Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het geheime verkiezingsprogramma van NSC moet direct openbaar gemaakt worden, eist Pieter Omtzigt

  •  
23-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12020 keer bekeken
  •  
ANP-478889668

Satirisch verslaggever Diederik Smit voelde op het Binnenhof de Haagse pit bull Pieter Omtzigt aan de tand over waarom het verkiezingsprogramma van NSC nog steeds geheim is. Dat was niet aan dovemansoren gericht. De dossierverslinder uit Twente voelde nattigheid en dook zoals gebruikelijk meteen in het schandaal om het onderste uit de kan boven water te krijgen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Juppé🎗
Juppé🎗24 sep. 2023 - 11:40

Dit raakt de kern want dit is precies wat er steeds meer aan hem is gaan kleven. De maat die hij voor anderen gebruikte zonder enig situationeel begrip krijgt hij zelf voorgeschoteld. En dat met een persoonlijkheidsstructuur die daar veel minder dan Rutte of anderen tegen bestand is. Verantwoordelijkheid dragen is voor hem in deze positie dus totaal onmogelijk. Dit leidt tot een enorm drama. Stel je voor dat hij toch verantwoordelijkheid draagt en er komt een volgende pandemie, de oorlog loopt uit de hand en de energiecrisis verergert en leidt tot een bankencrisis, …..Over hem vs natuur en klimaat maar te zwijgen, daar brandt hij nu al liever zijn handen niet aan.

EenMening3
EenMening323 sep. 2023 - 19:35

Pieter Omtzigt staat bekend als betrouwbaar, omdat hij als een van de weinige Kamerleden zijn plicht heeft gedaan en heeft geleverd. Daarom heeft kritiek van collega politici en de media geen vat op hem, maar draagt deze alleen maar bij aan zijn populariteit en bekendheid. Maar Omtzigt heeft nog meer in de aanbieding. Met zijn Nieuw Sociaal Contract positioneert hij zich tussen collectief denkend links en individualistisch rechts, in het (radicale) midden. Tussen het collectief dat een bedreiging kan worden voor de vrijheid van het individu aan de ene kant. En het doorgeschoten individualisme van rechts, dat de kloof in de samenleving steeds verder verbreedt, aan de andere kant. De ideale coalitie bestaat m.i. uit NSC, VL en VVD, waarbij de NSC als grootste partij de MP levert. Alleen dan blijft het schip van staat op koers.

1 Reactie
Middenman
Middenman23 sep. 2023 - 22:39

@EenMening3 - misschien moet u zich eens verdiepen in het verleden van Omtzigt als parlementariër. Tip één: Bulgarenfraude. Hij heeft de toeslagenaffaire niet alleen aan het licht gebracht, maar ook mede veroorzaakt. Tip 2: MH17. Over betrouwbaarheid gesproken.

Scheef ehh ninger
Scheef ehh ninger23 sep. 2023 - 11:00

Beetje flauw. Veel andere partijen zijn ook nog niet zo ver. Voor mij is zo’n programma bijna altijd flauwekul. Wanneer er geregeerd gaat worden lijkt wat een regering doet totaal niet op welk programma dan ook. Wat dat betreft is ook de doorrekening wel wat achterhaald. Zowel wat ze willen als wat wordt gebruikt als wat we weten is totaal onzinnig. Wat mij betreft is het enige waarop je een partij echt kan beoordelen hoe ze het in het recente verleden hebben gedaan. Bijvoorbeeld zijn er partijen die volgens hun programma de BTW omlaag willen, maar wel voor de verhoging gestemd hebben. Kijk naar de VVD die mensen hoog op de lijst hebben staan die beleid als minister gemaakt en verdedigd hebben wat lijnrecht tegen het nieuwe eigen programma ingaat. Wees het gerust eens met deze mensen, maar veel hypocrieter krijg je ze niet.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV23 sep. 2023 - 15:10

Denk aan Geert W en de pensioenleeftijd!

