Joop

Het gevaarlijke monsterverbond van de corona-ontkenners

  •    •  
28-12-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
1949 keer bekeken
  •  
7994093924_88f2bdec37_b

© cc-foto: Brian Westin

De kwakzalverij van de wellness-industrie, bestaande uit dure cursussen, retraites naar verre oorden, zalfjes, stenen, alles dat ook maar een 'natuurlijk' herstel zou beloven, is feitelijk bedoeld om zoveel mogelijk portemonnees leeg te kloppen
De voorheen onoverbrugbare tegenstellingen op de politieke flanken zijn een interessant fenomeen: jarenlang leken de agenda’s van politieke partijen zoals Partij voor de Dieren en Forum voor Democratie geen enkel gemeenschappelijk punt te delen, totdat het over de beleidsvorming van de coronamaatregelen en de vaccinatiebepalingen ging. Sterker nog, tegenover de verantwoordelijkheden die de regering draagt in de uitvoer, vinden deze partijen bij elkaar steun in de oppositie. Hoewel beide partijen misschien de preventie van ziekte steunen, stemden FvD en PvdD tegen de coronawet van 2020 (de befaamde spoedwet), tegen de mondkapjesplicht, tegen het coronatoegangsbewijs en tegen het Europese coronapaspoort. Je kunt je afvragen: waar zit de preventie hem dan in?
Het is geen geheim dat beide politieke partijen groepen in de samenleving bedienen die geloven in het ‘natuurlijke’ herstel van het lichaam. In brede zin is dit terug te brengen naar wat we op wereldwijde schaal zien: in het kader van maakbaarheid – of in het geval van corona, ‘survival of the fittest’ – zoeken de sociaal-darwinisten politici die slechts beperkt beleid voeren op indamming van het virus en hebben daarin een gemeenschappelijk belang met de gemeenschap uit de wellness-sector. De promotie van ‘natuurlijke’ formules, zoals yoga, gezond dieet, persoonlijke verzorging, gewichtsverlies, meditatie en spa-retraites, zouden namelijk het immuunsysteem inrichten tegen bescherming van het coronavirus. Een belachelijke stelling die iedere immunoloog ontkracht, want immuniteit voor virussen bereik je niet met alleen voeding en beweging. Binnen deze geprivilegieerde maakbaarheidsideologie claimen zij ook hun individuele zelfbeschikkingsrecht als het gaat om het weigeren van de prik; een keuze die vaak is gebaseerd op foutieve informatie.
Een markt voor desinformatie Sinds de opkomst van social media is desinformatie een markt geworden waarin het wereldwijde politiek-maatschappelijke ecosysteem meedraait. Dit komt, helaas, omdat de meeste informatieconsumptie via de socials niet kritisch is. De gemakzucht waarmee men door de nieuwsoverzichten scrolt en halve waarheden (in het beste geval) overneemt is ook niet nieuw sinds corona: de identiteitspolitiek van de 21ste eeuw berust zich al langer op een groepsdenken waarin in iedere bubbel een eigen waarheid gecreëerd wordt door de onzichtbare hand van de markt. Politieke voorkeuren ontstaan immers niet meer alleen door top-down initiatieven, juist veelal door hashtag-activisme.
De handel in desinformatie draagt inmiddels bij aan de creatie van alternatieve realiteiten, zoals bijvoorbeeld QAnon. Mensen die onderdeel zijn van dit groepsdenken hebben geen besef meer van hoe kennis zich vormt tot begrip. Voorlopig komt het de wellness-industrie goed uit: zolang de niet-bewezen lange termijneffecten van het vaccin niet meetbaar (kunnen) zijn, claimen wellness-professionals dat hun ‘natuurlijke’ formules minder risicovol zijn dan een prik. Deze vermarkting van foutieve informatie waarin zij gezondheidsformules kunnen verkopen is niet nieuw: de Amerikaanse complotdenker Alex Jones verkocht supplementen aan zijn achterban onder benamingen als “Alpha Power”. De kwakzalverij van de wellness-industrie, bestaande uit dure cursussen, retraites naar verre oorden, zalfjes, stenen, alles dat ook maar een ‘natuurlijk’ herstel zou beloven, is feitelijk bedoeld om zoveel mogelijk portemonnees leeg te kloppen. Met andere woorden, business as usual voor het kapitalisme.
De waarheid is: ook de grootste topsporters kunnen ernstig ziek worden en sterven aan corona, zoals de kickboxer Sinistra, verleden week. Ondertussen leidt de aanhoudende stroom desinformatie tot een intolerant en gewelddadig klimaat waarin journalisten, politici, zorgmedewerkers en leraren niet veilig zijn. De samenlevingsnormen veranderen mee met groepen die desinformatie consumeren.
Nepnieuws is zijn onschuld kwijt Samenlevingsnormen, die bepalen wat wel en niet kan, verschilden voor corona al tussen groepen. Vanaf corona schoven de normen op en veranderden de samenstellingen van deze groepen mee: onder huidige FvD-kiezers bevinden zich prominente anti-maatregelen activisten die voorheen problemen hadden met het aanwezige racisme binnen die partij. Is het egocentrisme wat hen van inzicht heeft doen veranderen? Ja, maar voor hun volgers gaat het door als burgerschap. Deze verschuivende normen hebben een impact op de morele ondergrens van de hele samenleving. En met betrekking op de door desinformatie gemaakte wappies is de morele ondergrens verontrustend.
Met name in de wellness-sector, waar streven naar individuele, spirituele groei niet zo zeer berust hoort te zijn op eindeloze consumptie, slaat het toverwoord duurzaamheid ironisch genoeg niet op hun informatievoorziening. Jammer genoeg baseert men hun wijsheden niet op interne zoektochten, maar op generieke internet-onzin, zoals: ‘corona is maar een griepje’, ‘mRNA verandert het DNA’, ‘Bill Gates heeft een depopulatie agenda’, ‘Klaus Schwab heeft een neomarxistische agenda’, en ‘het ontwormingsmiddel ivermectine werkt tegen covid’. Hun “eigen onderzoek” is verkregen uit gemakzuchtige consumptie van mediocre podcasts , het online volgen van influencers opgekocht door de wellness-industrie, en via handelaren in Russisch nepnieuws.
En zo onschuldig is het allemaal al heel lang niet meer. Ideologische autoriteitsfiguren van deze informatievoorzieningen praten hun onnozele achterban naar de mond en verhitten de maatschappelijke discussies. Zo ver, dat het inmiddels compleet genormaliseerd is om te denken dat de premier van Nederland en de minister van Volksgezondheid vermoord kunnen worden. Nota bene in het kerstweekend dat van deze laatste zijn politiebescherming is opgeschroefd vanwege ernstige dreiging, tweet Thierry Baudet over de komst van tribunalen (als herhaling op een FvD-collega die ermee dreigde in de Tweede Kamer).
Een gemeenschap die claimt liefde te verspreiden, maar door hun eigen hardvochtigheid gewelddadigheid richting het openbaar bestuur in stand houdt, heeft als enige kerstgedachte de opdracht om op zijn eigen normen te reflecteren.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (72)

RainB
RainB31 dec. 2021 - 6:21

[De kwakzalverij van de wellness-industrie, bestaande uit dure cursussen, retraites naar verre oorden, zalfjes, stenen, alles dat ook maar een 'natuurlijk' herstel zou beloven, is feitelijk bedoeld om zoveel mogelijk portemonnees leeg te kloppen] Het ziet er naar uit dat de Big Pharma geen concurrentie wil en daar zelfs studenten voor inhuurt. Als kwakzalverij maar chemisch is, dan noemen we het geen kwakzalverij dus.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl30 dec. 2021 - 11:44

Er wordt hier dus stelselmatig 1 kant op gewezen. Je zou ze de kost moeten geven die mij allemaal van repliek dienen met statistieken uit april 2020... Of het argument dat je je wel moet vaccineren omdat je anders anderen kunt besmetten. Bij sommigen is de woordenschat zover afgetakeld dat er alleen nog maar "vaccineren" uitkomt. Wappies hebben geen monopolie op foutieve informatie tot zich nemen of verspreiden. Die nare waarheid moet je ook onder ogen komen. Wat QAnon is weet ik niet, ik heb me verder ook nooit verdiept is de meest wilde theorieën. Dat hier het nut van gezond leven en beweging afgeserveerd wordt als een zweverig verzinsel of een "geprivilegieerde maakbaarheidsideologie" is echt de grootste aanfluiting van dit verhaal. Je laten vaccineren en daarna gewoon de frikandellen naar binnen blijven schuiven terwijl je al begint te hijgen en te piepen als je van de tv naar de wc loopt staat gelijk aan verven over een gebarsten muur. Iedere keer als de barst weer te zien is een nieuwe laag erover en zo komen we er wel... Dat is een instelling die ook aanpassing verdient, als we het toch over maakbaarheid hebben... Anthony Fauci adviseerde in de laatste minuut van het Rubenstein interview in 2019 nog dat je vooral een gezonde levensstijl moet volgen om besmettelijke ziektes te voorkomen. Juist bij dit virus is het duidelijk dat een al kwetsbaar immuunsysteem het zwaar te verduren zal krijgen bij besmetting. Een direct gevolg daarvan is dat ouderen meer gevaar lopen. Een ander direct gevolg daarvan is dat obese mensen een groter gevaar lopen want bij obesitas heb je immers te maken met een continue ontsteking.

