Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Herinnert u zich deze nog?

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
mark_300_01.jpg
Rutte vorig jaar: 'PGB afschaffen? Ondenkbaar!'
In mei 201 werd Mark Rutte door Netwerk geconfronteerd met de gevolgen van zijn beleidsplannen die de laagste inkomens hard zouden treffen. In de studio deed hij alsof hij ontplofte. Hoe durfde Netwerk dat te beweren! ‘Dit is tendentieuze journalistiek. Het PGB afschaffen? Ondenkbaar! Dat is beschaving waar wij sociaal liberalen voor staan!’ Deze week werd bekend dat het kabinet het PGB grotendeels wil afschaffen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (70)

doncitta
doncitta3 jun. 2011 - 17:44

Draaideur van de Grijp Maar Aan Graaiers Partij. Grinnikslang. Slechtste Premier van Nederland Ooit. Het wordt tijd om politici, van welke orde en grootte dan ook, indien nodig, bij dit soort draaikonterij voor een burgertribunaal te slepen en de betreffende partij als straf minimaal een zeteltje of 5 in mindering brengen. Dit is immers je reinste misleiding van het electoraat.

Reinoud2
Reinoud23 jun. 2011 - 17:44

Was het ook niet Rutte die een "Groen" liberalisme wilde. Dat sloeg niet niet, dus moet je wat anders verzinnen om de kiezers te paaien. De man is dus gewoon niet te vertrouwen. Niet nu, en straks ook niet.

objectivist
objectivist3 jun. 2011 - 17:44

Een man die snel leert. Prima.

Charta46
Charta463 jun. 2011 - 17:44

Meneer Rutte u draait als een draaitol en u liegt dat het gedrukt staat!!

Sedmorteza
Sedmorteza3 jun. 2011 - 17:44

it is the economy stupid

mees.
mees.3 jun. 2011 - 17:44

Walgelijk dit minderheidskabinet....ze betichten een ander van draaien maar zijn zelf de draaiers. De leugenaars zijn zijzelf

Newbombturk
Newbombturk3 jun. 2011 - 17:44

Kan iemand mij vertellen hoe we de fraude stoppen met de PGB? Het is verschrikkelijk dat de goeden moeten lijden onder de kwaden. Laten we aub hopen dat we met z'n allen tot een betere oplossing komen en ik ga er van uit, dat de mensen die het echt nodig hebben ook gaan krijgen.

msj_meijerink
msj_meijerink3 jun. 2011 - 17:44

Zouden Henk&Ingrid dit ook weten? Deze zullen dan zeker niet hun vingers bij deze rechtse beleidskeuze zeker niet aflikken. Raar is wel dat ik de GBL in deze kwestie helemaal niet hoor. Hij vertegenwoordigt nog meer dan Mark Rutte Henk&Ingrid. de GBL is zeker op reis naar Israel of Wit-Rusland, om daar van zijn enge vriendjes Netanyahu en Loekasjenko onderricht in demagogie en 'hard onderdrukken' te krijgen?

Irmaatje
Irmaatje3 jun. 2011 - 17:44

De VVD staat hier niet alleen in, het CDA draait ook gigantisch! http://sargasso.nl/archief/2011/06/02/tweespalt-de-draai-van-het-cda/

Danielheart30
Danielheart303 jun. 2011 - 17:44

Ik kan mij nog herinneren dat in de jaren 90' we overschotten hadden die werden toen gebruikt om de staatsschuld te verslagen zodat we in goede tijden spaarde voor slechte tijden. Nu is zo'n slechte tijd en alles wat ik hoor is bezuinigen. Elke econoom kan je vertellen dat het laatste wat je moet doen tijdens een economische krimp bezuinigen is. Je moet juist stimuleren. Moet ik dan denken dat de VVD denkt te kunnen stimuleren door mensen met een handicapt de straat op te jagen?

