoordelijk voor hun eigen doen en laten. Behandel ze dan ook zo en niet als zwakzinnigen.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:26

Wat voor verantwoordelijkheid hebben migranten volgens jou?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk1 sep. 2022 - 12:48

Migranten horen te accepteren dat er een grens is aan de mogelijkheden die een land kan bieden. Dat betekent dat ze in Nederland achteraan in de rij aan horen te sluiten bij het zoeken naar een geschikte woning. Aangezien we gelijkheid willen bevorderen, geldt de gelijkheid in wachten dus ook voor hen. En dat de groei begrenst is, wordt bewezen door dat er omwille van de klimaatverandering een grens zit aan de groei in Nederland.

Norsemen
Norsemen31 aug. 2022 - 11:39

"Daarnaast vraag ik mij ook af in hoeverre deze mensen zich echt verplaatsen in een vluchteling" Alsof dat kan. Ik hoop niet dat de schrijver van zichzelf vindt dat hij dat wel doet.

1 Reactie
Karingin
Karingin1 sep. 2022 - 12:56

Rare opmerking, dat bedoelt hij natuurlijk niet letterlijk. Het gaat om het domrechtse frame van "gelukszoekers" - die term even daargelaten, ook die mensen hebben een hele lange, ellendige reis achter de rug en moeten hun familie en vrienden missen, die ze waarschijnlijk hebben achtergelaten in een niet al te florissante situatie

Radio-Head
Radio-Head31 aug. 2022 - 11:21

Beste Hugo, vluchtelingen en migranten zijn helaas een onderdeel van de productielijn van onze Global Economy. Gisteravond werden ze als tweede hands auto,s tijdens een lugubere OP 1 uitzending achter een hek getoond, dit bedoeld om de industriële productie cijfers van mensensmokkelaars en slavenhandelaren maar op Peil te houden, want hoe kan je deze journalistieke drek anders een plekje geven, waar mensen die wanhopig zijn door de overlast, aanrandingen, en bedreigingen ook nog ééns lekker in een hoekje worden geplempt. Tweet bericht van Amrish Baidjoeh https://twitter.com/Ammer_B/status/1564748710726221826 Of het nu louche prikjes zijn die door Big Farma directeuren worden gekwakzalft, of zogenaamde halve waarheid klimaat predikers (hoi Gerrit) die hun product aan de man willen brengen, waar ze zelf tot hun ellenbogen in zitten, het is allemaal mogelijk in het land van de Dominee en de Koopman. Glaasje wijn er bij. Artikel in Vrij Nederland over ons Medialandschap, (Podcast kon ik beluisteren) https://www.vn.nl/manifest-parlementaire-journalistiek/ Fijne dag.

Paul250371
Paul25037131 aug. 2022 - 11:13

Mooie column. " Ik vraag mijzelf altijd af in hoeverre de meeste mensen dit menen. Een vluchteling wordt niet zomaar een vluchteling. Je gaat niet zomaar weg uit je moederland zoals deze mensen doen. We hebben hier echt niet te maken met gelukszoekers. Welke gelukszoeker gaat nou buiten in de regen in Ter Apel slapen? " Ze menen het 100%. Het interesseert het gros geen reet.

5 Reacties
Gimli1955
Gimli195531 aug. 2022 - 12:56

Statistisch gezien geldt het voor 80%, die krijgen zonder problemen een statushouderschap. je kunt niet generaliseren en dat doen beide zijden. Het probleem wordt gevormd door die 20%, die geen kans hebben, de boel verstieren en de illegaliteit in duiken en voor overlast en criminaliteit zorgen. Dat wordt amper benoemd en er wordt niets tegen en aan gedaan. Daarnaast zorgt deze regering ervoor dat de kosten gesocialiseerd en geminimaliseerd worden, terwijl de baten geprivatiseerd en gemaximaliseerd worden. De verdeel en heers tactiek en de kadaver discipline zorgt voor een 1 dimensionaal systeem, wat al 40 jaar regeert. Ik blijf het herhalen, het is de onderliggende oorzaak. Alle uitwassen zijn gevolgen van dat falende neoliberale systeem. Ook in Ter Apel zijn die 20% te vinden, dat zeggen de echte asielzoekers toch zelf, er wordt wacht gelopen en per groepje blijft er constant 1 wakker, anders wordt er geroofd en geplunderd. In de huidige puinhoop is er veiligheid en bescherming door politie en marechaussee. Wat gezaaid wordt, zal de bevolking oogsten, of het nu autochtonen, allochtonen of asielzoekers zijn. Is de overheid racistische en discriminerend dan is het wel erg hypocriet om de bevolking daar van te beschuldigen. Het is kopie gedrag wat acceptabel gevonden wordt door de overheid en de daders hebben last van dementia paralytica.

Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:27

Eens.

Karingin
Karingin1 sep. 2022 - 12:51

"80%, die krijgen zonder problemen een statushouderschap." Geloof je dat écht? Je hebt geen idee man! Die Syrische meisjes waar ik het hieronder over heb, werd te verstaan gegeven dat Damascus veilig is en ze dus lekker terug "mogen". Hier opgegroeid hè. En dat is maar 1 van de vele, vele voorbeelden van het sadisme van de IND

Gimli1955
Gimli19551 sep. 2022 - 13:59

@Karingin Je kunt een hoop herrie maken, maar uit de gegevens van de overheid zelf is 80% het aantal wat wordt gegeven. Vreemd dat andere meningen opeens als nepnieuws worden gebracht en nu het van de overheid zelf komt, is het opeens niet waar. Het mag van mij nog wat hoger en ik ga niet op individuele of groepen in of dat wel of niet terecht is. Er zullen altijd individuele gevallen erg schrijnend zijn, dat geldt overigens ook voor de veilige landen criminele asielzoekers, want de gevangenissen in Marokko zijn niet best.

GeenProbleem
GeenProbleem2 sep. 2022 - 7:27

@gimli1955 Zolang ze maar niet bij Karingin in 020 komen wonen, want daar is het ‘druk’.

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 10:49

‘ Welke gelukszoeker gaat nou buiten in de regen in Ter Apel slapen? ’ Nou die vraag kan ik wel beantwoorden beste Hugo, een verblijfsvergunning in Nederland verzekert je van een gratis huis, een uitkering, gratis zorg én AOW. Voor veel mensen is dit een golden ticket (voor iedereen eigenlijk wel), en veel mensen zijn dan ook bereid om grote offers te brengen om dit golden ticket in handen te krijgen.

23 Reacties
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk31 aug. 2022 - 12:00

Vergeet de gezinshereniging niet als gratis reisje om de rest van de familie over te laten komen.

Armoedegrens
Armoedegrens31 aug. 2022 - 12:02

Nou, geenprobleem, die niet verrassend alleen in zijn fantasie geen probleem heeft, legt ons wel even uit hoe de wereld in elkaar zit. Hij toont zich daarbij zonder enige werkelijke kennis van economie, cultuur, en nog wel een aantal velden. En een ieder die even nadenkt en een keer over de grens is geweest kan al een beter verhaal neerpennen dan dit. Dan zou je bijna zeggen dat ook geenprobleem dat zou moeten kunnen, maar ergens lukt dat niet. En dat is vervelend voor ons, maar ergens ook voor hem. Want als hij ooit het krijgt zoals hij het wil, zal hem blijken dat hij er toch in alle opzichten alleen maar verder op achteruit gaat.

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 12:38

Jij snapt echt niets van mensen. Jij projecteert alleen maar je eigen manier van denken.

TheBigLebowski
TheBigLebowski31 aug. 2022 - 12:47

Dan bof jij maar dat je in NL woont

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 aug. 2022 - 12:58

Er zou hier geen plek moeten zijn voor xenofobisch-toxisch comment als dat van de figuur `geen probleem'. Ja, ze krijgen óók nog gratis NL taalles en inburgeringstraining van mij! Zo weet je dát ook weer. En ik kan je vertellen dat ik niet één gelukszoeker ben tegengekomen in al die jaren!

Gimli1955
Gimli195531 aug. 2022 - 12:59

Dat van de AOW klopt niet, want dat is afhankelijk van de tijd hoelang je in Nederland verblijft. Hoe korter, hoe lager de AOW. Per jaar is het volgens mij 2% van het totaal bedrag.