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 dec. 2021 - 21:09

'Een gemeenschap die claimt liefde te verspreiden,' Ik heb nieuws voor je: de wellness sector is helemaal geen 'gemeenschap'. Voor zover je überhaupt al van een sector kan spreken is ze net zo divers als de maatschappij zelf. Je hebt er wappies rondlopen, maar ook zat mensen die zich uitstekend inlezen en zich gewoon laten vaccineren. Ga je eens wat beter informeren. Met dit soort ongenuanceerde stukken bereik je niks, tenzij je doel polarisatie is.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout28 dec. 2021 - 21:19

Wappies waren er voor de corona ook al altijd al, maar werden toen softies genoemd of geitenwollensokkendragers. Spiritueel gezien beriepen ze zich op Madame Blavatsky, de Gnosis der Tempeliers en/of de Steen der Wijzen. En nog veel meer, wat werd geopenbaard in het esoterisch magazine `Bres’. Daarna, na de mislukte millennium 2000 `Einde der Tijden' voorspelling, was er niet zozeer sprake meer van een gedeeld spiritueel belijdingsgoed, aangezien de `’New Age’ gedachte het `intermenselijk holistisch totaalbeleven' vorm gaf middels mindfulness, yoga en meditatie op eigentijds-commerciële wijze via blaadjes als `Happinez’ en vooral door daartoe geëigende social media communities. Het begrip `Wellness’ deed haar intrede, gepaard gaande met besef van non-dualiteit en catharsis middels voortschrijdend spiritueel-energetisch transcedentaal beleven, door te werken aan jezélf, als opperste streven om tot wederzijdse herkenning van elkaars Licht te komen. Helaas voor de nuchtere medemens, toen kwam de Corona als Gefundenes Fressen voor rechtse stromingen die Oude Nazi-axioma’s van stal haalden waar Baudet uit put en garen bij spint, vooral nu, met zijn boreale oprispingen. Want zulks vormde het Leitmotiv bij de Nazitop en onze eigen NSB! Het Toverwoord: Grenswetenschappen! Tot Boreaal kultuurgoed behoren `grenswetenschappen', transborealistisch theoriegoed over energiebanen en de herkomst van het Arische volk. Zoals bevestigd in de Leer der Wortelrassen. Zoals die zich openbaart in de interkosmische synthese en synergie van geest en leven, met daarin als metafysisch totaalbeleven de zich onthullende diepe eigenschappen van het Arische ras: Het vermogen de hyperzintuiglijke wereld per omnipresente krachten te beleven en gestalte te geven. Alsmede de intermagisch-cerebrale werelden, om middels de ervaringen van zingenot etherische ubiquiteit te bereiken. De universele wet voor de Arische mens is immer het oerfundament van de grote beschavingen geweest: `Bewustzijn van het bloed in theürgische catharsis'. De Arisch-Germaanse Gnosis van de Boreale Zijnsgenade appelleert aldus aan totale Teutoonse Lebensborn als ultieme wedergeboorte. Ja, voor je het weet zakt het mensdom weer af naar een dergelijk bedenkelijk wereldbeeld. Terug naar Niflheim!

4 Reacties
sr626
sr62629 dec. 2021 - 12:42

Meesterlijk!

The Apple
The Apple29 dec. 2021 - 13:41

Hup, alles op de grote hoop en dan van dik hout zaagt men planken: zelfs iemand die de mens ziet als deel van de natuur is tegenwoordig al een wappie.

Tom Lucassen
Tom Lucassen29 dec. 2021 - 16:44

Schitterend.

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 dec. 2021 - 21:00

Wat een gelul zeg! Ik sluit me graag bij The Apple aan.

wittecisnoot
wittecisnoot28 dec. 2021 - 18:32

Oude Filmtip: Thank You For Smoking. Deze film neemt de lobby-industrie op de hak. Het leuke is niet alleen de pro-tabakslobby maar de anti-tabakslobby blijkt niet veel beter. Doet me hier aan denken. Ik hecht geen geloof aan Wappies zoals die Engel. Maar de gevestigde orde doet ook enorm haar best om een juich verhaal over vaccins te vertellen waarin er geen plaats is voor een kleine maar reële kans op bijwerkingen en complicaties. Zo worden we als normale stervelingen gereduceerd tot kleuters die geen lastig verhaal te horen mogen krijgen, zieltjes die gewonnen moeten worden of tot geesten die voor zaken rijp gemaakt moeten worden.

5 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg29 dec. 2021 - 11:38

Goede bijdrage!

The Apple
The Apple29 dec. 2021 - 13:36

Dat zijn we dan in elk geval met elkaar eens.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 dec. 2021 - 15:49

Ik ben het er niet mee eens, nl. niet hiermee; 'waarin er geen plaats is voor een kleine maar reële kans op bijwerkingen en complicaties.' Dat werd/ wordt uitgebreid over gecommuniceerd ook door mensen van Lareb.

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 dec. 2021 - 21:11

Eens.

Molly Veenstra
Molly Veenstra30 dec. 2021 - 9:44

'Maar de gevestigde orde doet ook enorm haar best om een juich verhaal over vaccins te vertellen waarin er geen plaats is voor een kleine maar reële kans op bijwerkingen en complicaties.' Dat juichverhaal is me ontgaan. Er kan inderdaad sprake zijn van bijwerkingen en die bijwerkingen werden direct in de media gebracht. 'De gevestigde orde' is een term die doet vermoeden dat je gelooft in een complot, net als Willem Engel.

Farmer 2.0
Farmer 2.028 dec. 2021 - 16:47

Een gedeelte van Nederland is bovenin de piramide Maslow belandt. Weet van gekkigheid niet wat ze zullen doen. Stemmen meestal op partijen aan beide flanken van het politieke spectrum.

Cam Millo
Cam Millo28 dec. 2021 - 16:36

Hun “eigen onderzoek” is verkregen uit gemakzuchtige consumptie van mediocre podcasts Ik kan Google Medical Universal Univerity aanraden. Facebook kan ook

Abma
Abma28 dec. 2021 - 15:25

Wat opvalt is dat de zendingsdrang onder niet gevaccineerden groot is. Overal kom je stickers, posters tegen met daarop allerlei wervingscampagnes om het niet te geloven omdat zij weten hoe het zit. En dat alleen zij strijden voor de vrijheid. Het soort vrijheid van deze lieden kan mij gestolen worden. Spuugzat wordt je er van. Kom maar op met de vaccinatie plicht.

CUTTHECRAP
CUTTHECRAP28 dec. 2021 - 15:24

Ik kom ze gelukkig nooit tegen, deze *kuch* vaccinkritische medeburgers. Maar als het dan zover zou komen, zou ik,goed gewapend met een FFP masker en twee meter afstand, ze willen vragen : Hoe zou Nederland er vandaag uitzien als er begin dit jaar geen vaccin en geen vaccinatie was geweest ? Ik vermoed namelijk dat hun houding t.o.v. vaccinatie hun fantasie niet nadelig beinvloedt. En ik heb zo het vermoeden, hoe Nederland er zonder vaccinatie uit had gezien. (of wat er dan nog van over was).

JohannesV2
JohannesV228 dec. 2021 - 15:13

Ik lees momenteel het boek Complotdenkers van Maarten Reijnders en kom tot de conclusie dat alles wat de huidige complotdenkers verkondigen, eeuwen geleden ook al door de toen aanwezige complotdenkers werd gezegd. Het gaat nu over het covidvaccin, jaren geleden over het pokkenvaccin en natuurlijk de beschuldigingen over hekserij. Het gaat nu over het WEF, eerder ging het over andere internationale clubs zoals Bilderberg. Geklets over pedo's, niets nieuws onder de zon. Probleem is dat ze elkaar nu zo goed kunnen vinden op social media.

