Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Nooit eerder waren er zoveel bosbranden in Europa

Branden breiden zich uit naar steeds meer landen
Joop

Henk Krol (ex-50Plus, ex-VVD) verlaat Partij voor de Toekomst

  •  
18-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8535608505_fc981fc125_b
Tweede Kamerlid Henk Krol (ex-50Plus, ex-VVD) is alweer uit zijn splinternieuwe Partij voor de Toekomst met Henk Otten (ex-FvD) gestapt. Dat laat hij zelf weten via Twitter. “Na een bedreiging van een van mijn medewerkers door een van de senatoren, was de maat helemaal vol”, schrijft Krol. Otten ontkent dat er sprake is van een bedreiging.
Eerder deze week werd al bekend dat binnen de nieuwe Partij voor de Toekomst een machtsstrijd gaande was. Kort daarvoor had ook mede-oprichter Femke Merel van Kooten-Arissen (ex-PvdD) de partij al verlaten na hoogoplopende ruzies met Krol en vooral met Otten.
In een persbericht van Krol staat te lezen:
"Henk Krol is uiterst teleurgesteld in de werkwijze van Henk Otten en Jeroen de Vries. De twee senatoren van HO die onlangs toetraden tot Krol’s Partij voor de Toekomst hebben afgelopen donderdag – zonder Krol daarbij te raadplegen – het door hen zelf uitgezochte bestuurslid Pieter Bogaardt uit de partij gezet. Nadat Krol dit vernam, verzocht hij Otten om de ontslagbrief in te trekken. Otten reageerde niet."
"“Er kan daarom maar één beslissing de juiste zijn, zeker ni een van mijn medewerkers ernstig door een van de senatoren is bedreigd”, zo laat Krol nu weten. “Ik wil me verre houden van de interne machtsstrijd en het opportunisme, en richt me voor 100% op mijn inhoudelijke werk: mijn kiezers vertegenwoordigen in deze uitzonderlijk moeilijke tijd. Ik verlaat de PvdT.”"
Hoewel Otten ontkent dat er dreigementen zijn geuit, heeft EenVandaag-journalist Lammert de Bruin een screenshot gedeeld op Twitter van het bericht waar het om zou gaan:
Krol is niet de enige PvdT’er die de prille partij alweer de rug toekeert. Ook de Overijsselse Provinciale Statenfractie houdt het na vijf maanden alweer voor gezien, zo meldt RTV Oost. Statenleden Fred Kerkhof en Chilion Snoek (beiden ex-FvD) gaan als onafhankelijke partij verder.
“In nog geen half jaar tijd is er weer een situatie ontstaan die het werk voor ons als provinciale politici onmogelijk maakt”, aldus Fred Kerkhof. Het duo gaat verder onder de naam Fractie Mooi Overijssel.
cc-foto: Roel Wijnants

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (33)

Joe Speedboot
Joe Speedboot19 okt. 2020 - 19:06

En de malloot is alweer van harte welkom bij Goedemorgen Nederland. Zelfreflectie is Krol volkomen vreemd.

PVDB2
PVDB219 okt. 2020 - 18:17

Ach Ja, Hij heeft alweer een nieuwe partij opgericht: LHK. Of het het wat word volgend jaar, als hij het überhaupt haalt, is zeer de vraag. Maar de aanhouder wint! VVD, 50plus, Partij voor de Toekomst, LHK. Inmiddels 70 jaar en wie weet wat er nog volgt.

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje320 okt. 2020 - 6:56

Met zijn nieuwe partij schat ik zo in heeft hij meer kans op zetels dan met de partij zonder toekomst van Otten.

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 okt. 2020 - 9:38

Mensen gaan hier nu allemaal los op Henk Krol, hij heeft inderdaad maakt hij veel verkeerde keuzes, maar ze zouden los moeten gaan op die twee anderen. Jammer. Is bedreigen al salonfähig geworden hier? Ik heb vanaf het begin gezegd dat ook die Henk Otten ( en zijn partij) niet deugt.

Libertain
Libertain19 okt. 2020 - 6:23

Net als in het geval PVV, wat is de bedoeling om zoveel aandacht aan de Partij voor de Toekomst, (weer zo'n bombastische naam voor een verzameling ultrarechtsen) die bestaat enkel uit poengraaiers waar wij allemaal het belastinggeld voor moeten ophoesten?

Berenboot2
Berenboot219 okt. 2020 - 5:42

Als ze nu eens gaan stoppen dat Kamerleden hun zetel mee kunnen nemen als ze de partij verlaten dit zal een heel hoop gedoe en ellende besparen. Dan zijn we ook van dit gezeur af.

