Joop

Henk Krol: Ook 5 mei draait om mij

  •  
05-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henk
Er wordt wel van de ouderenpartijen gezegd dat de politici daarvan vooral met zichzelf bezig zijn. En verdomd, soms lijkt het ook echt zo. In een clipje op social media staat Henk Krol, voormalig kopstuk van 50Plus en nu leider van de Partij voor de Toekomst, stil bij de betekenis van Bevrijdingsdag. “Vrijheid betekent voor mij dat ik uit volle overtuiging kan opkomen voor de doelgroepen die ik een stem wil geven”, declameert hij gepassioneerd. Vervolgens laat hij zien wat hij daarmee bedoelt door twee portretten van zichzelf te laten zien, gemaakt door Britt Roelse voor Eindhoven Museum.
Het eerste portret toont Krol zoals hij nu is, het tweede is een bewerking en toont de politicus als concentratiekampgevangene met op zijn borst een driehoek, het symbool waarmee de nazi’s hun gevangenen classificeerden. Een roze driehoek werd gebruikt om homo’s te labelen die in de kampen werden opgesloten en omgebracht, een rode driehoek was er voor de politieke gevangenen.
De leider van de Partij voor de Toekomst sluit af met een boodschap die klinkt als een campagneleuze, dan wel verklaring voor zijn jongste overstap: “We moeten leren van het verleden en we moeten werken aan een betere toekomst.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Dehnus
Dehnus6 mei 2020 - 9:39

Maar in Mei, is elke dag van Henk Krol voor mij. Hij wil dan ook een motie indienen om Mei te hernoemen naar Mij. Een hele maand voor Henk Krol, een maand waarop zijn kalender word vervangen door een spiegel met 31 dagen aangemerkt.

RaymondenJoop
RaymondenJoop6 mei 2020 - 6:46

Zoiets noem je charisma. Heeft Klaver ook. Die mevrouw van de PvdD niet, maar Rutte en de Jong weer wel. D66 heeft daarentegen een probleem met Jetten. Vooralsnog allemaal mijn mening/ gevoel. Maar het geeft wel aan wie met zaken weg komt en wie niet. Samenvattend, mensen kijken niet naar de inhoud maar naar het poppetje, altijd al zo geweest. Nu niet anders.

badgast
badgast5 mei 2020 - 17:59

Meneer Krol. De man die er met de pensioenopbouw van zin medewerkers vandoor ging. Maar toch zó nou kan praten dat dat voor Jan Nagel geen bezwaar was. Nou heeft Nagel al jaren een erg ongelukkige hand van kiezen als het gaat om selectie van voorlieden van de door Nagel bedachte bewegingen. Maar wat Krol hier uithaalt is toch wel het ultieme jatten van de slachtofferrol. Ik hoop dat de huidige kamer periode de laatste is waarin hij volksvertegenwoordiger mag zijn. Want hij krijgt niet alleen betaald uit mijn belastinggeld, hij bouwt ook nog eens pensioen op, betaald uit mijn belastinggeld.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus6 mei 2020 - 9:40

Het is dan ook geen 50+ partij maar een Babyboom partij. Ouder dan de boomers? Daar doen ze niks voor, Generatie X? Zal ze een worst wezen. 50+ is meer om het inclusiever te laten lijken dan het is.

Gi Raf
Gi Raf5 mei 2020 - 17:02

Wie heeft het nu niet even gehad met ex VVD/ex 50+ Krol? De man deugt niet, in ieder geval niet genoeg om ook op de Dam zijn woordje te mogen doen. Maar wel helemaal terecht dat hij aandacht vraagt voor homo's die toen maar ook vandaag de dag vervolgd worden. Probeer als homo maar eens veilig in het Vondelpark door te komen. Kunnen ze daar geen bordje plaatsen? Homo's opgepast voor facisten/rascisten.

1 Reactie
Gi Raf
Gi Raf5 mei 2020 - 17:05

En racisten.