Sonic2
Sonic231 aug. 2022 - 13:45

Volgens mij heb je geen flauw idee wat het is om van een uitkering te leven. Als je echt denkt dat zoiets het walhalla is dan spoor je niet. Een uitkering is met dank aan "rechtse" drammers zoals u buitensporig laag. Ver onder het minimumloon. En de volkswijken waar ze in terecht komen zijn ook niet zaligmakend. Maar u bent 40 jaar lang gebrainwashed door uw favoriete "rechtse" partijen. Die u vertellen dat uitkeringsgerechtigden zeer luxe tv's hebben. En in dure Mercedessen rond rijden. Met uw golden ticket. Het verklaart uw wereldvreemde wereldbeeld en dito uw achterlijke stemgedrag.

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 14:11

@Sonic Misschien niet voor ons, maar voor veel mensen buiten Europa wel (mensen die bijvoorbeeld maar een 5e daarvan aan salaris krijgen, en vaak nog wel minder) ‘ Een uitkering is met dank aan "rechtse" drammers zoals u buitensporig laag. Ver onder het minimumloon.’ Het is dan ook een vangnet en geen basisinkomen. ‘En de volkswijken waar ze in terecht komen zijn ook niet zaligmakend. Maar u bent 40 jaar lang gebrainwashed door uw favoriete "rechtse" partijen. Die u vertellen dat uitkeringsgerechtigden zeer luxe tv's hebben. En in dure Mercedessen rond rijden.’ Hoe kom je daar bij? Dit verzin je gewoon ter plekke. Je kunt het ook niet onderbouwen.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine31 aug. 2022 - 14:12

@sonic, "volgens mij heb je geen flauw idee wat het is om van een uitkering te leven" kan je natuurlijk makkelijk terugkaatsen met 'volgens mij heb je geen flauw idee wat het is om in het land van herkomst te leven' Alles is relatief, het is ook een "wereldvreemd wereldbeeld" om te denken dat dit voor iemand uit pakweg Syrië, Afghanistan of Eritrea geen "golden ticket" is, dat is het namelijk voor heel veel mensen (miljarden) gewoon wel.

Ejoth
Ejoth31 aug. 2022 - 14:15

Klopt, en degene die dit ontkent steekt zn kop in het zand of kijkt weg. Een uitkering in Nederland en gratis zorg, bed en bad is voor deze mensen de heilige graal. Wat ik overigens best snap. Maar Sonic, om zo los te gaan op GeenProbleem biedt geen ruimte voor discussie zoals veelal over dit onderwerp het geval is en zal blijven. Vandaar de opkomst van rechts. BLIJF IN GESPREK hoe graag je je gelijk ook wilt halen.

Willem D2
Willem D231 aug. 2022 - 14:31

Een verblijfsvergunning is Nederland is inderdaad het golden ticket. Naar Nederlandse normen is een uitkering geen vetpot, maar naar de norm van bijna ieder land van oorsprong, zeker wel. Bovendien is een paar nachten buiten in Ter Apel wel te overzien als je vanuit Afrika bent komen lopen.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert31 aug. 2022 - 15:27

@ GeenProbleem - ik zie zelf juist wel een groot probleem: jouw berichtje is bizar slecht. Hierbij vergeleken is doorsnee kroegpraat prachtige literatuur. Gratis zorg? Gratis huis?

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 15:36

@gimli1955 Dank voor de correctie.

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 15:36

@biglebowski Zeker.

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 15:38

@hannes Maar klopt het dan niet wat ik zeg? (Dat van de AOW klopt idd niet, nogmaals dank Gimli) Of zijn het gewoon onwelgevallige feiten, ‘Hannes’ ?

GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 15:39

@armoedegrens Wat wil je nu duidelijk maken ?

oproerkraaier
oproerkraaier31 aug. 2022 - 16:40

ejoth, denkt u echt dat het zin heeft om met figuren als gelijk en probleem in gesprek te blijven? Zij zijn exponenten van de enorme extreemrechtse beweging in dit land.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout31 aug. 2022 - 17:12

Het fascho adept GProbl. is blij dat hij hier een staart aan reacties krijgt en kraait alvast z'n zege dat het hier een étalage heeft gekregen waarmee het kan opscheppen bij z'n maten van voorpost en fvd. Een hét ja, meer is het niet.