3 Reacties
Hakkepuf
Hakkepuf19 okt. 2020 - 7:59

Het is jouw zetel. De wet zou aangepast kunnen worden dat een zetel alleen behouden mag worden wanneer iemand zelf genoeg stemmen behaald heeft om de kiesdrempel te halen. Je moet dan alleen wel de Grondwet aanpassen.

GoudenBergen
GoudenBergen19 okt. 2020 - 11:19

@Hakkepuf "Zonder last of ruggespraak." Je zit er dus op persoonlijke titel. Zetelroof bestaat daarom ook niet. Dat "zonder last of ruggespraak" is een reactie op de Republiek waar de afgevaardigden naar de Provinciale Staten en de Staten-Generaal juist altijd wel een "last" hadden van het stadsbestuur of de ridderschap. Ze moesten ook voor alles en nog wat ruggespraak houden met hun lastgevers.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen19 okt. 2020 - 14:23

Als ze nu eens stoppen met het keurslijf van politieke partijen zijn "we" ook van dit gezeur af.

Greendutch
Greendutch19 okt. 2020 - 5:13

Krol is AOW'er, hij kan gewoon naar huis. de rest van 'go' moet doen wat de naam zegt als dat engels>nl vertaald wordt hoe is het mogelijk dat mensen die niets bijdragen, ruziënd over straat gaan, kwaad spreken, roddelen, anderen publiekelijk te schande zetten, vertrouwen krijgen om het land -u en mij- te regeren?? ik bedank ervoor

Dave Velzen
Dave Velzen18 okt. 2020 - 19:16

Jammer ik had aan de rechterkant nog graag een extra populistische partij gezien.

1 Reactie
Kuifje3
Kuifje320 okt. 2020 - 6:54

@Dave: Dat brengt rechts en links weer wat meer in evenwicht he?

Piet Helmons
Piet Helmons18 okt. 2020 - 12:16

Misschien kan Harry Mens als mediator optreden?

2 Reacties
Dehnus
Dehnus18 okt. 2020 - 18:17

Het is een Partij van Henken voor Henken, dus Henk Westbroek?

Sailor2
Sailor218 okt. 2020 - 20:00

@dehnus Goed idee, die kan vast wel wat geld gebruiken nu zijn pieten-plaatje uit de gratie is.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 okt. 2020 - 11:43

Waar Krol komt, komt ruzie.

2 Reacties
Hakkepuf
Hakkepuf18 okt. 2020 - 19:02

Jan Nagel, Geert Dales en Henk Otten idem dito. Je moet er gewoon om lachen. Vele ruzies zijn van het niveau valsspelen bij de bingo in het bejaardenhuis. Knokpartijen op het partijcongres. Leden die er prat op gaan dat ze de nozems van de Dam verwijderd hebben. Anderen die juist in 1968 op de barricaden stonden. Grijze mannen die toen ze nog niet de ziekte van Hedel hadden aan het headbangen waren op de muziek van Led Zeppelin. Op zo'n partijcongres overkomt ze een gevoel van jeugdsentiment. Wanneer ze hun zin niet krijgen slaan ze er op los. Dat deden ze vroeger ook. Aan het einde dronken ze een pot bier. Op naar het volgende congres met de volgende ruzie. Gewoon niet druk om maken dus.

Audiomind
Audiomind18 okt. 2020 - 22:23

@hakkepuf, Hier een glimlach voor jouw stukje.

Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 11:27

Ik vind Krol een populist. Maar desondanks die mening vind ik ook dat het echt geen doen is om alle populisten de deur te wijzen. Het als met de jacht, dat doe je ook niet met een semi aitomatisch wapen, maar met een hagelschot. De kand dat je dan raak schiet en de eund naar omlaag zelt is dan een stuk groter. Ik vind anders dan de partij van de dieren die zelfs malariamuggen de vrijheid gunt, dat de jacht tegen de huidige voorwaarden gewoon moet kunnen. Mensen met een ouderwets jachtgeweer dienen immers op compassie te kunnen rekenen dan degenen die met de botte bijl in den wilde om zich heen slaan.

Didgeridodo
Didgeridodo18 okt. 2020 - 10:40

Simpele vuistregel : Ga nooit in zee met PVV en FvD geteisem. Het is de opportunist Krol te verwijten dat hij dat niet heeft willen inzien.

