Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Het hinderlijke gejammer van Yoeri Albrecht en Sywert van Lienden in DWDD

  •  
12-01-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Het is onverdraaglijk dat opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen
Het behoort tegenwoordig tot de goede toon om in woord en geschrift af te geven op minderheden. De best bezochte website van Nederland, GeenStijl, grossiert in bijdragen met “lichtgetintiërs” in de rol van de kwaaien. Sinds een paar dagen hebben ze daar een nieuwe aardrijkskundige aanduiding gevonden voor het Midden-Oosten: Aanrandië. Op de opiniepagina’s wemelt het inmiddels van de scribenten die dezelfde boodschap verkondigen, maar dan in parlementaire taal. Vooral de Volkskrant blinkt uit in dit soort meningsvorming. Dat is belangrijk want de redactie weet sinds ze haar katholieke karakter opgaf heel nauwkeurig de tijdgeest te peilen. De Volkskrant is het meest trendgevoelige medium van Nederland.
Keulen heeft aan dit vliegwiel een nieuwe slinger gegeven, krachtiger dan de moordaanslag op de redactie van Charlie Hebdo of de Parijse moordpartijen van november.
Des te onverdraaglijker is het dat zulke opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen, dat de media alle gruwelijke, door hen geopenbaarde feiten met de mantel der liefde proberen te bedekken.
Dinsdagavond hief Yoeri Albrecht deze jammerklacht opnieuw aan bij De Wereld Draait Door. Yoeri Albrecht. Dat is de baas van De Balie, Nederlands bekendste debatcentrum. Dat is de man achter de website The Post Online, waarvan de voormalige GeenStijl auteur Bert Brussen de hoofdredacteur is. Die beweerde dat allemaal in een van de best bekeken programma’s van de Nederlandse televisie, terwijl het er bij de geduchte presentator Matthijs van Nieuwkerk in ging als Gods woord in een ouderling. Albrecht noemde daarna een slachtoffer van de politiek correcte terreur: de journalist Wierd Duk. Wierd Duk schrijft op TPO. Hij is regelmatig te gast bij Eva Jinek, waar hij alle kans krijgt om zijn analyses met het Nederlandse publiek te delen. De terreur bleek te bestaan uit het feit dat Francisco van Jole het heeft gewaagd om kanttekeningen te plaatsen bij zijn conclusies, waarna Wierd Duk uitgebreid de kans kreeg om in een radiodebat met Van Jole van zich af te bijten. Wat wordt het die jongen toch moeilijk gemaakt.
Naast Yoeri Albrecht zat Sywert van Lienden, die bij DWDD doorgaat voor de vertegenwoordiger van de denkende jeugd. Hij beaamde alles wat de door politiek correct Nederland zo heftig vervolgde Yoeri Albrecht te berde bracht. Hij sprak over de falende journalistiek en hoe hij zelf te vaak in de verleiding was gekomen om de vreselijke waarheid over allochtonen, asielzoekers en aanverwant volk binnen boord te houden. Zo was er geen enkele aandacht besteed aan een wetenschappelijk onderzoek uit 2008, waaruit bleek dat minderheden zich gemiddeld twee tot vijf maal zo vaak schuldig maakten aan aanranding dan autochtonen. Dit was een zorglijk verschijnsel. Het was misschien nog zorglijker, praatte hij Yoeri Albrecht na, dat media en politici dit soort feiten onder de pet hielden. Zo bleef het allemaal hangen, het verband tussen minderheden en verkrachten.
Ik zat te denken aan een beruchte karikatuur van vroeger: een mannetje met een heel grote neus, die kinderen snoepjes geeft. De tekening is al een jaar of tachtig oud en ik besefte onmiddellijk dat ik nu de kans liep geschaard te worden onder de aanvoerders van de politiek correcte terreur. In plaats daarvan nam ik de wetenschappelijke publicatie ter hand, Zedendelinquentie en etniciteit. Een exploratief onderzoek op basis van politiegegevens  door Anton van Wijk en Arjan Blokland.
Het klopt inderdaad dat het percentage aanranders en verkrachters onder autochtone Nederlanders veel en veel lager is dan onder minderheden maar je speelt het spel vals als je daar niet de absolute aantallen bij vermeldt. Onder autochtonen worden vier personen op de tienduizend opgepakt in het kader van een zedenmisdrijf. Bij Antillianen en Afrikanen waren dat er 28 en 13. Bij groepen met een achtergrond in het Midden Oosten en Marokko ging het respectievelijk om 14 en 15 personen op de tienduizend. Voor de slechte rekenaars onder U: één procent van tienduizend is honderd. Het aantal gearresteerden van Antilliaanse afkomst bedroeg minder dan drie promille van het totaal. BIj de overige groepen is het 1,5 promille of minder. (Zie tabel op blz. 113 en de alinea daaronder) Er is op grond van deze absolute cijfers geen reden om je zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij allochtonen. De grote Martin van Amerongen zei het al: “Je moet een goed verhaal niet kapotchecken”. Van Lienden deed dat dan ook niet. Hij beperkte zich tot de halve waarheid waarvan hij dacht dat het publiek die op prijs zou stellen. Daarvoor oogstte hij met Yoeri Albrecht het applaus en de waardering die bij de door de Volkskrant zo correct opgesnoven tijdgeest horen.
Wat erger is: wij zullen dit soort verhalen op de buis, op het internet en in de kranten dit jaar uitentreuren krijgen opgediend. Met erbij dat het eigenlijk niet gezegd mag worden. Dit is het jaar van de jammerhouten. Heer, wij bidden U, straf ons niet langer maar zegen ons zoals U Engeland gezegend heeft: geef ons intelligente conservatieven en een geestig rechts! Heer, als de reactie dan tóch moet winnen, gun ons dan mensen als Peregrine Worsthorne   of Evelyn Waugh en niet dat stelletje… nou ja.
Update woensdag 13 januari 10.10
Volgens Nu.nl heeft Sywert van Lienden inmiddels zijn excuses aangeboden voor het foutieve gebruik van de cijfers rond verkrachting en aanranding door allochtonen. Waarvan akte. Keurig gedrag.
 

Meer over:

dwdd, opinie, keulen, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (225)

20202
2020213 jan. 2016 - 23:44

Op Joop, Geen Stijl, in deze samenleving en in die van meerdere Europese landen wordt strijd gevoerd. In de kern van die strijd schuilt een groot probleem. Maar de strijd is niet om het probleem op te lossen. De strijd is symptoonbestrijding ten behoeve van het eigen gelijk.

Herman5
Herman513 jan. 2016 - 19:42

Lieve Han, wat zou ik graag jou zijn. Mij druk maken over bovenstaande i.p.v. om die meisjes in Engeland, Keulen, Zweden, etc... Of nog beter: me helemaal niet storen, maar iets hooguit 'hinderlijk gejammer' vinden en die meisjes gewoon vergeten in Engeland en elders... Kortom; de zaken vergeten die echt onverdraaglijk zijn. Een historicus ziet alles namelijk in groot perspectief en vanuit die helikopterview zijn die verkrachtte meisjes bijzaak. Ondanks dat ze in meeste gevallen wel degelijk aangevallen zijn en misbruikt wegens hun religieuze achtergrond en etniciteit. Ze waren blank, westers of zogenaamd Christelijk (,want zo heet dat schijnbaar in de cultuur van het Midden-Oosten, ook al geloof je niet). Han, ik weet echt dat je er niet zo tegen aankijkt beste man, maar toch schrijf ik het zo. Word wakker alsjeblieft. Je hoeft niet rechts te worden, alleen maar een realist die zegt wat de feiten zijn. Iemand schreef het al eens: "Rottenis in de kern breidt zich uit naar buiten". Lees eens het boek 'Meisjes van mevrouw de Wit' en stel je jezelf eens deze vraag: wat is er zo rot in mijn wereldbeeld dat ik -ondanks dat ik historicus ben- niet meer durf te benoemen wat zo tragisch evident is in dit boek, maar schrijft over de onverdraaglijkheid van mensen die dit proberen te benoemen?

7 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 21:20

Bekijk hierboven het fragment van DWDD. Sywert neemt het terug.

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 22:16

@HanvanderHorst, Sywert neemt het terug. Daar ging het u dus om?

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 22:45

Dat niet alleen. Lees de kop en de onderkop van mijn stukje. Dat geeft je al een voorproefje van wat ik bedoel met dat gejammer. Welk gejammer over welk onderwerp zo onverdraaglijk is. Dat heb jij in ieder geval NIET opgepikt na lezing.

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 22:59

Herman heeft het over feiten benoemen, meisjes die verkracht zijn, en dat u zich dan druk maakt over gejammer van een paar lieden in DWDD (op een uitstervend medium nota bene). En u reageert daarop met "Sywert neemt het terug"? Dat denk ik, wie jammert er nu?

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 23:44

Dirtdevil jammert.

Hanvander Horst
Hanvander Horst15 jan. 2016 - 11:50

/tja, er zijn heel veel mensen jaloers op mij. Je moet mij eens tevreden zien zitten in de salon met een goed boek en mijn geliefde radio aan http://www.colombia.com/radio/i1149/la-tropical-de-colombia-barranquilla-atlantico

overlever
overlever15 jan. 2016 - 23:54

Zit je daar alleen Hans?

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 19:13

Meneer Van der Horst doet aan een mooi stukje cherry picking. En noemt Sywert van Lienden en passant ook maar even een opinieleider maar mist de essentie van de boodschap van meneer Van Lienden. Nee, in plaats daarvan gaat ie liever in op cijfertjes, en baseert zich dan op een publicatie waaruit hij voor het gemak dan alleen maar die gegevens haalt die hem aanstaan; presenteert de mening dat alleen vergelijkingen op basis van absolute getallen eerlijk zijn, als een feit, uit een publicatie van 8 jaar oud. Met dat soort historici moet je je zorgen maken over hoe men in de toekomst naar deze tijd zal kijken. Interessante punten overigens in die publicatie: - "In de stad Brussel bestonden de groepszedenplegers uitsluitend uit allochtonen, te weten Marokkanen en zwart-Afrikaanse plegers (De Wree, 2004)." Klinkt als ??? - "Uit Nederlands onderzoek is bekend dat de verschillende etnische groepen, in casu Marokkanen en Turken, anders aankijken tegen seksualiteit en relaties dan autochtone Nederlanders" Wellicht interessant om dat eens wat verder uit te gaan diepen? - De publicatie verwijst 23 maal naar gegevens uit het HKS. Weet u hoe daar een autochtoon wordt gedefinieerd? "Autochtoon: een inwoner van Nederland van wie beide ouders in Nederland zijn geboren." https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/kennis/mediatheek/PDF/44364.pdf De eerste Marokkanen en Turken kwamen hier al in de jaren zestig en zeventig, dat waren vooral volwassen wiens kleinkinderen nu ongeveer de leeftijd van tiener of twintiger hebben. En zo kan ik nog wel meer interessante punten uit de publicatie cherry picken, maar dat laat ik aan meneer Van der Horst voor een toekomstig artikel. En dan is er nog niet eens naar de slachtoffers gekeken in die publicatie? Is er een hogere aangiftebereidheid on de autochtone vrouwen waardoor aanrandingen en verkrachtingen binnen autochtone relaties vaker gemeld worden? Vragen, vragen, vragen. Meneer Van der Horst heft liever het vingertje ter oordeel dan objectief de gebeurtenissen te registreren, en de essentie te zoeken. Errug jammer.

1 Reactie
Instaatsteller
Instaatsteller18 jan. 2016 - 21:58

Als je al die vragen hebt zoek het dan lekker uit. Maar wie zegt dat je dat dan niet mag zeggen? Want daar ging dit artikel over. Waarschijnlijk zie je dat criminaliteit in alle bevolkingsgroepen voorkomt, en dat er allerlei problemen bij minderheden met een achterstand zijn. Maar het is nou eenmaal makkelijker om te zeggen buitenlanders=criminelen, dan hoef je het niet te begrijpen, dan kun je als een zelfmedelijdend rechtsmens je nog ergens goed over voelen.

Spelchecker2
Spelchecker213 jan. 2016 - 18:21

Ronald8 heeft gelijk: "Maar dat lieden als Spelchecker lekker scheldend op hun politieke tegenstanders (rechtserukkers) een superieure morele werkelijkheid denken te hebben is om te kotsen." Sorry, dat had ik niet moeten doen. We moeten (ik zal) proberen zakelijk elkaars argumenten en gevoelens te becommentariëren, zonder dat soort onnodig negatieve bejegeningen.

1 Reactie
ronald8
ronald814 jan. 2016 - 11:38

Dit antwoord siert u. Ik vermoed dat u inmiddels begrip heeft gekregen voor de spagaat waarin ik zit: ik ben tegen extremisme (welke dan ook) en ik voel me zo langzamerhand gedwongen om partij te kiezen in een gepolariseerde wereld. Het is een eenzaam standpunt dat ik inneem met steeds minder vrienden.

thorrie2
thorrie213 jan. 2016 - 16:27

Afgezien dat van Lienden de cijfers uit de studie niet op een rij had, moeten we wel oppassen of dit genoemde "onderzoek" wel juist in elkaar zit wil men het in een argumentatie gebruiken. Volgends mij is deze studie namelijk vervalsend en is helemaal niet te vertrouwen. Er word namelijk naar "Verdachten" gekeken, maar iemand geldt pas verdacht als de politie een onderzoek gedaan heeft en op basis van dit onderzoek iemand genoemd kan worden die als "verdachte" in aanmerking komt. Dit word door verschillende factoren echter sterk vervalst als het om andere etniciteiten gaat, dat noem je ook "Cross-Race Bias" (zie b.v. hier http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1808554/ ) Ook is de onbekende factor "motivatie van de politieagent", die, zoals nu meer of minder bekend geworden is, vaak minder blijkt te zijn als de daders door het slachtoffer als "niet-westers" beschreven wordt.

Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 16:14

Naar mijn mening had u moeten zeggen: "Er is op grond van deze absolute cijfers geen reden om je MEER zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij allochtonen dan bij autochtonen". Uw conclusie "Vrouwen die zich in het openbaar in Nederland zorgen maken over hun seksuele integriteit zijn analoog aan de sprekers bij DWDD jammerende hysterici", slaat dan ook nergens op.

