En dan over die "beste" film, Drive... Die heb ik week terug gezien, zo zo slecht.
Volgens mij is die theedoek vraag verkeerd geformuleerd. Net als wel meer vragen overigens. Die quiz wordt met het jaar raarder en onlogischer.
[ Volgens mij is die theedoek vraag verkeerd geformuleerd. Net als wel meer vragen overigens. Die quiz wordt met het jaar raarder en onlogischer. ] Bij de theedoek wordt gesuggereerd dat alleen textiel een brekingsindex heeft die dicht bij die van water ligt. Maar dat geld dus ook voor steen, hout, meel, etc etc. Bij de witte en zwarte stippen miste ik de mededeling dat van links de stippen aangevuld zouden worden, ik ben daar maar vanuit gegaan. Verder vond ik de vragen wel duidelijker dan in voorgaande versies. Heeft u andere voorbeelden dat het met het jaar raarder en onlogischer wordt?
Ieder jaar trap ik er wéér in : Ha ! de Nationale wetenschapsquiz ! Het zijn de woorden "VPRO" en "Wetenschap" die me er iedere keer weer in doen tuimelen. Dan zie ik de jurk van de mevrouw (ja, maar die mevrouw heeft echt veel hersens hoor zegt mijn vriendin dan), dan zie ik de Belgische microfoontjes (zien er net uit als zo'n Duits ere litteken), en het Joop v.d. Ende-achtige decor en publiek. Dan denk ik : nou ja, de VPRO moet ook concessies doen. Dan komt vraag 1 over de zwemmers en de diepte van het bad. Het antwoord is zó voor de hand liggend, echter het goede antwoord komt niet voor in de multiple choice antwoorden. De academisch gevormde panelleden zijn flabbergasted. Dan komt de verklaring ende uitleg. Daarna is iedereen nog veel meer flabbergasted. De diverse geleerden lachen geforceerd. Toen nog even vraag 2 afgewacht over de belletjes in het bier en de champagne, (wie verzint dat soort vragen ? Iemand die denkt dat coma zuipende Kreta/Ibiza kinderen zich plotseling gaan interesseren voor wetenschap ?), en daarna moet ik 800.000 - 1 zijn geweest die afhaakte. Volgend jaar trap ik er niet meer in ! Da's mijn goede voornemen.
Toch zal ik nooit meer de vraag over de boterham met pindakaas vergeten.. of die daadwerkelijk meestal met de verkeerde kant naar beneden van de tafel op de grond valt.... Het komt door de hoogte van de tafel dat hij echt bijna altijd verkeerd en om op de grond land ... met bijbehorend experiment.. Wim T Schippers maakte het echt leuk.