Joop

Henk & Ingrid verdacht van doodslaan Turkse buurman

  •  
06-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1149 keer bekeken
  •  
ANP-AlmeloBurenruzie_300.jpg
Burenruzie in Almelo escaleert ... 'Als Kara Turkse muziek op had staan, zetten zij Nederlandse smartlappen op'
In Almelo is een 64-jarige Turkse man om het leven gekomen na een uit de hand gelopen ruzie tussen zijn familie en zijn Nederlandse achterburen Henk en Ingrid. Aziz Kara werd tijdens een vechtpartij tegen de grond geslagen en overleed donderdag.
De Almelose buurt waar de familie Kara woont is in shock, schrijft het AD. “In huis is het één en al verdriet”, zegt een buurtgenote. “Ik ben helemaal ontdaan.
Het Turkse gezin woonde al sinds 2005 aan de Violierstraat in Almelo. Hun achtertuin grensde aan die van hun achterburen Henk (61) en Ingrid (59). Het AD schrijft: 
Volgens buurtgenoten maakten ze er geen geheim van een hekel te hebben aan Turken. [Een buurtgenoot] “Toen ze hier kwamen wonen, ging het nog redelijk. We verzorgden elkaars plantjes en we nodigden ze uit op verjaardagen. Andersom werden we nooit uitgenodigd. […] Als ze het over de Turkse buren spraken, hadden ze het altijd over de ‘maffia’ e zo. Ze maakten discriminerende opmerkingen en maakten van alles een probleem.
De ruzie ontstond zaterdag toen de zoon van Aziz zijn auto in de straat parkeerde. Iets waar Henk en Ingrid zich altijd aan zouden hebben geërgerd volgens buurtgenoten. Henk en zijn zoon raakten in een woordenwisseling met de zoon waarna rake klappen vielen. Daarop besloot Aziz zijn zoon te hulp te schieten. De eerste en de enige klap werd hem gelijk fataal. Hij viel op zijn achterhoofd op de grond en raakte direct in coma.
Volgens buurtbewoners was Aziz Kara een geliefde man in de buurt. Henk en zijn zoon zitten inmiddels vast na een beslissing van de raadkamer in Almelo. Ingrid en de zoon van Kara zijn inmiddels weer thuis maar worden nog wel beschouwd als verdachten. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

Nescio2
Nescio26 jul. 2012 - 9:40

Henk & Ingrid slaan Turkse buurman dood... als het niet zo afschuwelijk was zou het te ironisch voor woorden zijn! Trieste zaak...

msj_meijerink
msj_meijerink6 jul. 2012 - 9:40

Te triest voor woorden dat dit kan gebeuren. Ik zou heel graag de invloed van het tendentieuze geroeptoeter door de GBL op het gedrag van deze rare meneer willen laten onderzoeken, want ik vrees een causaal verband tussen het aso-gedrag van deze 'Henk' en de ranzige ideeën van de GBL.

mees.
mees.6 jul. 2012 - 9:40

Tja...hollandser dan hollands en het dan hebben over "die buitenlanders" terwijl de turken nette mensen zijn en die Henk en Ingrid (ja,zo het ze echt) voelden zich kennelijk persoonlijk aangesproken door Wilders en dachten....we nemen het heft in eigen hand.

Bernie2
Bernie26 jul. 2012 - 9:40

Ai, de modelburgers van Wilders profileren zich nu wel heel duidelijk. De actieve haatzaaier kan echter gewoon met schone handen doorgaan: "ik roep niet op tot geweld." Inderdaad, maar zijn oliedomme gevolg pakt de voorgekauwde vreemdelingenhaat wel letterlijk op. Zo werk fascisme. Almelo is trouwens geen prettige, wat zeg ik: een ronduit ongure plek voor Turken. Ahmet O. werd vorig jaar tot 11 jaar cel veroordeeld omdat hem als restauranteigenaar de poot frustrerend dwars werd gezet door een liegende wethouder (Zembla). Zodat hij uit wanhoop een knullige gijzeling uitvoerde.

bruces
bruces6 jul. 2012 - 9:40

Een 61-jarige man en zijn 23-jarige zoon. Dus HENK en HENK.

eeweew
eeweew6 jul. 2012 - 9:40

Die lui heten echt zo:S.

MG1968-2
MG1968-26 jul. 2012 - 9:40

Een beter bewijs dat de pvv ook Henk en Ingrid in de kou zal laten staan zal moeilijk gevonden worden #Fleur

Mitosis
Mitosis6 jul. 2012 - 9:40

leuk topic... over handelaren in angst gesproken.

marnixDeWitt
marnixDeWitt6 jul. 2012 - 9:40

Gewoon Nederlandse aso's die kom je daar in due buurten veel tegen. Ik heb er nl zelf jaren geleden gewoond. Dus zo'n escalatie is op zichzelf al niet verbazingwekkend. Veel van die figuren werken niet of zijn te belazerd om te werken. En kunnen hun tijd dus prima indelen met haatzaaien en elkaar het leven ondraaglijk te maken.