Nailles
Nailles13 jan. 2016 - 14:46

Als een academicus uit de sociale wetenschappen het wapen van de rekenaar ter hand neemt hoed u dan. Even waarom de heer van der Horst’s rekenen volgens hem tot de algemeen voor vrouwen geruststellende conclusie leidt: Dat er op grond van absolute cijfers geen reden is voor vrouwen e.a. zich zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij zowel autochtonen als bij allochtonen gezamenlijk omdat er op grond van absolute cijfers maar zo weinig personen per 10 000 verdacht werden van seksuele misdrijven. De heer van der Horst trekt de volgende conclusie: “Er is op grond van deze absolute cijfers geen reden om je zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij allochtonen.” Dat geldt dan volgens deze redenering logischerwijs behalve dus voor groepen met een Surinaamse, Antilliaanse, Afrikaanse, Marokkaanse, of Turkse achtergrond met hun relatief grote aandeel natuurlijk nog meer voor de groepen waar het relatieve aandeel nog veel lager ligt zoals autochtonen, allochtonen met Indonesische, en die met Europese achtergrond. Zelfs als je de volgens redenering bijna te verwaarlozen enkele tientallen per tienduizend en de veel lagere aantallen per tienduizend van alle groepen bij elkaar optelt kom je dan tot dezelfde conclusie. Ergo: Vrouwen die zich in het openbaar in Nederland zorgen maken over hun seksuele integriteit zijn analoog aan de sprekers bij DWDD jammerende hysterici. Het is maar dat u het weet. Nu even een paar feiten uit hetzelfde rapport wat Han aanhaalt, en een correctie op zijn cijfers: De correctie betreft dat hij bij de aantallen per tienduizend geregistreerde verdachten van zedenmisdrijven met de genoemde 0,8 voor autochtonen, overig Afrikanen 11,6, Antillianen 10,7, personen uit het Midden-Oosten 7,1, en Marokkanen 6,7 per 10.000 om mij onbekende redenen de apart bij verkrachting en aanranding gecategoriseerde aantallen gebruikt en dus niet de totale aantallen geregistreerde personen verdacht van zedenmisdrijven per groep over álle types zedenmisdrijven. Neem je de totale aantallen verdacht van zedenmisdrijven dan wordt het 4,5 autochtonen, 13 overig Afrikanen, 27 Antillianen, 15,5 personen uit het Midden-Oosten, en 15 Marrokanen per tienduizend. Het niet genoemde Turkije betreft 10 per tienduizend uit betreffende etnische groep. Ook dan komen we in totaal op het volgens heer van der Horst ongetewijfeld voor Nederlandse vrouwen rondom hun seksuele integriteit geruststellende totaalcijfer van niet meer dan 85 per tienduizend en met de rest erbij wellicht op 100 per tienduizend en dat maakt dus dat er maar bij gemiddeld één op de honderd mannen in Nederland reden is voor zorg dat deze in een situatie komt dat hij geregistreerd (!) verdacht zal worden van een seksueel misdrijf. Maar gaat het niet om het aantal en de kans op daadwerkelijke seksuele misdrijven i.p.v. het aantal wat leidt tot registratie wegens verdenking van een seksueel misdrijf? Zal dat niet meer terecht maatgevend zijn voor de zorg over het gevaar lopen van de seksuele integriteit van vrouwen? Want hoeveel hele en halve seksuele misdrijven leiden nu werkelijk tot een aangifte, identifcatie, en dan ook nog een geregistreerde vastlegging van een verdachte? De geregistreerde aantallen zijn niet ander dan een adequate weerspiegeling van de verhouding tussen alle gepleegde zedenmisdrijven. En dan gaat het om veel grotere aantallen zoals ook een sociaal wetenschapper wel kan bedenken. Dit maakt het mogelijk en veel meer interessant dat je met deze cijfers de factor (hoeveel keer meer kans) dat een individueel lid van deze verschillende etnische groepen een zedenmisdrijf pleegt t.o.v. de onderling nagenoeg overeenstemmende groep autochtonen, allochtonen van Indonesische, of Europese kunt vaststellen door de aantallen steeds te delen door 4,5. Dan krijg je dat je bij overig Afrikanen 2,9 keer (=190%), Antillianen 6 keer (=500%) , personen uit het Midden-Oosten 3,4 keer (=240%), Marrokanen 3,3 keer (=230%), en Turken 2,2 keer (=120%) meer kans hebt dat deze i.v.m. een zedenmisdrijf als verdachte geregistreerd zijn geweest dan autochtonen, of allochtonen van Indonesische, of Europese afkomst. Een paar andere feiten uit het door Han gebruikte artikel: “In de stad Brussel bestonden de groepszedenplegers uitsluitend uit allochtonen, te weten Marokkanen en zwart-Afrikaanse plegers. (De Wree, 2004).” - blz. 111 “Vaak wordt gewezen op de algemeen criminogene effecten van bijvoorbeeld een marginale sociaal-economische positie, lage opleiding en slechte huisvesting (zie bijvoorbeeld Blom e.a., 2005). Echter, ook wanneer ermee reke- ning gehouden wordt dat (sommige) allochtone groepen in gedepriveerde omstandigheden verkeren, blijft een – zij het geringere – oververtegenwoordiging bestaan (Leuw, 1997). Anderen wijzen op het belang van culturele verklaringen voor crimineel gedrag van bepaalde bevolkingsgroepen. Zo legde Van San (1998) een relatie tussen eer en mannelijkheid in de Antilliaanse cultuur en geweldgebruik door Curaçaose jongeren. In zijn boek ‘Marokkaanse Lieverdjes’ betrekt Werdmölder een vergelijkbare stelling (Werdmölder, 2005). In een recent onderzoek naar Marokkaanse jongeren in Amsterdam stelt De Jong (2007) echter dat een culturele verklaring voor het criminele gedrag van deze jongeren tekortschiet. Het zou in deze groep vooral gaan om straatmentaliteit en groepsdruk, factoren die ook zouden spelen voor jon- geren met een andere etnische achtergrond.” – blz. 111 En nog een ander feit: Volgens het Verweij-Jonker-instituut heeft “83% van de loverboys de Nederlandse nationaliteit heeft, waarvan 89% van allochtone afkomst. Van deze groep is 37% Marokkaans, 17% Turks, 14% Surinaams en 12% Antilliaans.” http://www.verwey-jonker.nl/doc/vitaliteit/7210_Loverboys_en_hun_slachtoffers_POD_totaalbestand_Def.pdf Dat betekent dus 74% (=83x0,890) allochtonen van de Nederlandse nationaliteit, 17% loverboys zonder de Nederlandse nationaliteit, en 9% autochtone loverboys. Even voor Han: Het gaat dan om percentages over absolute aantallen. Als je dan ook nog de aantalsverhouding autochtonen en allochtonen mannen (±3,7x*) meeneemt weet je dat om aan een dergelijke vertegenwoordiging in absolute aantallen te kunnen komen veel meer jongens uit de diverse groepen allochtonen met veel meer kans tot dit specifieke seksuele misdrijf moeten komen. * http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37325&D1=0&D2=a&D3=0&D4=0&D5=0-4&D6=l&HD=110629-1412&HDR=G5,T,G3,G2,G4&STB=G1

2 Reacties
Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 15:33

[Ergo: Vrouwen die zich in het openbaar in Nederland zorgen maken over hun seksuele integriteit zijn analoog aan de sprekers bij DWDD jammerende hysterici. Het is maar dat u het weet.] Leuk geprobeerd, maar volgens mij weet je heel goed dat je conclusie niet klopt. Wat je hier doet is gewoon een stroman; je verdraait Han's uitspraken, zodat je ze daarna als belachelijk kunt afschilderen. Wat Han echt bedoelde, is dat vrouwen zich in Nederland geen extra zorgen hoeven te maken naar aanleiding van allochtonen. [Ook dan komen we in totaal op het volgens heer van der Horst ongetewijfeld voor Nederlandse vrouwen rondom hun seksuele integriteit geruststellende totaalcijfer van niet meer dan 85 per tienduizend en met de rest erbij wellicht op 100 per tienduizend ...] Nee, want je kan die getallen niet zomaar optellen; je moet het gemiddelde nemen. Als je twee groepen van 10 hebt, met in groep A 2 verkrachters en in groep B 8 verkrachters, dan heb je geen 10 verkrachters per 10 personen in je populatie, maar 5 verkrachters per 10. Het zijn er in werkelijkheid dus nog minder dan jij ons voorrekent. - [Maar gaat het niet om het aantal en de kans op daadwerkelijke seksuele misdrijven i.p.v. het aantal wat leidt tot registratie wegens verdenking van een seksueel misdrijf? Zal dat niet meer terecht maatgevend zijn voor de zorg over het gevaar lopen van de seksuele integriteit van vrouwen? Want hoeveel hele en halve seksuele misdrijven leiden nu werkelijk tot een aangifte, identifcatie, en dan ook nog een geregistreerde vastlegging van een verdachte?] Als jij die data ergens vandaan kunt halen, dan zou het inderdaad beter zijn om daarna te kijken. Maar voor zover ik weet is die data er niet. - [Dit maakt het mogelijk en veel meer interessant dat je met deze cijfers de factor (hoeveel keer meer kans) dat een individueel lid van deze verschillende etnische groepen een zedenmisdrijf pleegt t.o.v. de onderling nagenoeg overeenstemmende groep autochtonen, allochtonen van Indonesische, of Europese kunt vaststellen door de aantallen steeds te delen door 4,5.] Aha. En waarom zou je deze rekenexcercitie eigenlijk uitvoeren ? Het levert je geen nieuwe informatie op, en de getallen die je krijgt zijn veel minder bruikbaar dan de getallen waarmee je begon.

Nailles
Nailles13 jan. 2016 - 20:27

Han gebruikt zelf de aantallen per tienduizend van de verschillende groepen om er vervolgens een conclusie aan te verbinden dat zelfs de groep met de meeste geregistreerde verdachten van een zedenmisdrijf geen serieus te nemen gevaar voor de seksuele integriteit van vrouwen oplevert. Ik stel daar zeer terecht tegenover dat het werkelijke aantal halve en hele gevallen van zedenmisdrijven überhaupt, dus algemeen onafhankelijk van etniciteit, per tienduizend veel hoger ligt omdat lang niet alle gevallen tot een benodigde identificatie, aangifte (ook bereidheid, o.m. beïnvloed door angst e.d.), en uiteindelijk registratie van verdachten zal leiden. Het is zoals je terecht opmerkt inderdaad niet terecht om de aantallen van de tienduizenden bij elkaar op te tellen omdat de totalen van de verschillende groepen een andere verhouding in de bevolkingssamenstelling veroorzaken. Dat had ik niet moeten doen ter illustratie dat werkelijke aantallen per tienduizend van willekeurig, dus zonder aanzien van etniciteit, Nederlandse mannen wat zich schuldig zal maken aan een van de categorieën van zedenmisdrijf hoger zal zijn. Wel houd ik staande dat op grond van de weinigen die uiteindelijk als werkelijk verdachte geregistreerd zullen worden maar een fractie betreft van de werkelijke cijfers. Daarom blijft buiten dit de rest van mijn betoog, dat je wél de onderlinge factoren, d.w.z. de kans dat een mannelijk lid van de verschillende etnische groepen terechte vergelijkende kansen geven dat deze tot een zedenmisdrijf in staat zijn. Dus dat overig Afrikanen 2,9 keer (=190%), Antillianen 6 keer (=500%) , personen uit het Midden-Oosten 3,4 keer (=240%), Marrokanen 3,3 keer (=230%), en Turken 2,2 keer (=120%) meer kans hebt dat deze i.v.m. een zedenmisdrijf als verdachte geregistreerd zijn geweest dan autochtonen, of allochtonen van Indonesische, of Europese afkomst. Het zou zeer onterecht zijn, omdat deze groepen in absolute zin t.a.v. autochtonen kleiner zijn, de kans dat haar leden zich aan dergelijke zaken schuldig maken te misachten. Erken je dan dus daarnaast het werkelijke aantal zedenmisdrijven, omdat deze lang niet altijd tot een registratie van en verdachte leiden, dan is het ook zeer terecht om groepen waar dit soort misdrijven relatief véél vaker voorkomen in ogenschouw te nemen. Je moet bijvoorbeeld ook niet willen dat het relatief veelvoorkomende verschijnsel van zedenmisdrijven gepleegd door mannen in Katholieke internaten weggemoffeld wordt door te stellen dat deze groep mannen zo klein is, en ze als verwaarloosbaar te plaatsen in de totalen van slechts geregistreerde algemene zedenmisdrijven.

PietManeo
PietManeo13 jan. 2016 - 14:42

"Het klopt inderdaad dat het percentage aanranders en verkrachters onder autochtone Nederlanders veel en veel lager is dan onder minderheden maar je speelt het spel vals als je daar niet de absolute aantallen bij vermeldt. Onder autochtonen worden vier personen op de tienduizend opgepakt in het kader van een zedenmisdrijf. Bij Antillianen en Afrikanen waren dat er 28 en 13." Kortom het aantal daders varieert van 0.04% tot 0.28% van de populatie, afhankelijk van de ethnische groep. En let wel, dit zijn daders van een zedenmisdrijf, dus inclusief lichtere vergrijpen als schennis der eerbaarheid en aanranding. Het aandeel verkrachters zou nog een stuk lager liggen. En zo lijkt verkrachting in Nederland een vrij gering probleem. Zo ongeveer gaat het betoog van van der Horst. Echter, volgens de dames van "zeghet" is 1 op de 8 vrouwen in Nederland wel eens verkracht. Dat is 12.5%. En dat is een fors verschil, diverse ordes van grootte verwijderd van de getallen waar van der Horst mee schermt. Liegen deze dames? Overdrijven de dames van "zeghet"? Of goochelt iemand anders met de cijfers?

2 Reacties
Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 15:18

De cijfers uit dit onderzoek gaan slechts over 1 jaar, terwijl het verkrachtingscijfer dat je noemt over de complete levens van de onderzochte vrouwen gaat. Je kan de cijfers dus niet met elkaar vergelijken; de tijdsperiode zijn heel erg anders.

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 18:26

De heren in kwestie zijn veelplegers. Zou je het delen door het aantal levensjaren waarbij vrouwen slachtoffer zijn zie je nog steeds een discrepantie van een factor 5 of meer schat ik. Maar zoals gezegd, de daders zijn veelplegers. Het trieste van Keulen en al die andere plaatsen waar die massaaanrandingen plaatsvonden was het gigantische aantal medeplichtigen, die politie en te hulp schietende burgers op afstand hielden.

janwijn
janwijn13 jan. 2016 - 14:29

Sywert van Lienden ooit bij de DWDD binnengehaald als jonge hond voor politieke vernieuwing naar de jongeren toe contra de ouderen. In werkelijkheid ordinaire verrechtsing op de neo-liberalen D66 stijl. Misschien een goed idee om bij DWDD in de geest van de Daily Telegraph intelligentie en integriteit sensoren te plaatsen onder de zetels van hun 'expers' Yoeri Albrecht en Sywert van Lienden.

1 Reactie
dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 18:13

Je moet wel erg extreem links zijn, wil je D66 als rechts zien zeg.

