Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Het complot tegen Klink

  •  
02-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verhagen_klink_300.jpg
'CDA zag maar één weg: Klink zwartmaken' … Critici steevast door Maximisten kaltgestellt
De Volkskrant zet uiteen hoe de Maximisten binnen het CDA razendsnel een campagne opzetten om Klink zwart te maken nadat duidelijk werd dat hij principiële bezwaren had.
Ab Klink is het vleesgeworden CDA, schrijft de krant: “dertig jaar lid, bepalend ideoloog, belangrijkste architect van het CDA-denken van het afgelopen decennium én belichaming van in de partij hooggewaardeerde deugden als beschaving, bescheidenheid en integriteit.”
Daarom moest door Verhagen en zijn vazallen alles op alles gezet worden om de kritiek zo snel mogelijk in een kwaad daglicht te stellen. Zoals de Maximisten de afgelopen weken alle tegenstanders van de PVC-coalitie effectief zwart wisten te maken, ongeacht hun statuur binnen en buiten de partij.
Vooral de passage in de brief van Klink waarin hij onthulde hoe er plannen gesmeed werden om het CDA-congres te misleiden was levensgevaarlijk voor Verhagen.
Voor Verhagen was dit de schadelijkste passage uit de brief en die moest weerlegd worden. En dus werd van alle kanten gezegd dat het niet klopte wat Klink schreef. Ook werden onmiddellijk roddels verspreid. Klink had zelf zijn brief gelekt, zijn interventie was een één-tweetje met Ruud Lubbers geweest, hij had de timing van zijn brief afgestemd op het vertrek van Jan Schinkelshoek, eerder deze week. Voor dat alles bestaan overigens nul aanwijzingen. Maar de suggestie was nauwelijks verhuld: Klink liegt.

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (101)

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa2 sep. 2010 - 21:34

Toen Nederlanders niets meer wisten wat met Oranje gaat gebeuren in de halve finale en in de finale van het afgelopen WK, ging de media speciaal naar een hele Bekende Duitse lezengedachten, weet zijn naam niet meer, om ze te raden wat gaat gebeuren en wat moest Oranje het best doen.Ook was de media bij bekende Nederkandse gedachtenlezers op de vloer, bijna alle kranten hebben daar iets over schrijven. Nu ook, iedereen is de weg kwijt, gaat de media niet naar die gedactenlezers? of voor voetbal wel voor politiek past niet? De vader van Theo van Gogh zei ooit: ''alle die beetjes helpt'' mooie en vriedelijke man was hij.

paradoxical
paradoxical2 sep. 2010 - 21:34

Je kan het kilometersver of mijlenver zoeken. Vul maar in.

contra
contra2 sep. 2010 - 21:34

Suggestief politiek commentaar van deze Volkskrant journalist. Het artikel leest alsof hij er zelf bij stond. Van de ene speculatie naar de volgende speculatie weet hij zonder enige bron/getuigenis of andersoortige verklaring de naieve lezer naar een wenselijke conclusie te manouvreren. Als je sec uitgaat van de feitelijkheden rond Klink-Verhagen kan een journalist ook een artikel schrijven waarbij Klink als een spin doctorende onrustzaaier er bijna in slaagde deze formatie te frustreren en wordt Maxim Verhagen op het schild gehesen omdat hij dit voorkwam. Zoals Alexander Pola zei: "Men moet de zaak van twee kranten bezien"

brynnar
brynnar2 sep. 2010 - 21:34

Een beetje suggestief artikel, dus met de nodige reservering, maar het zou me niet verbazen als dit inderdaad zou is. Ik kan maar één snel advies verzinnen om het gezicht van het CDA te redden en ons land te behoeden voor een bestuurlijke ramp die Balkenende-I zal doen verbleken: zet Wilders aan de kant, maak het concept regeeraccoord met Rutte af, voeg er een paar linksche hobbies aan toe en e-mail het naar Cohen met het verzoek of hij er iets in ziet of wat wil aanpassen. En binnen twee weken staat er een kabinet bij Hare Majetrix. Mvgr - B

Stein2
Stein22 sep. 2010 - 21:34

Ik snap niet waarom de volkskrant dit opinie stuk onder binnenland geplaatst heeft. Enfin, het is niet zo'n goede journalist, naar mijn mening: http://sargasso.nl/archief/tag/ron-meerhof/

Wobbel2
Wobbel22 sep. 2010 - 21:34

Ik zou graag horen van Verhagen of hetgeen in de brief van Klink staat niet klopt. Ik denk van wel omdat meneer Verhagen er niks over zegt. Dat Wilders en Rutte het ontkennen is normaal dat hoort nu eenmaal bij hun manier van politiek bedrijven.

Elfje2
Elfje22 sep. 2010 - 21:34

In feite is Verhagen dus nog gevaarlijker dan Wilders, Verhagen zit in het centrum van de macht en Verhagen is een meester in het spelen van smerige politieke spelletjes. Die grijns zegt al genoeg als hij zijn zin krijgt. En ik hoop van harte dat de drie "dissidenten" alsnog op het congres de stekker er uit trekt, ik moet er toch niet aan denken dat de SGP er ook nog aan te pas komt. "La liberté guidant le peuple"

7731BK11
7731BK112 sep. 2010 - 21:34

Verbaast mij niets van de "Maximisten". Dat is het deel van de CDA dat al vaker mensen een loer gedraaid heeft, Maxime voorop. Nog niet zo lang geleden was het Wouter Bos, die hij door leugenachtige methoden wist uit te schakelen. Als er één leeft op verdraaiingen, is hij het wel. Nu is zijn eigen partij aan de beurt. Die man gaat over lijken in zijn machtswellust. Strateeg......ja, ja, ik zou maar goed opletten als ik een CDAer was.

fjacobse
fjacobse2 sep. 2010 - 21:34

Is er iemand die gelooft dat wanneer Klink een rechtse coalitie zou blokkeren, dat het CDA vervolgens als 1 man achter Klink gaat staan en hem aanwijst om te gaan onderhandelen met Cohen over een middencoalitie? De harde realiteit voor links is dat Klink kan niet meer winnen na wat de afgelopen week is gebeurd. Hij kan hooguit Verhagen en Bleeker ook laten verliezen. Maar daar betaald hij dan zelf ook een hele hoge prijs voor omdat dit betekent dat hij het CDA moet verlaten en als eenmans-fractie verder zal moeten. Dat lag 1 week geleden nog anders. Toen was onduidelijk wat de uitkomst zou zijn van een machtstrijd tussen Klink en Verhagen/Bleeker. Maw, toen Ab Rookverbod zijn brief schreef had hij nog iets te winnen. Nu niet meer. Hij heeft kunnen merken dat de overgrote meerderheid van het CDA niet achter hem maar achter Verhagen/Bleeker staat. Jammer maar helaas dus. Het heilig verklaren van Klink door links is begrijpelijk maar wel volkomen zinloos. Verder denk ik dat Klink en Verhagen het netjes hebben gehouden als we dit vergelijken met de machtsstrijd tussen Verdonk en Rutte, maar ook die tussen de Hoop Scheffer en van Rij. Niemand hoeft de partij te verlaten. Kortom, de kans dat de-goede-vaderlanders binnen het CDA alsnog de machtstrijd gaan winnen is 0. Het CDA is een pro-PVV partij geworden. Het was al een anti-PvdA partij dankzij de breuk in februari. Dat maakt mij in ieder geval een tevreden mens. Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zo makkelijk en vooral zo snel zou gaan.