denmol
denmol3 jun. 2011 - 17:44

Deze man is een irritante nagemaakte nepper die mooi weer speelt en de pose heeft van de welbespraakte en goed gebekte premier van Nederland maar inhoudelijk, (zoals eerder partijgenoot Boekestijn, overigens ook een windfaam in mijn ogen) vertelde aan Maarten van Rossem na een uitzending van DWDD toen de microfoon zonder dat deze het wist nog open stond terwijl die dombo dat kon weten, inhoudelijk niets maar dan ook niets voorstelt. Bij Mark Rutte gaat het vooral om het plaatje, het overtuigend overkomen en de vlotte babbel. Natuurlijk was er na Bakenende behoefte aan iemand die duidelijke taal spreekt en goed overkomt, maar deze man heeft totaal geen inhoud en probeert alles recht te lullen wat krom is. Niet lullig bedoeld maar hij heeft, wellicht niet toevallig maar toch, iemand in zijn regeringsteam die dezelfde naam draagt namelijk De Krom maar dat terzijde. Mark Rutte is iemand waar alle zakkenvullende, drugsbaronnen, vastgoedjongens, bankdirecteuren en andere laaienlichterns in Nederland hun vingers bij aflikken terwijl hij dat niet eens in de gaten heeft omdat hij altijd maar bezig is met hoe hij over komt maar nog erger door een gebrek aan intelligentie. Hij denkt volgens mij echt, omdat iemand vanuit de partij hem dat verteld heeft, dat iemand met een persoonsgebonden budget beter af is als zijn plannen doorgezet worden en dat mensen die werkzaam zijn in de socialenwerkplaatsen gewoon kunnen concurreren met andere werkenden op de arbeidsmarkt. Het gegeven dat hij niet ziet, althans dat blijkt niet uit zijn onverdroten enthousiasme om zijn plannen uit te voeren, wat de schade zal zijn, bij mensen die zorg nodig hebben en het nu redelijk kunnen rooien met de bestaande regelingen, zegt wat mij betreft veel van het lage intelligentievermogen van deze premier omdat ik denk dat hij wel voldoende empathische vermogens heeft.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 jun. 2011 - 17:44

Alles wat draait produceert energie behalve de mensen.Als de mensen gaan draaien produceren smerige wintjes waar gezonde mensen last van hebben.

ErnsTT2
ErnsTT23 jun. 2011 - 17:44

Tsja daarme is dus aangetoond dat Rutte uit puur electoraal gewin zijn Ziel aan WIlders heeft verkocht. http://tinyurl.com/Ruttes-Trage-die

ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

Bezuinigen: de tering naar de nering zetten. Dus geld halen waar de nering zit. Dus geen JSF, stoppen van dure miljonairs hypotheeksubsidies, ongebreidelde bonussen en dergelijke zwaar belasten, ongelimiteerde winsten van schoonmaakbureautjes, die zogenaamde "zorg" bieden, verbieden en ontmantelen, laat banken betalen voor de crises waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Geen tering halen waar geen nering meer zit. Dus laat de zwakste met rust, zadel deze mensen niet op met een schuldvraag, waar ze zelf niets aan kunnen doen. Laat a.u.b. het fatsoen in Nederland blijven bestaan. De meeste bejaarden in hun laatste levensfase en de meeste gehandicapten hebben geen nering. Laat ze a.u.b. niet wegteren.

PeerJawel
PeerJawel3 jun. 2011 - 17:44

Het is geen liegen.... het is een kwestie van slechts de halve waarheid vertellen. Hij zegt het toch? Waarom luistert er nou niemand? Och, arm Markje... Half waarheidje om bestwil...

Yggdrasil
Yggdrasil3 jun. 2011 - 17:44

De teringh naar de neringh zetten noemen we dat. =================== Het lijkt me meer dat iedereen die niet volwaardig meer kan functioneren in de maatschappij de tering kan krijgen. Denk ik als linksch mensch.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos3 jun. 2011 - 17:44

Ach, we kieperen alles gewoon overboord. Er is nauwelijks meer iets terug te vinden van de liberale beginselen zoals die in het liberaal manifest staan of de mooie plannen voor Groenrechts. Gewoon lekker hakken en zagen, geen visie of iets dergelijks, allemaal maar lastig. Bas Heijne had een mooie column: http://weblogs.nrc.nl/heijne/2011/06/04/opstand/#more-163

ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

Donner chanteerde net op de nieuwsberichten op de radio de Nederlandse gemeenten. Ze mogen niet shoppen. Als ze een deel van het voorstel afwijzen krijgen ze niets. Ik ben benieuwd hoe hij dit wil doorvoeren. Lijkt mij onmogelijk. Donner ratelt als een kiep zonder kop.

matrix2
matrix23 jun. 2011 - 17:44

De PGB is een verkeerde manier waaraan alleen de markt, lees graaiers aan verdienen. Dankzij reclames over hoortoestellen is de markt voor hoortoestellen vervijfvoudigd. U wilt uw nagels laten doen?.. dan boekt u toch een nageltherapietje!! Wederom, de goeden verpesten het altijd voor de slechten.