Pietersen2
Pietersen213 jan. 2016 - 14:25

Op iedere actie een reactie. Als er met 'onderbuikgevoelens' jarenlang niets wordt gedaan, dan komt er een moment waarop de beerput los gaat. Ook al is deze klein. Links is net zo schuldig als rechts in deze.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 jan. 2016 - 12:42

Haha, ik heb een goedmoedige dag - . ik vind het meest vermakelijke in dit type threads: dom rechts dat zich uitgeeft voor kenners van de rouwpsychologie. Volgens deze bedenkelijke heerschappen (meestal) verkeer ik in een ernstige ontkenningsfase, waarna dan ook nog zo iets als een backlash schijnt te komen, en een acceptatie en verwerking. Jee, ik heb me daar toch wat voor de boeg, nog. . Elisabeth Kübler-Ross is er niks bij, zou je denken. . Maar ook volgens de 'uitleg' van deze absolute experts in verdriet gaat het nog goed komen in ons land, als we maar naar dom rechts luisteren, allemaal naar Ik Hou Van Holland gaan kijken, en de Telegraaf gaan lezen. . Nou nee hoor. . Volgens mij zit er trouwens een heel mooi satirisch programma/verhaal/toneelstuk in de verzamelde obsessies van dom rechts, van pakweg de voorbije tien jaar. . 'Geen subsidie voor kunst en cultuur!' . 'Geen soepsidie voor die staatsruifvreters met hun graties geld!' . 'Het klimaat verandert niet, dat is een leugen, en wij willen 160 mogen rijden!' . 'Weg met al die D66-rechters!' . 'Het klimaat verandert misschien, maar daar kunnen wij niets aan doen!' . 'Ons land wordt overgenomen door de Islam!' . 'Nederland is vol!' (klassieker, al een jaar of vijftig in gebruik) . 'Harder straffen!' . 'Wat de politie ook doet, haar valt niets te verwijten!' . 'Wat een vluchteling ook doet, hem valt alles te verwijten, hij moet het land uitgeflikkerd worden!' . 'Er staan GVD Miele wasmachines in de AZCs!' . 'Weg met de rifapen en woestijnratten!' . 'Weg met het dubbele paspoort!' . 'Dwangarbeid voor alle werkelozen!' _____ Mensen, het is allemaal angst, afgunst, hebzucht, en onversneden haat. Je zult het maar hebben. Rechts lijkt wel een open inrichting, als je het zo beziet - en dan zeg ik dat een heel oprecht respect heb voor mensen die nu in de psychiatrie verkeren; maar niet voor dom rechts. Dat is omdat het zo veel schade aanricht met zijn collectieve onmacht en zelfmedelijden; het rechtse gezever is erg kinderlijk, en hangt me mijlenver de keel uit. Daarom zou ik, zoals ik zei, aanbevelen er een mooie satire van te brouwen.

2 Reacties
Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 13:56

Lubach vragen? Zelf doen? Cliniclowns? :) :) :) Maar spot werkt inderdaad het beste bij deze merendeels middenklasse mannetjes die niet zien wie hen minacht en uitkleedt. Wat dat mannelijke deel van de bevolking betreft zijn mijn ogen nu eindelijk open. Daar ben ik dan wel weer blij mee.

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 19:26

Zoals Newton al zei: "For every action, there is an equal and opposite reaction." Let even op het woordje "equal" :D

kassakijker73
kassakijker7313 jan. 2016 - 12:39

GeenStijl de best bezochte website van Nederland? In hun dromen. Onbegrijpelijk dat al na 2 zinnen zo'n simpele onwaarheid als feit wordt opgeschreven.

Spelchecker2
Spelchecker213 jan. 2016 - 12:08

Goed stuk. Toegevoegd kan nog worden dat correlatie nog geen oorzakelijk verband is. Gezien het feit dat rechtse rukkers dat niet (kunnen) snappen is het logisch om voorzichtig te zijn met (voorbarige) cijfers in de media. Pas in combinatie met duiding kun je die cijfers veilig publiceren. Dat is geen volksverlakkerij maar een verstandige vorm van tijdelijke (zelf)censuur en een verantwoordelijk gebruik van (media)macht.

3 Reacties
ronald8
ronald813 jan. 2016 - 12:46

En dit soort monopolie op de waarheid wordt in Polen afgebroken. Dat veroorzaakt bij mij zowel het gevoel eigen schuld dikke bult als ook het gevoel dat je niet kwaad met kwaad moet bestrijden. Maar dat lieden als Spelchecker lekker scheldend op hun politieke tegenstanders (rechtserukkers) een superieure morele werkelijkheid denken te hebben is om te kotsen.

P. Zwinkels
P. Zwinkels13 jan. 2016 - 13:25

Hoe lang was links van plan deze tijdelijke (zelf)censuur nog vol te houden? Nog een jaar of 20?

Lopez
Lopez13 jan. 2016 - 22:06

@P.Zwinkels . [‘Hoe lang was links van plan deze tijdelijke (zelf)censuur nog vol te houden?’] . Twee opiniemakers, ieder met bovenmodale toegang tot de media en de publiciteit, worden uitgenodigd om zich op prime time in een van van ‘s lands best bekeken tv-programma’s, nota bene in het hol van de ‘policor’ VARA-leeuw, te beklagen dat ‘in de policor media de waarheid niet gezegd mag worden’. En u vraagt ‘hoe lang links de (zelf)censuur wil voortzetten’. Give me a break… . Die arme Youri Albrecht: zou de linkse gedachtenpolitie De Balie binnenvallen als hij daar hoogstpersoonlijk de Waarheid zou openbaren? Wordt hij door The Post Online aan de dijk gezet als hij dat daar zou doen? . En die arme Van Lienden: zou hij nooit meer door DWDD zijn uitgenodigd als hij zélf iets over ‘het door de journalistiek onder de pet gehouden rapport’ uit 2008 had geschreven? Een rapport waaraan trouwens door Mens & Maatschappij destijds uitvoerig aandacht is besteed. . Als de heren met hun kritiek íemand raken, zijn zijzelf het. Han’s opmerking dat er heel wat wordt afgejammerd is volstrekt terecht. . En dan uitgerekend Wierd Duk als beklagenswaardig opvoeren, omdat hij ‘van collega-journalisten een hoop bagger over zich kreeg uitgestort toen hij op sociale media de feiten van de gebeurtenissen in Keulen meldde’. Met die ‘bagger van collega-journalisten’ bleek bij nader inzien de kritiek van Francisco van Jole op Duks optreden bij Jinek te worden bedoeld. Die arme Wierd, die onlangs ook al opmerkte hoe schandelijk hij het vond dat Theodor Holman ‘met woorden wordt aangevallen, terwijl hij alleen maar streeft naar een verlicht debat en een verlichte samenleving, net als ik’. Grow up. . Natuurlijk is het schandelijk als autoriteiten in Zweden, Duitsland, Nederland of waar dan ook relevante informatie achterhouden, of het nu om zedendelicten van Afghaanse asielzoekers, Nederlandse steun aan een oorlog (Irak) of een ‘bonnetjesaffaire’ gaat. It happens all the time, en niet zelden met dank aan een breed scala media (zie ‘Irak’), en het verdient harde kritiek en maatregelen. Hetzelfde geldt wanneer de politie volstrekt faalt of zelfs neuspeuterend toekijkt als burgers worden gemolesteerd, zoals in Keulen en Düsseldorf blijkbaar het geval was. En het geldt zeker ook voor de door Albrecht genoemde kennelijke praktijk dat aangerande of verkrachte vrouwen door de politie van het doen van aangifte worden weerhouden omdat de dader bijvoorbeeld een Marokkaan is. Je hoeft waarachtig niet op de VVD te stemmen om dergelijke praktijken schandelijk en in volstrekte tegenspraak met de principes van de democratische rechtsstaat te vinden. Maar mogen dit soort dingen ‘niet gezegd worden in de media’? . Terecht vestigt Han van der Horst de aandacht op nóg een uiterst zorgwekkend verschijnsel dat dit thema aankleeft: de even ongure als oorverdovende stemmingmakerij met betrekking tot (met name) ‘de islam’, waarmee we nu al 10-15 jaar uit alle hoeken en gaten om de oren worden geslagen, met dank aan die vermaledijde ‘policor media die de waarheid onder de pet houden’. Die stemmingmakerij is ook wat mij betreft onverdraaglijk, en doet ook mij denken aan de karikatuur waarover Han het heeft - al jaren.

Poezenmens
Poezenmens13 jan. 2016 - 11:59

Het zou ook Matthijs van Nieuwkerk en de redactie van DWDD sieren om vanavond hun excuses aan te bieden aan de vluchtelingen. De rechtse politieke correctheid neemt stuitende vormen aan. De Grote Blonde Roerganger c.s. hebben al veel bereikt.

4 Reacties
Albert Einstein
Albert Einstein13 jan. 2016 - 12:11

Ik zou het een rechtse politieke correctie noemen.

taylor
taylor13 jan. 2016 - 13:06

Waarom, wie zegt dat u gelijk hebt.

Poezenmens
Poezenmens13 jan. 2016 - 13:25

Hoe zou u willen dat die 'politieke correctie' met betrekking tot de moslims in Europa in daden omgezet zou moet worden? Blondie, Marine le Pen c.s. doen er ook nogal vaag over.

dirtdevil
dirtdevil13 jan. 2016 - 19:37

Links, rechts, links, rechts. Je moet toch wel erg beperkt zijn om in zo'n eenlijnige visie op een meer-dimensionele werkelijkheid te hebben :D

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 11:15

Op steeds meer plekken gaat de beerput open: . "In de Zweedse stad Malmö zwierven met Oudjaar 'enkele honderd jongemannen, waarschijnlijk Afghanen, door de stad, die dronken meisjes omsingelden', aldus politiechef Hakan Johansson in de krant Sydsvenskan. Een nieuw fenomeen, meldde de politie daar. Net zoals collega's in het Duitse Keulen constateerden. Het was te druk om mensen aan te houden, en steeds als politie naderde, ging een groep uiteen, aldus Johansson. Formele aangiftes zijn er (nog) niet." . http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4223691/2016/01/13/Migratie-houdt-Zweden-in-wurggreep.dhtml

3 Reacties
Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 12:20

[Op steeds meer plekken gaat de beerput open:] - Leuk geprobeerd, deze red herring. Maar helaas gaat dit artikel niet over Zweden, maar over de leugens en bedrog door mensen zoals jij zo enthousiast omarmd worden.

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 12:34

De argumenten zijn op?

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 12:36

[De argumenten zijn op] Dat lijkt er wel op, inderdaad. Waarom kwam je anders met een post die op geen enkele manier in ging op de inhoud van het artikel ?

ronald8
ronald813 jan. 2016 - 11:10

Hieronder (Boenders) staat iemand (voor mij in psychose verkerend en een klap in het gezicht van de vrouwen die aangifte hebben gedaan) te beweren dat hij nog steeds niet weet wat er in Keulen heeft plaatsgevonden. Lees aub zijn "argumentatie" eens goed door... en denk dan aan welke ontkenningsverschijnselen hij leidt. De terreur van politiekcorrect Nederland (Duitsland en Zweden minstens even erg) zit in de backlash fase. Ja je kunt stellen dat dit ook leidt tot onheuse uitingsvormen als de frustratie hierover los komt. Het is de schuld van de ontkenning en jarenlange terreur van politieke correctheid dat dit op deze wijze gebeurd. Maar ja als je ontkent dat er ooit sprake is geweest van een terreur van politieke correctheid, ja dan komen dit soort reacties onbegrijpelijk over....

3 Reacties
Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 13:58

als ik ooit eens hulp nodig mocht hebben van een man die sterk is ( soms om meubels te sjouwen of de tuin te spitten of zo ) dan hoop ik toch dat jij aan de andere kant van de wereld bent.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 14:30

[Hieronder (Boenders) staat iemand (voor mij in psychose verkerend en een klap in het gezicht van de vrouwen die aangifte hebben gedaan) te beweren dat hij nog steeds niet weet wat er in Keulen heeft plaatsgevonden.] Aha. En jij weet dat wel, begrijp ik ? Zou je dat ook kunnen vertellen ? En, belangrijker nog, zou je kunnen vertellen waarop je je verhaal precies baseert ? Want voor zover ik weet is er nog nauwelijks betrouwbare informatie bekend, maar jij schijnt daar heel anders over te denken.

ronald8
ronald814 jan. 2016 - 9:53

Of die vrouwen hebben allemaal valse aangifte gedaan plus dat de politie liegt is het enige alternatief: wou je daar nog een slag om de arm voor nemen? Blind en doof..stom

Blitskikker
Blitskikker13 jan. 2016 - 11:05

Hoeveel politici hebben in Nederland de moed om niet-politieke correcte standpunten in te nemen (behalve Wilders)? Als je durft te zeggen dat de islam niet een religie maar een fascistische politieke ideologie is, of dat kernenergie (Frankrijk) en schaliegas (VS) de enige bewezen methoden zijn om CO2 te verminden, als je uberhaupt in twijfel durft te trekken dat we op een klimaatramp afstevenen, als je durft te zeggen dat Aziaten het wel goed doen in Westerse maatschappijen dus dat het wel meevalt met dat institutionele racisme, dan kun je je politieke carriere wel vaarwel zeggen, want je wordt binnen no time weggezet als een xenofobe rechts-extreme engerd die groepen mensen tegen elkaar opzet.

7 Reacties
Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 12:15

Nou, ik noem dat soort types gewoon liegebeesten want dat is wat ze doen; Liegen.

Arend Wortel
Arend Wortel13 jan. 2016 - 12:51

Dat is nog eens een sterk argument tegen wat BlitsKikker schrijft, Verpo.....

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 13:51

[Als je durft te zeggen dat de islam niet een religie maar een fascistische politieke ideologie is, of dat kernenergie (Frankrijk) en schaliegas (VS) de enige bewezen methoden zijn om CO2 te verminden, als je uberhaupt in twijfel durft te trekken dat we op een klimaatramp afstevenen, als je durft te zeggen dat Aziaten het wel goed doen in Westerse maatschappijen dus dat het wel meevalt met dat institutionele racisme ...] - Dan zal je inderdaad niet serieus genomen worden door vrijwel iedereen die beslissingen neemt. Je hebt recht op je eigen meninkje, maar niet op je eigen feiten.

Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 13:59

dank je wel.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 14:13

"Hoeveel politici hebben in Nederland de moed om niet-politieke correcte standpunten in te nemen (behalve Wilders)?" De moed om fout te zijn, dat moet wel een puberdroom zijn. Heb je zijn poster al boven je bedje gehangen?

Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 16:07

Er is ook moed voor nodig om in een PVV bijeenkomst van mening te zijn dat de islam geen fascistische ideologie is maar een religie met de nodige uitwassen. En er is ook moed voor nodig om ten overstaan van voldoende "bezorgde burgers" de opvang van vluchtelingen te verdedigen.

Instaatsteller
Instaatsteller18 jan. 2016 - 21:18

Het is niet stoer om domme dingen te roepen ook niet als Wilders dat doet. En als je die dingen toch wil verdedigen dan krijg je tegengas, ja. Politiek bitches.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 10:29

[ heeft Sywert van Lienden inmiddels zijn excuses aangeboden voor het foutieve gebruik van de cijfers... Waarvan akte. Keurig gedrag. ] Keurig gedrag? Heeft de redactie de vergoeilijkende tweets van Van Lienden van gisteravond niet gelezen?

Minoes2
Minoes213 jan. 2016 - 10:22

Statistieken en vergelijkingen in deze zeggen mij niet zoveel omdat een groot deel van de vrouwen in het dagelijks leven geen aangifte doet, dit ze zelfs vaak ontraden wordt door gebrek aan bewijslast in bijvoorbeeld een een-op-een situatie wat niet zelden het geval is. Zelfs hulpverleners raden het vaak af daar het slachtoffer er in dat geval alleen maar meer last van krijgt. Dus wat zegt het? Niets! Het zijn wat het zijn statistieken van aangiften die wel gedaan zijn. Statistieken geven zelden de dagelijkse realiteit dus de werkelijkheid weer. Het zijn wat het zijn statistieken. Bovendien kan de motivatie om wel dan niet aangifte te doen zeer verschillend zijn en weten we niet altijd wat daarin meespeelt. Ik kijk al lang niet meer naar DWDD. Mathijs knikt sowieso altijd instemmend en met een enorme' adoratie' ja' naar zijn gasten, het maakt niet uit wie-hoe- wat- waar zegt. Het lijkt een tweede natuur te zijn. Eens gaat zich dat wreken. Wat Keulen betreft de totale machteloosheid bij groepsinsluiting in de volle openbaarheid is groot en ernstig, hoeveel slachtoffers er wel dan niet zijn. Mensen kunnen ook hier allerlei redenen hebben veel later nog aangifte te doen. ( daar kan let wel kan 'besmetting' tussen zitten) De redenen, de waarheid kennen ook wij niet, de getuigenissen en evaluatie moeten we dus afwachten. We mogen wel aannemen dat er iets behoorlijk mis is gegaan daar en op andere plaatsen. Merkel gaat geen dingen zeggen zonder ze eerst gecheckt te hebben denk ik. Wat we hier al dagen doen is m.i. wat dit betreft speculeren. De meningen vliegen alle kanten op maar het blijven vooralsnog meningen. Voor ieder individueel slachtoffer maakt het echter geen verschil en bij iedere individuele dader speelt achtergrond, opvoeding en omgeving meestal een rol, blank zwart , wel dan niet familie of wat dan ook. Het is dus gewoon afwachten. Ook hier is geduld een schone zaak. Natuurlijk mogen wij risico analyses doen en onze mening daarin geven maar het blijven vooralsnog onze persoonlijke risico analyses niets meer en niets minder.