Gelijkhebber
Gelijkhebber2 sep. 2010 - 21:34

De Volkskrant is nauwelijks objectief te noemen in de berichtgeving rond de formatie. Klink heeft zijn partij en ook de VVD eigenlijk wel een dienst bewezen met zijn actie. Het scenario dat hij in zijn brief beschrijft waarin Wilders op zijn luidruchtige provocerende wijze aan de haal gaat met de gesloten akkoorden is meer dan mogelijk. Echter nu het door Klink openlijk als argument tegen de PVV naar voren is gebracht lijken de herriemogelijkheden voor Wilders toch beperkt te zijn. Klink cs. zulllen bij een eventuele anti-Islam soloshow van de PVV kunnen zeggen dat ze gelijk hadden. Nee, Geert zit dan wel niet in zijn hok en maar hij ligt wel aan de ketting.

roher
roher2 sep. 2010 - 21:34

klink ZAT aan de deur

Bouwman2
Bouwman22 sep. 2010 - 21:34

Voor de duidelijkheid: de VVD heeft het liberalisme verkwanseld en het CDA heeft de waarden en normen verkocht. Maar waar is Bolkestein? Of laat hij het woord aan Gijs de Vries en Joris Voorhoeven? Maar waar is Balkenende? Imiddels hebben alle levende oud premiers gezegd: Vrienden, onze principes leveren we niet in en we gaan niet samenwerking met de PVV voor wie de grondrechten gewoon wetten zijn die je naar believen verandert. Opportunisme kent een grens. Het is bekend, Balkenende laat de regie vaker aan anderen over, maar het lijkt wel of hij op een onbewoond eiland is aangespoeld en geen bereik heeft. Waar zijn de normen en waarden, die ferme VOC mentaliteit? Waar is die hechte vriendschap van het wetenschappelijk bureau? Het is geen tijd om in triomfalisme de fles open te trekken maar er is altijd tijd om klare wijn te schenken.

shoarmabakker
shoarmabakker2 sep. 2010 - 21:34

De Volkskrant ziet maar één weg: het CDA zwartmaken. Buitengewoon interessant om te zien hoe er allerlei theoriën ontstaan die vooral gebaseerd zijn op gekleurde interpretaties van zelfverklaarde experts. Dat er binnen het CDA een hoog politiek spel gespeeld wordt is duidelijk, dat kan ook niet anders wanneer er zo duidelijk tweespalt in een partij gecreeërd wordt, maar de vinger naar één kant wijzen is wel erg ingegeven door de ideologie van de bron in kwestie.

mees.
mees.2 sep. 2010 - 21:34

Ook werden onmiddellijk roddels verspreid. Klink had zelf zijn brief gelekt, zijn interventie was een één-tweetje met Ruud Lubbers geweest, hij had de timing van zijn brief afgestemd op het vertrek van Jan Schinkelshoek, eerder deze week. Voor dat alles bestaan overigens nul aanwijzingen. Maar de suggestie was nauwelijks verhuld: Klink liegt. Tweede keer Dat was de tweede keer in twee dagen dat het CDA zijn toevlucht moest nemen tot zulk grof geschut tegen de eigen partijgenoten. Toen dinsdag 'Wachtkamerlid' Jan Schinkelshoek bekendmaakte de politiek te verlaten uit protest tegen samenwerking met de PVV, werd er onmiddellijk karaktermoord gepleegd. Die Schinkelshoek had gewoon een andere baan, werd van alle kanten ingefluisterd. Die was al die tijd al van plan geweest te vertrekken. Ook daar ging het om iemand die al ruim drie decennia actief was in de partij en daar hoog in aanzien staat. Nu kreeg hij zonder aarzelen de behandeling die de laatste jaren vooral gereserveerd was gebleven voor mensen buiten het CDA. Voor actieve CDA'ers moet het duidelijk maken in wat voor omgeving ze werken: niet zo erg veilig. De zaak en de vent lopen dezer dagen flink door elkaar bij de christen-democraten. Ook andere partijen kijken met belangstelling mee en vragen zich af: zelfs als 'rechts' mocht klappen, durven wij dan nog wel in zee te gaan met dit CDA? Het spel dat dezer dagen in de CDA-vleugel in het oude Justitiegebouw wordt gespeeld, is om nog meer redenen riskant. Verhagen heeft een wankele reputatie als het gaat om betrouwbaarheid. Anderen aanvallen op hun integriteit, zeker mensen met de statuur van Klink, zal niet veel vaker meer een begaanbare uitweg zijn. ------------- En hier is dus het CDA toe verworden. Dit is in é''en woord verschrikkelijk te noemen. De rechtse kliek bij het CDA speelt vies,vuil en smerig spel,bij de VVD is ook het beleid in handen van ee hele rechtse kliek. Het is niet voor niets dat ze zo makkelijk door een deur kunnen met Wilders. Maar dit gedrag,deze opstelling maakt het land kapot. Het zal zich op het eind tegen deze partijen gaan keren en dan is er geen ontkomen meer aan....weg politieke carrieres,een naam dragen ze mee waar ze de rest van hun leven niet meer vanaf komen. Gelukkig zitten er bij het CDA nog mensen die hun hart wel op de goede plek hebben. En het opvallende is,het zijn de mensen die allemaal tegen een samenwerking met de PVV zijn. Die verkopen hun ziel niet aan de duivel.

harmdevos
harmdevos2 sep. 2010 - 21:34

Verhagen = Wilders. Ook hij heeft geen partij nodig. Hij kan het alleen wel. Verhagen wil Wilders.

Jeroenamsterdam2
Jeroenamsterdam22 sep. 2010 - 21:34

Het is makkelijk te zeggen dat er een complot is tegen Klink aangezien hij tegen de stroming in wil roeien. Dan kom je altijd obstakels tegen. Je kan ook stellen dat er een complot is tegen Verhagen zijn plannen door prominente CDA'ers.

martinusblystra
martinusblystra2 sep. 2010 - 21:34

Ik las zojuist dit artikel in de Trouw http://www.trouw.nl/opinie/columnisten/dewijk/article3191276.ece/Schadelijke___PVV_moet__in_het_kabinet_.html waar ik helemaal achtersta. Uitstekende analyse.

Ineke McK
Ineke McK2 sep. 2010 - 21:34

Net op Radio 1: De informatie popging is mislukt. Meer om ± 18.00 uur vanuit Nieuwspoort.

HenkJansen2
HenkJansen22 sep. 2010 - 21:34

De uitkomst van dit hele gedoe is slechts: EXIT Klink. In Brabant en Limburg, waar het CDA het meest aan de PVV verloren heeft, zal het kader van het CDA niet begrijpen dat hun partij niet onderhandelt met Wilders. Wil je deze kiezers immers ooit nog terugwinnen, dan moet je aantonen dat je naar hen geluisterd hebt en de PVV bovendien de kans geven om het te verbruiden (niet dat ik denk dat dit zal gebeuren). Hoe JOOP erbij komt dat er een "complot" tegen Klink was, is mij volstrekt een raadsel. Donner heeft slechts als bemiddelaar opgetreden en Klink is nog steeds fractielid. Maar ja, voor een andere uitleg van de werkelijkheid moet je idd bij Links zijn.

hannogroen
hannogroen2 sep. 2010 - 21:34

Het is klaar. http://www.nu.nl/politiek/2326023/rechtse-coalitie-van-baan.html

schoolFRIK
schoolFRIK2 sep. 2010 - 21:34

Rechtse hobby: gewoon je rattengedrag laten zien. (zie: Hoe word ik en rat? )laten zien.