Sjaak3
Sjaak33 jun. 2011 - 17:44

Het wordt steeds duidelijker waarom de PvdA geen kans heeft gekregen om dit land op het drogen te trekken.

Vincent914
Vincent9143 jun. 2011 - 17:44

Het systeem is prima alleen moet de overheid de controle doen en een aantal zaken niet meer vergoeden. Zo blijft 60% van het goede systeem in orde. Ik ben voorstander van een goed en zuinig financieel overheidsbeleid en ik denk dat dit wel in goede handen is bij deze regering alleen het probleem is het is een rechtse regering die alleen mensen met een zeer goede beurs graag ontziet. De meerderheid heeft daarvoor gekozen met de PVV en nu de SGP in de eerste kamer. Links zal gedegen oppositie moeten voeren met hun plannen ernaast te leggen. Straks mogen wij weer stemmen en hopelijk komt er dan een paars plus regering. Tot die tijd duidelijk maken dat de keuzen van dit kabinet niet de juiste en ongezonde samenleving produceert.

Opinius
Opinius3 jun. 2011 - 17:44

citaat : Herinnert u zich deze nog? Rutte citaat : "Het PGB afschaffen? Ondenkbaar! Dat is beschaving waar wij sociaal liberalen voor staan!' " hoe pijnlijk is het om je je te herinneren dat je de grootste liberale judas bent ,in het meest onbeschaafde geouwehoer van gedogen naar je leugens van vorenafaan. nou hij kan wel weer. opinius besluit maar weer eens enkel bewustzijn van brood lult zo. en alles staat erbij en kijkt er naar en stemt op zo een in zelfde bewustzijn van brood! kots

Eveline1966
Eveline19663 jun. 2011 - 17:44

volgens mij is rutte gewoon een gerote leugenaar, ik mocht hem al niet, maar nu nog minder. Hij heeft totaal geen respect voor vrouwen, en al helemaal niet voor moeders. Moederen is voor hem een linkse hobby??????

denju
denju3 jun. 2011 - 17:44

wanneer het pgb stopt dan, komen er meer kosten, werkeloosheid, criminaliteit enz... waarom?: ouders moeten stoppen met werken om voor hun kinderen te zorgen. hierdoor moeten ouders huurtoeslagen, zorgtoeslagen, werklozengeld, enz... aanvragen. tel maar op.... logeerhuizen, scholen, woongroepen, zorgboerderijen, crisisopvanghuizen, pgb-bureaus, thuiszorg, enz................ moeten hun deuren sluiten dus ook deze mensen met al hun personeel worden werkeloos, moeten huur/zorg toeslagen en werkelozengeld aanvragen (ik weet niet om hoeveel duizenden mensen dit zijn, ik ben er in ieder geval 1 van) veel mensen moeten noodgedwongen hun eigen huis verkopen omdat zij de hypotheek niet meer kunnen betalen. uit ervaring heb ik gezien bij ons in het logeerhuis dat wanneer kinderen stoppen met logeren dan komen vaak de criminelen om de hoek kijken. deze kinderen/jong volwassenen zijn gemakelijk te beinvloeden en komen in de prostitutie en drugscircuit terecht. gevangenissen komen hierdoor vol... ik vind dat Mark Rutte ook dan moet zeggen dat door zijn toedoen deze kinderen/jong volwassenen in de gevangenissen zitten omdat hij het pgb heeft stop gezet.... oja dit zijn dan ook weer extra kosten...

boeie
boeie3 jun. 2011 - 17:44

9 van de 10, dan wordt het toch niet afgeschaft?

2 Reacties
eeweew
eeweew3 jun. 2011 - 17:44

Zo kennen we er wel meer.

cormol
cormol3 jun. 2011 - 17:44

En die andere 9 sukkels gaan gewoon eindelijk "aan de slag komen", gek dat ze daar nog nooit eerder zelf op gekomen zijn. Voor de VVD regelt de markt, die kennelijk al die tijd heeft lopen pitten, dit gewoon. Misschien kan het CDA de wonderbaarlijke genezing ondersteunen door ze een reisje Lourdes aan te bieden?