1 Reactie
Jo Hanna
Jo Hanna13 jan. 2016 - 16:05

Migratiebeleid is het stiefkindje van het internationale politieke systeem; de Internationale Organisatie voor Migratie is geen VN orgaan en het Europese Frontex was ( als systeem) onvoorbereid. De capaciteit om met migranten om te gaan groeit niet mee met de hoeveelheid migranten: bezuinigingen op nationaal niveau zorgen ervoor dat de instanties die migratie in goede banen moeten leiden ( personele budgetten) dit niet goed kunnen doen. De nationale bezuinigingen leiden tot werkloosheid & verkramping in de samenlevingen die de taart niet willen delen met mensen die niets hebben; terwijl vanuit historisch perspectief landen zonder ruchtbaarheid duizenden mensen per week opnamen. Duitsland appelleert aan dit perspectief en neemt dagelijks duizenden mensen op - en doet dat goed

ljhbouwman
ljhbouwman13 jan. 2016 - 9:56

Het valt me op dat de nieuwe spraakmakende gemeente een gelijkhebberigheid aan de dag legt, dermate groot dat we kunnen spreken van een nieuwe elite die zich ver verheven voelt boven het klootjesvolk dat tegenwoordig met de term politiek correct wordt gescholden. Deze elite heeft, merkwaardigerwijs, zich verbroederd met de stem des volks. De heffe des volks vindt dat wanneer één iemand uit een bevolkingsgroep zich niet aan de wet houdt het bloed van de eenling met veel misbaar over de hele groep moet worden uitgestort..De bedoeling is uiteraard aldus een nieuwe onderklasse te creëren, en zich een nieuwe positie en aanzien te verwerven. De populisten zelf zijn met velen, vormen zelfs de grootste virtuele partij maar hebben hoewel ze dat zelf ontkennen, geen leider. Weliswaar bestaat het verschijnsel Wllders, maar dat is geen leider maar een menner die mocht hij onder lijn 10 terecht komt het volk verweesd achter laat. Zoals altijd ziet de nieuwe elite de kans schoon zich naar voren te dringen om de oude menner van de bok te stoten en er zelf op te gaan zitten. Iets dergelijks deed zich al eerder voor met een gefrustreerde Rotterdamse hoogleraar die zich opgewerkt had tot de grootste Bataaf in de geschiedenis van de lage landen. Leert van deze parabel dat het niets wordt met deze nieuwe elite. De televisie heeft namelijk niet het patent op de rechtstaat, maar is bijna volledig divertissement. In de tijd van Spinoza was er helemaal geen televisie maar werd wel de eerste steen gelegd voor de rechtstaat die als een magneet werkt op de grote meerderheid van de vluchtelingen uit Syrië maar verstoten wordt door de burgerij die al veel te lang van de vruchten ervan heeft geprofiteerd.

Mandara
Mandara13 jan. 2016 - 9:20

Aan ZandB, Ik beweer niet dat dit stuk van Han karaktermoord is, lees mijn reactie nog maar eens door. Ik denk dat de karaktermoord wel eens gaat plaatsvinden. Toekomende tijd dus.

1 Reactie
Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 15:54

Maar wat heeft dat feit dat er dan eens een karaktermoord zal plaatsvinden in vredesnaam met dit artikel te maken?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 9:19

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 15:13

[ tot nog toe hoeft een dader niet te bewijzen dat sex vrijwillig met wederzijdse instemming is.] . Hoe zie je dat voor je? Iemand beschuldigt jou van een zedendelict en jij moet maar bewijzen dat je die persoon nog nooit gezien hebt? . In de US gebeurt het al dat men met de smartphone gesproken toestemming filmt om niet achteraf met date-rape aanklachten geconfronteerd te worden. Zon filmpje zegt dan feitelijk alleen maar dat er in het begin een overeenstemming was, meer niet.

Lodewiek
Lodewiek13 jan. 2016 - 9:12

@ Het is onverdraaglijk dat opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen - Wen er maar aan. Andere mensen moeten al decennia luisteren naar het politiek gewauwel en loze beloften van de policor politici

1 Reactie
Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 14:26

Tsjonge ... als jij denkt dat je gedwongen wordt om naar politici te luisteren, dan is er iets goed mis ...

RationeleBurger
RationeleBurger13 jan. 2016 - 9:11

Ik vind het jammer dat u als historicus een klaagstuk schrijft over iets wat u bestempeld als gejammer van anderen, in plaats van dat u de 'politieke correctheid' als begrip in een, jawel, historisch perspectief plaatst. . Laten we beginnen bij de definitie van 'Politieke correctheid': 'Het taboeïseren van benamingen en opvattingen en het gebruiken van eufemismen bij wijze van oplossing van maatschappelijke problemen en gevoeligheden.' De zaken in Engeland, Zweden en Duitsland maar recent ook bijv Noorwegen laat zien dat dit iets is dat in Europa nog wel speelt. In Nederland denk ik dat het nu minder speelt dan in de eerder genoemde landen maar dat het absoluut niet iets waar we al van af zijn. Wat dat betreft heeft de opkomst van Fortuyn een hoop taboes doorbroken. . Verder vind ik het op zijn minst opvallend dat, hoewel massa-immigratie nu al tientallen jaren voorkomen, de (nog weinige) onderzoeken naar de link tussen etniciteit en criminaliteit allemaal vrij recent zijn, en exploratief van aard. Statistisch gezien in het verband te leggen maar aan het causale verband, met directe of indirecte effecten, durft men zich schijnbaar niet te branden. . Dat we er overigens nog niet zijn in Nederland is duidelijk te zien met dit stuk, zo recent als 2014: http://www.volkskrant.nl/opinie/-media-stop-met-het-vermelden-van-de-herkomst-van-een-verdachte~a3677409/ of het feit dat Marcel Gelauff een aantal weken geleden nog toegaf in het NRC bepaalde zaken niet te laten zien, zoals de foto van Bataclan.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 9:00

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
peterh2
peterh213 jan. 2016 - 9:32

Het is nog erger in Rio, Zuid-Afrika en India. Waar hebben we het over inderdaad... Bedankt dat u mijn ogen geopend heeft.

ljhbouwman
ljhbouwman13 jan. 2016 - 10:10

Gelukkig dat er nog iemand de kunst van het relativeren beheerst. Ik was al bang dat iedereen zo bang zou zijn geworden voor politiek correct te worden uitgemaakt dat iedereen zich uit lijfsbehoud onder de populisten had verscholen.

trotsopnederland
trotsopnederland13 jan. 2016 - 11:33

Zwak verhaal, Zweden is de nr 2 op de verkrachtingslijst geworden vanwege de oneindige instroom van ontheemden. De kern van de zaak is dus dat er een correlatie bestaat tussen het aantal vreemdelingen wat je binnenhaalt en het aantal verkrachtingen. Wat we er mee doen is vers 2, maar benoemen van deze geimporteerde problemen moeten we in ieder geval doen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 12:51

Onjuist verhaal, in Zweden is verkrachting alleen al enorm toegenomen vanwege de enorm verruimde definitie van verkrachting.

Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 14:04

..en die verruiming zoals in Zweden mag verder verruimd worden in Nederland. Moet jij eens opletten hoe de statistieken er dan uitzien hier over 10 jaar. ;)

Buzzer
Buzzer13 jan. 2016 - 8:45

Het is jammer dat Han de uitlatingen hinderlijk vindt. Hinderlijk voor zijn beeld van de wereld? De Volkskrant is opeens ook de gebeten hond, toch gewoon een linkse krant die niet meer meedoet aan het instand houden van de sprookjes. Vandaag in het nieuws christenvervolging en waar komen toevallig de meeste mensen vandaan die Europa binnenkomen? https://www.opendoors.nl/vervolgdechristenen/ranglijst-christenvervolging/ Maak de borst maar nat, wanneer geloven in die landen niet naast elkaar kunnen leven, zal dat uiteindelijk hier niet veel anders zijn, aan onze christenen zal het niet liggen, die ontvangen de islamitsche vluchtelingen met open armen en keren ook nog de andere wang toe, wat wil je nog meer.

3 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman13 jan. 2016 - 11:23

[De Volkskrant (..) toch gewoon een linkse krant die niet meer meedoet aan het instand houden van de sprookjes.] . Nee, een rechtse krant die meedoet aan het verspreiden van neoliberale en xenofobe sprookjes

Kolok
Kolok13 jan. 2016 - 11:57

Andersom kan je precies hetzelfde beweren met de linkse haat voor rechts bouw je ook geen samenleving op. En wie zegt dat je door op rechts te stemmen niet op komt voor het belang van vrouwen? Alsof links daar een monopolie op heeft.

Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 14:17

Opkomen voor vrouwen als dat ter meerdere eer en glorie van het patriarchale wereldbeeld van alweer een mannetje is? Nee, bedankt maar bedankt.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 8:38

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
RationeleBurger
RationeleBurger13 jan. 2016 - 9:13

Wat een belachelijke redenering. Je kan het ook zo zien dat rechts wil voorkomen dat dit soort incidenten nog veel vaker gaan voorkomen om zo de vrouwen (en kinderen) te beschermen.

jellevwal
jellevwal13 jan. 2016 - 9:30

Extreem rechts had het Unwort van het jaar moeten worden. De uitdrukking veroordeelt een ieder die z'n land en cultuur wil behouden. Dat is tegenwoordig verkeerd. Helaas is Wilders die enige die ons land en cultuur lijkt te willen behouden, hoewel je je kunt afvragen of hij, door zijn ongenuanceerd taalgebruik, niet net het tegenovergestelde bereikt. Zelfs ben ik van mening dat de PVV indirect de EU steunt, de PVV verhindert dat wij een partij krijgen als Front National of Ukip.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 13:59

[Wat een belachelijke redenering. Je kan het ook zo zien dat rechts wil voorkomen dat dit soort incidenten nog veel vaker gaan voorkomen om zo de vrouwen (en kinderen) te beschermen.] - Dat lijkt me nogal onzin. Tot nu toe hoorde je rechts nooit over seksueel geweld, of het moest zijn om feministen zwart te maken. Ik heb niet het idee dat rechts erg geintresseerd is in het beschermen van vrouwen; ze lijken vooral geintresseerd te zijn in het denigreren van allochtonen.

Hell You
Hell You13 jan. 2016 - 14:20

PVV is een anonieme want verborgen VVD. Inmiddels is dat toch helder? Kijk eens naar het stemgedrag in de 2de Kamer?

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 8:36

Dit is wel hilarisch, eigenlijk. Goed, dus rechts heeft precies 1 keer gelijk gehad met hun gedram, namelijk over het gebeuren in Keulen. Maar nu al zijn ze weer terug op hun oude, vetrouwde positie: het volstrekt negeren van de werkelijkheid. Vrijwel iedereen met enige kennis van zaken heeft inmiddels de vloer aangeveegd met de onzin van Sywert, maar daar hoor je onze rechtschmenschjes niet over, natuurlijk ...

10 Reacties
PietManeo
PietManeo13 jan. 2016 - 9:34

De getallen gaan over verdachten in 2005. De promillages die gevonden zijn zijn echter een forse onderschatting van het aantal werkelijke daders. Niet elke verkrachtings/aanrandingszaken wordt gemeld. En niet elke melding resulteert in het oppakken van een dader. En niet elke aanrander/verkrachter begaat zijn misdaad in 2005. Daders die in 2004 iemand verkrachten maar niet in 2005 blijven buiten de getallen.

Kolok
Kolok13 jan. 2016 - 9:36

En jij zat er falikant naast, niet dat je dat toe geeft je hebt tot het bittere eind je ongelijk verdedigd. Denk dat voor vele een eye opener is, hoe wel jouw reacties moeten interpreteren. Een beetje zoals de reacties van Alfred blokhuizen.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 jan. 2016 - 10:41

[Dit is wel hilarisch, eigenlijk. Goed, dus rechts heeft precies 1 keer gelijk gehad met hun gedram,] . Niet zozeer 'rechts', wat dat ook moge zijn. Maar mensen die zich aan de feiten houden en niet onwelgevallige zaken proberen te verdoezelen. Waarom erkent u niet volmondig dat u er compleet naast zat, maar probeert u voortdurend met kinderachtige retoriek over ' rechts, de discussie te verstoren?

taylor
taylor13 jan. 2016 - 10:52

Een keer gelijk, de drama's stapelen zich op en het negeren van de werkelijkheid, kijk even in de spiegel. Lullig he als je ideaal beeld in diggelen valt.

trotsopnederland
trotsopnederland13 jan. 2016 - 11:35

1 x gelijk gehad? Rechts heeft helaas constant gelijk. Keulen staat niet op zichzelf, het blijkt schering en inslag te zijn als je veel moslims bij elkaar zet dan kunnen ze niet met hun poten van vrouwen afblijven..... De beerput begint nu open te gaan....

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 12:24

[Maar mensen die zich aan de feiten houden en niet onwelgevallige zaken proberen te verdoezelen.] Sinds wanneer houdt Rechts zich aan de feiten ? - [Waarom erkent u niet volmondig dat u er compleet naast zat, maar probeert u voortdurend met kinderachtige retoriek over ‘ rechts, de discussie te verstoren?] Omdat het hoog tijd wordt dat de massamisleiders teruggefloten worden.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 12:25

[1 x gelijk gehad? Rechts heeft helaas constant gelijk.] Tuurlijk, joh. En heb je al aandelen aluminium gekocht ?

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 jan. 2016 - 12:45

[ Sinds wanneer houdt Rechts zich aan de feiten ?] - U kunt me deze stropoppen besparen. [ Omdat het hoog tijd wordt dat de massamisleiders teruggefloten worden.] - Maar dat was mijn vraag niet en ik trap ook niet in uw afleidingsmanoeuvres. Ik vroeg wanneer u eens volmondig toegeeft dat u het fout had?

Nick Ros
Nick Ros13 jan. 2016 - 12:52

► Arie. Zelfs met de aandelen aluminium sla je de plank mis. Arie wat heb jij een dikke duim.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 15:14

[Maar dat was mijn vraag niet en ik trap ook niet in uw afleidingsmanoeuvres. Ik vroeg wanneer u eens volmondig toegeeft dat u het fout had?] Als ik het fout heb dan geeft ik dat toe.