Sjoechem2
Sjoechem22 sep. 2010 - 21:34

Ik legde afgelopen zonder uit hoe Opstelten Klink wilde natrappen en hem per ongeluk vrijsprak (http://www.sjoechem.nl/omdat-het-zo-uitkwam/opstelten-klapt-uit-de-school.html). Dat heb ik geweten. Helemaal toen ik ook nog meldde dat Geert Wilders censuur pleegde (http://www.sjoechem.nl/social-media/de-censuur-van-geert-wilders.html). Dan krijg je best veel onaardige reacties.

3540evernesa
3540evernesa2 sep. 2010 - 21:34

Door met de PVV van de heer Wilders een verre samenwerking te beloven en daaraan hebben meegewerkt, heeft de heer Verhagen zijn functie als fractie voorzitter van het CDA verpeeld en zou moeten hebben overwegen deze aan de heer Klink over tedragen. Niet alleen omdat hij de overtuiging had het te zullen laten slagen,maar ook omdat hij in de geest van dat geloof is overgegaan.Daarmee heeft hij afstand van de grondprincipes van het CDA en van de democratische grondrechten genomen. De heer Klink daarentegen heeft zowel naar de grond principes van het CDA als naar de democratische grondrechten gehandeld.Onder zijn leiding zou de geloofwaardigheid van deze partij groeien en zou ze weer de erkenning van de burgers terug verdienen.

CdeVries
CdeVries2 sep. 2010 - 21:34

nog even geen commentaar op dit artikel (nog even nadenken), maar de foto vind ik prachtig en illustratief.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO2 sep. 2010 - 21:34

Hun vaste plekje op een van de terrassen van het Plein in Den Haag. Zaten zijn medestanders eergistermiddag ook vrolijk een biertje te drinken op de - voor ons nog niet maar voor hen natuurlijk wel al bekende - goede afloop.

tijsraman
tijsraman2 sep. 2010 - 21:34

Dat was wel duidelijk. Klink's brief was duidelijk alleen bedoeld voor Verhagen, Bleeker en ingewijden gezien de informatie over wat er besproken was, wat verder niemand wist. Klink heeft deze brief in vertrouwen gestuurd. Zijn vijanden hebben de brief vanwege Klink's uitspraken over Wilders en het misleidingsplan openbaar gemaakt. Daarna is het gemakkelijk: gewoon alles ontkennen want Klink kan het toch niet bewijzen. Triest dat een van de weinige integere CDA-politici zo te kijken wordt gezet.

1 Reactie
DeDoper
DeDoper2 sep. 2010 - 21:34

Beetje naïef bent u wel, wie zegt mij dat Klink niet opzettelijk (in samenspraak met de groep Lubbers) deze brief heeft geschreven om te laten lekken?

Opinius
Opinius2 sep. 2010 - 21:34

weet je wat ik van die verhagen vind? hij is veel erger als die gevoel-ratio verdwaalde dwaas wilders. deze man is m.i pas gevaarlijk, dat was ie al in vorig kabinet, ieder is dat vergeten en de waarheid is nooit aan het licht gekomen, over die val. waar wilde hij ook weer mill.troepen houden ergens? ging tegen elke afspraak in. heren als bos en eurlings gingen gelijk naar huis, na die val, weg uit die "werkruimte". hij zit er nu, en verkoopt verraad schaamteloos zijn hele partij, de judas. de linkerd. Ik zie die Klink gisteren nog naar buiten komen, arme kerel. ik heb daarom serieus meer angst voor die vent verhagen (en heus al langer meldde dit al in febr.), als de dwaas wilders, ofschoon die combinatie?? la mar komen,.. dat geeft in dat geval vul maar in, ahum "niveau" den haag, ech wel. dit niveau zal t.z.t. op hetzelfde (samenlevings)niveau weer beantwoord worden, simpelweg uit natuurwetten .

2 Reacties
ElChe
ElChe2 sep. 2010 - 21:34

Ik ben het volledig met je eens. Zolang Verhagen het CDA leidt, zal hij om persoonlijke redenen ook nooit onderhandelingen met de PvdA beginnen, omdat de PvdA Verhagen dwars zat met Afghanistan. Verhagen ervaarde dit als een persoonlijk verlies op weg naar uitbreiding van zijn machtspositie. Nu heeft hij op de zelfde wijze en om dezelfde reden Klink afgebroken. Het zou voor de geloofwaardigheid van de Nederlandse politiek beter zijn als deze man van het politieke toneel verdwijnt.

boeie
boeie2 sep. 2010 - 21:34

Waren dat niet die politie/opleidings troepen waarop het pvda uit het kabinet is gestapt en later toch weer wel moest kunnen van Cohen? Ik vind dit nu wel het slechtste voorbeeld van de gluiperigheid van Verhagen.

AlbertHofmann
AlbertHofmann2 sep. 2010 - 21:34

Arjan Smit, Klink integer? moehahahaha! klink wilde niet met de PVV de laatste paar weken toen bleek dat de verhoudingen binnen het CDA erg verdeeld begonnen te raken, dat heeft niks met integer te maken, hoogstens iets met verkeerd gokken en een ordinaire machtsstrijd.

1 Reactie
emmaa2
emmaa22 sep. 2010 - 21:34

Heeft nou bijna niemand hier door dat klink een spelletje speelt? Ik had hier wat minder naieviteit verwacht, uiteindelijk zal cohen mp worden zoals beatrix wil, wacht maar af.

Opinius
Opinius2 sep. 2010 - 21:34

schande, iemand met een beetje mensenkennis en fingerspitzegfuhl, weet dat klink genaaid is, en hoe. al 2 dagen tot op de porieen te zien hoor. ga je schamen verhagen, je stinkt door elke beeldbuis heen.

1 Reactie
boeie
boeie2 sep. 2010 - 21:34

Hoe weet je dat dan? Omdat Klink zo zielig kan kijken? Bent u echt zo makkelijk voor de gek te houden? Even zonder aanziens des persoons: Er is blijkbaar afgesproken te gaan onderhandelen waarna het congres beslist. Halverwege ziet de een het ineens toch niet meer zitten, en dan heeft volgens u de ander die zijn mening niet heeft veranderd het ineens gedaan. Uit welke informatie blijkt dat Verhagen de boel gemanipuleerd heeft behalve dat de rijen weer gesloten zijn en Klink terug is in het gelid?

brynnar
brynnar2 sep. 2010 - 21:34

Als Klink een beetje ballen heeft, dan scheidt hij zich af met de andere twee gewetensbezwaarden met behoud van de zetels in een Groep Klink.