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Leuke man, die Rutte ... maar niet te vertrouwen.

1 Reactie
boeie
boeie3 jun. 2011 - 17:44

hij doet anders precies waarom mensen op hem gestemd hebben: bezuinigen...

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Over de PGB schiet nu iedereen in de stress. Terwijl nog niemand echt weet hoe het uit gaat pakken. Laten we de precieze uitwerking nu eerst even afwachten.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 jun. 2011 - 17:44

[Terwijl nog niemand echt weet hoe het uit gaat pakken.] Dat is waar, maar hoe het financieel voor de bevolking als geheel gaat uitwerken is volstrekt duidelijk. Zorg via het PGB is goedkoper dan andere zorg, er krijgen minder mensen recht op een PGB, dus de totale kosten voor zorg stijgen. Dat moet door burgers betaald worden, gemeenschappelijk via belastingen en premies, of individueel door eigen inkoop van zorg. Kortom, voor de bevolking als geheel wordt het duurder, hoe het individueel uitpakt weten we nog niet.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Wordt het PGB afgeschaft dan?

1 Reactie
Charta46
Charta463 jun. 2011 - 17:44

[Wordt het PGB afgeschaft dan?] Wakker worden!!

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Rutte als zetbaas van de ECB gaat ons totaal uitkleden. Het onderwijs, de gezondheidszorg, het openbaar vervoer, de sociale vangnetten. En wie strijkt al die miljarden op? Wie!??? Als de burger verantwoording moet nemen, oke, maar dan allereerst onze regering die ons opvreet , vingerlikkend en al! Openbaarheid van bestuur NU! en openbaarheid van alle schulden die Nederland aangegaan is de afgelopen 35 jaar. Inclusief de corruptie. Denk maar niet dat dat in ons nette Nederlandje niet gebeurt. Echt wel! Zalm als 1ste op het kruis leggen.

3 Reacties
boeie
boeie3 jun. 2011 - 17:44

onze regering neemt inderdaad haar verantwoording nog onvoldoende. Het tekort is 24 miljard en er wordt maar 18 miljard bezuinigt... Waarom wordt van ieder individu verwacht dat hij netjes spaart en dan pas koopt en hebben zoveel landen een begrotings tekort?

Bakoe
Bakoe3 jun. 2011 - 17:44

Filmpje gezien Zjen ? Maar inderdaad is het een goed idee om een audit te laten uitvoeren op de leningen die Nederland is aangegaan, en met welk doel dat geweest is. (SSSST niet te hard ropen, anders gaat Donner weer steigeren) Verder zou het ook eens een goed idee zijn om eens een onderzoek naar al de privatiseringen van de afgelopen 20 jaar, en wat ze opgeleverd hebben. Verder is Rutte een exponent van de stro mannetjes die het IMF graag heeft. De economie als doel, de mens als bijzaak.

Tealc2
Tealc23 jun. 2011 - 17:44

Je hebt corruptie overall,alleen de prijs is verschillend.

Carbinol
Carbinol3 jun. 2011 - 17:44

De redacteur in kwestie weet zelf ook wel dondersgoed dat het PGB helemaal niet wordt afgeschaft, maar slechts in gesneden, maargoed als er mensen in het harnas gejaagd kunnen worden, zijn ze er als de kippen bij! Ik heb trouwens ook gehoord dat het onderwijs en de zorg worden afgeschaft, idee voor een artikel misschien?

1 Reactie
Irmaatje
Irmaatje3 jun. 2011 - 17:44

Het PGB wordt voor 90% afgeschaft. Dat wil zeggen dat alleen mensen die samen een kleinschalig zorgsysteem hebben opgezet (bejaarden en/of gehandicapten), die aantoonbaar meer dan 20 uur zorg per week nodig hebben, een PGB houden. Voor alle anderen zal het worden afgeschaft. Veel ouders zullen nu niet meer de keuze kunnen maken hun gehandicapte kind thuis te verzorgen, veel echtparen zullen gescheiden worden vanwege gedwongen opname. Lekker liberaal hoor!!

matrix2
matrix23 jun. 2011 - 17:44

Voortschrijdend inzicht. De teringh naar de neringh zetten noemen we dat. Eenieder die denkt dat de verzorgingsstaat er over 10 a 12 jaar nog is die droomt.