EenMening
EenMening28 dec. 2021 - 13:19

De beschreven ontwikkelingen ondersteunen het hoefijzermodel dat laat zien dat er nogal wat overeenkomsten zijn tussen extreemlinks en extreemrechts. Les extrêmes se touchent. Deze ontwikkelingen laten ook zien dat mensen, die een extreme (politieke) positie innemen, tamelijk eenvoudig overstappen naar een andere extreme positie. Van extreemlinkse zwever naar Baudet-adapt en van de PVV naar de conservatieve islam. Zie bijvoorbeeld ook de documentaire "Samenzwevers" van Sunny Bergman. Er is regelmatig gewezen op de affiniteit die er bestaat tussen veganisme en (Neo)Nazi's. Volgens historici was Hitler ook vegetariër en hield hij van dieren.

8 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman28 dec. 2021 - 19:30

[De beschreven ontwikkelingen ondersteunen het hoefijzermodel dat laat zien dat er nogal wat overeenkomsten zijn tussen extreemlinks en extreemrechts.] Hoe zit het dan met het extreme midden? Heel veel stemmers op extreem-rechts zaten eerst bij de extreme middenpartijen. [Volgens historici was Hitler ook vegetariër en hield hij van dieren.] Wat wil je hier dan weer mee zeggen? Dat een goede antifascist vlees eet en een hekel aan dieren heeft?

sr626
sr62629 dec. 2021 - 12:45

@Mark Huysman: extreme midden? Zelden zulke onzin gehoord.

The Apple
The Apple29 dec. 2021 - 13:53

Alles beter dan de eenheidsworst van het extreme midden. Niet tot één originele gedachte in staat. "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, obay the law and REPEAT AFTER ME: I AM FREE"

EenMening
EenMening29 dec. 2021 - 14:33

"Hoe zit het dan met het extreme midden? Heel veel stemmers op extreem-rechts zaten eerst bij de extreme middenpartijen." Veel kiezers zijn van de PvdA overgestapt naar extreemrechts. Dat proces is al begonnen in 2002, toen de PvdA 20 zetels verloor en de LPF er 26 won.. "Extreme middenpartijen" is een contradictio in terminis. De uitdrukking "het radicale midden" is wel een tijdje in zwang geweest bij, zover ik weet bij het CDA. "Wat wil je hier dan weer mee zeggen? Dat een goede antifascist vlees eet en een hekel aan dieren heeft?" Er bestaat een duidelijke connectie tussen veganisme en (neo)nazisme. Waarschijnlijk loopt de link van "zuiverheid/catharsis" naar "Blut und Boden". Dit impliceert dat normale mensen af en toe vlees of vis eten, een mens is immers omnivoor. Veganisme is dus geen normaal gedrag. De PvdD mag ook wel uitkijken dat ze niet in dit troebele vaarwater terecht komt.

sr626
sr62629 dec. 2021 - 17:26

@The Apple: eenheidsworst van het extreme midden? Zelden zulke onzin gehoord.

EenMening
EenMening29 dec. 2021 - 20:20

katharsis

Molly Veenstra
Molly Veenstra30 dec. 2021 - 10:49

@Mening - 'Er is regelmatig gewezen op de affiniteit die er bestaat tussen veganisme en (Neo)Nazi’s. Volgens historici was Hitler ook vegetariër en hield hij van dieren.' Dat is een luie manier van denken volgens de logica: Adolf Hitler was een fascist. Adolf Hitler had een hond. Mijn buurman heeft een hond. Dus mijn buurman is een fascist.

Mark Huysman
Mark Huysman31 dec. 2021 - 19:11

Speciaal voor sr626 en EenMening een college over het extreme midden: https://www.youtube.com/watch?v=W-laUdk46tA

Joopinie
Joopinie28 dec. 2021 - 12:55

De alternatieve industrie is voor een deel integer bezig. Maar helaas hebben ondernemertjes hun kans gegrepen om onzin te verkopen. Het is heel moeilijk integere mensen in het alternatieve circuit te vinden. Degenen die je moet mijden zijn openlijk politiek actieve healers en degenen die continu kritiek hebben op de maatschappij met als doel jou te laten geloven dat je beslist bij hen moet zijn. Het zijn moeilijke en dominante mensen. Maar een therapeut die oprecht en voor een redelijke prijs wil helpen blijft een eigen keuze voor iedereen, ook al ergert de wetenschapper zich wild.

JasDon
JasDon28 dec. 2021 - 12:01

Arnout, ik zet even mijn grijsgedraaide plaat op: Kwakzalvers lopen binnen doordat mensen blind kwakzalverij bijverzekeren bij hun reguliere zorgverzekering. Daarmee wordt reguliere zorg en kwakzalverij aan elkaar verbonden en worden er miljarden verdiend door kwakzalvers. Kwakzalvers hebben daarbij baat aan twijfel aan de reguliere zorg, want dat levert ze klanten, geld en reputatie op. Mensen die zorg zoeken hebben daarbij baat bij een duidelijke scheiding van reguliere zorg en kwakzalverij, er zijn namelijk de nodige activistische kwakzalverhuisartsen die graag kwakzalverij adviseren. Ik zou van een overheid op zijn minst verwachten dat er regels komen voor zorgverzekeraars dat ze de koppelverkoop van reguliere zorg en kwakzalverij verbieden. Laat mensen zich maar apart voor kwakzalverij verzekeren, dan wordt de bewuste keuze gemaakt en gaat er minder geld naar de oplichters. Het zou op zijn minst netjes zijn van de overheid op te eisen van zorgverzekeraars dat ze reguliere zorg en kwakzalverij als losse producten kopen. Laat mensen zich maar voor zoveel euro p/m verzekeren voor alternatieve onzin en zoveel euro p/m voor de bril, het gebit of de fysiotherapie. Nog liever zou ik wetgeving zien die zorgverzekeraars het verbiedt kwakzalverij te verzekeren. Laat dat maar aan andere bedrijven over, zodat bij de jaarlijkse zorgverzekering check er naast reguliere zorg geen reclame kan worden gemaakt voor kwakzalverij.

7 Reacties
Gerygrr
Gerygrr28 dec. 2021 - 14:13

Als mensen overtuigd zijn van het innemen van preparaten, die in ieder geval niet schadelijk zijn, dan kan het eventueel werken als placebo. In aanvulling op de middelen die wel werkzaam zijn.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij28 dec. 2021 - 14:19

[ blind kwakzalverij bijverzekeren bij hun reguliere zorgverzekering. ] Veel verzekeringen verzekeren géén kwakzalverij in hun aanvullende verzekering. Niet alle aanvullende verzekeringen vergoeden alle soorten kwakzalverij. Acupunctuur, homeopathie en dergelijke zijn de voornaamste. Er is daarbuiten nog een enorm scala aan kwakmiddelen als edelstenen, oliën, hangers, armbanden, magneten, piramiden, waterreinigers, voedingssuplementen, stralingsbeschermers, vacuum cups, noem maar op. [ de nodige activistische kwakzalverhuisartsen ] Dat worden er steeds minder. Voorheen waren er nogal wat artsen die tevens homeopaat waren omdat de overheid dat stimuleerde in de jaren '80, maar die groep gaat nu met pensioen. Wereldwijd staat homeopathie steeds meer onder druk, zelfs in Duitsland. Hier mag men bv geen geneeskundige werking vermelden op homeopathische middeltjes. De verkoop daarvan via drogisten is dan ook gedecimeerd. https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen https://skepp.be/nl/rare-apparaten/alfabetisch

JasDon
JasDon28 dec. 2021 - 18:08

@Fransss, ik kijk regelmatig rond en alle grote spelers doen er aan. Het niet verzekeren van alternatieve zorg is eerder de uitzondering dan de regel. Daarnaast zijn er ook nog osteopathie, antroposofische geneeskunde, etc. het aantal zogeheten kwakzalf professionals is groot. @Grijsje, als mensen dat willen moeten ze dat vooral doen, als het maar niet verbonden raakt met reguliere zorg en mensen het niet als plaatsvervangend gaan gebruiken.