3 Reacties
Sonic2
Sonic218 okt. 2020 - 15:35

Volledig eens. Het was iets wat niet kan werken. Otten en Krol samen werkt niet. Net als dat er niet valt samen te werken met die clown Baudet en dat Wilders geen partij of beweging kan leiden. Alle interne perikelen zijn totaal voorspelbaar en ook al herhaaldelijk voorspeld. Krol is een populist en ook radicaal rechts en die hebben 0 mensen kennis. 0,0 politiek kennis. Ze hebben 0,0 politiek gevoel. Ze zitten er altijd en OVERAL naast. Als dat zich nu eens zou doorvertalen naar nederigheid en enige vorm van bescheidenheid. Dat doet het niet. En toch worden dit soort gigantische incapabele prutsers( en voeg Trump/Baudet en Wilders er maar aan toe) opgewaardeerd tot mensen van het volk. En wat mij betreft duidt dit erop dat we over tien aan twintig jaar ook Hitler weer gaan herwaarderen. We moeten echt eens collectief stoppen met dit soort mega prutsers op waarderen tot mensen van het volk. We moeten kiezers die veelvuldig miskleunen eens niet benoemen als bezorgde burgers, maar als totaal los geslagen en ongeleide projectielen waar onze samenleving tegen beschermd moet worden. Of het nu de ouderen partijen zijn. Of het nu zetelrovers zijn. Of het nu die uiterst rechtse troep is.

Audiomind
Audiomind18 okt. 2020 - 22:27

@Sonic -maar als totaal los geslagen en ongeleide projectielen waar onze samenleving tegen beschermd moet worden.- Weet jij wie zijn bevolking ook wilde beschermen?

Sonic2
Sonic219 okt. 2020 - 17:28

@ Audiomind Waarschijnlijk doel je op Hitler. En dat ik via een omweg dan ook Hitler ben. Enfin. Ook die kan ik afstrepen van het lijstje. Ook weer een keer Hitler genoemd. Gelukkig staan "rechtse reageerders" zich te verdringen om afstand te doen van uw uitspraken.En het voor mijn vrijheid van meningsuiting op te nemen.

Thuiszitter
Thuiszitter18 okt. 2020 - 10:33

Ben nu wel benieuwd wat Henk gaat doen binnen de politiek . Zie hem zo weer een nieuwe partij oprichten.

1 Reactie
ton14024
ton1402418 okt. 2020 - 11:42

Ja, maar er is een probleem: de naam stelt niet voor, maar vergt 50% van hun energie. Zullen we gewoon gaan nummeren?

wegmetons
wegmetons18 okt. 2020 - 10:32

Henk Krol stapt uit partij, dat gebeurt zo vaak dat het eigenlijk groter nieuws is als Henk Krol niet uit een partij stapt

DaanOuwens
DaanOuwens18 okt. 2020 - 10:31

De onderlinge conflicten zijn inherent aan het gedachtegoed dat deze extreem rechtse types bijeen brengt. Zij zetten zich af tegen de rest van de samenleving en na verloop van tijd zetten zij zich ook af tegen elkaar. Voeg dat bij grote ego's en klein verstand en je hebt het recept een een vrijwel oneindige reeks aan conflicten. Voor de achterban maakt het niet echt uit, die hebben graag regelmatig een nieuwe leider.

6 Reacties
LBNB
LBNB18 okt. 2020 - 12:00

Henk Krol extreem rechts?

GoudenBergen
GoudenBergen18 okt. 2020 - 14:09

Krol is niet dom maar is er wel aan toe om met pensioen te gaan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 14:18

Krol is wel rechts maar niet extreem rechts. Die andere twee wel!

DaanOuwens
DaanOuwens18 okt. 2020 - 18:01

@ LBNB Jij schrijft: Henk Krol extreem rechts? Gezien het feit dat hij in een extreem rechtse club zat kan dat niet anders. Domheid kan natuurlijk een excuus zijn maar dan moet hij wel heel erg dom zijn. Dus is extreem rechts de meest vriendelijke conclusie voor Krol. @ Minoes&tuin Jij schrijft: Krol is wel rechts maar niet extreem rechts. Die andere twee wel Ze zaten alle drie in 1 partij. Als hij met hen in 1 partij past kan hij niet anders dan extreem rechts zijn.

Hakkepuf
Hakkepuf18 okt. 2020 - 19:04

Jan Nagel opeens extreem rechts? Het is een rasopportunist. Net als Krol, Dales en Otten.

Jaco38
Jaco3819 okt. 2020 - 6:20

“De onderlinge conflicten zijn inherent aan het gedachtegoed dat deze extreem rechtse types bijeen brengt” Ik weet eerlijk gezegd nog niet kunnen betrappen op wat hun gedachtengoed is, ik ken ze alleen van geruzie en gekonkel.