Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Wat ons in een wurggreep houdt

Francisco van Jole over het verband tussen de energiecrisis en de debatcultuur in de Tweede Kamer
Joop

Het mes op de keel

  •  
18-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cutting through - del rosso

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9319 okt. 2020 - 16:29

Zo zo. Een dergelijke cartoon had ik hier niet zo snel verwacht. Iedereen is natuurlijk 100% verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden. Echter, toch denk ik dat het goed is om ook kritisch te kijken naar de ideologie / denkbeelden / religie of wat dan ook voor motivatie wat gebruikt wordt voor dit soort daden.

Thuru
Thuru18 okt. 2020 - 19:12

Jouw schrijfsel slaat dus nergens op en klopt dus ook niet. Net als mijn fix niet in zijn geheel niet klopt, maar gedeeltelijk. Als jij kijkt naar islam aanslagen. Gelukkig is merendeel van de moslims goed. Maar die extremisten mogen wat mij betreft per direct verhuizen naar een moslim land waar ze zich beter thuisvoelen qua religie.

7 Reacties
Greendutch
Greendutch18 okt. 2020 - 20:23

de cartoonist houdt rekening met jouw gevoelens. als hij zich vrij voelt om te zeggen wat hij wil (vrijheid van meningsuiting) dan zou de titel op het boek gestaan hebben

Salama.
Salama.19 okt. 2020 - 6:17

Gelukkig is het merendeel goed? Echter, en nu citeer ik de Trouw van vandaag: “ Van alle Franse moslims veroordeelt 18 procent de aanslag op Charlie Hebdo van januari 2015 niet. In de categorie onder de 25 jaar is dat 26 procent. Een op de vier jonge Franse moslims meent dus dat je mag doden als de profeet beledigd is. “ Je kan dus zeggen dat driekwart dat doden niet goedkeurt maar dat is wegkijken. Dat 1 op de 4 het wél goedkeurt is ronduit schokkend.

Thuru
Thuru19 okt. 2020 - 7:03

Dat is inderdaad zeer schokkend salama. Bedoel meer dat de huis tuin keuken moslim, inclusief die de naam hebben doordat ze geboren zijn, maar verder niets aan de religie doen, veelal goede mensen zijn.

2e kans
2e kans19 okt. 2020 - 10:38

Thuru, Bedoel meer dat de huis tuin keuken moslim, inclusief die de naam hebben doordat ze geboren zijn, maar verder niets aan de religie doen, veelal goede mensen zijn. Is dat niet een probleem? Volgens mij kun je moeilijk uit het geloof stappen binnen de Islam. En de huis tuin en keuken moslim zouden eens kunnen demonstreren tegen die volslagen idioten die dergelijke aanslagen plegen uit naam van de Islam, hun eigen geloof. Aangeven dat zij niet achter dit soort idiote aanslagen staan en willen dat dit stopt omdat het hun geloof een slechte naam geeft.

Marinus Calamari
Marinus Calamari19 okt. 2020 - 11:18

Salama Zowel 82% van de moslims als 74% van de moslims is het merendeel van de moslims. Een heel overtuigend merendeel zelfs. Dat kun je wegkijken noemen, ik noem het "onderbouwen van een uitspraak met statistische gegevens". "Wegkijken" is in dit geval, wat mij betreft het geluid wat rechtsmensjes maken als de cognitieve dissonantie bij hen toeslaat.

Jaco38
Jaco3819 okt. 2020 - 12:32

Marinus Calamari: Dat kun je wegkijken noemen, ik noem het “onderbouwen van een uitspraak met statistische gegevens”. Dit vind ik googelen met cijfers, idd is 74% het merendeel, maar mag hopen dat u het ook ronduit schokkend vindt dat maar liefst 26% van de jonge moslims deze moord niet veroordeelde. Dat is zeer substantieel en zorgelijk.

Marcus A.2
Marcus A.219 okt. 2020 - 12:39

@Marinus Wat is nou de conclusie die je trekt?? Als 1 op de 4 moslims het gruwelijke en dodelijke geweld tegen Charlie Hebdo, en dus ook tegen deze docent, te rechtvaardigen vindt, dan is dat een zeer ernstige statistiek, en dringt vooral de vraag zich op: hoe kan het dat zo'n groot deel er eerlijk voor uit durft te komen dat zij deze moordpartijen uit naam van de Islam te rechtvaardigen vinden? Welke theologische overtuiging ligt daaraan ten grondslag? Wat zou de profeet Mohammed er zelf van vinden, als je kijkt naar zijn leven en zijn uitspraken

Thuru
Thuru18 okt. 2020 - 19:10

Jouw schrijfsel slaat dus nergens op en klopt dus ook niet. Net als mijn fix niet in zijn geheel niet klopt, maar gedeeltelijk. Als jij kijkt naar islam aanslagen. Gelukkig is merendeel van de moslims goed. Maar die extremisten mogen wat mij betreft per direct verhuizen naar een moslim land waar ze zich beter thuisvoelen qua religie.

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens18 okt. 2020 - 20:14

@Thuru ?? Met de laatste twee zinnen kan ik leven. Van de eerste twee zinnen begrijp ik geen bal. Gaarne een toelichting.

Thuru
Thuru19 okt. 2020 - 8:07

Er was een posting van iemand, daar reageerde ik op. Betreffende posting is later verwijderd door redactie en mijn reply aangepast. Dit is al de zoveelste keer dat ik probeer uit te leggen maar komt niet door moderatie, nu hopelijk wel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 okt. 2020 - 9:10

Daar zal de familie van die leraar en zullen al die andere onderwijzers wel blij mee zijn!