Dehnus
Dehnus28 dec. 2021 - 19:41

Bril (tot bepaald bedrag), gebit en Fysio zou gewoon in het basis pakket moeten zitten. Zeker gebit, omdat gebit toch heel belangrijk is voor gezondheid. Liever geld naar "gebit" en dan wegnemen bij de kwakzalverij door dat, zoals jij ook hier zegt, te verbieden! Als je wilt zweven? Graag, maar dan word je maar lid van de zweefvlieg club ofzo.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij28 dec. 2021 - 22:49

[ alle grote spelers doen er aan. ] Er zijn sowieso maar een handvol hoofdverzekeraars met vele dochters. Zat dochters zonder kwakzalverij. Zie verder maar eens een verzekeraar te vinden die ALLE soorten kwakzalverij vergoedt, ik heb hem nog niet gevonden in de link. [ Daarnaast zijn er ook nog osteopathie, antroposofische geneeskunde, etc. het aantal zogeheten kwakzalf professionals is groot. ] Het aantal is enorm groot, maar weinigen kunnen er echt van leven. Veel verpleegsters hebben als bijbaan een prakrijk met Reiki of bloesemtherapie of meer van die onzin. Daarnaast zit tegenwoordig een deel bij de zelfbenoemde "voedingsdeskundigen" zoals Doutzen Kroes en haar zus Renske, die graag een lepel klei per dag eten en prikken weigeren. Je moet wat als je weet dat je carrière als fotomodel op zijn eind loopt. Maar als je het gebruik van kwakzalverij bekijkt dan heb je acupunctuur, homeopathie, krakers, osteopathie, natuurgenezers en handopleggers en dan heb je het wel gehad. De rest zijn snippers die nauwelijks in de vergoedingenlijst voorkomen. Van mij mag het allemaal verboden worden, maar we moeten het niet groter maken dan het is. https://www.cbs.nl/-/media/imported/images/2014/09/4041g1.gif https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/cbs-publikatie-over-gebruik-alternatieve-geneeswijzen-in-nederland/ https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/zorgverzekeraars-bezuinigen-fors-op-alternatieve-geneeswijzen

Nemo2
Nemo228 dec. 2021 - 23:08

Een club die in dit verband nuttig werk levert, is de Vereniging tegen de kwakzalverij. Je kunt lid worden voor € 45 per jaar (studenten € 15 /j). Ze kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken! https://www.kwakzalverij.nl

Gerygrr
Gerygrr29 dec. 2021 - 11:45

Jasdon, Daarom zeg ik ook “in aanvulling” op. Het placebo effect is erkend in de medische wetenschap.

Max Tomas
Max Tomas28 dec. 2021 - 11:36

Voor corona zouden de politieke flanken gekenmerkt worden door onoverbrugbare tegenstellingen en geen enkel gemeenschappelijk punt te delen? Dat serieus geloven evenaart menig wappie-denken en kan alleen verklaard worden door ideologische blind- en doofheid. Zeker nooit iets van het hoefijzer-model gehoord. Allang voor de linkse en rechtse flanken beneveld in de context van corona door anti-overheidsentimenten, complotdenken, en zweverige theorieën een niet te onderscheiden etherisch amalgaam vormden ten aanzien van corona, waren er al vele andere overeenkomsten. Zoals wereldwijde samenzwerende machten, opvallend vaak met het joodse grootkapitaal als aloud bekende mythe, opzettelijk misleidende overheidscampagnes over allerlei, en natuurlijk het onder beide kampen toewijzen van onderscheidende kwade eigenschappen samenhangend met huidskleur of etninciteit, in het uiterst rechtse geval wat niet blank of niet-westers is, en in het uiterst linkse geval wat blank of westers is.

geitenbreier
geitenbreier28 dec. 2021 - 11:31

Ongelooflijk polariserend verhaal. De niet gevaccineerde mensen zijn zeer divers.Orthodoxen christenen en moslims, mensen met weinig vertrouwen in de overheid, hoog opgeleiden die twijfels hebben bij de zeer haastig gefabriceerde vaccins, en mensen met negatieve ervaringen over het gebruik in hun omgeving. Alles wordt samen geveegd Wees verschillend is het motto van de moeder omroep, nou dat wordt blijkbaar niet gewaardeerd. Allemaal blindelings achter de grote leider aan lopen. Sorry ik pas !

4 Reacties
Markzelluf
Markzelluf28 dec. 2021 - 13:20

Maar dat is precies wat de blogger stelt: een brede groep mensen heeft op basis van verkeerde aannames, desinformatie of gewoon een andere agenda zich tegen het Corona beleid gekeerd. Soms zijn ze oprecht van mening dat een vaccin slecht is voor hun immuunsysteem, anderen gunnen farmaceutische bedrijven geen winst, ze maken zich druk om toeslagenaffaire of zo. En mensen als Tjer zien het weer anders. Wellicht gewoon gevaccineerd, niks tegen vaccins of winst big pharma, echt geen medeleven of medelijden met toeslagen ouders, maar vette kans op sociale onrust. En de useful idiots lopen met die kudde mee.

Cam Millo
Cam Millo28 dec. 2021 - 16:38

Naar welk onderzoek verwijst u in uw betoog. Zou het graag eens willen inzien

geitenbreier
geitenbreier28 dec. 2021 - 17:47

@Markzelluf " een brede groep mensen heeft op basis van verkeerde aannames, desinformatie of gewoon een andere agenda" Daar gaan we weer, hun verkeerd, wij goed bla,bla,bla Vermoeiend die mentaliteit. @Cam millo Wordt niets gezegd over onderzoek, verkeerd gepost ?

Cam Millo
Cam Millo30 dec. 2021 - 11:04

@geitenbreier 28 december 2021 at 18:47 @Cam millo Wordt niets gezegd over onderzoek, verkeerd gepost ? Je verwijst in je bijdrage naar hoe de samenstelling van de niet gevaccineerden is naar aantallen. Neem aan dat daar onderzoek naar gedaan is. Derhalve vraag ik om een link naar dat onderzoek . Tenzij het natuurlijk uit je duim komt of dat je dat via een empirisch onderzoek hebt gedaan. Maar zelfs als het dat laatste is dan ben ik geneigd wat je schrijft als roeptoeteren te beschouwen

tempest
tempest28 dec. 2021 - 11:16

Het zijn groepen die heel vast zitten in hun eigen opvattingen en weinig tolerant zijn naar andere denkwijzen. Maar dat zie je bij meer groepen. Meestal moeten ze zich wel schikken naar een andere opvatting omdat de meerderheid er toch echt anders over denkt. Maar als ze zo groot genoeg worden en (denken dat) dat niet meer moet, dan worden ze best eng.

1 Reactie
gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 15:32

@tempest Kan dat op sommige terreinen ok niet voor de meerderheid gelden, ene dictator een krappe eeuw geleden is ook door de meerderheid gekozen om zijn land te leiden. Iedere intolerante groep van enige grote is eng en gevaarlijk, maar dat is het risico wat democratie inhoudt. Ga je bepalen wat wel en niet acceptabel is, ben je repressief bezig en wordt de democratie afgebroken.

Tjeempie2
Tjeempie228 dec. 2021 - 11:13

'Hun “eigen onderzoek” is verkregen uit gemakzuchtige consumptie van mediocre podcasts, het online volgen van influencers opgekocht door de wellness-industrie, en via handelaren in Russisch nepnieuws.' En uw onderzoek? Of heeft u niet onderzocht? En als u onderzoekt, welk bronnen vertrouwt u? En waarom? Dat verhaal van Ollongren komt weer bij me bovendrijven als het om nepnieuws gaat: dat ze zelf juist de grootste verspreider bleek te zijn.