ATM2
ATM213 jan. 2016 - 8:31

De laatste paar maanden tot een jaar mag het misschien zo zijn dat er meer en meer ruimte komt voor minder policor opvattingen. Maar in de vele jaren daarvoor zijn tegengeluiden bijna systematisch uit de door de staat gefinancierde publieke opinie weggehouden.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 8:31

Het lijkt erop dat het inderdaad een vrij beschamende uitzending is geweest: https://medium.com/@sanderphilipse/hoe-dwdd-migranten-feitenvrij-laat-demoniseren-48a6b9bba22d#.bsk5j4bjr

Albert Einstein
Albert Einstein13 jan. 2016 - 8:19

Als door een of andere nalatigheid van de producent 1 op de 100 carbonaatjes besmet is, dan worden ze ALLEMAAL uit het schap gehaald, en de productie gestopt. Kwestie van veiligheid. Waarom wordt deze logica niet op immigranten uit het MO toegepast. Dus niemand meer toelaten?

6 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 9:19

Misschien kun je het in dit verband beter hebben over het ruimen van kippen en varkens. Dat geeft ook beter aan hoe je denktrant in elkaar zit.

sjaakie2
sjaakie213 jan. 2016 - 10:29

Wat een belachelijke vergelijking. Met die redenering moet je ieder mens collectief beschouwen. Opmerkelijk normaal gesproken zondigt enkel extreem-links en extreem rechts aan deze filosofische denkfout maar kennelijk door de emotie overheerste toestanden laten ook mensen zoals u zo redeneren. Zoals boenders al opmerkte, zo zou een ander land ook kunnen beargumenteren dat ze geen enkele Nederlander meer toelaten omdat ie oververtegenwoordigd zijn in kindermisbruik delinquentie.

Buzzer
Buzzer13 jan. 2016 - 11:04

Die keus zou je best kunnen maken, waarom niet? Er is 3 miljard aan Turkije gegeven door de Eu om de stroom te stoppen, Turkije faalt nu al bij het inperken. Een strenge selectie bij de poort werkt niet, de grenzen zijn nog poreuzer dan een vergiet er sluipt van alles mee met de stroom, van Marokkanen t/m Libanezen. Ook Europa heeft zijn beperkingen, op economisch gebied maar zeker ook op sociaal en politiek gebied. Wanneer er niemand meer binnenkomt stopt de vluchtelingenstroom, het nieuws dringt echt wel door bij de immigranten. Wat er snel moet gebeuren is een einde maken aan het geweld in Syrie.

ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:27

Of erger nog, als er op een pluimveebedrijf een paar zieke vogels zijn worden ze allemaal geruimd zoals dat zo mooi heet !

Stiek
Stiek13 jan. 2016 - 12:05

Ook autochtone Nederlanders maken zich schuldig aan misdaden, dus zullen we u dan ook maar vastzetten?!

Albert Einstein
Albert Einstein15 jan. 2016 - 8:19

Allen, Een importverbod moet toch kunnen? Wie dat gelijkstelt aan ruimen, is niet wijs.

Molly Sweet2
Molly Sweet213 jan. 2016 - 8:05

En toch komt je stuk erop neer dat je tegenstanders weer eens iets niet mogen zeggen, in dit geval mogen ze niet klagen. Hm. Hebben ze dan toch gelijk, Han?

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 22:48

Ik spreek ze tegen. Als je lulkoek verkoopt, heb je kans dat je tegengesproken wordt. Dat is wat anders dan de mond snoeren.

Molly Sweet2
Molly Sweet214 jan. 2016 - 11:22

Oh, is dat wat je doet. Tja.

Sjors Spruitje
Sjors Spruitje13 jan. 2016 - 7:59

Het lijkt er sterk op dat door de aanhoudende stroom aan Islamitische gerelateerde gruwelincidenten, de dijken van het links gedachtegoed aan het doorbreken zijn. Het water staat ook Han kennelijk tot de lippen als ik dit zo lees. Ik begrijp dat het "hinderlijk" is de grond onder je identiteit en denkwereldje wordt weggeslagen door de realiteit.

gbaten
gbaten13 jan. 2016 - 7:54

Zo lust ik er nog wel een paar. Slechts 0,3 per 10000 blanke politieagenten in de VS heeft onterecht een zwarte tiener doodgeschoten, waar hebben we het over? Slechts 1,2 per 10000 jongetjes in de RK kerk is misbruikt - ach, er is helemaal geen misbruikprobleem!

jellevwal
jellevwal13 jan. 2016 - 7:38

VK heeft natuurlijk de reacties http://www.volkskrant.nl/opinie/poolse-toestanden-bij-de-npo~a4222680/ zelf verzonnen. Wij slaan meestal het NOS journaal over, of zetten dat na tien minuten uit. Beter voor onze bloedrukken.

3 Reacties
jellevwal
jellevwal13 jan. 2016 - 7:47

bloeddrukken, ik had nog een goede lagere school

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jan. 2016 - 8:21

Tip: probeer de televisie gewoon eens helemaal een paar maanden met rust te laten, krijg je een beetje een idee hoe de jeugd van tegenwoordig leeft. Ik weet het: een paar maanden zonder de inisghts van Rutte of andere politici, de duiding van wat die gasten zeggen door b-garnituur journalisten, het debateren over die meninkjes door C garnituur BNers klinkt verschikkelijk, maar is echt een zegen. De paplepel is zoek, en dat is maar goed ook, maar gaat met wat rumoer gepaard in de overgang.

jellevwal
jellevwal13 jan. 2016 - 9:24

@ stokkickhuysen Naar de door jou genoemde dingen kijken wij al heel lang niet meer. Zodra de snuffert van één van onze 'leiders' verschijnt zappen we door. Toch, meestal zetten we nog wel het acht uur nieuws aan, maar zelden tot het eind.

Mandara
Mandara13 jan. 2016 - 7:35

De volgende karaktermoord dient zich al aan: Yoeri Albrecht. Het zit Han blijkbaar dwars dat hij directeur is van De Balie, als opvolger van Anil Ramdas, die wel aan de goede kant stond. Nu zit er een man aan het roer bij De Balie die ook nog banden heeft met lieden van GeenStijl en Powned.Dat mag natuurlijk niet, het moet immers een gelijkgestemde zijn van Van der Horst en Van Jole.

4 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 8:05

Ik gun die man zijn mooie positie van harte. Zowel de Balie als TPO zijn een groot succes. Hij moet alleen niet klagen over hoe hij door de policor opzij wordt geschoven want dat is niet zo. Hij krijgt wel weerwoord maar dat is normaal. Dat krijg ik ook.

Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 8:26

Volgens mij ziet u over het hoofd, dat wat u vermeldt misschien wel waar is maar dat zoiets niet uit Han's bijdrage valt te concluderen; daar heb je heel andere informatie voor nodig. Of u hebt dus niet goed gelezen of u beschikt over informatie die niet uit deze bijdrage te halen valt. Dit stuk is zeker geen karaktermoord maar vertelt alleen waarom de stelling: "Policor Nederland snoert mensen de mond" in dit geval van slechte argumenten voorzien is en zeker dus niet verward moet worden met terechte kritiek.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 9:35

Sinds wanneer zijn inhoudelijke tegenargumenten karaktermoord ?

Kolok
Kolok13 jan. 2016 - 11:59

Dat is toch typisch links, als er inhoudelijk niets kan worden weerlegd dan wordt er op de man gespeelt. Dat zie je op deze site ook keer op keer, met termen als dom rechts, xenofoob, islamofoob etc.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 7:33

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 10:46

Er wordt zeer weinig aangifte gedaan van verkrachtingen e.d. Dus vermenigvuldig die aantallen maar eens met 10. Want je maakt je volslagen belachelijk met "het stelt zowiezo niets voor".

Dunya2
Dunya213 jan. 2016 - 14:39

Uit dat onderzoek blijkt dat kindermisbruik en kinderverkrachtingen bij autochtonen meer voorkomt dan bij allochtonen. Is dat minder erg dan aanrandingen en verkrachtingen van volwassen vrouwen door allochtonen? Moeten we in Nederland nu extra beveiligings-maatregelen nemen ter voorkoming van misbruik van kinderen door onze eigen bevolking. Dit is een net zo extreem (en belachelijk!!) standpunt als extreem-rechtse lui inneemt ten opzichte van allochtonen.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik213 jan. 2016 - 7:25

Dat je knetterrechts bent, en ultra dom, en intellectueel uitgedaagd wordt door het strikken der veters, ach, daar kun je weinig aan doen. En dat je erin slaagt om ondanks je lodderige oogopslag en je catatonie geniepig en gemeen te kijken, ach, ook dat komt door je Kultuur; - de Nederlandsche Kultuur, die koddig is en kleinzielig en strak rechts en bol staat van revanchisme. Maar dat je als beeldbuisintellectueel, polderfacist en huis-tuin-en-keuken-dwdd-filosoof je jezelf zó serieus neemt en je je eigen halo-krans zó ongegeneerd bewondert, dat is onvergeeflijk grappig.

3 Reacties
GeertvanDuinen
GeertvanDuinen13 jan. 2016 - 11:38

Dus iedereen die rechts is, is dom volgens u, is dat niet generaliseren, is dat niet waar jullie linkse mensen zo op tegen zijn?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik213 jan. 2016 - 13:01

Nee, Geert. Ik had het - maar dat kun je, toegegeven, makkelijk over het hoofd zien - over (deze twee) beeldbuisintellectuelen. Zelf ben ik ook rechts, maar, hoop ik, niet knetter.

Bob Moon
Bob Moon15 jan. 2016 - 0:18

Zolang discussies vervuild worden met het vastgeroeste links vs rechtsschema blijven we hangen in een fase waar we allang uit hadden moeten/kunnen zijn.

Gert1002
Gert100213 jan. 2016 - 6:46

Percentages zijn nietszeggende cijfers. Het lijkt mij belangrijker over hoeveel getraumatiseerde vrouwen we praten.

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 6:24

Alsof Overvecht en Kanaleneiland al niet bovenaan de verkeerde lijstjes staan zonder honderden extra migranten, maar volgens de elite is het 'een impuls voor de wijk': . "Overvecht is gekozen als locatie voor een noodopvang voor vluchtelingen in Utrecht, omdat dit juist een extra stimulans kan zijn voor deze wijk. Om die reden is ook voor een eerdere noodopvang in Kanaleneiland gekozen." . http://www.nu.nl/utrecht/4196688/noodopvang-overvecht-volgens-wethouder-stimulans-wijk.html

Nick Ros
Nick Ros13 jan. 2016 - 6:12

Sywert van Lienden noemt Han het hoofd van de Brandweer. Daar heeft hij wel een punt.

4 Reacties
Molly Sweet2
Molly Sweet213 jan. 2016 - 8:06

Hahahaha, echt waar? Hilarisch!

Mark Huysman
Mark Huysman13 jan. 2016 - 9:01

En zelf opereert hij als pyromaan. . Hij zegt letterlijk dat ‘1 op de 20 tot 1 op de 30 allochtonen verdacht is van zedendelicten’. Terwijl het volgens dat onderzoek waar hij zich zogenaamd op baseert om 1 op de 700 (MO/Marokko) tot 1 op de 370 (Antillianen) gaat. . Dat is geen ‘foutje’, dat is Goebeliaanse misinformatie

Nick Ros
Nick Ros13 jan. 2016 - 10:42

Of het nu 1 op 20 is of 1 op 700 ? Beide zijn SUPER FOUT, als vrouwen daar niet van gediend zijn. Inmiddels gaat de hele discussie nergens meer over. Het is gestrand in een wedstrijdje wie plast het verst.

Mark Huysman
Mark Huysman13 jan. 2016 - 13:00

[Of het nu 1 op 20 is of 1 op 700 ? Beide zijn SUPER FOUT, als vrouwen daar niet van gediend zijn] Het lijkt me dat vrouwen sowieso niet gediend zijn van zedendelicten. Maar los daarvan: het maakt nogal een verschil of je loopt te roeptoeteren dat er 10.000 zedendelinquenten het land inkomen of dat dat er 250 zijn. Afgezien nog van het feit dat het zeer discutabel is om vanuit 1 onderzoek van 7 jaar geleden, die betrekking heeft op allerlei verschillende bevolkingsgroepen, te extrapoleren naar de huidige vluchtelingenstroom. Zie het uitstekende artikel van Sander Philipse elders op deze site.

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 6:10

Han wil feiten: . "Homoseksuele asielzoekers worden in vluchtelingenkamp Heumensoord stelselmatig bedreigd en gepest. Bedden worden met opzet nat gemaakt en besmeurd met etensresten en uitwerpselen. Ook zijn kleren in brand gestoken of gestolen. Dat bevestigt belangenorganisatie COC aan De Gelderlander." . http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/heumen/homo-s-weggepest-uit-heumensoord-1.5619516 . Allemaal overdreven natuurlijk? Dit is wat wij binnenhalen, besef dat goed...

3 Reacties
Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 8:50

Nee, Han wil geen feiten. Han vindt dat de wijze waarop feiten gebruikt worden ter discussie moeten kunnen staan. En dat kritiek niet verward moet worden met pogingen om mensen de mond te snoeren. In dit onderhavige geval is er sprake van gejammer, vindt Han, omdat de gepresenteerde feiten die moeten duidelijk maken dat policor Nederland de mond snoert niet kloppen. Als je beweert dat het regent en het is droog, dan mag dat wel maar je moet niet jammeren als niemand je serieus neemt.

peterh2
peterh213 jan. 2016 - 9:23

Volgens mij regent het al decennia en zien we nu het laatste jaar een 'perfect storm' aankomen. . Het zijn de types die dat vrolijk blijven ontkennen die steeds minder serieus genomen worden...

Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 16:23

U neemt mijn voorbeeldige beeldspraak wel heel letterlijk.

hugo bergveen
hugo bergveen13 jan. 2016 - 5:48

Er wordt lustig gehakketakt over cijfers (ook door mij, ik weet het). Een oplossing voor het binnenkomen van een (inderdaad minimaal) aantal criminele immigranten, die onze eigen populatie aanranders en verkrachters komen versterken? Sluit de grenzen! Dat daarmee ook de enorme groep bona fide vluchtelingen aan hun lot worden overgelaten: jammer dan; waar gehakt wordt vallen spaanders. Wat hebben we toch een mooie beschaving, zo veel hoger staand dan die van anderen...

1 Reactie
ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:32

Dat is toch niet zo vreemd. Nog steeds is het zo dat de 'goeien onder de kwaaien moeten lijden' Zo werken vele wetten en regels die in dit land van kracht zijn.

taylor
taylor13 jan. 2016 - 5:40

Ik neem mijn petje af voor Fidan Ekiz ze zat ermee en gooide het eruit.

taylor
taylor13 jan. 2016 - 5:36

Han het word een zielige vertoning de geest is uit de fles het past niet in je straatje en dan is het op eens gejammer. Nou Han JAMMER voor jou je kan wel historicus zijn maar we leven in 2016 en het gaat om de feiten van nu en wat er al een aantal jaren aan de gang is. Het volk pikte het al niet meer zie helderziende Wilders. En nu gaan ook bij correct links de ogen open. Het droombeeld van de ideale multi culti samenleving stort ineen. Wat zich nu afspeelt zijn we al jaren achtereen voor gewaarschuwd zie Janmaat. Werd verketterd en nu komen ze erachter dat janmaat zo wed gekleineerd dat het gewoon over de top was. Het werd zwaar op de persoon gespeeld.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 5:26

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:35

konklusies uit het onderzoek onjuist interpreteren Interpreteren is altijd juist. Interpreteren is namelijk niks anders dan subjectief informatie tot je nemen.

ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:36

En als het niet de bedoeling is dat men subjectief interpreteert, dan moeten die onderzoekers het maar zo presenteren dat er niets te interpreteren valt.

Stiek
Stiek13 jan. 2016 - 11:59

+1 Goed gesproken!

Wolffje2
Wolffje213 jan. 2016 - 5:23

Men ontwaakt langzaam uit de cognitieve dissonantie die er voor zorgde dat jarenlang de realiteit werd aangepast aan eigen opvattingen.

3 Reacties
Zandb
Zandb13 jan. 2016 - 8:43

Ik vind uw uitspraak naïef maar ook gevaarlijk: Wat ontwakend uit een cognitieve dissonantie, ontstaat er niet meer dan een andere realiteit die aangepast wordt aan de eigen opvattingen. Met een moeilijk woord noemen we dat ook wel eens "democratie". Maar of het daar dan persé beter van wordt; in de jaren dertig van de vorige eeuw ontwaakten in Duitsland ook velen uit de cognitieve dissonantie. En daar werd het beslist niet beter van.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 9:14

Dat idee dat je wakker bent als je je naam niet eens kunt spellen, is dat van de Telegraaf gejat?

ronald8
ronald813 jan. 2016 - 10:04

Die uitspraak is niet naief en ook niet gevaarlijk. Het vaststellen van processen en ontwikkelingen kan dat namelijk niet zijn. Wat wel gevaarlijk is, is uw definitie van democratie: het missen van de werkelijkheid is prima zolang de meerderheid u dat oplegt. Wanneer een voor u onwenselijke waarheid boven tafel komt, dan vindt u dat gevaarlijk. Wellicht leidt het tot een onwenselijke situatie, maar is het niet veel verstandiger om direct problemen onder ogen te zien ipv ze te laten woekeren onder het juk van uw democratisch ingestelde cognitieve dissonantie om vervolgens in ons gezicht te exploderen?

rbakels
rbakels13 jan. 2016 - 3:52

Asielzoekers zijn een ideaal thema voor journalisten. Omdat we eigenlijk bar weinig over ze weten kunnen ze de fantasie de vrije loop geven en kunnen de beroepskletsmajoors in DWDD vrijelijk hun gang gaan. Tegenspraak wordt als persoonlijke aanval beschouwd. Er zijn veel te veel journalisten en die.moeten opboksen tegen alle informatie die gratis op internet staat. Dat leidt tot een wedstrijd in grofheid - en wie er wat van zegt wordt met de vrijheid van.meningsuiting om de oren geslagen. Waarbij over het hoofd wordt gezien dat dit een rechtsnorm is. Fatsoensnormen zijn beperkter. Bovendien is de informatievrijheid (waar de vrijheid van meningsuiting deel van uitmaakt) primair een norm voor de overheid, omdat een democratie niet kan werken zonder communicatie met de burgers. Intussen functioneert die communicatie slecht - doordat journalisten moeten vechten om te overleven. Ergste voorbeeld is GeenPeil die een absurd referendum wist te eisen dat on allemaal miljoenen kost. Zo maken journalisten hun eigen nieuws. Absurd? Ja, omdat de vraagstelling ten onrechte suggereert dat we gaan stemmen over toetreding van Oekraïne tot de EU. Die nog in de verste verte niet aan de orde is. Ze worden met dat verdrag nog niet eens aspirant-lid, en de ervaring leert dat zelfs aspirant-leden vaak lang moeten wachten: kijk naar Turkije. Intussen is de volgende vraag of een onafhankelijk Catalonië lid kan worden van de EU. Leuk voor een volgend miljoenenverslindend referendum.

1 Reactie
ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:43

De vraag bij het referendum suggereert.... betekent dat u dat daar uit op maakt. Suggestie is individuele interpretatie. Ik suggereer dat dat verdrag met Oekraïne slecht een middel is om meer democratie af te dwingen in de steeds meer naar dictatuur neigende EU.

joaquin
joaquin13 jan. 2016 - 3:02

Uiteraard zijn er dan ook nog een heleboel gevallen die niet aangegeven worden,zoals het roepen van 'hoer' naar autochtone vrouwen,of het uitschelden van autochtone mannen.Ikzelf ben zelf voor "jood" of "homo"uitgescholden(ik ben geen van beide overigens).Ik ga daar geen aangifte voor doen maar het is echt vervelend.Ik vind 1 promille veel,trouwens.En dat is in slechts één jaar.Het volgend jaar dus wéér.

amiga1
amiga113 jan. 2016 - 1:58

Huh, een zinnig gesprek in DWDD ... Ik ben bijna geneigd weer te gaan kijken. Bijna dan.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco13 jan. 2016 - 7:58

Laat even weten of het echt zinnig wordt, dan ga ik aan de hand daarvan bepalen of ik het waard vind, mijn tijd aan die veredelde reclame show te kunnen besteden.

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2016 - 1:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
OlavM
OlavM14 jan. 2016 - 1:58

@ Andy Cap: Dank voor dit uitstekende verhaal!

Rita Blommestyn
Rita Blommestyn13 jan. 2016 - 1:03

Han vervuilt de discussie hier door enkel in te gaan op details. Het echte punt van Albrecht en v Lienden gaat hij uit de weg. nl dat te veel journalisten en publicisten selectief zijn met feiten weergeven en daarmee vrijwillig de handpoppetjes worden van de status quo-politieke partijen. Helaas is Han vd Horst een van de publicisten die dit betreft. En hij kan geen zin schrijven zonder iets of iemand te framen. Het schuim staat m op de lippen omdat er opeens intelligente afvalligen zijn in de rigide linkse kerk.

2 Reacties
rosarosa
rosarosa13 jan. 2016 - 11:46

tja als je met cijfers komt is precieze aantal nullen maar een detail natuurlijk en degene die er wat van zegt vervuilt de discussie? En over welke " afvalligen" heb je het, de volkskrant? Dat heeft weinig met intelligentie te maken, maar alles met het feit dat de volkskrant in uitgesproken neoliberale handen is gekomen.

Rita Blommestyn
Rita Blommestyn13 jan. 2016 - 19:43

@rosarosa 1- Han heeft geen ongelijk in zijn kritiek, een fout is een fout, maar die cijfers die v Lienden noemde waren in zijn verhaal maar een detail. het is een oud advocatentrucje om alle aandacht te richten op dat detail en daarmee een rookgordijn om de kern van de inhoud te blazen. 2- Hier had ik over v LIenden en Albrecht als de afvalligen. Maar je mag ook de Volkskrant erbij zetten. Ooit was dat het het parochieblaadje voor de linkse cliché-mannetjes. Aangezien je de term 'neoliberaal' hier zo onnozel gebruikt, vermoed ik dat jij daar ook een van bent.

Jo Hanna
Jo Hanna13 jan. 2016 - 0:58

Wat er ook werd gezegd aan die tafel en m.i. minstens zo belangrijk is dat er bepaalde media aan zelf-censuur doen - m.a.w. liever meedoen met o.a. de Keulse politie de feiten - die nu eenmaal op deze schaal binnen groepsgebeurtenissen moeilijk zonder duidelijke cijfers vast te leggen zijn; dus o.a. afhankelijk van politieaangiftes - achter de hand te houden uit angst voor repercussie's. Het achterhouden van feiten & cijfers is schadelijker dan duidelijke klaarheid geven op grond van onafhankelijk onderzoek, ( dat kost tijd), meetbare cijfers cq meldingen & aangiftes ( van misdrijven; dat kost tijd). Wat nu opnieuw gebeurd ( m.i. net zo schadelijk) is dat er nieuwe controverses over bestaanden worden heengelegd: is dit land al genezen van de kerk-zedendelicten en de ( onvoorstelbare) kleuter & kinderdelicten cq pornografie-ellende en álle maatschappelijke consequenties daarvan? Volgens mij niet. Alle media is gehouden aan journalistieke integriteitscodes. De politiek, onder een gigantische batterij van internationale mensenrechtenvedragen, handvesten, bestuurs& beleidscodes & ambtenarenintegriteits codes & wetten & regelgevingen - waar dus o.a. de politie onder valt mbt veiligheid, dient zich daaraan te HOUDEN. Het moet verboden worden om controverses te exploiteren voor eigen ( kiezers) gewin cq aan eigengerecht te doen. Het zelfde geld m.i. voor ijdele blaaskaken cq non-journalisten hetzelfde te doen onder het mom van ' vrijheid van (een) meningsuiting' : het recht op het hebben van een mening en deze ( zo-nodig) te uiten kan niet plaatsvinden zonder énig besef van een fatsoen en een besef van de consequentie's van dat 'uiten'. De harde keerzij van exploitatie cq uitbuiting van dat recht is dat de 'meningen' berg tot in de hemel reikt en wat wél gezegd moet worden - de vaak niet leuke realiteit, werkelijkheid & zelfs een waarheid - achterwege blijft cq alleen nog wordt gebaseerd op vooroordeel, afgunst & hypocrisie. De politiek is pertinent verantwoordelijk - daar komt immers de wet & regelgeving vandaan- voor de ruimte die zij schept om dit te laten gebeuren cq zover te laten komen - en doet dat al héél lang. Neem eindelijk eens uw verantwoordelijkheid, zou ik zeggen

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 0:50

Voor mij is het wel degelijk belangrijk dat allochtonen meer verdacht zijn van zedenmisdrijven. . Maar Sywert van Lienden zei 1 op 20 tot 1 op 30. Dat moet je natuurlijk andersom zeggen, van laag naar hoog, maar soit. . Echter, waar haalt hij die cijfers vandaan? Want ik kan ze in het rapport niet vinden die 1 op 30 (=3.33%) tot 1 op 20 (=5%) zedenverdachten. Wel kan ik Antillianen vinden met 27 per 10.000 (=0.27%) of Midden Oosten/Suriname/Marrokko met ongeveer 15 per 10.000 (=0.15%). . Vervolgens trekt Sywert die 1 op 20 lustig door naar 200.000 vluchtelingen die Samsom heeft genoemd en komt dus op 10.000 zedendelinquenten uit. Terwijl de correcte 15 op 10.000 bij 200.000 vluchtelingen op 300 zedendelinquenten uitkomt. . Dus "journalist" Sywert, leg eens uit? Of heb je soms het aantal 'verdachten van misdrijven' verwisseld met het aantal 'verdachten van zedendelicten'? Je hebt weer tig Nederlanders in de handen van Wilders gedreven met je cijfers...

4 Reacties
Opperrechter
Opperrechter13 jan. 2016 - 8:02

Op naar de 76 zetels bedoel je? Ach, we kunnen speculeren over cijfertjes. Feit is dat het Islamistisch deel van de bevolking in Europa debet is aan een verloederende samenleving. Zweden is 'rape capital' van Europa ten gevolge van hun open grenzen beleid.

PietManeo
PietManeo13 jan. 2016 - 9:25

1) Een groot deel van de aanrandingen en verkrachtingen wordt nooit gemeld (zie Bill Cosby). 2) Een groot deel van de daders wordt nooit gepakt. 3) Die getallen gaan slechts over 1 jaar (2005). Echter als iemand in 2004 of 2007 iemand verkracht heeft maar niet in 2005 blijft het nog steeds een verkrachter.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 12:58

Zweden rape capital is vooral door de enorm verruimde definiete van verkrachting. Die waarmee ze Assange nog steeds vasthouden. En Maneo, lees dat onderzoek eens voordat je begint te blaten. Daar staan cijfers over de lengte van criminele carrieëres. En alles wat je zegt en insinueert geldt ook voor autochtonen, ga daar dan ook eens naar de absolute aantallen kijken.

OlavM
OlavM14 jan. 2016 - 1:50

@ Fransss en Vrij: Sywert van Lienden (jawel!, :) heeft inmiddels terecht zijn excuses aangeboden voor zijn foute getallen: http://www.nu.nl/media/4196906/excuus-tafelgast-dwdd-gesprek-allochtone-zedenverdachten.html

Biff Everwood
Biff Everwood13 jan. 2016 - 0:00

dit hele stukje gaat dus over de ergernis van een deel van de opiniemakers dat ze niet breed gehoord kunnen worden, terwijl dat wel zo is? Woorden over de ergernis over de reikwijdte van andere woorden. Spijkers op laag water dus, en het gaat in geen enkel geval in op de inhoud. O ja behalve het, kuch, ontkrachten van vLienden zijn punt dat bepaalde groepen zich vaker ergens schuldig aan maakt. Kijk naar de aantallen! Dus je kunt ook niet meer zeggen dat dronken rijden veel gevaarlijker is dan nuchter rijden wanneer het slechts in 0,7 procent fout gaat tegenover 0,01 procent (discaimer: verzonnen getalletjes)? Graag terug naar de inhoud: hoe pakken we het probleem islam, de dominante midden-oosten vorm dan, aan in nederland/europa/wereld? Want we zijn nu bezig met een omgekeerde verlichting...

1 Reactie
Frank Straathoff
Frank Straathoff13 jan. 2016 - 9:04

+1

Pater
Pater12 jan. 2016 - 23:49

En beetje schelden op de Vk, zoals Van der Horst doet, gaat er bij mij normaal gesproken in als een borrel in een ouderling. De Vk is rechtser dan vroeger en inderdaad erg op de tijdgeest gericht. Het is trouwens wel de enige grote krant die groeit. Wat ik bij mijn kritiek op de Vk altijd wel doe is: documenteren, citeren, voorbeelden geven. Zonder dat is het niet meer dan borrelpraat, een historicus onwaardig. Dat niveau heeft helaas het hele stukje. Kritiek op onze Sywert is bij mij altijd welkom, een goedgebekte D66-achtige liberaal. Maar hij toont het ongelijk van Sywert niet aan. Mensen mogen van hem niet klagen over de politieke correctheid, die menigeen de mond snoert, dat is jammeren en dat is vooral heel rechts zelfs reactionair. Welnu, hij is er een sprekend voorbeeld van de normatieve politieke correctheid en is heel aardig bezig mensen de mond te snoeren, zonder ook maar ergens harde argumenten te noemen. Kritiek op minderheden plaatst hij, altijd handig, op het niveau van Geen Stijl. Van Jole is degene die Wierd Duk geheel in Han's smakeloze stijl verdacht heeft zitten maken, niet omgekeerd. Duk heeft bij Jinek niet veel fout gezegd, behalve als je van mening bent dat je nooit iets negatiefs over minderheden mag zeggen. Duk schrijft voor The Post Online, inderdaad heel verdacht, vreselijke site, maar wat heeft hij daar precies verkeerd geschreven? Beneden peil. Het is nou juist de politieke correctheid van Van der Horst en Van Jole die verantwoordelijk is geweest voor het verdoezelen van gebeurtenissen zoals in Keulen en naar nu blijkt breder hebben plaatsgevonden. Op deze manier kan de discussie nooit open en genuanceerd gevoerd worden en zorgt Van der Horst, heel anders dan hij hopelijk bedoelt, alleen maar voor nog meer (nu nog fictieve) zetels voor Wilders. Ach Heer, maak de blinden ziend ...