4 Reacties
Charta46
Charta463 jun. 2011 - 17:44

[De teringh naar de neringh zetten noemen we dat] Inderdaad snel de HRA beperken, voor huizen boven de 1 miljoen geen HRA die mensen hebben het niet nodig.

ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

En wat is het alternatief dan zeker voor de zwaksten van onze maatschappij, de bejaarden in hun laatste fase, gehandicapten?

eagleye2
eagleye23 jun. 2011 - 17:44

En al die zaken waarbij Wilders gedraaid heeft is ook voortschrijdend inzicht?

Bakoe
Bakoe3 jun. 2011 - 17:44

Als de lieden die aan de wieg hebben gestaan van de internationale crisis de tering naar de nering zouden zetten, zou datgene wat rest van de verzorgingsstaat totaal niet in gevaar komen. Waarom bestaan landen, volkeren, mensen ? Om er voor te zorgen dat ze de rest van hun leven schulden die zij niet gemaakt hebben af betalen aan een stinkend rijke elite? De manipulatie is voorbij, en overal worden mensen wakker. Maar Tasmaanse Duivels nog niet, dat is waar, die zitten in hun winterslaap.

Flipper2
Flipper23 jun. 2011 - 17:44

Er is nog hoop: http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/wetenschappers_schieten_tweede_kamer_te_hulp_met_feiten/ Rutte is ook maar een mens. Hij weet niet beter. Vergeven is krachtiger dan wraak nemen.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe3 jun. 2011 - 17:44

Keep on dreaming, het enige wat hier uit voortkomt is dat beslissingen gerechtvaardigd worden omdat "wetenschappers"er hun goedkeuring aan hebben gegeven. En dan is het geoorloofd. Ik verwacht de volledige Chicago school in Den Haag binnekort.

Irmaatje
Irmaatje3 jun. 2011 - 17:44

Natuurlijk moet er bezuinigd worden, daar zijn alle partijen het over eens (de enige uitzondering is Marcel van Dam). Maar de zaken waar men op bezuinigd geven het verschil aan. Het kan zoveel menselijker. Waarom de gehandicapten te grazen nemen door hun sociale werkplaats af te pakken, hun PGB-zorg en daarnaast nog de meeste AWBZ-voorzieningen? En waarom niet afzien van de JSF, de enorme steun voor komkommerboren, de hypotheekrenteaftrek iets minderen, de zorgtoeslag en kindertoeslag inkomensafhankelijk maken, etc.?? De tweet van de dag geeft dit prima aan: "Mijn dochter gaat straks niet meer logeren en naar dagbesteding, maar wat IS ze blij met haar JSF vliegtuigje! #PGB" (Henk Struik)

3 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 jun. 2011 - 17:44

[Natuurlijk moet er bezuinigd worden, daar zijn alle partijen het over eens] Dat klopt, als je met partijen, politieke partijen bedoelt, als je onder partijen ook economen verstaat dan is die consensus ver te zoeken.

JoopSchouten
JoopSchouten3 jun. 2011 - 17:44

Het kan zoveel menselijker .... PRECIES IRMA ! x

maclofty
maclofty3 jun. 2011 - 17:44

@Irma == Natuurlijk moet er bezuinigd worden, daar zijn alle partijen het over eens (de enige uitzondering is Marcel van Dam). == Ik weet niet of je mij tot een partij rekent?? Maar van mij hoeft er niet bezuinigd te worden. Er is door veel economen (waarzeggers) en ook hier op deze site aangetoond dat met een economische groei de te korten vanzelf verdwijnen al duurt dat even langer. Het smoesje dat we onze kinderen en kinds kinderen niet met onze schuld kunnen opzadelen is helemaal van de gekke. Mijn generatie heeft zijn hele leven moeten opdraaien voor de toekomst van onze kinderen en daarbij ons door vele crises, loonbevriezing dus armoede, moeten worstelen. Zelfs nu wordt er van ons (generatie van voor de oorlog) gevraagd of we nog even een duit in het zakje van de verspillers willen doen. Maar... we korten jullie wel op pensioen, zorg voorzieningen en AWBZ. Geld hebben we binnen en ach.... jullie zeuren toch niet meer en over enkele jaren blijven alleen de hele sterken over en die komen, hoe kan het ook anders, uit de hogere sociale klasse en die kunnen zelf alles best betalen. Zo werkt het tegenwoordig. Schande, schande !!!!! en daarbij ondersteunt door een "domme" generatie van "ikke, ikke en de rest kan stikke" die niet verder kijkt dan zijn eigen portemonnaie !!!!

