Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Herderlijk advies: 'Christenen kunnen geen Wilders stemmen'

  •  
25-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2572 keer bekeken
  •  
wilders-boos-300px.jpg
Update: [video] EO over rechtsradicale christenen
Een christen kan niet op de PVV van Geert Wilders stemmen. Dat vindt ruim driekwart van de predikanten en kerkelijk werkers in Nederland.
Dit blijkt uit een enquête die het Nederlands Dagblad heeft gedaan onder ruim twaalfhonderd predikanten uit de volle breedte van protestantse kerkgenootschappen in Nederland. Samen tellen die zo’n 2,3 miljoen leden. Een predikant motiveert als volgt waarom christenen en de PVV op gespannen voet staan met elkaar:
Jezus komt op voor vreemdelingen, wezen en weduwen. Het gedachtegoed van Wilders en de PVV is tegenstrijdig aan het christendom.”
Een derde van de voorgangers zegt dat er in hun gemeente mensen zijn die PVV stemmen of op z’n minst de ideeën van Geert Wilders steunen. Volgens 5% heeft de partij van Wilders in hun gemeente ‘veel’ of ‘zeer veel’ aanhang.
Per saldo is de PVV-aanhang niet groot in religieuze gebieden: volgens negen van de tien voorgangers gaat het in hun gemeente om weinig mensen of hooguit enkelingen. 
RTEmagicC_nd-pvv-graphic.jpg

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.