Barachiel
Barachiel6 jul. 2012 - 9:40

Zeker een trieste zaak! Gaat weer helemaal nergens over... Maar waarom moeten die malle Wilders e.a. hier nou weer bijgehaald worden? Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker geen voorstander de PVV, maar ben ik heel naief als ik de verantwoordelijkheid gewoon bij die gekke "Henk en Ingrid" neerleg? Ik ben voorstander van totale vrijheid van meningsuiting, op wat voor manier dan ook regels opleggen is not done! Ik beschouw het mijn plicht om mensen zoals "Henk en Ingrid", bij te praten omdat het ze kennelijk schort aan eigen denkvermogen.

Barachiel
Barachiel6 jul. 2012 - 9:40

Kortom, er is niet zozeer iets mis met Wilders e.a. maar met de mensen die daar bij voorbaat blind op af gaan.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos6 jul. 2012 - 9:40

Nou, we hebben ze, Henk en Ingrid. Sympathieke mensen lijken me ze. En natuurlijk heeft de haatzaaierij van Grote Geert helemaal niets te maken met dit soort racistische moorden. Echt helemaal niets.

roher
roher6 jul. 2012 - 9:40

Wat me omvalt is dat men steeds minder weet hoe je met elkaar dient te leven. Grote feesten in de achtertuin en niemand van de nabije buren inlichten! Vroeger deed je dat in een uitgaanscentrum of stranttent. Maar maling aan alles, en tot midden in de nacht geschetter van would be muziek! En als je dan met velen in een straat woont en dan nog eens met allerlei nationaliteiten, dan kan je je lol op. Kunnen de media voor normale mensen opkomen? (kijk het vpro filmpje van Komrij)

nautica
nautica6 jul. 2012 - 9:40

Toen ik dit verhaal las dacht ik aan een misplaatste grap, sommige lieden kennen de grenzen niet. Gezien de reacties zal dat wel niet zo zijn maar kunnen we het niet laten bij een burenruzie met diep trieste gevolgen?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 jul. 2012 - 9:40

Beslist niet smaakvol maar moet kunnen!

Andy40
Andy406 jul. 2012 - 9:40

Het laffe van vele postings hier is dat iedereen weet waarom Henk en Ingrid specifiek in de kop genoemd worden (normaal zou er staan Henk van W. of iets dergelijks wordt verdacht van doodslag) maar dat er zo omheen gedraaid wordt. Geef dan tenminste gewoon toe dat het noemen van deze namen slechts een doel dient. Er zijn voldoende andere en valide redenen om de PVV aan te vallen, Dit is niet netjes.

clara51
clara516 jul. 2012 - 9:40

Het was een moeilijke week voor Geert Wilders. Dinsdag kapen twee PVV'ers zijn persconferentie en zeggen dat Wilders hun Michiel de Ruyter en Koning Leonidas had moeten zijn en dat zowel Michiel als Leonidas voor de PVV'ers van hun sokkels zijn gevallen en dat Wilders Icarus bleek te zijn die te dicht bij de zon vloog. Bij de EO lieten ze zien dat een van de twee ex-PVV'ers een schoolplaat kwijt was en daarover in paniek raakte. Woensdag wordt een PVV-statenlid dood gevonden in een bos bij Zeist. Iets met zijn vrouw en enorme fraude. Donderdag overlijdt een Turkse Almeloër nadat hij een klap kreeg van zijn Nederlandse Almelose buurman. Vrijdag blijkt dat die buren Henk en Ingrid heten en dat dat serieus waar is. Nee, het was geen gemakkelijke week voor Geert Wilders.

Uilenspiegel
Uilenspiegel6 jul. 2012 - 9:40

Hier wordt door vele roeptoeters gesteld dat dit voorval wordt aangegrepen om Geert en zijn PVV onderuit te halen. Ja, wat dacht u dan? Neen Geertje is niet persoonlijk verantwoordelijk, net zo min als andere PVV-ers. Maar door hun racisme schept men wel het klimaat waarin de remmen eerder los gaan, zo simpel is het. Dat snappen zelfs Henk en Ingrid, al is het met de onderbuik. Diep triest voor de mensen die getroffen zijn, diep triest voor de staat van Nederland.

