Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Het nieuwe normaal is maximaal twee dagen fysiek op je werk’

  •  
30-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mona Keijzer wil weer terug naar het oude normaal, vertelde ze zaterdag in haar interview met De Telegraaf. Druktemaker Dolf Jansen ziet dat niet zitten. “Als we nou ergens in het Waku-Waku-staartje van de crisis niet naartoe terug moeten, dan is het wel het oude normaal. Er zijn heel veel mensen die denken dat ergens in dat oude normaal ons geluk ligt. Neeeeee! Het oude normaal is de politiek die we al jaren zien en waarin we nu klem zitten. Het is geen nieuw leiderschap, geen nieuwe bestuurscultuur, het is glimlachen voor de camera’s buiten en elkaar binnen leeg en wanhopig aankijken. Het oude normaal zou een kabinet van VVD, CDA, D66 en GristenUnie zijn, zei de columnist met snik in de stem.”
“Het oude normaal is in de file staan op weg naar je werkplek waar het licht hard is, de koffie lauw en matig en je overwegend werk doet dat je ook thuis zou kunnen doen. Wat een ander, veel beter normaal zou kunnen zijn: niet in die auto stappen, niet in die file staan, binnen de organisatie vaste tijdstippen afspreken waarop iedereen online is voor overleg, iedereen deelt zijn werktijd verder in, maximaal twee dagen fysiek op je werk om het menselijk contact in stand te houden, 75 procent van de lease-auto’s van de weg, nooit meer ergens in het land bomen omhakken om snelwegen te verbreden, kantoorpanden die overcompleet zijn ombouwen tot woonruimtes en uiteindelijk de plek van werken in het leven en leven in het werken volledig opnieuw uitvinden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

KM2
KM230 sep. 2021 - 17:58

Dan gaat de huizencrisis en energietransitie bijna 3 keer zo lang duren voordat het opgelost is.

1 Reactie
adriek
adriek1 okt. 2021 - 10:50

Dat vereist toelichting. Kunnen huizenbouwprojecten en elektriciteitsnetwerken niet thuis ontworpen worden? Afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat thuiswerken heel goed kan: de economie is niet ingestort. Er zijn sociale gevolgen die met wat meer (reis- en kantoorruimte) opgelost kunnen worden, maar een substantieel deel thuis werken is voor heel veel mensen gewoon mogelijk.

Wieowie
Wieowie30 sep. 2021 - 13:09

Volgens mij had dolf de uitzending prima thuis kunnen maken in plaats van naar de studio gaan.

1 Reactie
adriek
adriek1 okt. 2021 - 10:50

Maakte hij de opname dan niet thuis voor een groen laken?

Tijn Staatsen
Tijn Staatsen30 sep. 2021 - 13:04

"Er zijn heel veel mensen die denken dat ergens in dat oude normaal ons geluk ligt." Laat iedereen dat voor zichzelf maar uitmaken Dolf en zeker niet jij met jouw voorschriften: "Wat een ander, veel beter normaal zou kunnen zijn:" en dan volgen die richtlijnen van onze Dolf. Dan heb ik er ook een paar voor hem: Niet meer de hele wereld overvliegen voor marathons. Dat kan vanuit je huis met een overeenkomend rondje rennen ook. Niet meer een tweede huis in het buitenland zoals in Ierland waar je op regelmatige basis naartoe reist.

2 Reacties
HenkBos2
HenkBos230 sep. 2021 - 17:31

Goh Tijn, U bent, net als bijvoorbeeld de redactie van Geenstijl, een enorme oogbalkendrager waardoor u beter splinters bij anderen ziet?

Tijn Staatsen
Tijn Staatsen30 sep. 2021 - 18:33

Nou nee hoor Henk. Ik heb gewoon een gezonde hekel aan steile zedenprekers die anderen de les lezen vanaf hun zichzelf toegeëigende kansel maar het zelf zeker niet zo nauw nemen. Als dat volgens jou stijlloos, tendentieus, ongefundeerd, en nodeloos kwetsend tegenover die boeteprediker is dan is dat maar zo.