Absentereo
Absentereo28 dec. 2021 - 10:43

Joh kijk ook eens verder. Niet alleen waren jouw wappies de eersten die de aerosolen op de agenda probeerden te krijgen. Iets wat initieel in opiniestukjes zoals die van jou belachelijk gemaakt werdt als nep nieuws. Ook waren ze de eersten die waarschuwden dat de effectiviteit van het vaccin sterk aan het afnemen was. Niet enkel procent puntjes zoals men met wat woordmagie graag de indruk probeert te wekken. Maar echt heftig, 80% tot 100% reductie in effectiviteit afhankelijk van je leeftijd. De waarheid hiervan is intussen ook internationaal erkend. Het wordt lekker benoemd met antivaxxer en corona-ontkenners, wappies. Wat hele brede en oneerlijke termen zijn. Eigenlijk is het gewone ouderwetse dehumanisatie van "de tegenstander"... In eerste plaats is de absolute meerderheid van deze mensen niet tegen vaccins in het algemeen. Ook ontkent men corona niet. De gemiddelde mening is dat het een ernstige ziekte is, maar niet zo ernstig dat je je kop ervoor moet verliezen. En als je naar de wetenschap kijkt, dan zijn een aantal zaken heel erg duidelijk. Eerst van al, de maatregelen tot nu toe hebben veel minder effect gehad dan de gemiddelde nederlander denkt. Zeker de huidige, die ingezet zijn op het moment dat de cijfers al aan het zakken waren. Het is niet zo dat deze zakkende cijfers door de maatregelen veroorzaakt zijn. En dit was eerder ook al het geval. Statistisch sterke Wappies hadden bijvooreeld al een voorspellingscurve gebouwd. Die perfect gevolgd werd waar die van het RIVM keer op keer om onverklaarbare redenen alleen maar logaritmisch steeg en niet bleek te kloppen voorbij de eerste weken. De vaccins zijn nuttig voor kwetsbare groepen. Ook de boosters. Maar de vaccins komen hopeloos slecht uit de kast als je ze vergelijkt met andere vaccins. Als je een half jaar na de prik kijkt naar effectiviteit zijn ze nauwlijks effectief. Bij boosters lijkt het effect sneller te zakken vermoedelijk omdat de dominante variant anno nu omicron is... Het 1G 2G 3G verhaal is daardoor kansloos geworden, als vaccins niet beschermen tegen overdracht, dan heeft het geen zin om gevaccineerden vrijheden te bieden die je anderen niet biedt. Sterker nog het is levensgevaarlijk, zoals we kunnen zien aan de diverse uitbraken. Zoals gezegd zijn er kwetsbare groepen, en dus ook onkwetsbare groepen. Jongeren onder een bepaalde leeftijd. We weten dat deze nauwlijks klachten krijgen. En dat het vaccin qua bescherming dus erg weinig doet voor die groep. We weten dat het niet beschermt tegen overdracht. En we weten dat er soms ernstige bij effecten zijn, myocarditus in de groep jongens van 16 tot 24 jaar.. Menstruatie stoornissen in jonge vrouwen... Dit zijn geen wappie meningen, dit is door bijwerkingen centra bevestigd. Dit betekent niet dat de causaliteit al hard gemaakt is. Maar onder normale omstandigheden betekent dit dat we terughoudend zijn. Dit keer echter niet. Dit keer wordt je wappie genoemd als je je zorgen maakt. Is vaccineren voor iedereen echt een goed idee? Ik heb niet eens gesproken over de lange termijn effecten. Die zijn nog niet helder uitgekristaliseerd maar er beginnen wel wat vermoedens te reizen en sommigen schreeuwen bij het eerste rookwolkje harder dan anderen. Ikzelf ben er nog niet overuit ik ben gewoon voorzichtig van aard en ik zie vooralsnog geen reden om ons gewoonlijke gezonde verstand te laten varen. En dan even snel een lang niet uitputtende wie is wie onder de wappies? Je hebt Harry de stenen gooier uit den haag. Een gewone burger die boos is, niet zo slim, niet zo goed in staat om te articuleren waarom hij zich niet in de huidige zaken kan vinden. Harry voelt zich ondergeschikt en is vooral tegen. Harry veroorzaakt veel problemen. Harry wordt vaak misbruikt om te laten zien hoe dom de wappies wel niet zijn... Zei ik Harry? Ik bedoelde Willem Engel, hij schreeuwt veel, heeft soms een punt maar meestal kan je geen kant met hem op... Maar ook... Kees Smaling CEO van Siemens healthcare Nederland, onze primaire leverancier voor ziekenhuizen heeft afgelopen jaar verwoede pogingen gedaan om corona noodhospitalen op te zetten voor hele schappelijke kosten. Hij is daarbij genegeerd en heeft uiteindelijk de wappies opgezocht om zijn verhaal te kunnen doen. Oud CEO van Pfizer Michael Yeadon is heel, heel hard aan het schoppen tegen de huidige gang van zaken, en deze man mag je van verwachten dat hij weet hoe het werkt. Hij verliest ook ontzettend veel door dit te doen. Dr. Geert Vanden Bossche, een belgisch immunoloog, die voor de grote organisaties heeft gewerkt, inclusief de bill en melinda gates foundation. Die heel hard schreeuwt over de lange termijn effecten en tevergeefs probeert een dialoog te openen met zijn oud collegas, en daarom de wappies maar opgezocht heeft. Onze eigen Maurice de Hond natuurlijk, vroeger een veel gezien gezicht op de nederlandse televisie, intussen ook behoorlijk onder de modder gesmeerd, maar deze man heeft wel eigenhandig de acuratesse van exit polls in nederland van 50% naar 95% getild. Zijn expertise in big data kan niet ontkend worden. En hij wordt benoemd als mogelijk de eerste die de aerosolen op het spoor kwam, puur doordat hij de "hidden variable" aanvoelde, hij verbond het initieel met klimaat. Het zijn anderen die de mechanismes inkleurde maar hij wees als eerste in de richting. Hij trekt intussen 2 miljoen lezers per week naar zijn site toe. En daar zitten nederlandse politici bij. Het green team wat aan hem verbonden is doet dagelijks analyses op de cijfers. De conclusie is vaak dat RIVM OMT en overheid niet de handigste beslissingen maken. Maar ze zijn zeker niet anti-vax en tonen meer dan eens het effect van vaccinatie aan. Maar dus ook de plekken waar het niet handig is om in te zetten. Sucharit Bhakdi, opperhoofd van Institute of Medical Microbiology and Hygiene, hij was de man die duitse media uit de kast trok als er iets besproken moest worden over dat gebied, nu is hij een fake nieuws verspreider... Ook iemand die niets te winnen heeft maar toch zijn mond open trekt en heel hard waarschuwt.. Robbert Malone, een van de onderzoekers die zich realiseerde dat mrna gebruikt kon worden om een immuun response op te wekken en dus de basis heeft gelegd voor de moderne corona vaccins... Soms wordt hij de uitvinder genoemd, dat is niet helemaal waar, hij was betrokken in de community en heeft zijn steentje bij gedragen maar het was niet volledig zijn verdienste. En nu dus ook een wappie is..... Al deze mensen kun je opzoeken en op de wikipedia pagina staat netjes vermeld dat ze beschuldigd zijn van het verspreiden van misinformatie. Ik heb een aantal van de argumentaties daarachter gelezen en het houdt geen steek. Vanuit het perspectief van wetenschappelijke dialoog. En al deze mensen, met uitzondering van Harry, zijn wetenschappers. En dus zou er dialoog op de feiten moeten zijn. Geen persoonlijke aanvallen. En dit zijn wetenschappers die aan de andere kant van de dialoog staan. Op elk ander wetenschappelijk dialoog zou dat volledig normaal zijn maar nu is het politiek, nu is het emotioneel, nu is er heel veel angst. Ik ben van mening dat dit JUIST NU een wetenschappelijke discussie zou moeten zijn en geen politieke. En dat betekent tegengeluiden en onderzoek naar de verschillen van mening. Dus alsjeblieft, je kunt het helemaal oneens met mij, en hen zijn. 10 punten voor de vrije dialoog. En ik ontken niemand het recht een vaccin te nemen. Doe wat het beste is voor jou. Maar laten we ophouden met fake news noemen wat een vrije respectvolle dialoog dient te zijn. Laten we ophouden met naar Harry wijzen als we de grote groep mensen met vaak verstandige inzichten bedoelen.....

10 Reacties
gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 13:12

Thanks voor je inhoudelijke en redelijk volledige opsomming van personen, die in het verleden hun bijdrage hebben geleverd en nu opeens wappie zijn. Waarom wordt er automatische veronderstelt dat Rutte, na alle voorgaande ervaringen, dar hij en zijn Rutte 4 het beste voorheeft met Nederland en haar inwoners. Ik blijf het zeggen, kijk naar oorzaak en gevolg en blijf niet hangen in het verdedigen van de niet effectieve maatregelen van een falende regering.

Satya
Satya28 dec. 2021 - 13:40

"En hij wordt benoemd als mogelijk de eerste die de aerosolen op het spoor kwam, puur doordat hij de “hidden variable” aanvoelde, hij verbond het initieel met klimaat." Dat was de universiteit van Texas.

geitenbreier
geitenbreier28 dec. 2021 - 13:47

@Absentereo Prachtig geschreven, had het zelf niet gedurfd uit angst dat het toch niet zou worden geplaatst.Hulde voor de moderatoren. Zeer sterk verwoord, chapeau voor u

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman28 dec. 2021 - 16:13

Niets aan toe te voegen, ben alleen bang dat u een roepende in de woestijn bent. Als de antiwappies de schellen van de ogen vallen, dan stort hun droom wereld in elkaar.