1 Reactie
DushiBida
DushiBida2 sep. 2010 - 21:34

Afscheiden schijnt niet te mogen. De kamerleden schijnen jammer genoeg allemaal een verklaring getekend te hebben, dat wanneer ze uit de fractie willen, ze de zetel ter beschikking zullen stellen aan het CDA.

clara51
clara512 sep. 2010 - 21:34

[\"De Volkskrant zet uiteen\"] Als (al 35 jaar) Volkskrant-abonnee denk ik bij de woorden \'De Volkskrant zet uiteen\' tegenwoordig niet direct: \'O jippie, de Volkskrant weet gelukkig hoe het zit!\' Integendeel: al mijn alarmbellen gaan rinkelen bij die woorden. De Volkskrant: een krant die je steeds scherper houdt. Dus ik houd hem nog maar even. Met de nadruk op \'even\'. {\"Vooral de passage in de brief van Klink waarin hij onthuld hoe er plannen gesmeed werden om het CDA-congres te misleiden was levensgevaarlijk voor Verhagen.\"] Ook bij Joop moet je heel goed opletten. Joop houdt je ook scherp. Want dit is niet wat Klink zegt. Dit kun je eruit opmaken. En dus maakt iedereen, ook Joop, het eruit op. Lees de brief maar zelf. Je kunt het eruit opmaken. En niet om rot te doen, redactie van Joop, maar \'hij onthuld\' is met een t. [reactie redactie: dank, d is gecorrigeerd. Klink beschrijft expliciet de optie dat congres niet voluit geïnformeerd zal worden]

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs2 sep. 2010 - 21:34

Blijkbaar heb je moeite met een beetje duiding in de krant en kun je dat niet van de naakte feiten onderscheiden. Heb je toch een probleem dat alleen maar groter zal worden: de kranten gaan juist steeds meer aan duiding en achtergronden doen omdat het kale nieuws al achterhaald is voordat de dode bomen bedrukt zijn.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods2 sep. 2010 - 21:34

+++ Ook bij Joop moet je heel goed opletten. +++ >>> Zeker. Want Klink is naar mijn mening niet zwart gemaakt maar gedwongen om zijn functie als mede-onderhandelaar -- een zeer belangrijke functie -- neer te leggen. Dat is iets anders, gepiepeld worden of zwart gemaakt worden.

Joseph2
Joseph22 sep. 2010 - 21:34

Ik heb zo het idee dat het : "wie spelen we de zwarte piet toe" als spel in werking gezet is. Ik loop al een tijdje op deze aardkloot rond, vanaf 1911, en kan me zo niet herinneren wanneer zich een zulksement van een choas zich in het verleden voorgedaan heeft tijdens een formatie

1 Reactie
ReneeO
ReneeO2 sep. 2010 - 21:34

Fantastisch, u begint binnenkort aan uw tweede eeuw. Wat een zegen om op zo'n leeftijd nog zo alert en betrokken te zijn. Ik zou er voor tekenen. :)

Milieunet
Milieunet2 sep. 2010 - 21:34

"Klinkgate" is in de maak. Kan mij voorstellen dat Ab Klink hier later nog even op terugkomt en dan uitgebreid uit de boeken doet hoe het er in het CDA aan toegaat.

1 Reactie
eagleye2
eagleye22 sep. 2010 - 21:34

Of er een "Klinkgate" gaat komen betwijfel ik maar ik kan mij aan de andere kant ook niet voostellen dat de Klink zijn stellige opvattingen over de onwenselijkheid van deze PVC-coalitie zomaar laat varen. Ook kan ik mij niet voorstellen dat de zogenaamde "mastodonten" binnen het CDA zomaar hun mond laten snoeren door Verhagen. Het is voor Verhagen nog lang geen gelopen race.

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

Gek. Verhagen en de fractie hebben altijd dezelfde lijn gehad en worden nu weggezet als onbetrouwbaar. En Klink die drie dagen voor het einde ineens 180 graden draait wordt hier beschreven als betrouwbaar. Omgekeerde wereld.

3 Reacties
RPoort
RPoort2 sep. 2010 - 21:34

Verhagen en de fractie hebben altijd dezelfde lijn gehad zeg je. Klopt, namelijk de lijn om het onderhandelingsresultaat af te wachten. Maar Klink wàs een van de onderhandelaars en meldde dat verder onderhandelen z.i. geen zin had. Dat is geen draaien. Of had hij soms door moeten onderhandelen tot er een resultaat kwam, waar hij toch niet achter kon staan?

roelf2
roelf22 sep. 2010 - 21:34

Klopt. En om dat vast te stellen heb je ook veel minder woorden nodig :)

sam tosha
sam tosha2 sep. 2010 - 21:34

Denk dat Klink eenvoudig weg het licht heeft en de hoorntjes des Wilders heeft gezien..... alleen halstarrige zijn bang toe te geven dat zijn of haar mening is veranderd.

Amarinde
Amarinde2 sep. 2010 - 21:34

Wat merk ik op in de tijdlijn van deze formatie. Allereerst dat Mark Rutte zich erg stil houdt en wegen kiest die haaks staan op alles waar de VVD voor staat. De klap op de vuurpijl is de geplande samenwerking met de SGP. Geen liberaal kan vinden in de starheid en beknepenheid van de SGP. Dit fenomeen zie ik terug bij Widlers. Ik spreek niet meer van de PVV om reden de PVV niet bestaat anders dan een 1 mans fractie met 24 stemmen. Wilders roept zichzelf steeds uit als voorvechter van de bevrijding van onderdrukte en geïndoctrineerde religieuzen. Met de geplande samenwerking met de SGP drukt hij de hoogst onderdrukkende religieuze politieke partij aan zijn borst. Het CDA, hier zie je in de hoedanigheid van Maxime Verhagen alle drie de partijen zich verenigen. De machtsgeilheid van Rutte, de kleingeestige onderdrukking van de SGP en de moslim haat van Wilders. Hoe verhoudt zich Ab Klink in deze slangenkuil? Het CDA is het breed midden met een religieuze achtergrond. Op zich een partij die altijd in het centrum staat doordat van alle opvattingen deze in de partij vertegenwoordigd zijn. De diverse opvattingen binnen het CDA zijn een redelijk goede afspiegeling van de Nederlandse bevolking als je de religieuze achtergrond even buiten beschouwing laat. Dit maakt deze partij ook als stabiel en regeerbaar gezien de balans binnen deze partij. Nu er een kentering in de balans en acceptatie in het CDA is gekomen en de kiezer de solo koers van Balkenende heeft afgestraft is de weg vrij gekomen voor de interne machtsstrijd. Die machtsstrijd is al ingezet tijdens de verkiezingscampagne. Maxime heeft deze gewonnen, de meest rechtse kant in het CDA heeft gewonnen. Het was ook Maxime Verhagen die Balkenende IV heeft laten vallen door zijn eis de troepen niet terug te halen en zijn opdracht aan van Middelkoop de brief achter te houden. Hiervan was ook Balkenende op de hoogte waarmee de gehele CDA top de val te verwijten valt. Nu het CDA van Balkenende, breed midden, naar Verhagen, extreem rechts, is veranderd blijkt de interne balans geheel verstoord te zijn en zijn de hoogte pressie middelen ingezet te zijn om de andersdenkenden binnen het CDA in het harnas te houden. Ab Klink was als enige dissident volledig op de hoogte van alles wat er aan de onderhandel tafel besproken is. Ab Klink is daarmee ook de enige dissident die de waarheid kan zeggen. Rutte, Wilders en Verhagen zijn geen dissidenten en preken voor eigen parochie en hebben alleen eigen belangen om de waarheid achter te houden. Vergeet niet het is politiek Den Haag en waarheden komen alleen naar buiten als deze de gewenste resultaten opleveren voor de belanghebbende politici. De waarheid die Ab Klink schreef is absoluut niet in het belang van de 3 onzuivere hoofdrolspelers dat mag een ieder wel duidelijk zijn. De extreem rechtse molen binnen het CDA, die CDA leden die gelijk aan Verhagen dezelfde opvattingen hebben en de apartheidspolitiek van Wilders steunen, is op gang gekomen om de eigen belangen te zekeren. Dhr. Klink is tot het dissidenten duiveltje gemaakt en heeft onder druk van diverse CDA kopstukken moeten toegeven te wachten tot het congres. Het congres waar de fractie van het CDA mee zoet gehouden wordt zodat Verhagen de tijd krijgt de leugen coalitie vorm te geven. Het congres waar de CDA leden mogen stemmen, althans dat wordt gedacht door Nederland en de CDA eden. Niets is minder waar. Uit diverse uitlatingen van Verhagen spreekt veel te veel vertrouwen waarmee de gedachte werd gevormd dat er geen beslissingsrecht in het congres gelegd wordt. Dit heeft Verhagen zelfs 2 weken geleden zich tussen neus en lippen door laten ontvallen. Het congres kan alleen nog van belang zijn als er een ruime meerderheid zich tegen de voorstellen uitspreekt. Daar komt de brief van Ab Klink om de hoek. De gehele fractie van het CDA is gewaarschuwd voor de streken en opzet van Verhagen. Het doet en iets toe dat de geschreven waarheid door de heren als leugen bestempeld wordt omdat men het onthoudt en afwacht. Bij het minste of geringste wordt er aan die regels gerefereerd. Dhr. Klink staat nu in het verdomhoekje waar de leugen regeert. Dit is een helder hoekje omdat ieder kan zien wat er gebeurd en de anderen doen. Als ik kijk in meetbare daden dan komt bij mij de waardering voor Ab Klink omhoog gezien zijn hoeveelheid werk achter de schermen en zijn integere persoonlijkheid. Hierover kan je van mening verschillen gezien privé belangen en wensen welke coalitie er komt maar zodra een ieder objectief en eerlijk durft te kijken zonder politieke voorkeur zal een ieder ook Dhr. Klink kunnen bekijken in zijn werkelijke hoedanigheid. Een integer man met (te hoog?) hoogstaande principes waar hij zich aan geconformeerd heeft. De trein die Nederland naar de rand van de homogene afgrond rijdt dendert weer door en dhr. Klink heeft zijn persoonlijk loot in de strijd gegooid Nederland te behoeden voor deze denderende trein. Wel heeft de brief van dhr. Klink ervoor gezorgd dat Nederland wat inside info heeft gekregen over dat wat er werkelijk gebeurd. Zo ook de waarschuwing dat er afspraken gemaakt worden die niet in het belang van Nederland zijn. De apartheidspolitiek die vorm krijgt. Nederland kan opstaan als de omvang van deze haat regering duidelijk wordt. Want hoe ander kun je deze coalitie ander nog noemen dan een haat regering nu de VVD en Wilders de SGP om steun hebben gevraagd. How low can you go? Alles blijkt te koop in politiek Den Haag.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO2 sep. 2010 - 21:34

