Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Het Snorrenkabinet

  •  
17-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snorrenkabinet_1_300.jpg
Protestactie tegen het geringe aantal vrouwen in het kabinet
Een groep vrouwen met de naam ‘Zoete koek’ hebben in Den Haag bij Huis ten Bosch geprotesteerd tegen het kabinet Rutte 1.
Voor iedereen die zich rotschrok toen ze het weinige aantal vrouwen zag in dit Kabinet. Voor iedereen die zich afvraagt hoe geëmancipeerd wij hier in Nederland eigenlijk zijn. Voor iedereen die wil laten weten dat ze dit niet voor Zoete Koek slikken. 111 jaar na Aletta Jacobs’ pleidooi voor het vrouwenkiesrecht, zodat man/vrouw ongelijkheid via de politiek veranderd kon worden, blijkt uit de huidige ondervertegenwoordiging van vrouwen in het kabinet, dat er nog een lange weg te gaan is. We leven nog steeds in een samenleving waar je geslacht voor een groot deel bepaalt hoe succesvol je carrière zal zijn en waarin vrouwen geen stem hebben in belangrijke politieke beslissingen. Dit is een van de vele voorbeelden die aangeven dat we in Nederland zeker niet zo geëmancipeerd als dat we denken. Daarom dit protest!
RTEmagicC_Snorrenkabinet_1_500_01.jpg
RTEmagicC_Snorrenkabinet_2_500_01.jpg
RTEmagicC_Snorrenkabinet_3_500_01.jpg
Ga voor meer informatie naar Zoete Koek op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

martijn86
martijn8617 okt. 2010 - 20:01

Jaaa als je het heel zwart-wit wil bekijken zeg je natuurlijk dat rationeel denkende vrouwen van nature niet rechts genoeg zijn voor dit 'christen nationalistisch zakenkabinet'. Zo zwart-wit zit de wereld niet in elkaar maar een kern van waarheid zit volgens mij wel in. Vrouwen zijn gewoon in minder grote getallen aanwezig bij partijen die voor eigen volk en eigen portemonnee staan. Een verdediging dat geschiktheid voor een zekere ministerspost vóór geslacht moet gaan is natuurlijk wel een oprechte maar je kunt er niet aan onderuit de link te leggen tussen het huidige kabinet en de eerder genoemde eigenschap. Persoonlijk zou ik de overhand zelfs liever aan vrouwen geven in plaats van machtsbeluste mannetjes. Iemand die vanaf haar 30e een moeder is voor haar gezin vertrouw ik eerder aan het roer van dit land dan iemand die vanaf zijn 30e denkt aan carrière maken zodat hij die sportauto kan kopen die zijn baas ook rijdt.

Douwedv
Douwedv17 okt. 2010 - 20:01

Wat nou meer vrouwen in het kabinet?! Wat is dit voor een non-discussie?! Ik dacht dat we de jaren van discriminatie achter ons hebben gelaten. Gewoon de beste persoon voor de plek kiezen. Of dit een man of een vrouw is is niet relevant.