Markzelluf
Markzelluf28 dec. 2021 - 17:57

Absentereo, je geeft impliciet toe dat wetenschap work in progress is - en dat is het natuurlijk ook. En daarbij geldt dat A) juist bij nieuwe, onbekende ziekten veel onduidelijk is en B) je met kansverdelingen werkt, waarbij vaak niet iedereen dezelfde risico’s loopt. Vooraf is lang niet altijd duidelijk hoe die verdeling is en gemiddelden zeggen lang niet alles over individuele gevallen. Twee voorbeelden: we dachten dat basisschoolleerlingen niet snel besmet zouden raken (bleek fout) en we dachten dat als ze besmet zouden raken het verloop van de ziekte niet ernstig zou zijn. Gemiddeld klopt dat redelijk, maar in individuele gevallen juist helemaal niet. Wat doe je dan als overheid? Precies wat jij in jouw geval ook doet: je bent wat extra voorzichtig. Alleen voor jou leidt dat tot beslissing je niet te laten vaccineren. Zie je welk prisoners dilemma optreedt? En wat de maatschappelijke consequenties zijn?

Daslief
Daslief28 dec. 2021 - 19:05

@Absentereo, uitstekend overzicht! Kun je het niet insturen als hoofdartikel?

Sonic2
Sonic228 dec. 2021 - 20:35

@ Absentereo De "wappies" zitten er vooral veel er naast. Heel veel. Met hun eeuwige avondklok en met hun eeuwige 1,5 meter. En met hun eeuwige gezwam dat het vaccin helemaal niet werkt. Ook echt aantoonbaar niet waar. En met hun idee van Build Back Better. Ook niet waar. Of dat er een chip in het vaccin zit. Of met Bill Gates. De respectvolle dialoog waar u om vraagt, is onmogelijk omdat Baudet en Engel de oorlog er bij halen. En omdat je maar een dag op Facebook hoeft rond te lopen hoe ongemanierd het volk zich gedraagt wat u in uw naïeve riedel verdedigd. U respectvolle dialoog is vooral een eenzijdige monoloog waarbij mensen die zich laten vaccineren schapen zijn. En als u aan de kant staan van het grove en het onfatsoenlijke dan kunt u verwachten dat het een keer terug komt. Misschien wat minder moreel verheven doen. Wat minder arrogantie. Wat meer nederigheid richting mensen die zich laten vaccineren. Wat minder foute types steunen. Wat meer vertrouwen op wetenschap en wat minder op al die Facebook wetenschap. Misschien dat een blik in de spiegel u en de zijnen wat dichter bij die respectvolle dialoog brengen. De gevaccineerden gaan allang door met hun leven. Als de overheid de boel niet in lockdown gooit. Het zijn de ongevaccineerden die klagen, janken, polariseren. In demonstraties de boel slopen en die vooral ALTIJD en OVERAL heel erg KWAAD zijn. En altijd zich GEDISCRIMINEERD voelen. Laat de ongevaccineerden eens de hand in eigen boezem steken. Zelfkritiek en reflectie. En dan praten we wel verder. Die respectvolle dialoog hebben jullie ook in eigen hand. En liever praat ik niet in wij en zij. Maar daar wordt je toe gedwongen als mensen zichzelf bewust uitsluiten

Jonathan2
Jonathan228 dec. 2021 - 21:14

Snap hier wekelijk niets van. We moeten naar deze 'wetenschappers' luisteren, maar niet naar die tienduizenden wetenschappers die deze figuren als oplichters, wappies en beroepsleugenaars bestempelen, en dat kunnen aantonen ook. Neem bv. eens Yeadon Beroepsleugenaar en held van de wappies. Leugen na leugen en volstrekt valse informatie heeft de man keer op keer verspreid. - oct 2020 verklaarde hij de pandemie effectief over in het UK. - 2de golf zou er niet komen - gezonde mensen kunnen het virus niet verspreiden - heeft de meest lachwekkende leugens over de vaccins verspreid, tot aan onvruchtbaarheid voor vrouwen toe. Dus flikker op met je nepwetenschappers, fake news en wappiewetenschap als zogenaamde wetenschappelijke discussie. Ga lekker met deze oplichters en beroepsaandachttrekkers als De Hond, die aantoonbaar zat te manipuleren met zijn statistieken, een wetenschappeljk discussie voeren of de Aarde wel plat is, roken ongezond of de opwarming van de Aarde in je wappie-riool. @Daslief. Dit is geen wappiesite, waarin deze beroepsleugenaars, halve zolen etc, voor wetenschappers doorgaan.

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl30 dec. 2021 - 11:50

Hulde voor uw onderzoek. Ik kende enkele namen niet eens! Het commentaar op uw tegel laat helaas wel zien dat met sommigen inderdaad een open dialoog inmiddels onmogelijk is en dat niet alleen de wappies de weg kwijt zijn. Ik kan me, na een uurtje inlezen, wel aansluiten bij het commentaar over Michael Yeadon. Dit is duidelijk de zwakste schakel in uw lijstje.

Roeluit1986
Roeluit198630 dec. 2021 - 16:30

Pierre Capel, emeritus hoogleraar besmettingsleer en immunologie, kun je ook nog toevoegen. Deze man kon je een jaar geleden al vertellen dat de vaccins niet zouden werk als verwacht werd. Carla Peeters, immunoloog en heeft jarenlang gewerkt voor het RIVM met betrekking tot infectieziekten is ook heel kritisch op het coronabeleid. En Robert Malone is inmiddels van Twitter afgehaald omdat hij het lef heeft gehad zijn mening te geven over het vaccineren van kinderen met mrna-vaccins. Hij is nu ook gebrandmerkt als "wappie". Maar laten vooral niet naar deze mensen luisteren, want dit zijn "wappies".

Jan Peters2
Jan Peters228 dec. 2021 - 10:13

"leden van zijn"

Markzelluf
Markzelluf28 dec. 2021 - 10:07

Vergeet niet dat pvdd en FvD revolutionaire partijen zijn die beiden Corona als kans zien de bestaande samenleving drastisch te veranderen. Zo bezien is dit (onbewust aangegane) monsterverbond zo gek nog niet. Tegenstanders van vaccinatie hebben het vaak over ‘de kudde’ die door ‘het systeem’ wordt ingezet. Maar de aanpak van tegenstanders is bepaald niet anders. Corona is voor hen een God’s geschenk ( zeker voor de zevende dag aanhangers die beleid partij van dieren voor belangrijk deel bepalen) en het zorgt voor podium voor Baudet om zich als uitdager/ anti-these van traditionele partijen te profileren. Gevaarlijke situatie

3 Reacties
gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 11:29

@Markzelluf Gezien de nieuwe bestuurscultuur lijkt me dat ook noodzakelijk. Dat betekent dat het huidige systeem aan vervanging toe is. Het faalt op vrijwel alle fundamentele vlakken. Echter het gaat bij de machthebbers hoofdzakelijk om behoud van macht en behoud van de status quo. Dat systeem duurt al bijna 40 jaar en de laatste 10 jaar zijn de repressie en nadelige gevolgen steeds duidelijker zichtbaar. Het individualisme en het globalisme heeft heel veel schade aangebracht aan de maatschappij en heeft gezorgd voor een politieke versplintering, die niet geleid heeft naar die nieuwe bestuurscultuur maar juist naar meer afbraak en repressie. De bekende verdeel en heers tactiek speelt de regeringspartijen en hun zucht naar macht in de hand. Ze missen een visie om de fundamentele problemen op te lossen en kopen alleen maar meer tijd, en die tijd hebben we niet. De echte problemen zijn niet verdwenen door Covid en staan in de coulissen te wachten op hun kans. Rutte 4 gaat nog meer van hetzelfde uitvoeren, en het is 1 minuut voor 12. Het is tijd voor iets nieuws, de oude politiek heeft zijn beste tijd gehad. Je kunt blijven wijzen naar anderen, maar daar los je niets mee op. Je stelt alleen de noodzakelijke veranderingen uit. Het klopt dat het gevaarlijk is, maar vraag je af hoe het mogelijk is dat er genoeg kiezers op hun stemmen. Kijk naar de oorzaak en gevolg en blijf niet hangen in de niet effectieve maatregelen, die ook bij de bestrijding van Covid spelen.