Dank voor je heldere en doordachte analyse, Amarinde. :)

JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Goed stuk Amarinde. Bedankt. 'How low can you go?' Plak er een foto van (een ongeschoren) Verhagen bij en iedereen snapt waar je het over hebt... ; )

TomHendriks
TomHendriks2 sep. 2010 - 21:34

De samenzweringstheorieen doen het nog best.

1 Reactie
Joeri2
Joeri22 sep. 2010 - 21:34

Jongens en meisjes, "Normaal" heb je dit soort affaires aan het eind van een regeer periode. Willen we een 'stabiele' regering die zo al begint? Hoe stabiel is dat? Als ik van de VVD was zou ik nog eens goed nadenken of ik nou liberaal of rechts ben. En als ik dan rechts ben dan moet VVD1 maar een rechtse regering worden met rechtse ( niet sociale ) Verhagen, de rechtse starre zondags sluiting GVP, en de racistische Wilders. Had dan maar Verdonk gehouden ipv voor Rutte te gaan denk ik dan. Maar volgens mij heeft de VVD met Rutte juist voor het liberalisme gekozen. En heeft het meer zin om met samenwerkende partijen een VVD kabinet te maken die van Nederland een krachtigere handelsland kan maken. Het meeste van onze welvaart komt uit het buitenland. En die welvaart gaat echt niet naar die paar "medelanders" die in Nederland zitten, kijk maar een wat je allemaal in je huis hebt staan, dat heeft een gemiddelde Europeaan echt niet. De middenstand kapot maken en ons als land racistisch op de wereldkaart zetten gaat ons meer kosten dan ons lief is. Volgens mij ook meer kosten dan dat de gemiddelde VVD-er lief is. Kies je vrindjes met zorg, kun je als Rutte echt -En Wilders -En Verhagen aan?

Hanvander Horst
Hanvander Horst2 sep. 2010 - 21:34

In deze thread schrijven een groot aantal deelnemers aan de discussie, dat het artikel in de Volkskrant gebaseerd is op aannames en niet op feiten. Dit is onjuist. De verslaggever noemt de roddels die van de week de ronde deden in Den Haag met name. Hij geeft ook aan hoe er karaktermoord werd gepleegd op Jan Schinkelshoek. Even twee cruciale passage herhalen: "Ook werden onmiddellijk roddels verspreid. Klink had zelf zijn brief gelekt, zijn interventie was een één-tweetje met Ruud Lubbers geweest, hij had de timing van zijn brief afgestemd op het vertrek van Jan Schinkelshoek, eerder deze week. Voor dat alles bestaan overigens nul aanwijzingen. Maar de suggestie was nauwelijks verhuld: Klink liegt. Tweede keer Dat was de tweede keer in twee dagen dat het CDA zijn toevlucht moest nemen tot zulk grof geschut tegen de eigen partijgenoten. Toen dinsdag 'Wachtkamerlid' Jan Schinkelshoek bekendmaakte de politiek te verlaten uit protest tegen samenwerking met de PVV, werd er onmiddellijk karaktermoord gepleegd. Die Schinkelshoek had gewoon een andere baan, werd van alle kanten ingefluisterd. Die was al die tijd al van plan geweest te vertrekken." Dit is overigens een perfecte illustratie bij mijn opinie aan de linkerkant van het acherm onder de kop "Geriuchtenpsychologie rond de formatie". Daarin wordt uitgelegd, hoe dit mechanisme werkt en waarom.

1 Reactie
JeroenRotterdam
JeroenRotterdam2 sep. 2010 - 21:34

Je noemt geen feiten Han. Het is inderdaad een feit dat gesuggereerd is dat Klink zelf de brief heeft gelekt. De aanname berust echter op de koppeling dat dit door kamp Verhagen zijn gebeurd. Dat is geen feit. Ook in je tweede gebeurtenis Schinkelshoek doe je hetzelfde je koppelt een feit (er werd gesuggereerd dat Schinkelshoek een andere baan heeft geaccepteerd) aan een aanname (dit komt door het kamp Verhagen) Ergo het kam Verhagen beschuldigen is een aanname. Net zoals het suggeren dat Klink zelf de brief heeft gelekt een aanname is. Beetje doorzichtig Han

JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Deze manier van handelen is wat een 'zakenkabinet' ook zou doen: Plannen 'kil' vormgeven. Doordrammen tot je je zin krijgt, keihard op de man spelen. Koste wat het kost. Desnoods kritische mensen zwartmaken, monddood maken, op een zijspoor zetten of verwijderen. Er moet immers 'een target' gehaald worden. Dit type 'zakelijkheid' noem ik 'ziek'. Klink schat ik in als een waardeloze voetballer. 'Maar liever dat nog dan het bord voor zijn kop van de zakenman, want daar wordt hij alleen maar slechter van.' De 'intense slechtheid' van Verhagen en z'n trawanten staat dat nu wel vast. Moet je jezelf eens voorstellen wat voor kabinet het uiteindelijk zou worden met 3 Zieke Geesten aan het roer. Een kille kruidenier als kapitein, een intrigant als steward en een fascistoïde idioot als dekzwabber.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Laatste nieuwtjes: http://www.nrc.nl/binnenland/article2613668.ece/Ook_VVDer_De_Vries_tegen_coalitie_met_PVV en http://www.nrc.nl/binnenland/article2613679.ece/Doodsbedreiging_Australische_moslimradicaal_schokt_Wilders

Peter502
Peter5022 sep. 2010 - 21:34

Integendeel. Een zakenkabinet zou zakelijk zijn. Eigenlijk precies wat we nodig hebben, mensen die niet met machtsspelletjes bezig zijn en gewoon doen wat nodig is. Mensen zwartmaken, karaktermoord plegen, een op een mensen onder druk zetten,achterkamertjes gekonkelefoes, is helemaal niet des-zakenkabinets. Overigens: als je zakelijk met kil wil verwarren, dat mag. Het is nu eenmaal zo dat waar niet is, de keizer zijn recht verliest. Dat is dan ook meteen het eeuwige probleem van politici, en niet alleen van links: leuke dingen voor de mensen willen doen , meestal zonder dat daarvoor de middelen voorhanden zijn. Maar een zakenkabinet komt er toch niet, om de eenvoudige reden dat de machtshonger van het CDA zodanig is, dat ze met gemak wat nog over was van hun principes verkwanselen voor het pluche. Maar ik denk eerlijk gezegd dat het voor het CDA een operatie geslaagd, patient overleden affaire zal blijken. Wat een zeldzame en misselijkmakende blamage voor de nederlandse politiek. En dan verbaasd zijn dat mensen zich daar walgend van afwenden.

Stiller
Stiller2 sep. 2010 - 21:34

Een katholiek zou nog zaken doen met de duivel, als het om de macht gaat. Zo is de weg van Verhagen. Morgen volgt de biecht.

1 Reactie
JanB2
JanB22 sep. 2010 - 21:34

Volslagen onzin. Kijk eens even naar de zaakjes van Balkenende. En hoe de meer seculiere VVD nu haar laatste principes opzij zet en zelfs met de SGP aan het konkelen gaat is je zeker ook ontgaan. Alle huidige hoofdrolspelers in deze formatie zijn om over je nek te gaan.

Wout Berlinck
Wout Berlinck2 sep. 2010 - 21:34

Nu alleen nog de kleuren omdraaien - witte letters, zwarte achtergrond - en we zijn op Telegraaf niveau beland .. ;-)

1 Reactie
Rondeboer
Rondeboer2 sep. 2010 - 21:34

Het niveau is er alleen de kleuren nog draaien. De VK journalisten vertellen ons niets anders dan dat ze roddels over Klink hebben gehoord en dat die volgens de journalisten bedoeld zijn om Klink kalt te stellen. Voor een echte analyse verwijs ik graag door naar: http://www.fd.nl/artikel/20178529/angst-domineert-formatie

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

Inmiddels hebben KoppeJan en Ferrier aangegeven dat ze zich loyaal zullen opstellen. tel je daar de twee SGP stemmen bij op dan heeft de minderheids-coalitie nu een meerderheid van 79 of 78 zetels. Alleen de zetel van Ab Klink is nog dubieus. De coup poging van Hirsch-Ballin (paladijn van de vrijheid van Meningsuiting) en Ruud Lubbers is mislukt.

2 Reacties
Alila
Alila2 sep. 2010 - 21:34

= tel je daar de twee SGP stemmen bij op dan heeft de minderheids-coalitie nu een meerderheid van 79 of 78 zetels = Tel toch nog maar eens, zelfs met SGP en zonder Klink komt dit democratisch wangedrocht (want zo kunnen we zo langzaamaan wel noemen) niet verder dan maximaal 77 zetels. Dan moet Brinkman wel netjes binnenboord blijven. Kansloos.

Pjotrs
Pjotrs2 sep. 2010 - 21:34

"Inmiddels hebben KoppeJan en Ferrier aangegeven dat ze zich loyaal zullen opstellen." Nee, ze hebben gezegd dat ze hun mond zullen houden totdat ze aan de beurt zijn: als de fractie het regeerakkoord bespreekt en ook andere tegenstanders hun bezwaren kenbaar kunnen maken. Ze hebben overigens aangegeven dat ze alleen een schot voor de boeg hebben gegeven omdat ze niet achteraf te horen willen krijgen dat ze hun bezwaren niet eerder kenbaar hebben gemaakt. Intern zijn er overigens meer die bij aanvang bezwaar maakten. De vraag is hoeveel er straks weer op zullen duiken en hoeveel voor hun baantje kiezen en de snater houden.

KoenGuiking
KoenGuiking2 sep. 2010 - 21:34

Kan het niet zo zijn dat het CDA gewoon weer eens een heel sluw spel aan het spelen is? Die gladde Maxime Verhagen weet als geen ander hoe je je positie versterkt. Het CDA is de kleinste partij in deze onderhandelingen, maar ze hebben een ENORM sterke onderhandelingspositie gecreerd nu enkele leden zeggen: dit kabinet willen we bij nader inzien toch niet. Klink, die meeonderhandelde, voorop. Het voorstel voor een regeerakkoord zoals het er nu ligt, zal dus aangepast moeten worden ten faveure van het CDA, anders stemt Klink er niet mee in, en hij zal niet de enige zijn. Klink vertegenwoordigt zogenaamd de ene vleugel binnen het CDA, Verhagen de andere. Klink en Verhagen zouden dat wel eens helemaal zo hebben uitgedokterd. Die Verhagen is sluw als een vos. En ze hebben meer van die politieke gladjakkers in huis. Ik noem spindoctor Jack de Vries. Aan de andere kant hebben ze mensen die de fatsoenlijkheid zelve kunnen uitstralen, bijvoorbeeld Klink. Met spelletjes good cop/bad cop hebben ze ook de PvdA in het vorige kabinet naar hun hand weten te zetten. Verhagen noemt Bos een draaikont, Balkenende doet diplomatiek. Ik denk dat ze het gewoon ijzersterk spelen bij het CDA. Een beetje riskant misschien, maar wat hebben ze te verliezen?

1 Reactie
Jerry3
Jerry32 sep. 2010 - 21:34

Wat hebben ze te verliezen? 20 zetels de afgelopen verkiezingen bijvoorbeeld. De manier waarop ze keer op keer op onderwerpen scoren heeft een prijs in vertrouwen. Iedereen prijst Verhagen zijn vermogen te scoren, maar wie vertrouwt hem? Zijn partij vertrouwt hem toe in de onderhandelingen te scoren, het vorige kabinet vertrouwde hem toe om de Nederlandse belangen in het buitenland veilig te stellen... maar echt vertrouwen in de man? Niet voor niets waren Eurlings danwel Klink beoogt partijleider en niet Verhagen. De andere gladjakker de Vries, kan inmiddels niets meer zeggen zonder dat men zich direct afvraagt: "wat is de spin?"