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 8:14

Ach heer, leer mensen nou eens ophouden om een verkeerde voorstelling van zaken te geven. Ik stel vast dat Yoeri Albrecht noch Wierd Duk te klagen hebben over toegang tot de zogenaamd politiek correcte media. ik onderbouw dit met feiten. Ik toon aan dat Sywert van Lienden onzinnige conclusies trekt uit een wetenschappelijk artikel. Ik ga niet in verzet, ik ga in debat als iemand domme flauwekul verkoopt. Dat is niet de mond snoeren, dat is zoals het hoort in een democratie. Maar ja, er is nu eenmaal een hele cateogrie van de bevolking, onder wie onze Pater ben ik bang, die geen tegenspraak duldt of op tilt gaat als iemand anders zijn dogma´s in twijfel trekt.

Jan Pieter2
Jan Pieter212 jan. 2016 - 23:34

Beste Han, 10*bijna_niets waar bijna_niets weliswaar klein maar ongelijk nul is, is 1 orde van grootte meer dan bijna_niets. Slechts als a kleiner is dan 0.1*bijna_niets zal 10a ook kleiner zijn dan bijna_niets. Als je de rekenregels niet begrijpt moet je ook geen poging doen te gaan rekenen. Los vh feit dat je met je sommetje volkomen dwaze conclusies trekt en dat niet voor de eerste keer.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 13:06

Tien keer bijna niets is bijna niets, maar ik geef toe, duizend keer bijna niets is misschien een klein beetje. Neem vier tienduizendste en vier duizendste. Dat stelt allemaal op de grote hoop niks voor toch. Maar vierhonderd tienduizendste, dat is veertig duizendste dat is vier honderdste. Je hebt bier met zulk een alcoholpercentage. Dat is licht bier. Dat is een klein beetje alcohol en een hoop getint water. O goed, getint, wat overkomt me nu.

Bob Moon
Bob Moon12 jan. 2016 - 23:28

Het is mij opgevallen dat zodra nieuwe Nederlanders zoals Fidan Ekiz(de turkse tafeldame)of Hafid Bouazza pf Hasna El Maroudi een standpunt geven wat duidelijk niet spoort met de hardnekkige Gutmensch ze die gewoon negeren. Ze hebben het er gewoon niet over! Han richt zijn pijlen op 2 blanke mannen , waarvan trouwens 1 van de 2 een PVDA r was(is?)maar laat Fidan erbuiten. Interessant.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst13 jan. 2016 - 12:14

Ik had aanvankelijk er bij willen zeggen: ¨tafeldame Fidan Ekiz schaarde zich bij dit koor maar dat is logisch want zij is de echtgenote van Wierd Duk¨. Daarna schrapte ik deze zin en schreef op. ¨Wierd Duk heeft in Fidan Ekiz een echtgenote die tafeldame is bij DWDD en desgewenst voor hem op kan komen zoals dinsdagavond bleek¨. Ik keek nog eens: dat was eigenlijk nog lulliger. En zo schreef ik niets over Mw. Duk-Ekiz. Maar ik geef toe: het had wel gekund.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 14:16

"En zo schreef ik niets over Mw. Duk-Ekiz." Je zou ook nogal gauw het verwijt voor de voeten geworpen krijgen dat je kennelijk jaloers bent op Weird Duck.

trotsopnederland
trotsopnederland12 jan. 2016 - 23:14

Vreselijk lijkt me dat als de boodschap die je op tv hoort er niet 1 is die je wilt horen. Ik heb met je te doen. Maar hoe moet dat voor al die miljoenen mensen die al die jaren naar de leugens op de publieke omroep hebben moeten kijken?

Driedubbel
Driedubbel12 jan. 2016 - 23:14

Don't blame the messenger...

PietManeo
PietManeo12 jan. 2016 - 23:08

Van der Horst laat heel handig onvermeldt dat dit rapport alleen over het jaar 2005 gaat. Dus over een periode van 1 jaar. Maar mensen leven niet 1 jaar, die leven langer. En dus zul je die percentages moeten vermenigvuldigen met 30 tot 40 (ik reken even snel met een "verkrachtingscarriere" van het 15de to 50ste levensjaar). En dan gaat het ineens om vele procenten.

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 15:03

Jij laat heel handig onvermeld dat een stabiele populatie elk jaar intreders en net zo veel uittreders kent. En dat dat in gelijke mate voor autochtonen geldt. Lees het rapport nu eens voor de verschillen in "carrièrelengte", die zijn echt niet van 15 tot 50.

OlavM
OlavM12 jan. 2016 - 23:06

“Lichtgetintërs”, “Aanrandië”. Goh, wat een “grappige vondsten” weer van die oer-reactionaire georganiseerde onderbuik “Geen Stijl”. Duidelijk met het beoogde effect van verdere stigmatisering. Het is nog steeds niet werkelijk duidelijk wat zich precies in de oud- en nieuwjaarsnacht in Keulen –en andere Duitse steden- is gebeurd. Zeer opmerkelijk is wel dat in dit mobieltjestijdperk nog steeds geen filmpjes zijn vertoond waarin is vastgelegd wat er gebeurd is, voor zover ik nu weet. Ook opmerkelijk is dat pas dagen later een ware golf van aangiftes is gekomen. Het heeft voor mij daardoor een tamelijk groot Oude Pekela-gehalte. (Het aantal aangiften is inmiddels gestegen tot meer dan 500…..). De werkelijke feiten zijn nog lang niet boven tafel. Zo is het duidelijk dat het e.e.a. georganiseerd was, ook in andere Duitse steden. Aldus ook de Duitse minister van justitie Maas. De vraag is: door wie? Alleen door gebruikmaking van sociale media, of door bepaalde groeperingen op de achtergrond? Han van der Horst schrijft op basis van het door Van der Linden aangehaalde onderzoek: “Het aantal gearresteerden van Afrikaanse afkomst bedroeg iets meer dan 1 pro mille van het totaal. De andere minderheden bleven ruimschoots onder dat promille. “ En wat beweert Sywert vander Linden? “Een op de 20 of 30 allochtonen wordt verdacht van zedendelicten.” Dat is maar liefst 3,3 tot 5 procent! Dat moet dus een groteske overdrijving zijn, aangenomen dat Van der Horsts cijfers kloppen. Ook zegt Van der Linden, dat schande werd gesproken –ook door hem zelf- van Wilders’ term “testosteronbommen”, MAAR…..dit zijn wel de getallen.” Niet dus! Bovendien is "testosteronbommen" sowieso een verwerpelijke, stigmatiserende term, hoe de cijfers ook zijn. Het is van belang dat eerst de werkelijke feiten boven tafel komen, voordat allerlei harde conclusies worden getrokken, laat staan dat er paniekvoetbal gespeeld gaat worden.

6 Reacties
OlavM
OlavM12 jan. 2016 - 23:55

Hierbij moet ik mijzelf op één punt corrigeren. De vergelijking tussen de cijfers van Han van der Horst en Sywert van der Linden kan niet worden gemaakt zoals ik dat heb gedaan. Het gaat immers om verschillende grootheden: Van der Horsts cijfers betreffen het relatieve aandeel per 10.000 inwoners, Van der Lindens cijfers over het relatieve aandeel per etnische groep.

Opperrechter
Opperrechter13 jan. 2016 - 8:22

Bovendien is “testosteronbommen” sowieso een verwerpelijke, stigmatiserende term, hoe de cijfers ook zijn. Haha, hoe de cijfers ook zijn, het mag niet benoemd worden volgens Olav Meijer.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij13 jan. 2016 - 9:50

Je kunt jezelf beter niet corrigeren want dat gaat fout. Tenzij je Van der Linden gaat corrigeren naar Van Lienden. . Van Lienden zat overigens met zijn 1 op 20/30 er een factor 35 naast. Effe de verkeerde grafiek gebruikt, foutje, bedankt!

Arend Wortel
Arend Wortel13 jan. 2016 - 12:48

Je suggereert dus dat de gebeurtenissen sterk overdreven worden, en dat een groot deel van de >500 aangiften vals is. Dat laatste is nogal een beschuldiging. Zou je ook zo ver gaan als 500 moslima's aangifte zouden doen van aanranding door een groep van ongeveer 1000 'witte' mannen? Ik denk het eerlijk gezegd niet. Het zou vermoedelijk niet eens in je opkomen om hun aangifte in twijfel te trekken. ... Voor sommige mensen kan een moslim alleen maar slachtoffer zijn, en is een dader per definitie 'wit'. Als er dan iets gebeurt dat in tegenspraak is met die vaste slachtoffer/dader-rolverdeling, dan zullen die mensen de andere kant op kijken of de feiten domweg ontkennen, omdat ze de gebeurtenissen gewoonweg niet kunnen bevatten. Het kan niet, en dus moet het worden ontkend. Ook als daarvoor in dit geval gesuggereerd moet worden dat vrouwen die aangifte doen van aanranding tegen de politie gelogen hebben (en daarmee een strafbaar feit plegen). Ik vraag me af of je dat die vrouwen ook recht in hun gezicht zou durven te zeggen? Ik zou vroeger nooit hebben verwacht dat mensen die zichzelf links noemen ooit nog eens zo diep zouden zinken dat ze vrouwen die zeggen te zijn aangerand voor leugenaars durven uit te maken, enkel omdat ze een lichtere huidskleur hebben dan de beweerdelijke daders.

OlavM
OlavM13 jan. 2016 - 13:23

@ Opperrechter: [Haha, hoe de cijfers ook zijn, het mag niet benoemd worden volgens Olav Meijer.] Ja, inderdaad, niet op die manier, omdat deze term niet uitsluitend sloeg op feitelijke daders, maar op alle jonge mannelijke islamitische vluchtelingen.

OlavM
OlavM14 jan. 2016 - 1:34

@ Franss en Vrij: Mijn stelling dat Sywert grotesk overdreef staat natuurlijk vast overeind (ook al kon ik de vergelijking met Van der Horsts cijfers niet zo maken als ik deed). Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden voor zijn foutieve beweringen: http://www.nu.nl/media/4196906/excuus-tafelgast-dwdd-gesprek-allochtone-zedenverdachten.html En ja, die verkeerde achternaam was een beetje dom. Maar het was natuurlijk wel volkomen duidelijk wie ik bedoelde.

Van der Wal
Van der Wal12 jan. 2016 - 23:03

Leuk, rekenen. Enerzijds doet 1 op de 10.000 mannen aan zedenmisdrijven, anderzijds geeft een flink aantal vrouwen aan het slachtoffer te zijn van een zedenmisdrijf. De getallen zijn enorm, laat ik uitgaan van 1 op de 4. Dat betekent dus dat elk van die gasten 2500 vrouwen aanrand. Dan is het wel logisch dat vrouwen woedend zijn en geen enkele man zich herkend in de problematiek. Of er klopt iets niet. 9 van de 10 daders komt niet eens in beeld, en dan is het nog steeds dat 1 zo'n gast 250 vrouwen aanrand. Of er wordt ergens overdreven in de aantallen vrouwen die last hebben. Zeg dat het overdreven wordt met een factor tien, kom je nog steeds uit op 1 gast voor 250 vrouwen.

1 Reactie
rosarosa
rosarosa13 jan. 2016 - 11:59

Dat toont maar weer eens aan dat de cijfers van " verdachten" dat betekend dus dat er aangifte gedaan werd en dat de (vermoedelijke) dader geïdentificeerd is, niets van doen hebben met het werkelijk aantal vergrijpen. Als ik in een menigte in mijn kont geknepen wordt, komt het niet in mij op om dat aan te geven, terwijl het zich wel in mijn herinnering nestelt als een geval van op z'n minst " schennis"

.4
.412 jan. 2016 - 23:01

Vergeet Han nu ook al argumenten te gebruiken en is hij zijn nieuwsgierigheid naar feiten even kwijt? De paniek moet hier dan wel compleet zijn. Open je ogen voor de problemen die de enorme migratiestroom meebrengt. En stel je eens de volgende vraag: hoe zou Duitsland er over een jaar uit zien, als ze in 2016 weer 1,1 miljoen asielzoekers binnen laat? Je hebt dan als snel een antwoord in welke richting het vluchtelingenbeleid van ons deel van Europa zich de komende maanden gaat ontwikkelen.

2 Reacties
jellevwal
jellevwal13 jan. 2016 - 7:44

Dat is de bedoeling van Merkel 'wird Deutschland für immer ändern'', vertaald 'zal Duitsland voor altijd veranderen'. Steeds meer Duitsers zien dat, en willen dat nu juist niet. Het lukte Stalin niet, in de Baltische landen. De Russen, die hij daarnaartoe lokte, zijn tweede rangs burgers. Dat gaat ook gebeuren met onze verwelkomde migranten, Belgische allochtonen, die goed Vlaams spreken legden het net nog uit op Belgische tv. Culturen verdwijnen niet zomaar.

ATM2
ATM213 jan. 2016 - 11:53

Hoe Duitsland er uit ziet in de nabije toekomst. Ik zou zeggen, lees de berichtgeving over de reacties van autochtone Duitsers in Leipzig gedurende de afgelopen dagen en je hebt een antwoord. Die mensen in de voormalige DDR, ook wel Ossies genoemd en binnenlands nog steeds veelvuldig gekleineerd en gediscrimineerd, zouden wat graag weer een aantal basisregels uit die tijd terug willen krijgen.

Nailles
Nailles12 jan. 2016 - 22:52

"De best bezochte website van Nederland, GeenStijl, grossiert in bijdragen met “lichtgetintiërs” in de rol van de kwaaien." Misschien is daar, ondanks de harde satire die deze website kenmerkt, ook wel reden toe, omdat er sprake is van een oververtegenwoordiging van lichtgetinte personen in een aantal kwade rollen in verhouding tot "witte" autochtonen die door anderen om andere redenen en vermeende rollen (o.a. hier op deze website) zo vaak verketterd worden? Als je in plaats van GeenStijl bijvoorbeeld het toch eveneens, maar beslist onbedoeld en ongewild, in kwade rollen spelende lichtgetinte personen grossierende Opsporing Verzocht neemt moet je m.i. toch gewoon constateren dat er geen sprake is van primair kwaaie boodschappers.

1 Reactie
PocoPoco
PocoPoco13 jan. 2016 - 8:01

Don't shoot the messenger zeggen ze toch altijd?

Kriegel
Kriegel12 jan. 2016 - 22:48

Tjah, als 8 tot 10 keer zoveel aanrandingen voor u niet relevant is dan houdt het verder inderdaad op. Alle mannen even slecht, zoals de verstokte feministen hier het graag horen.

Donostia2
Donostia212 jan. 2016 - 22:40

Hihi, grappig stuk. " Het is onverdraaglijk dat opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen". En U probeert ze hier de mond te (laten) snoeren, met Uw "Het hinderlijke gejammer van Yoeri Albrecht en Sywert van Lienden in DWDD". Leuk gevoel voor humor, Han.

3 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 jan. 2016 - 23:46

Ik spreek ze met feiten tegen. Dat is iets anders dan de mond snoeren.

Donostia2
Donostia213 jan. 2016 - 8:23

Zoals johnSnow al aantoont, hieronder, dat doet U niet. De vriendelijke suggestie om maar niet met cijfers te googelen zou ik maar ter harte nemen.

Molly Sweet2
Molly Sweet213 jan. 2016 - 8:26

@HanvanderHorst 13 januari 2016 om 00:46 Oh, welke feiten dan?