Markzelluf
Markzelluf28 dec. 2021 - 13:08

Gimli, ik snap de eerste zin al niet. Kun je kort samenvatten wat je boodschap is en hoe die zich verhoudt tot hetgeen de blogger (of ik) stelt?

gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 20:13

@Markzelluf Er zijn cursussen begrijpend lezen voor de basis school te vinden op het internet. Aan jouw reactie is ook geen inhoud te ontdekken, ik stel terecht, net als jij, dat het een gevaarlijke situatie is. Echter mijn reactie wordt gevuld met inhoudelijke argumenten, waarom het huidige systeem gevaarlijk is. Heb je de adviezen van de rechtspraak al gelezen over de invoering van 2G en 3G, die adviezen waren duidelijk en zijn voorspelbaar pas 5 weken later na uitkomen naar de kamer gestuurd. Daarnaast heeft de rechter de zwemlessen in de zwembaden niet bestempeld als sportaccommodatie maar als leerplek, zodat de ouders niet verplicht kunnen worden om hun soms afwezige QR code te laten zien. In België heeft de rechter de theaters weer geopend en de Omikron variant is niet zo gevaarlijk al de modellen voorspelden. Misschien ontstaat eindelijk wat gezond verstand in plaats van de huidige paniekstand waarop de politiek blijft opereren. De bijdrage van Absentereo was inhoudelijk en duidelijk, dat is de manier waarop een inhoudelijke discussie gevoerd moet worden. We worden al te lang gegijzeld door modellen en niet door onderzoek.

Middenman
Middenman28 dec. 2021 - 10:02

Goed om dit aan de kaak te stellen, maar zorg er dan wel voor dat je zelf ook objectief blijft. Het belang van gezond leven is wel degelijk essentieel. Misschien niet m.b.t. het verkrijgen van immuniteit, maar wel tegen ziek worden na besmetting. Topsporters leven namelijk helemaal niet zo gezond en kickboksers zeker niet. Dat zijn geen overtuigende voorbeelden. Op mondiaal niveau heeft onze manier van leven en voedselproductie ook invloed op het ontstaan en de verspreiding van virussen. Daar zul je FvD niet over horen, maar de PvdD wel, en terecht. Al die dingen achterwege laten in dit artikel grenst evengoed aan desinformatie.

9 Reacties
gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 11:18

Wat mij opvalt is het redeneren wat constant 1 kant op gaat, de meningen en de standpunten van de antiwappies bedreigen, net zo goed als de wappies dat doen, een heldere visie op de bestrijding van Covid. Alles valt constant richting de antiwappies in de media en in de politiek. Andersdenkenden zijn gevaarlijk en fout, kritiek wordt niet getolereerd en is in mijn ogen vergelijkbaar met de problemen met de Toeslagaffaire. Ook toen was er sprake van een tunnelvisie, die zelfs naar alle instanties uitstrekte, waardoor de slachtoffers hun recht niet konden halen en niet beschermd werden tegen het hardvochtige systeem. Dat systeem regeert nog steeds, er is geen nieuwe bestuurscultuur en dezelfde tactieken worden nog steeds uitgevoerd. En de meerderheid is het nog met ze eens ook, de repressie neemt toe en de onverdraagzaamheid ook. Allerlei influencers nemen de kans waar om ook hun zegje te doen en de tweedeling te vergroten. Kijk naar de verdeling voor en tegenstanders en de onderwerpen in de media en de manier waarop de meningen gemanipuleerd worden. Zelfs de persconferenties worden door NLP technieken gestuurd. Wanneer de dobbelsteen altijd op hetzelfde nummer valt, is de dobbelsteen gemanipuleerd. Dat geldt ook voor de MSM en de standpunten die wel of niet bekend mogen worden. Alle nadelige uitkomsten van het huidige beleid worden verzwegen en gedownsized. Alle positieve uitkomsten worden toegeschreven aan het beleid. Dat is niet logisch en niet accuraat. Het zijn cirkel redenaties en de effectieve maatregelen worden genegeerd.

Rick Hofland
Rick Hofland28 dec. 2021 - 11:26

Onze mondiale en welvarende manier van leven is op heel veel vlakken niet goed voor de natuur op aarde, maar met het ontstaan van virussen heeft het niks te maken. Het sneller verspreiden dan weer wel, maar door onze mondiaal gedeelde kennis is er ook weer heel snel kennis dat gedeeld kan worden bij het vinden van vaccins en medicijnen. Ik begrijp dus niet wat je punt is "Middenman", iets met moeder aarde die als straf virussen maakt omdat wij ons niet netjes gedragen? Objectief gezien komt er eens in de zo veel jaren een virus dat rond gaat en waar dan een vaccin of medicijn voor gevonden kan worden (als dat lukt). Alle andere remedies die uitgaan van kwakzalverij zijn lariekoek.

gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 13:23

@Rick Ik denk dat gezond leven en eten, de combinatie lichaamsbeweging en niet te zwaar zijn, een positief effect heeft op de kans van complicaties. Dat betekent niet dat dat geldt voor iedereen. Je kunt geen generieke oplossing voor individuele gevallen maken, je hebt te maken met grote groepen en het probleem nu is dat de individuele gevallen worden gespiegeld op de hele groep alsof de hele groep bestaat uit de individuele complicaties. Dat wordt voorspelbaar niet tegengesproken door de instanties, die nu profiteren van hun machtpositie. Die gebruiken en manipuleren de cijfers om hun maatregelen te rechtvaardigen en negeren alle afwijkende uitkomsten. Noemen andersdenkenden wappies, om de macht te behouden en niet om de fundamentele problemen op te lossen Het fenomeen "wappie" zal gebruikt worden door de machthebbers om na de Covid crisis, de tegenstanders of andersdenkenden op vele andere vlakken te sensibiliseren of uit te schakelen. Het negeren is met het nieuwe coalitie akkoord al begonnen, en de bezuinigingen op de noodzakelijke maatschappelijke ondersteuning zijn al zichtbaar.

Middenman
Middenman28 dec. 2021 - 15:20

@Rick - Ik bedoel een aantal dingen die niets met zweverige moeder aarde theorieën te maken hebben. Allereerst dat door de vernietiging van de natuur en ecosystemen de biodiversiteit afneemt waardoor virussen meer kans krijgen. Daarnaast zorgen de vernietiging van de natuur en de handel in wilde dieren ervoor dat virussen sneller van gastheer veranderen, dus ook naar de mens kunnen overspringen. Het WNF heeft er een goed rapport over geschreven: https://www.wwf.nl/wat-we-doen/actueel/nieuws/De-COVID-19-pandemie-en-het-belang-van-een-goed-werkend-ecosysteem Verder is het zo dat met name de intensieve veehouderij een broedplaats is voor muterende virussen en het is volgens wetenschappers een kwestie van tijd dat niet China, maar Nederland aan het begin staat van een nieuwe pandemie. In Wageningen hebben ze er al voor gewaarschuwd.

Sonic2
Sonic228 dec. 2021 - 15:39

@ Gimli55 U bent het schoolvoorbeeld van al het redeneren wat constant 1 kant op gaat. Het vaccin is slecht. U en de zijnen worden gediscrimineerd. Ongevaccineerden zijn zielig. 2 G en 3 G zijn uitsluiting. En nooit wordt de andere kant van de medaille belicht. Ik heb geen enkel probleem met uw betogen, omdat u niet beledigd of schoffeert, maar uw betogen zijn natuurlijk totaal eenzijdig. Met een haat richting het vaccin. Alles wat uit de hoek van Rutte en de Jonge komt is slecht. En enigszins vanuit een afstand kijken is voor u niet moeilijk. Dus ik denk dat er veel te halen valt bij u zelf. Begin daar maar. En voor u hem terug countert. Ik heb geen probleem met ongevaccineerden. Zolang ze geen FvD stemmen. Geen paralel universum creëren en respect tonen voor mensen die er anders over denken