Bakoe
Bakoe2 sep. 2010 - 21:34

Een aardig stukje :-) http://www.nrc.nl/digitaleeditie/NH/20100902___/1_007/article5.html

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Aardig? Ik vind het een 'uitsteekbaar' stuk. Bedankt Johannes. ff wat highlights: - 'geprivilegieerde bovenklasse dronken is van zelffelicitatie ten koste van de niet-geprivilegieerde onderkant van de samenleving. - 'Het probleem is echter dat de verzuiling tevens heeft gezorgd voor een onontwarbare verstrengeling van moraal en belangen, van ethiek en privileges.' - 'In werkelijkheid zoeken wij wanhopig steun bij de ethiek, maar de ethiek niet bij ons.' - 'Hij (Wilders) lijkt niet op ons, maar als wij hem zien kijken we toch meer dan ons lief is in de spiegel. We zien iemand die een mening heeft over alles en verstand heeft van niets. We zien iemand die lijdt aan zelfvergroting, zelfinflatie en zelfoverschatting. Wij zien, kortom, onszelf, maar dan met geblondeerd haar. En als sluitstuk: - 'Afgezien van de blonde pruik is er geen reden voor paniek. Wilders is immers slechts een symptoom en niet de reden van de maatschappelijke desintegratie. Dit wil niet zeggen dat hij per se hoeft te regeren. Want de neergang van Nederland ? die kunnen wij samen met onze prominenten uitstekend alleen af.'

Wout Berlinck
Wout Berlinck2 sep. 2010 - 21:34

Verfrissend!

ErikDoes
ErikDoes2 sep. 2010 - 21:34

Daar zit veel in zeg. Eindelijk eens een analyse die de hele "discussie" met als onderwerp Wilders op een hoger plan trekt. Ik heb vaak het gevoel als ik de media volg (en ook Joop.nl incl. reacties, en zelfs als ik naar sommige politici luister) dat we er nooit uit komen als we op deze manier blijven reageren op elkaar en op Wilders. Dit is een poging in de goede richting.

objectivist
objectivist2 sep. 2010 - 21:34

Dat Klink bezwaar heeft vind ik op zichzelf al wat gek omdat hij dat eerst niet had. Maar goed, voortschrijdend inzicht mag. Nee, wat echt schandalig is dat hij zijn conclusies trekt maar wel gewoon blijft zitten. Wat is dat nou weer voor onbehoorlijk gedrag? Als je de zaak zo ondermijnt stap je toch ook meteen op. Maar nee, zo principieel is hij nou ook weer niet. Typisch CDA zal ik maar zeggen.....

1 Reactie
sam tosha
sam tosha2 sep. 2010 - 21:34

Zou Klink gaandeweg de formatie kunnen zijn gaan inzien dat Wilders een ongeleid - knap gestoord - projectiel is ........? Zou jij een weg naderend waarvan gezegd werd dat je er veilig over kon steken, over steken wanneer eenmaal aan de rand gekomen blijkt dat er onophoudelijk vrachtverkeer voorbij raast? Ga je dan rechts, een man is een man een woord is een woord, wie van mening verandert is een draaikont doen en ga je met een ferme stap je einde tegemoet, of bedenkt je je en draai je je om ........?

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

Nou ik moet eerlijk zeggen dat in mijn waarneming het juist Verhagen was die dag in, dag uit de nodige verbale faeces over zich heen kreeg. Oostlander, van Agt, Terpstra, Lodders etc Die beste man moet een huid van staal hebben. Alleen Wilders krijgt er nog harder van langs Maar die is immuun geworden. De kern is gewoon dat de coup mislukt is. Machinaties, machtsspelletjes. Ongetwijfeld Dat is politiek. Klink werd gesteund door vrijwel niemand Verhagen door de regio's , het middenkader en met name de achterban. Klink had gegokt en verloren. De coup van Hirsh-Ballin en Lubbers is mislukt.

2 Reacties
pinkindian
pinkindian2 sep. 2010 - 21:34

er is helemaal geen coup, er zijn mensen met terechte bezwaren; met fascisten praat je niet

JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Klink heeft naar mijn idee niet gegokt of 'verloren' Raaf. Z'n brief heeft de impact van Maarten Luthers 95 stellingen die hij op de kerkdeur van Wittenberg spijkerde. Wacht maar af... Klink is nog geen 'Klonk'.

TheRodge
TheRodge2 sep. 2010 - 21:34

Verhagen zou Klink niet bij de onderhandelingen hebben betrokken, als hij ook maar het flauwste vermoeden had gehad dat Klink opeens 180 graden zou kunnen draaien. En dan nog, bespreek je je schijnbare en plotselinge afkeer van Wilders' plannen dan niet eerst met je partner-in-crime ? Of schuif je iemand anders naar voren om de eer aan jezelf te houden ? Klink heeft andere drijfveren gehad om dat niet te doen, en juist wel een brief te schrijven en te (laten) lekken, en Verhagen voelt zich verraden. In de gewone (bedrijfs)wereld noem je zoiets een paleisrevolutie, en die heeft Klink gewoon verloren.

1 Reactie
vaclavklaus
vaclavklaus2 sep. 2010 - 21:34

Klink heeft meerdere keren richting Verhagen aangegeven dat hij een time-out wilde. Ook in de fractie heeft hij dat een week voor het verschijnen van de brief gezegd. Maxime Verhagen is degene die niet luistert en altijd zijn eigen weg gaat. Hij manipuleert totdat het gewenste resultaat is bereikt. Hij heeft dit tot hogere kunst verheven en komt er (tot nu toe) altijd meeweg. Het is een schande dat de fractie hem (Verhagen) steunt en Ab Klink links laat liggen!

JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

Laatste Wildersnieuws: Medewerker Wilders in column: moslims zijn roofdieren http://www.nrc.nl/binnenland/article2613728.ece/Medewerker_Wilders_in_column_moslims_zijn_roofdieren

7 Reacties
ReneeO
ReneeO2 sep. 2010 - 21:34

Mij verbaast niets meer, maar droevig is het wel. :(

Gelijkhebber
Gelijkhebber2 sep. 2010 - 21:34

Verwerpelijk maar niet echt relevant. Dit is in 2006 opgschreven. Als tijd geen factor is dan zouden we ook eens kunnen kijken naar uitlatingen van de SP over de Islam in de beginjaren van deze partij.

mees.
mees.2 sep. 2010 - 21:34

http://tinyurl.com/2fqa7xq Hier de hele column(die weg is gehaald van de oorspronkelijke site dit na een brief op 10 mei 2006 van het Belgisch Centrum voor Racismebestrijding) van die mederwerker van de PVV

Amarinde
Amarinde2 sep. 2010 - 21:34

Met zulke vrienden lijkt het mij dat je beter op vakantie kunt gaan met je vijanden. Triest dat mensen zo'n twist kunnen maken dat zij hun medemens zo intens kunnen gaan haten om iets wat zij zelf niet hebben, een religie.

JanB2
JanB22 sep. 2010 - 21:34

En vooral domme schapen zijn daar als de dood voor Joop.

Peter502
Peter5022 sep. 2010 - 21:34

Ja, maar dit artikel ging dus niet over Wilders.

mees.
mees.2 sep. 2010 - 21:34

Leuk als Bijleveld strakt met een brief komt. Bij de eerste gesprekken kan ze het al niet meer aanhoren,het niveau wwarop Wilders spreekt....

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

http://media.nu.nl/m/m1aztcvam4ey.jpg

2 Reacties
Piranesi2
Piranesi22 sep. 2010 - 21:34

(-;

JoopSchouten
JoopSchouten2 sep. 2010 - 21:34

: ))))))) Homo's?