Wjc72
Wjc7231 aug. 2022 - 19:10

@Hannes Achterhout Dat jij in al die jaren nog nooit een gelukszoeker bent tegengekomen wil niet zeggen dat die er niet zijn. Mijn insziens zijn alle veiligelanders ook ordinaire gelukzoekers, niks maar dan ook niks hebben die lui hier te zoeken. Ze verdringen ook nog eens de echte vluchtelingen in deze

Gimli1955
Gimli195531 aug. 2022 - 19:22

@GeenProbleem Geen dank en het geldt zelfs als je eerder stopt met werken, hou daar rekening mee. Ik ben gelukkig al op mijn 20 jaar gaan werken en had mijn maximale AOW al bereikt voordat ik 1.5 jaar eerder stopte.

Gimli1955
Gimli195531 aug. 2022 - 19:28

@GeenProbleem en Hannes Wees reëel, 20% van de asielzoekers zijn gelukzoekers en die verpesten het. Daar hebben de echte asielzoekers in Ter Apel zelfs last van, ze maken geen kans en ze duiken de illegaliteit in en de criminaliteit. Het is juist de fout van de politiek om daar geen debat over te willen voeren, en net als bij de belastingdienst zijn er fraudeurs, en altijd geweest. Dan direct mensen willen cancelen en het debat ontlopen, is het hoofd in het zand steken en direct de racisme en fascisme kaart trekken. Dat probleem verlamt de aanpak van de nadelige punten van de asielzoekers, je ogen daarvoor sluiten is fout. Ieder voordeel heeft altijd ook nadelen, en wees daar bewust van.

Karingin
Karingin31 aug. 2022 - 20:25

Heeft nou niemand hier gister naar Op1 gekeken? Waar die 2 meisjes vertelden hoe "gezellig" het er in Ter Apel aan toe gaat? Hoe je daar elke nacht wakker wordt van het geschreeuw omdat er weer iemand van zijn bed gelicht wordt die uitgezet moet worden (dat kan blijkbaar niet op een normale tijd). Hoe ze als kind op school - kinderen mogen dan tenminste nog naar school, boven de 18 mag je helemaal níx - met de nek aangekeken werden. En dan jaren in onzekerheid, in limbo zitten, het hele juridische circus dat je moet doorlopen waarbij je iedere keer weer een andere status hebt en van hot naar her gesleept wordt, en nee het is niet de asielzoeker die ervoor kiest om die procedure zo lang te rekken, dat doet de staat. De IND eist allerlei bewijzen, documenten, die je natuurlijk helemaal niet hebt want je bent op de vlucht - als je ze al had zijn ze onderweg wel kwijtgeraakt. Ze stellen moeilijke vragen aan kinderen die niet weten wat de consequenties van hun antwoorden zijn, ze kijken met een westerse blik naar een homosexueel of afvallige, en trekken conclusies die niets met de werkelijkheid te maken hebben. De medemenselijkheid en het inlevingsvermogen is er echt helemaal uitgeramd in dit land

Paul250371
Paul2503711 sep. 2022 - 9:27

Dus de woningzoekende autochtonen moeten er gewoon naast gaan liggen begrijp ik uit je verhaal.

Effie2
Effie231 aug. 2022 - 10:33

Het lijkt ingecalculeerd wanbeleid te zijn dat ander /socialer beleid juist moet zien te voorkomen. De slachtoffers worden immers tegen elkaar uitgespeeld. De geesten van de kiezers worden daarvoor alvast rijp gemaakt. Segers, Kaag, werk hier niet aan mee. Vorm een sociale tegenbeweging tegen de macht van de zich op kosten van de samenleving verrijkende investeerders en multinationals.

1 Reactie
GeenProbleem
GeenProbleem31 aug. 2022 - 11:52

Sinds wanneer is Kaag ‘sociaal’ ?