Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het kan dus toch: EU haalt CO2-doelstelling

  •  
13-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smoke-factory-300px.jpg
Europese Unie haalt klimaatdoelstellingen Kyoto, maar waarschuwt wel: bij gelijkblijvend beleid zal uitstoot weer gaan stijgen ... Eurocommissaris: 'Belangrijk en tijdig signaal'
De Europese Unie lijkt de klimaatdoelstellingen die in 1997 in Kyoto zijn afgesproken vrij ruim te gaan halen. De Europese Commissie presenteerde donderdag cijfers waaruit blijkt dat de totale CO2-reductie sinds 1990 in 2012 op zo’n 11,5% zal uitkomen. De afspraak was 8%.
Eurocommissaris Stavros Dimas sprak echter van ‘een belangrijk en tijdig signaal’ voor de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen, volgende maand. Europa wil daar een nieuwe reductie van 30% beloven in 2020 (ten opzichte van 1990), als de VS en China ook ambitieuze toezeggingen doen.
Volgens de auteurs van het gisteren verschenen rapport zal Europa het moeilijk krijgen dat doel te halen. Bij gelijkblijvend beleid zal de uitstoot van broeikasgassen na 2010 weer gaan stijgen.
smoke-factory-850px
Foto: Uwe Hermann (Flickr/CC)

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.