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

Ach complot, volgens mij is dat gewoon hoe de Nederlandse parlementaire "democratie" altijd heeft gefunctioneerd. Het zijn poppetjes die mee moeten stemmen met het partijstandpunt. Een eigen mening wordt dan niet op prijs gesteld. En de eigen mening van de heer Klink lijkt op dit punt niet overeen te stemmen met die van de partijtop, dus moet hij in het partijcorset ingesnoerd worden...

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman22 sep. 2010 - 21:34

En het strakste corset zit om de onderbuik van de PVVers. Bewaar me, als meneer Brinkman op kousevoeten zegt dat een stichting niet echt het toppunt van democratie zakt ie meteen in de hierarchie. Want als het op hierarchie aankomt is het bij de PVV net de Roomse kerk. Wilders zoekt naar bekwame mensen, wie de grootste kloon van hemzelf is. Geen wonder dat je dan snel bent uitgekeken terwijl dit land toch vergeven is van de narcistische karakters. Je moet wel een masochist zijn zonder enige zelfrespect om van je leidinggevende te horen dat je bijna helemaal aan de onderkant van de hierarchie zit- b kwaliteit bent, totaal ongeschikt om hem te mogen representeren ook al doe je nog zo je best zijn teksten te onthouden en na te zeggen. Een voorbeeld: Wilders kwam op het idee om voortaan een van de zoveel wereldgodsdiensten voortaan een wereldideologie te noemen. Nu hoor je dat overal: onze meneer Wilders zegt ideologie en ideologie zal het zijn. Desgevraagd naar het verschil blijft het stil, zelfs de gestaalde wildersaanhangers kunnen de stilte niet verbreken. Zelf is hij natuurlijk a-kwaliteit of zoals mijn schoonmoeder altijd zei over die grote eieren: een dubbele nul.

[verwijderd]
[verwijderd]2 sep. 2010 - 21:34

En zo hoort het ook! Als je geen korte metten maakt met VERRADERS dan vreet zoiets je van binnenuit op. Dit zou precies op dezelfde manier gebeuren bij de socialistische PvdA.

2 Reacties
morks
morks2 sep. 2010 - 21:34

Tja, moet ik nu op zo'n dom statement nog reageren? Ach nee, laat maar.

Yggdrasil
Yggdrasil2 sep. 2010 - 21:34

Tot over een jaar of vier zou ik zeggen

Jerry3
Jerry32 sep. 2010 - 21:34

Vreemd dat de rechtsen nu onvoorwaardelijke steun betuigen aan het onderdrukken van afwijkende meningen. De 3 dissidenten in de tweede kamerfractie hebben 20% steun in de achterban... ze zijn dan niet zozeer dissidenten maar vertegenwoordigers van een stroming in de partij. Een stroming die met maar 3 vertegenwoordigers overigens is ondervertegenwoordigd. Rechts heeft zich inmiddels volledig verenigd.. maar zonder staatsrechtelijk twijfelachtige druk (last en ruggespraak) komt het nog steeds een zetel te kort voor een parlementaire meerderheid die een minderheidskabinet moet steunen... wat is hier nog democratisch aan?

2 Reacties
mees.
mees.2 sep. 2010 - 21:34

"Vreemd dat de rechtsen nu onvoorwaardelijke steun betuigen aan het onderdrukken van afwijkende meningen" Precies...en dat terwijl ze zegen zo vóór vrijheid van meningsuiting te zijn. Als de mening hen niet zint komt de lastercampagne...de karaktermoord en dan zijn ze trots op zichzelf. Op een andere site waarschuwt Gijs de Vries,oud-voorzitter van de liberale fractie in het Europees Parlement en pud-staatssecretaris van de VVD,in een bijdrage in de krant voor samenwerking met de PVV. Onderstaand het niveau van rekties wat hij krijgt: Ze hebben goed les gehad van Wilders Gahahahaaaaaaaaaaaap....... -Eurocraten tegen Wilders, hoe voorspelbaar. Next. -Gahahahaaaaaaaaaaaap....... ik sluit mij hier bij aan. Veel plezier in uw parallelle universum fosiel De Vries -U communiceert via C2000 met het universum van gewone mensen waarin u zich als 50+ (euro) politicus absoluut niet bevindt (lees: wenst te bevinden). -loopt Gijs de Vries als een kip zonder kop achter de Wilders critici aan. -Weer zo een regent uit de oude doos die bang is voor zijn subsidiebelangen, danwel erebaantjes uit de banencarrousel voor ex-politici. -Gaap... weer een OUD-voorzitter van het een of ander. Sorry damens en heren ex- en oud-, jullie tijd is voorbij! -over politici die kritiek uiten en een partij op zouden kunnen richten volgens een reageerder wordt gemeld: Een partij met uitgestorven dieren. Ik wens je veel plezier. En dat verder volgens jou niemand inhoudelijk zou reageren, komt wellicht doordat het riedeltje een beetje sleets geworden is. Maar ja, dat is inherent aan uitgestorven rassen, niet waar. -ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ze wisten het zo goed, en ondanks dat PVV 24 zetels. Ze weten het nu beter ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzz PVV op naar de 40 zetels. Wie Volgt??????????????????????????????

mees.
mees.2 sep. 2010 - 21:34

Informatiepoging is mislukt De poging een kabinet te vormen van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV is mislukt.Informateur Opstelten werkt aan zijn eindverslag waarna hij naar de koningin gaat. De fractievoorzitters geven om zes uur vanavond een persconferentie. De formatie stond deze week onder grote druk door de onenigheid in het CDA. Informateur Opstelten heeft de hele middag overlegd met de onderhandelaars van VVD,CDA en PVV.Gisteren vroegen VVD-leider Rutte en PVV-voorman Wilders CDA-fractieleider Verhagen opheldering over de perikelen in de partij.Over de antwoorden werd vandaag gesproken.

Yggdrasil
Yggdrasil2 sep. 2010 - 21:34

Informatiepoging rechts mislukt YESSSSSSSSSSSS Daar moet op gedronken worden, ons land is ontsnapt aan een gigantische ramp

2 Reacties
Korsou
Korsou2 sep. 2010 - 21:34

Een land dat wordt bestuurd door een demissionair kabinet, dat is pas een ramp. Laat staan als onze raspoliticus Cohen weer meer gaat praten.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai2 sep. 2010 - 21:34

ietsje te vroeg misschien? haha

ErikDoes
ErikDoes2 sep. 2010 - 21:34

Heeft iemand alle berichtjes bewaard van degenen hier die de hele tijd hebben lopen roepen dat het jammer was voor links maar dat de PVC coalitie er toch wel zou komen? :) Maar ja, dat wordt waarschijnlijk nu: "Wacht maar tot de volgende verkiezingen, dan verdubbeld de PVV in aanhang". PS: Ik had dit niet verwacht. Ik had gedacht dat de onderhandelingen zouden worden afgemaakt, dat het DDA congres vervolgens ja zou zeggen en dat Klink dan terug zou treden.

1 Reactie
paulvr2
paulvr22 sep. 2010 - 21:34

ik had het wel verwacht, jammer dat ik dat gisteren wel tegen mijn vrouw maar niet op dit forum zei. De reden is vrij simpel: ik zag het als een enorme kans voor Wilders om zich aan de verantwoording te onttrekken, net als dat in een eerdere fase in het stadsbestuur van Almere gebeurde. De man leeft echt met de illusie dat hij uiteindelijk alleenheerser kan worden door 76 zetels in het parlement te halen.