Joop

Het is officieel: coronamaatregelen worden afgeschaft

  •  
15-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
965 keer bekeken
  •  
50119944488_073918b184_k

Tegels met coronaregels in het openbaar vervoer

© cc-foto: Jam Willem Doormembal

Precies twee jaar na de eerste lockdown maakt minister Kuipers van Volksgezondheid bekend dat de coronamaatregelen worden volgende week worden opgeheven. Alleen adviezen blijven nog van kracht, zoals dat je vaak je handen moet wassen en isolatie moet gaan als je besmet bent. Ook de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer vervalt. Dat wordt nu een advies. Het OMT schrijft in een advies dat een mondkapje in het openbaar vervoer nog steeds helpt tegen verspreiding van het virus maar het kabinet heeft besloten het beschermmiddel niet langer te verplichten. Het OMT verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames weer gaat stijgen maar van een dreigende ontwrichting is geen sprake.

Evenementen met meer dan 500 bezoekers hoeven ook niet meer voor toegang te testen. Met ingang van vandaag vervalt ook het advies om deels thuis te werken, meldt de NOS.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

MicroWolf
MicroWolf16 mrt. 2022 - 8:52

Al dagenlang zien ik op stations en perrons reizigers zonder mondkapje. NS personeel en BOA's, vaak ook zonder mondkapje, handhaven niet.

Joop den Uil2
Joop den Uil215 mrt. 2022 - 16:53

Voor hoelang ?

Gerygrr
Gerygrr15 mrt. 2022 - 14:46

Helaas! Voor long covidlijders en andere kwetsbaren geldt vanaf nu: U bent overgeleverd aan de welwillendheid van de medemensen. Ziet u nog iemand met mondkapje, blijf op afstand… We moeten ons niet vergissen in de aard van het ziekmakende stekeleiwit. Niet het virus zelf! Elk nieuw contact met de stekels geven opnieuw opleving van symptomen! Er wordt vervolgens lichamelijk onderzoek gedaan en …… niets gevonden! Precies zoals Hans Kazan op dit moment doormaakt. Ik kan dit uiteraard niet bewijzen, maar het is het ziekteproces dat ik doormaakte maart 2020. De artsen hadden geen idee en hebben dat nog steeds niet.

1 Reactie
Hernandez
Hernandez15 mrt. 2022 - 18:10

'Voor long covidlijders en andere kwetsbaren geldt vanaf nu: U bent overgeleverd aan de welwillendheid van de medemensen. Ziet u nog iemand met mondkapje, blijf op afstand… ' Overal rubbertegels!