Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Henk Krol en Henk Otten fuseren in Partij voor de Toekomst

  •  
29-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
49230587571_7524a23be3_b
De Henken Krol (oud-50Plus) en Otten (oud-Forum voor Democratie) bundelen hun politieke krachten en gaan gezamenlijk verder als de Partij voor de Toekomst. Ook Tweede Kamerlid Femke Meren van Kooten-Arissen en Eerste Kamerlid Jeroen de Vries sluiten zich hierbij aan. Dat heeft het viertal laten weten in de Telegraaf. Het is de bedoeling dat Krol lijsttrekker wordt bij de komende Kamerverkiezingen, Otten wordt partijvoorzitter.
Krol stapte eerder dit jaar na een ruzie uit 50 Plus en richtte de Partij voor de Toekomst op samen met Van Kooten, die eerder al – eveneens na ruzie – de Partij voor de Dieren vaarwel had gezegd. Henk Otten vertrok bij Forum voor Democratie na ruzie met partijleider Thierry Baudet. Mede-senator De Vries ging mee.
Dat de afsplitsers nu samen optrekken is volgens Otten omdat kiezers geen zin hebben in nog meer splinterpartijen. De Telegraaf meldt daarbij dat het televisiemaker Harry Mens was die aandrong op de samenwerking. In hoeverre de samenwerking een succesvolle wordt, valt te bezien. Uit een eerdere analyse van politicoloog Tom Louwerse blijkt dat het stemgedrag van de vier politici toen zij nog voor hun vorige partijen in de Kamers zaten, mijlenver uit elkaar lag:
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.