Mathijsco
Mathijsco23 sep. 2023 - 9:24

Lol, Mooie imitatie. Ik kreeg even een flashback naar die mooie VARA-tijden van weleer: zaterdagavond, PvdA-miljonair Jack Spijkerman, 5 cabaretiers en steevast 2 miljoen kijkers. Het was zo gekleurd als de pest allemaal, maar het was mooie TV. Het ding met Jack was, dat Jack geen maat kon houden: Jack begon een protserig dikke BMW te rijden, Jack koos voor nóg meer geld en niet voor principes. Het publiek lustte Jack toen op een bepaald moment niet meer, en de VARA gooide Jack zelfs abrupt van de buis toen hij bleek te onderhandelen met Sjon de Mol. Na een bestaan in de marge bij Sjon van een uitzending of 10, was het vervolgens over en sluiten voor Jack en zijn cabaret Disclaimer: bovenstaande is een stukje TV-geschiedenis. Enige gelijkenis met hedendaagse personages en situaties berust geheel op toeval. Mocht u onverhoopt toch overlap opmerken, meldt dit dan bij ondergetekende.

5 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens23 sep. 2023 - 11:18

"Mocht u onverhoopt toch overlap opmerken, meldt dit dan bij ondergetekende" Oké, doe ik met plezier. Zie bijv. deze opmerking: "Het ding met Jack was, dat Jack geen maat kon houden" Welnu, Jack vertoont duidelijk een overlap met zekere Mathijsco. Die ook geen maat weet te houden waar het gaat om het bashen van GL/PvdA. Altijd maar weer proberend zijn vorige rant in dezen met een nieuwe te overtreffen. ------------ Wat je met deze melding doet, moet je natuurlijk zelf weten. Maar een koekoek blijft een koekoek, ook al roept hij koekoekoek. ------------ Eén ding moet ik je nageven Mathijs, je probeert het wel met humor te doen. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die er weleens om moet glimlachen. Blijft natuurlijk staan dat niemand jou hier verder nog serieus neemt, enkele extreemrechtse trollen daargelaten.

Mathijsco
Mathijsco23 sep. 2023 - 12:55

Ha Eric, dat vind ik nou nog eens leuk om te lezen uit uw mond! Zoals ik al eens eerder tegen u heb gezegd: ik vind u een sympathieke bakfiets-huisvader. Zo tussen de regels door bemerk ik nog wéleens dat u wat moeite heeft om de plector van uw gitaar niet op te eten (vooral als het op het afbouwen van groen-subsidies en salderen aankomt) maar u laat zich niet kennen en herpakt zich altijd weer om met frisse moed een lans te breken voor úw status-quo en wereldbeeld. Ook al staat ze op instorten. Vastberadenheid tegen de storm van naderende realiteit ín, dat vind ik iets dappers hebben. Haast 'kunstzinnig'. Zin om binnenkort een kom vergetengroentesoep te doen bij opening van de 'weggeefbibliotheek' van Mensje en Fabian? Ik.ben.voor!

MG1968-2
MG1968-223 sep. 2023 - 12:57

@Eric Applaus! @Mathijsco Wat is jou de door jou gedroomde coalitie?

BrotherV
BrotherV23 sep. 2023 - 15:12

"Eén ding moet ik je nageven Mathijs, je probeert het wel met humor te doen" Met nadruk op probeert. Ik zie gewoon puur narcisme, ook zo'n rechtse ziekte.

Karingin
Karingin24 sep. 2023 - 10:24

Toevallig: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/jack-spijkerman-ging-van-kijkcijferkanon-naar-grote-graaier-ik-was-een-nsb-er-geworden~b8ce4042/ (betaalmuur) Ik dacht hetzelfde hoor, maar na het lezen van dit interview blijkt het toch iets genuanceerder te liggen (zoals altijd). Citaat: "Ik kreeg bij de Vara steeds contracten voor twee jaar. Ik had net gevraagd: doe dat nou voor vijf jaar, voor hetzelfde salaris. Toen werd gezegd: ‘Nee, want we weten niet of je over een paar jaar nog populair bent.’ Daardoor was er wel iets bij mij geknapt.’"

Joop  den Uil
Joop den Uil23 sep. 2023 - 8:04

Omtzigt moet oppassen dat hij niet te vroeg piekt. Maar --- laten we wel wezen... wie leest er nu nog verkiezingsprogramma's .. enerzijds zijn het plannetjes voor de buhne, anderszijds voer voor praatprogramma's waar continue gerecycled wordt.