Sonic2
Sonic228 dec. 2021 - 15:53

@ Middenman In de tijd waarin we leven, worden er argumenten erbij gesleept bij een van te voren bestaand beeld. Je hebt op Youtube allemaal "dokters" die je vertellen dat het vaccin niet werkt. Je hebt allemaal "feiten" en veronderstelde onderschatting van feiten( zoals vaccinatie schade) waar mensen op in zoomen. Ik kijk soms op het kanaal van John Campbell. In de comments regent het anti vaxxers, maar als ik naar hem luister dan zie ik vooral iemand die benadrukt hoe belangrijk vaccinatie is. Zo wordt alles uit zijn verband getrokken. @ Gimli55 De "andersdenkenden" lokken vaak zelf die kritiek uit. Je zult maar Baudet en Engel in je kamp hebben. Ik heb zelf geen problemen met iemand zoals Maurice de Hond. Daar kun je het mee eens of oneens zijn. En het heeft niets met de toeslagen affaire te maken. Daarin stond alleen de SP aan de goede kant en was er in 2013 zeer algemene consensus( volslagen onterecht trouwens) dat die "profiteurs" met toeslagen en uitkeringen werden aangepakt. Ook heb ik behalve heleboel verontwaardigd gehuil nog niet echt een onderbouwde visie gehoord over waarom je aan bepaalde keuzes geen gevolgen mag koppelen. En ik hoor ook niet wat dan echt de uitweg is. Ook hebben de ongevaccineerden nu ook niet echt hele sterke kopstukken die in de media goed kunnen verwoorden waarom je niet laten vaccineren zo goed is.

gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 20:25

@Sonic Ik heb Engel niet in mijn kamp zitten en ik zit niet in het kamp van Engel, ik heb mijn eigen hersens om na te denken. Je veronderstelt een haat tegenover het vaccin, en dat is fout. Ik ben tegen onnodig vaccineren. De kwetsbaren dienen gevaccineerd te worden, net als bij de griep. Het is de bekende suggestie van het verkeerde kamp of onzin argumenten over mijn aversie tegen het vaccin. Iedereen is ten allen tijden vrij om zich te laten vaccineren. Het werkt echter niet om Covid uit te bannen en dat komt door het vermogen tot muteren, wat niet het geval is bij alle vaccins tegen kinderziektes en andere vervelende ziektes. De eerste 2 gaven 6 maanden bescherming, de 3de een maand of 3 en de 4de blijkt na 10 weken als minder effectief te zijn, uitkomsten uit Israël, waar het advies is dat de 60 + ers thuis moeten blijven zo lang Omikron er is. Lees de inhoudelijke argumentatie van Absentereo nog eens goed door en de laatste uitkomsten en adviezen van de raad van de rechtspraak, de zwembaden en de theaters in België. Het valt al bijna 2 jaar elke keer dezelfde kant op met de maatregelen en lockdowns en Covid is er nog steeds. Geen uitbreiding van zorg, zelfs nog meer krimp. Er verdwijnen 3 kinderhartchirurgie afdelingen van de 5 in Nederland, terwijl er nu al wachtlijsten bestaan voor die zorg. Rutte 4 gaat gewoon door met de sloop van Nederland en het vormen van de nachtwakerstaat.

Sonic2
Sonic228 dec. 2021 - 21:16

@ Gimli55 Je brengt halve feiten als hele feiten. Los van een paar honderd mensen met een afweerstoornis ligt er niemand die gevaccineerd is op de IC. Waarbij we spreken over een paar honderd mensen op 11 a 12 miljoen gevaccineerden. Je hebt gelijk in de zin dat vaccinatie niet besmettingen voorkomen, maar ze voorkomen wel dat mensen in het ziekenhuis komen. Absentero is de kern van het probleem. Ik lees al jaren dat "andersdenkenden" hier respectvol met mij en andere mensen in dialoog willen. Ik merk daar dus niets van. Ik vind dat u( maar met u veel meer mensen) een eenzijdig beeld schetst van de gebreken van het vaccin. Met 12 miljoen gevaccineerden en 300 mensen op de IC en hooguit 1000 in het ziekenhuis. Ik vind dat u slecht vergelijkt met hoe het in 2020 was. En hoe weinig besmettingen er toen nodig waren om de ziekenhuis vol te laten liggen. Dat is geen fair beeld schetsen. Voor de rest voel ik me geneigd om het persoonlijk te maken, want ik haat u niet. Uw mening mag er zijn en die vind ik waardevol. U vindt het ene en ik vind het andere. Helemaal prima. En als u dat vaccin niet wilt en booster niet wilt ook prima. En ik sta symbool voor veel mensen hier. Maar je mag het hier 100% oneens zijn. Maar dat is toch geen haat tegen andersdenkenden? Los van een handjevol zie ik het niet. Er is wel spanning en er is wel polarisatie. En voor een deel begrijp ik die spanning. Er liggen in verhouding wel erg veel mensen die niet gevaccineerd zijn in het ziekenhuis. Terwijl die groep 7 of 8 keer zo klein is en bovendien jonger. Dus dat veel vingers naar de ongevaccineerden gaan. Helaas zit daar een kern van waarheid in. Overigens zou het ongevaccineerden sieren( en dat zou ze ook beter bekend laten staan) als ze de standpunten van hun opponenten eens goed verwoorden. Van een avondklok tot een lockdown en van vaccinatie tot de avondlockdown. Ze hadden allemaal als doel de contact momenten te beperken en dus de verspreiding van het virus tegen te gaan. En de zorg te ontlasten. Geldt overigens ook voor 2 G en 3G. Die in zekere zin juist bedoeld zijn om kwetsbare ongevaccineerden te beschermen. U mag het daar echt volledig mee oneens zijn, maar ik lees te vaak en niet eens van u hier de suggestie dat er dictatoriale plannen achter zitten. Ik volg het idee achter maatregelen wel. Of ze proportioneel zijn is een 2e. En of ze noodzakelijk zijn is een voer voor discussie. Probeer de standpunten van je tegenstanders goed te verwoorden. Is mijn advies

gimli55
gimli5529 dec. 2021 - 9:07

@Sonic En er liggen hoofdzakelijk dikke mensen of mensen met onderliggend lijden op de IC, jij gebruikt net zo goed halve feiten als hele feiten. Respect wordt gegeven en kan niet worden opgeeist, wat je zaait, oogst je ook. Ik haat niemand en zal waarschijnlijk ook niet snel iemand haten, dus dat psychologisch verwijt is aan mij niet besteedt. Het zijn heel vaak non argumenten en psychologische trucjes om andersdenkenden te bestoken met niet inhoudelijke redenaties. De volgende truc wordt vaak gespeeld, de andersdenkenden moeten zich aanpassen aan de argumentatie en de manier waarop de discussie gevoerd dient te worden, in de ogen van de "antiwappies". Zelf mag alles uit de kast worden getrokken om met kromme argumentatie en redenaties het gelijk willen halen. Het sturen van een discussie is geen inhoudelijke redenatie en de wens van de antiwappies om het respect op te eisen ook niet. Mijn reacties worden inhoudelijk vaak genegeerd en dat is een zwakte bod. Daar staat tegenover dat er wel veronderstellingen worden gedaan, die kant nog wal raken. Ik ben tegen vaccineren, dat is niet waar. Ik haat mensen, ook dat is niet waar, Ik snap niet alles en dat is gezien mijn achtergrond voor een deel waar, echter weet ik meer dan menig leek en reageerder hier. Ik informeer me op vele vlakken en vele plaatsen, waardoor ik mijzelf in staat acht een genuanceerd beeld te vormen over de bestrijding van Covid. Ik stoor mij aan de 1 dimensionale manier van optreden van deze regering en Absentero heeft dat zeer eloquent opgeschreven, waarbij ik inhoudelijke kritiek mis bij de "antiwappies", terwijl het in essentie de 1 dimensionale en falende manier duidelijk maakt. Dan is natuurlijk makkelijker om de persoon of personen met een andere mening persoonlijk aan te vallen of te negeren, maar dat lost niets op. We zijn nu bijna 2 jaar verder en meer dan een nieuwe lockdown op de aannames van het OMT en het RIVM zijn we niet gekomen. Nu blijkt door al aanwezige onderzoeken uit Zuid Afrika, dat het ziekte verloop veel milder is en de toename van besmettingen veel minder leidt naar toename van opnames. Echter zal het succes weer verwezen worden naar de genomen maatregelen, en niet naar de besmettingscurve van een Belgische professor. Hoe steiler die oploopt, hoe sneller hij na een bepaalde tijd weer daalt, door het ontbreken van besmettingshaarden. Er wordt door deze regering niet vertelt en verzwegen en er is heel veel wel te vinden, maar dan moet je kritisch blijven en dat mis in in de MSM. Alles wordt al zoete koek geslikt en dat geldt ook voor de "antiwappies".