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder3 jun. 2011 - 17:44

Laten we niet vergeten dat het kleine beetje welzijn dat we nu nog hebben in het verleden is afgedwongen door mensen met een linkse hobbie. Dat kleine beetje noodzakelijk menselijke fatsoen word nu in rap tempo afgebroken door personen met rechtse hobbies. Vertrouw die daarom nooit. Er is niets waar we rechtse politici dankbaar voor moeten zijn. In het verleden niet en nog steeds niet.

1 Reactie
Tealc2
Tealc23 jun. 2011 - 17:44

''Laten we niet vergeten dat het kleine beetje welzijn dat we nu nog hebben in het verleden is afgedwongen door mensen met een linkse hobbie. Dat kleine beetje noodzakelijk menselijke fatsoen word nu in rap tempo afgebroken door personen met rechtse hobbies. Vertrouw die daarom nooit. Er is niets waar we rechtse politici dankbaar voor moeten zijn.In het verleden niet en nog steeds niet.'' Dat klopt Vooral onder kabinet Kok1 en Kok2 kende nederland een welvarende economische groei. Wat kreeg Kok daarvoor:stank voor dank.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Zoals de wind waait, waait mijn jasje, toch? Dat hebben we toch al eerder gezien, Wiegel, Zalm, Hoogervorst, Linschoten, Roze Edje?

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 jun. 2011 - 17:44

Bedoel je, als het verhaal van Pinoccio echt was dan loopt halve Nederlanb met zulke neus?! Nou, dan weet meteen waar het over gaat en op wie moet je stemmen!!

ivovandam
ivovandam3 jun. 2011 - 17:44

Politiek is: "iets beloven wat je niet hoeft te doen en vervolgens zeggen dat je het anders bedoeld hebt" . heerlijk.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa3 jun. 2011 - 17:44

Politiek is handelen in standpunten en principes die buiten het markt aan ons worden verkocht als onhandelbaar dingen: standpunten en principes. Het is raar maar waar: sommige socialisten zijn socialisten als het alleen over eigen mensen gaat. Bijvoorbeeld, na 11-09 zijn de socialisten helemaal de weg kwijt en wisten niet meer wat moeten zij met Nederlandse moslims, democratie en mensenrechten, waardoor een exreemrechts heeft opgestaan en begon het land te slopen, Fortuyn. Een ding is zeker: als Srebinica drama niet bestond waardoor de heer Kok de benen man, hebben wij niet Fortuyn gekend, laat staan Hirsi en nog wat, laat staan Wilders. Kok was een bestuurder mét gezag, een echt socialist tijdens zijn premierschap. Klote Srebenica-moordenaars!!

tijsraman
tijsraman3 jun. 2011 - 17:44

Toch zei Rutte in dit interview iets dat echt waar is: "Er is geen bijstandsmoeder bij de VVD die onder de bijstandsgrens zakt". Inderdaad is het niet voor te stellen dat er bijstandsmoeders bij de VVD zijn (wel bij andere partijen). Voor de rest: ongetwijfeld zal hij, net als vele collega's, lessen gaan trekken uit wat hij beloofd heeft en nu niet gaat uitvoeren. Daar komt men tegenwoordig in de politiek mee weg. In het bedrijfsleven zou een werknemer na zo'n blunder op staande voet ontslagen worden.

1 Reactie
ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

"Toch zei Rutte in dit interview iets dat echt waar is: "Er is geen bijstandsmoeder bij de VVD die onder de bijstandsgrens zakt"." Dan verlaagt Rutte toch de bijstandsgrens. Probleem voor rechts opgelost.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Het gratis geld is voor velen helaas op. En voor de andere kant het gratis geld is gelukkig op, zelfredzaamheid moet weer de norm worden.

