Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het laatste ruimteveer

  •  
21-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
atlantis_300.jpg
Nu is het wachten op de toeristen
Na 30 jaar is het space shuttle pogramma van NASA beëindigd. Vanochtend landde de Atlantis voor het laatst in Florida. Bemande ruimtevluchten vanaf Amerikaanse bodem worden in de toekomst uitgevoerd door commerciële bedrijven. Foto: NASA
RTEmagicC_atlantis_620_1644.jpg

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

flipse2
flipse221 jul. 2011 - 17:54

Waar hep die Ruimtevaart nou voor nodig, als er in Somalie nog mensen van de honger sterven? Zoals mijn Sp vriendje altijd zei. Wat hep ie nou aan wetenschap, zei de holbewoner tegen zijn wijf.

objectivist
objectivist21 jul. 2011 - 17:54

Mooi project. Veel kennis opgedaan, veel spin-off. Jammer dat Ares is afgeblazen maar ze hebben wel gelijk. Nu even niet.

AE911TRUTH
AE911TRUTH21 jul. 2011 - 17:54

Dit model space wupper had allang gemoderniseerd moeten worden (iets als een venture star is er nooit van gekomen met al die afbraak, die al vanaf moord jfk gaande is), maar er is nog hoop, space ship one en two.

Michiel Online
Michiel Online21 jul. 2011 - 17:54

ik vraag me af wtf we in de ruimte doen, we moeten onze eigen leefomgeving op orde zetten.

hannogroen
hannogroen21 jul. 2011 - 17:54

Ik heb ooit het voorrecht gehad een space shuttle lancering in het echt te zien. Dat is zo'n moment dat je altijd bij blijft en waarop je je realiseert wat voor een ongelooflijk knappe prestaties mensen kunnen leveren als ze samenwerken.

2 Reacties
Sternenstaub
Sternenstaub21 jul. 2011 - 17:54

Dan zul je Carl Sagan's 'Contact' wel kennen (het boek, of de film). We hopen op een alternatieve doorstart van de ruimte-verkenning, want het blijft toch, zoals je zegt, een buitengewone menselijke activiteit die ons aan het denken zet over wie en wat en waar we zijn, m.a.w., de eeuwige grote vragen.

adriek
adriek21 jul. 2011 - 17:54

@joe de ontploffing van een atoombom is ook zeer indrukwekkend, maar maakt het dat waard? De spin-offs van de enorme investeringen in de ruimtevaart hadden op een andere manier, en waarschijnlijk heel veel goedkoper, ook bereikt kunnen worden: een kwestie van het geld de goede kant op sturen. Als je bedrijven en/of universiteiten geld geeft om mooie dingen te ontwikkelen, dan doen ze dat. Of het nou voor ruimtevaart is, voor oorlog, of iets anders.

heggenland
heggenland21 jul. 2011 - 17:54

Behalve een aantal onzinnige projecten heeft Ruimtevaart veel nuttigs opgeleverd, allen al voor de zeevaart en de ontwikkeling van de landbouw. Jammer dat er ook veel kapitaal verspild is voor propaganda zoals de nutteloze bemande maanreizen. Wanneer je het terug ziet was het een grote Hollywood show die eerste stap op de maan. Daar is tien jaar aan ontwikkeling van de ruimtevaart aan verloren gegaan en heeft niets opgeleverd. Ook de overhaaste inzet en de miljarden investeringen in de Space Shuttle heeft verder ontwikkeling van de ruimte transport lang stilgezet: het ging er de VS vooral om de Russen steeds een stap voor te zijn.

1 Reactie
jessevanoort
jessevanoort21 jul. 2011 - 17:54

Die hollywood show, zoals jij die eerste maanlanding overigens terecht noemt, heeft voor een enorm zelfvertrouwen en een enorme spinoff gezorgd in de ruimtevaartindustrie en de wetenschap. Mede daarom was die show zeker niet zinloos!

AlbertRichie
AlbertRichie21 jul. 2011 - 17:54

Ik ben bang dat het wachten is tot de Chinezen iets zinnigs in de ruimte gaan doen. De amerikanen lijken de handdoek in de ring te hebben gegooid en Europa...komt niet verder dan sattellietjes de ruimte in knallen.

1 Reactie
jessevanoort
jessevanoort21 jul. 2011 - 17:54

Fijn dat door zo'n satelietje jouw hir komt te staan...niet?

JoopSchouten
JoopSchouten21 jul. 2011 - 17:54

http://www.youtube.com/watch?v=lTjbWL6XYoU

1 Reactie
Tippex
Tippex21 jul. 2011 - 17:54

Tjemig, das al oud....Yes.....sympho rock....muziek had toen nog een verhaal, het wilde iets vertellen. Maarre, door o.m. de ruimtevaart kan ik dit bericht via internet verspreiden. Voor hen die interesse hebben voor dit tijdperk; http://youtu.be/QuR1p7UdI2Y en http://youtu.be/_3CH_azOMh4 Ik vergeet het nooit meer...de eerste man op de man. Mijn vader zei toen al; "dit zet de mensheid op z'n kop" en hij kreeg gelijk!! Waanzinnige prestatie van deze astronauten, pet je af...en een goede inspiratie voor Yes om er een nummer aan te wijden!