MCHover
MCHover12 jan. 2016 - 22:20

Hou toch op met dat cijfers strooien. De cijfers die jij gebruikt zeggen niks. Wil je nou echt beweren dat op basis van jouw cijfers er niks aan de hand is met de rol van de vrouwen in de islam of in de machocultuur van Noord-Afrika en het M-O? Die 150 doden in Parijs op een franse bevolking van 65 miljoen? Verwaarloosbaar. De 75.000 IS-strijders op het inwonersaantal van 56 miljoen in Irak en Syrie? Peanuts. En toch Han, houdt het de hele wereld bezig.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 jan. 2016 - 22:47

Ik zal je rekenles geven. Tien keer bijna niks is óók bijna niks. Er staat: op basis van de cijfers in dat artikel. Sywert van Linden citeert selectief uit dat artikel. Ik geef er wat wezenlijke dingen bij.

shrew
shrew13 jan. 2016 - 7:14

Voordat Keulen plaatsvind is op Joop is al geprobeerd aandacht te vragen voor aanrandingen van vrouwen. Veel vrouwen (en mannen) begreep ik, vinden dat een probleem waar te weinig aandacht voor is. Gaat Han ook tegen deze vrouwen zeggen: niet zo jammeren tien keer bijna niks is ook bijna niks?

Hans Beek
Hans Beek12 jan. 2016 - 21:45

Klagen over geen stijl en zeuren over de " niet meer links genoeg sxhrijvende" volkskrant is toch ook wel een beetje gejammer Han.

Jan Pieter2
Jan Pieter212 jan. 2016 - 21:43

Antillianen en Afrikanen zijn dus als het gaat om zedenmisdrijven typisch 12 maal zo crimineel als Nederlanders. Marokkanen en mensen uit het midden Oosten typisch zeg 8 maal zoveel als autochtonen. Lijkt me toch redelijk significant. Verder gaat het om de criminaliteit die we importeren via de vluchtelingen stroom, ook daar hoeven we ons dus zeker na Keulen geen zorgen om te maken. Die staan helemaal achter onze normen en waarden toch? De verkrachtingscijfers in het midden oosten doen het ergste vermoeden, die zijn bekend maar worden niet genoemd. Wat een bizar weer feiten ontkennend artikel met als toppunt het een beeld schetsen gebaseerd op cijfers in NL en dat projecteren op de instroom van nieuwkomers. Conclusie: weer een wegkijkbericht. Ga allemaal maar rustig slapen, niets aan de hand.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 jan. 2016 - 23:50

Ik krijg een bron van Sywert van Lienden. Ik gebruik die bron. Verder is het niet zo dat Afrikanen twaalf keer crimineler zijn dan blanken. Althans zoiets kun je op grond van deze metingen niet constateren. Het enige wat je kunt constateren is dat iets meer dan een promille van de Afrikanen in Nederland in aanraking is gekomen met de politie als verdachte van een zedenmisdrijf.

peterh2
peterh212 jan. 2016 - 21:42

Misschien gewoon zaak om een beter verhaal te hebben? Als het echt 'gejammer' is dan is het toch makkelijk te weerleggen... . Of is er een open zenuw geraakt? De islamitische olifant in de kamer opeens achter het gordijn vandaan gekomen? Wie zal het zeggen...

overlever
overlever12 jan. 2016 - 21:26

Er moet hier iemand weer terug naar de lagere school. Afrikanen 15 x zoveel als autochtonen. Midden Oosten 9x zoveel. Geen reden om je zorgen te maken over het respect van allochtonen naar vrouwen toe? Opgepakt!. Voor verkrachting.! Afrikanen= meer dan 1 op duizend. Verkrachting en aanranding waarvoor ze zijn opgepakt Met hoeveel kunnen we dit vermenigvuldigen als we daar de gevallen in betrekken van sexueel misbruik waarvan geen aangifte is gedaan omdat allochtone vrouwen minder snel aangifte doen wanneer ze door hun man aangerand zijn? Ga je schamen, draaier.

10 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst12 jan. 2016 - 21:44

Er moet inderdaad iemand naar de lagere school: het is een op de tiendujizend. Niet een op de duizend.

overlever
overlever12 jan. 2016 - 23:13

Voor de slechte rekenaars onder u. En speciaal voor Han! Allochtoon 0,8 persoon op de 10.000 (tienduizend) Afrikanen 11,6 personen op de 10.000(tienduizend) 11,6 op de 10.000(tienduizend) = 1,16 op de 1000 (duizend) maar om het nog even moeilijker te maken. De helft vrouwen . Dan hebben we het nog niet over het aantal kinderen. Oftewel 10. 000 Afrikanen, minus zeg 4.000 vrouwen, minus 3.500 kinderen (laag geschat)=2500 mannen waarvan dus 11, 6 personen het voor elkaar hebben gekregen om in de tijd dat ze hier verblijven met justitie in aanraking te komen voor sexueel geweld. Oftewel 1,16 persoon op de 250. Moeten we wel even in ogenschouw nemen "opgepakt in het kader van een zedenmisdrijf" dus niet degene die er mee wegkomen keer op keer. Ook niet meegerekend hoe vaak een persoon dit delict heeft gepleegd als hij wordt opgepakt. Ook niet meegerekend het aantal keren dat geen aangifte wordt gedaan. Even met 10 vermenigvuldigen misschien? = 1,16 persoon (Man) op de 25 Zie je, valt best mee. Wel even je huiswerk doen volgende keer.

Driedubbel
Driedubbel12 jan. 2016 - 23:16

Han, je rekent mis, terug naar de rekenklas? 1,3 op duizend. Dus dat.

Hanvander Horst
Hanvander Horst12 jan. 2016 - 23:44

Een op de duizend is een promille. Of niet soms?

Arie jan
Arie jan13 jan. 2016 - 1:25

Han. Even uitleg; Afrikanen zijn 11.6 op 10.000. Als je beide door 10 deelt kom je op 1.16 op 1.000. 1.16 is meer dan 1. Dus de quote " meer dan 1 op 1000" is correct. Alhoewel in een reactie is het wel een beetje rare afronding.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 3:21

"Alfawetenschappers kunnen beter niet met cijfers goochelen, zo blijkt maar weer." En bèta's kunnen zich beter beperken tot het telraam en moeten vooral niet proberen om daar betekenis aan te geven. Anders kan het zomaar gebeuren dat ze duizend man aankijken op de daden van 1,3. Helemaal moeilijk wordt het voor ze als je die zedenverdachten uit de statistieken gaat vergelijken met het aantal zedendelicten: het aantal vrouwen dat daarmee te maken krijgt loopt in de tientallen procenten. Zijn die 1,3 zedenverdachten op de 1000 zo actief dat ze stuk voor stuk honderden vrouwen aanranden of verkrachten? Of zou het kunnen dat die statistieken maar een heel klein deel van het verhaal vertellen? Omdat zedenmisdrijven sowieso in 9 van de 10 gevallen door bekenden worden gepleegd? Waarbij leden uit het eigen gezin met stip op nummer 1 staan? Terwijl de spreekwoordelijke enge man in de bosjes maar 10 procent voor zijn rekening neemt. Die 1,3 op de 1000 het beeld laten bepalen is niets anders dan zedendelicten op een veilige afstand plaatsen: lekker met zijn allen bang zijn voor iets wat zich ver van je vandaan kan overkomen. Zoals die Friese boer Vaatstra deed toen hij meteen naar het nabijgelegen asielzoekerscentrum wees, terwijl zijn dochter uiteindelijk verkracht en vermoord bleek te zijn door een buurman die verdomd veel op hemzelf leek. De kans om verkracht te worden door iemand waarmee je ooit vrijwillig het bed in bent gestapt en naar het stadhuis bent gegaan is vele malen groter dan de kans om door een onbekende verkracht te worden. Met een beetje pech moord hij zijn gezin ook nog uit voordat hij de hand aan zichzelf slaat als hij erachter komt wat voor enorme loser hij is. Maar die realiteit komt wel erg dichtbij en is zo angstaanjagend dat de bèta met zijn telraampje gaat spelen en helemaal uit zijn dak gaat over homeopathische promillages, terwijl hij zelf het promillage van een fles sterke drank heeft.

overlever
overlever13 jan. 2016 - 13:00

Piet de Geus. Hoe je het ook draait. 11.6 (Afrikanen)is meer dan 14 keer 0.8(allochtonen) Of het nou thuis is of op straat. Of het nu een bekende is of niet. Of je nu een moord uit de vorige eeuw aanhaalt of niet. (Vaatstra) Wie begon er met het strooien van cijfertjes? Als je dat doet moet je het wel eerlijk doen. Met cijfers draaien is altijd moeilijk blijkt maar weer. Maar misschien moeten we de cijfertjes en het gedraai maar vergeten en ons meer concentreren op de ellende die vrouwen meemaken als ze aangerand of verkracht worden en samen bekijken hoe we dit kunnen indammen.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 14:20

"Hoe je het ook draait." Nee. Het lukt het je niet om het zodanig te draaien dat een promillage meer is dan tientallen procenten.

Piet de Geus
Piet de Geus13 jan. 2016 - 14:31

"Maar daar had ik het dus helemaal niet over." Nee, je ging mee in het betekenisloos naar cijfertjes kijken. Wat ik aangeef is dat die cijfers per definitie niet relevant kunnen zijn, omdat tegenover tientallen procenten slachtoffers van zedendelicten promillages aan daders staan. Met zo'n enorme discrepantie tussen die twee realiteiten is het niet erg zinvol om met de komma te gaan schuiven. Ik herhaal het nog maar een keer: binnen Europa is een op de vijf vrouwen slachtoffer van een zedendelict. In 90 procent van de seksuele geweldplegingen is de dader familie of een bekende van het slachtoffer. Laat dat even tot je doordringen als mensen proberen seksueel geweld zo ver mogelijk van zich te werpen en angst jegens vreemdelingen te kweken. Op basis van de feiten moet je als je bang bent voor seksueel geweld zo snel mogelijk de voordeur uitrennen en je schuil gaan houden in een donker park. Contra-instinctief maar dat is toch echt hoe het ervoor staat: vrouwen moeten pas echt sidderen van angst zodra ze de sleutel in de voordeur steken.

Piet de Geus
Piet de Geus14 jan. 2016 - 0:09

"Ik ga helemaal nergens in mee." Zoals ik al zei: vraag een bèta niet naar betekenis, want dan raakt hij van slag en heeft geen idee waar je het over hebt. Daarom schermen we ze doorgaans ook af voor het publiek.

Driedubbel
Driedubbel12 jan. 2016 - 21:26

Han, lijkt me geen goed idee om een broodnodige discussie om te toveren tot gejammer. En deze zin "Er is op grond van deze absolute cijfers geen reden om je zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij allochtonen" is de echte realiteit? Echt waar? Ook als het laatste woord van de zin wordt vervangen door 'islam'?

1 Reactie
rosarosa
rosarosa12 jan. 2016 - 22:23

Het gejammer slaat op het gejammer dat ze toch niks mogen zeggen, dat is inderdaad een eindeloos herhaald kreet die nergens op slaat vermits de media al jaaaren bol staan van de "islamkritische" uitingen

hugo bergveen
hugo bergveen12 jan. 2016 - 21:26

Ten aanzien van de cijfers van zedendelinquenten: het onderzoek gaat over verdachten, niet over veroordeelde delinquenten. Allochtonen worden in het algemeen eerder verdacht dan autochtonen. De cijfers dateren van 2005; dat zou betekenen dat de vele misbruikzaken in de katholieke kerk nog niet zijn meegerekend. Al met al genoeg staan er genoeg bevindingen in het artikel om een beetje op te passen met algemene beschuldigingen en stereotyperingen.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jan. 2016 - 8:13

Ik had het rapport niet gelezen, maar vermoedde wel dit soort dingen. nog afgezien van de bereidheid aangiften van zedenmisdrijven te accepteren, want daar zal ook wel wat verschil zijn tusen een blanke 50er die wordt beschuldigd of een noordafrikaanse veertiger (tegen de laatste is het makkelijker aangifte doen). Meer dan genoeg redenen om op te passen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen12 jan. 2016 - 21:19

Ook hier in dit gesprek wordt nagepraat en kennelijk niet wordt gecheckt. Zo werd weer een beweerd dat Francisco van Jole over zijn opponent heen viel. Daarmee is wederom een leugen herhaald. Van Jole reageerde op een column dat over van Jole ging. De vertolker zat erbij en kon reagereren. Van Jole begon door te vragen. dat moeten we niet hebben! Is ie nou helemaal gek geworden, die Rotterdammer! De columnist gooide heel gemakkelijk in 3 korte stappen vluchtelingen, noord Afrikanen, Marokkanen, Arabieren op een hoop en hij noemde ze dan vervolgens allemaal moslims........ Tja.... De leugen regeert, ook aan tafel van DWDD, waar weer kaaskoppen gezellig lullen over vluchtelingen, zonder de feiten te kennen. GOEDKOOP effectbejag.

4 Reacties
peterh2
peterh212 jan. 2016 - 21:44

Als zelfs DWDD de roze bril afgezet heeft, wellicht een idee om toch zelf ook naar Specsavers* te gaan? . (* opticien naar keuze invullen)

Buzzer
Buzzer12 jan. 2016 - 22:04

Nee Jole viel in de discussie wel degelijk over zijn opponent heen, Jole moest zijn heilige gelijk halen en u vindt de kop in het stand steken een normaal verschijnsel?

Nick Ros
Nick Ros12 jan. 2016 - 22:58

Doet Specsavers dat ook met een groene bril ?

Bob Moon
Bob Moon12 jan. 2016 - 23:20

Over iemand heen vallen betekent toch dat hij domineert? Mmmmmmmmmmmmhhhhhhhhhhhh, tja, dat ms wel maar winnen? Neen.

Nick Ros
Nick Ros12 jan. 2016 - 21:16

Wat probeer je nu aan te geven ? Dat het maar een droom was ?

Jan5
Jan512 jan. 2016 - 21:06

kijk Han, dat is het verschil met TV, waar iedereen naar wil kijken na een dag van hard werken en wat nodige ontspanning , en een roodachtige blogsite zoals Joop waar eensgezindheid heerst over bashen van ''die andere kant''. Dan krijg je uiteenlopende reacties die niet altijd gejammer hoeft te zijn. Het mooie van een open maatschappij met uiteenlopende culturen , maar ook -ojee- uiteenlopende meningen. Zoals die van jou, zoals die van mij, zoals die van willem-alexander en die azc-er van blok 7 hoek D bed boven.

[verwijderd]
[verwijderd]12 jan. 2016 - 21:00

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros12 jan. 2016 - 22:08

Ik vond Fidan Ekiz zeer duidelijk.

trotsopnederland
trotsopnederland12 jan. 2016 - 23:22

Heerlijk, eindelijk! De oogkleppen gaan langzaam maar zeker af. Ik voel weer langzaam de eensgezindheid, we gaan de goede kant op. Snel de rommel opruimen nu en Nederland weer snel maken wat het was: een mooi land.

Arie Roos
Arie Roos13 jan. 2016 - 14:28

Timwitten en trotsopnederland, begrijpen jullie dat jullie niet zo bijster slim overkomen als jullie het verspreiden van leugens enthousiast toejuichen ?

Steve3
Steve312 jan. 2016 - 20:58

karma zal ze vanzelf inhalen