2 Reacties
ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

Het gratis geld wat sommigen door onbeheerst graaien binnengehaald hebben en dat nog steeds doen, is helaas en onterecht nog steeds niet op. Deze misdaad gaat, beschermt door onze rechtse politici nog steeds door. Maar dat gratis geld wat zij onterecht gegraaid hebben en waardoor zij de crisis veroorzaakt hebben, zul jij wel niet bedoelen. Jij bedoelt het "gratis" geld voor de bejaarden, die levenslang keihard gewerkt hebben en nu in de omstandigheden zitten dat ze hulp nodig hebben in de laatste fase van hun leven.

Yggdrasil
Yggdrasil3 jun. 2011 - 17:44

Ach kijk eens aan, Gerard Gewoon, de man van het gratis geld is ook weer eens terug. Maar ter uwer informatie, gratis geld bestaat niet en heeft ook nog nooit bestaan.

[verwijderd]
[verwijderd]3 jun. 2011 - 17:44

Heeft hij het nu over afschaffen??? Nee heb in mijn naaste ongeving hoe makkelijk "fraude" gepleegd kan worden met deze regeling. Goed dat dat tegen het licht gehouden wordt

1 Reactie
ElChe
ElChe3 jun. 2011 - 17:44

En wat heb jij tegen deze fraude gedaan? Heb jij deze mensen aangesproken op hun verantwoordelijkheid? Of heb jij net zoals velen doen je rug om gedraaid en schouder ophalend weg gelopen en vervolgens hier lopen klagen over misbruik?

speciosavitae
speciosavitae3 jun. 2011 - 17:44

ach ja, de laatste jaren tornt men ook steeds aan mijn hypotheekrenteaftrek en verhoogt men het huurforfait. Mijn belastingen gaan omhoog. kinderopvangtoeslag omlaag, wegenbelasting omhoog, gemeentebelastingen omhoog, reiskostenvergoedingen worden lager etc. Iedereen moet bijdragen. nu is de beurt aan de PGB's

2 Reacties
Turritopsis
Turritopsis3 jun. 2011 - 17:44

u leeft ook van 40 euro per week?

Dehnus
Dehnus3 jun. 2011 - 17:44

U huurt en koopt tegelijk? Verder is er nog geen vinger naar die heilige koe van een HR uitgestoken maak je geen zorgen hoor. Verder moeten die mensen OOK wegenbelasting betalen net als u. Verder als het een alleenstaande moeder betreft moet ook zij kinderopvang regelen en dus meer betalen. Verder krijgen de baantjes van dit soort mensen MEESTAL geen rijkosten vergoeding zelfs geen pensioen betaalt, verder betaalt ook zij gemeente belastingen. Verder bent u dus het type dat er mis is met Nederland, het type egoist dat alleen maar voor zichzelf leeft. Het type dat als hij wat moet inleveren het het einde van de wereld betekent, maar andere mensen kunnen best zonder. Het type wat mensen voor lui uitscheld omdat ze na 5 jaar tewerkgesteld voor de gemeente wel eens voor een normaal loon aangenomen willen worden inplaats van de uitkering. Dat soort types... daar walg ik van, maar maak je geen zorgen hoor niemand komt aan je HR, je Reisvergoeding alleen je moet misschien wat meer gaan betalen voor kinderopvang.. maar ook daar zal het CDA wel een regeltje voor bedenken zodat het haast niks is. Jammer alleen dat die bubble die Nederland in stand houdt met de huizenprijzen een keer barst.

hasp52
hasp523 jun. 2011 - 17:44

Dit kabinet en iedereen die het steunen zijn slechts huichelaars !! De gewone Nederland heeft straks helemaal geen vingers meer om af te likken.

1 Reactie
boeie
boeie3 jun. 2011 - 17:44

waarom precies ben ik een huichelaar?

Newbombturk
Newbombturk3 jun. 2011 - 17:44

Dit kon ook niet ongestraft doorgaan, dus wat doen we?? http://nos.nl/artikel/213142-aanhoudingen-bij-grootschalige-fraude.html http://reuma.startpagina.nl/prikbord/2028439/fraude-met-pgb-budget http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/pgb-fraude-aan-het-licht/

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra3 jun. 2011 - 17:44

== Dit kon ook niet ongestraft doorgaan, dus wat doen we?? == Verdomd aardig van je, dat je aanbiedt om al die mensen te gaan helpen. Maar lukt dat wel in je eentje? En heb je daar wel de juiste opleiding voor? Het zou jammer zijn als je een zwaar zieke per ongeluk nog verder in de ellende helpt.