katie58
katie586 jul. 2012 - 9:40

Leer gewoon eens respect te hebben voor je buren. Wij hebben Marokkaanse overburen en die ken ik nu al zo'n 20 jaar. Ik heb drie kinderen, zij vijf. We hebben elkaars kinderen zien opgroeien. Onze zonen zaten bij elkaar op school. De moeder spreekt amper Nederlands, wij moesten altijd gebaren.Nu heeft ze denk ik een inburgeringscursus gehad want ineens vertelde ze dat ze naar de dokter moest en waarom. Haar oudste dochter is modern en een enorm lief kind, dan komt de zoon en dan nog drie jongere ontzettend lieve kinderen. Ze houden de tuin en alles keurig bij. Ze is opvangmoeder voor Nederlandse kinderen uit de straat. Naast haar wonen Afghanen, ook hele lieve mensen. De sfeer hier in de wijk is geweldig, ik zou niet anders willen. We hebben ook een Turkse bakker die altijd open is en hij heeft heerlijke dingen. Multi-cultureel is fijn, die mensen geven je zoveel warmte en liefde, daar kunnen Nederlanders een voorbeeld aan nemen. Met kerst krijgen wij dingen met alcohol uit hun kerstpakket. Ze komen koekjes brengen en soep met suikerfeest. Je mist iets als je niet in zo'n wijk woont. Je moet er zelf iets van maken.

Andy40
Andy406 jul. 2012 - 9:40

Waarom wordt dit nieuws hier gebracht? Erg sneu dat zeker, maar dit soort dingen gebeuren vaker toch?

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

[maar dit soort dingen gebeuren vaker toch? ] Worden er vaker allochtonen doodgeslagen door racisten? Ik ben benieuwd naar je bronnen. Dan is het nog veel erger dan ik al dacht :-(

BasVV
BasVV6 jul. 2012 - 9:40

Burenruzies komen, zeker met dit weer, vaker voor. Te dicht op elkaars lip. Iedereen buiten. Dat escaleert wel eens vaker. En deze meneer is zeker niet de eerste dode door een burenruzie. Toevallig gisteren eens gekeken naar het programma: Ruzie met de buren. En dan blijkt keer op keer dat er twee verhalen zijn. Die voor de betreffenden hartstikke waar zijn. Het is niet voor niets dat corporaties, met name in de grote steden, al jaren mediators in dienst hebben om burenruzies, portiekruzies, balkonruzies, etc. op te lossen. Niet helemaal toevallig vooral in de probleemwijken.

politiekistuig
politiekistuig6 jul. 2012 - 9:40

Dit is geen "koran" op de molen van de PVV.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online6 jul. 2012 - 9:40

maar we willen nog steeds geen geweld, en ook geen verbaal geweld want voor je het weet zet iemand verbaal geweld om in fysiek geweld. of snap je dat niet.

Tascam
Tascam6 jul. 2012 - 9:40

Heel triest dit, maar dat geldt ook voor mensen die dit gelijk weer "politiek" willen maken. Het zou me overigens niet verbazen wanneer dit niet het hele verhaal zou zijn...

1 Reactie
vulpesvulpes
vulpesvulpes6 jul. 2012 - 9:40

Helemaal mee-eens. Er wordt nu net gedaan of er een paar neo-nazi's iemand hebben vermoord. Daarnaast vind ik het frappant om te zien dat de nationaliteiten nu wel vermeld kunnen worden.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Net nu de VVD in het nieuwste verkiezingsprogram de buitenlanderhaat nog wat gaat opschroeven en de PVV rechts passeert. Waar moet dat heen?

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"Waar moet dat heen?" Naar overbodigheid van de PVV

neutralist
neutralist6 jul. 2012 - 9:40

Nou Roemer, ga het maar uitleggen, jij hebt Henk en Ingrid weer in portefeuille.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"jij hebt Henk en Ingrid weer in portefeuille." Nee.

jonh16144
jonh161446 jul. 2012 - 9:40

"We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten, op straat, in de moskee en in de rechtbank. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie de baas is in Nederland.” Geert Wilders, NRC Handelsblad, 22 juli 2005 Ik verwacht dus dat Wilders binnenkort deze Henk en Ingrid 'laat zien wie hier de baas is' en het beantwoordt met 'uitsluiting en intolerantie'. Maar wacht, het zijn blanken dus dan is het goed. Voor wie zich wil vermaken, nog wat quotes van ons favo ultra-orthodox keffertje: "“Waarom durven wij niet te zeggen dat moslims zich aan ons moeten aanpassen, omdat onze normen en waarden nu eenmaal van een hoger, beter, prettiger en humaner beschavingsniveau zijn?” Geert Wilders, HP/De Tijd, 6 februari 2004 (Als ie onder humaner bedoelt dat we allemaal zulke intolerante egoisten zijn, dan ben zeg ik: Doen!) "“Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.” Geert Wilders, HP/De Tijd HP/De Tijd, 6 februari 2004 (Oh, hij 'wil het niet' maar als het uitbreekt dan vindt hij het niet erg.) "“Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten.” Geert Wilders, Volkskrant 7 oktober 2006 (Houdt dat in dat we elkaar de hersens in moeten slaan bij een kleine ruzie?) “De Nederlandse cultuur is duizend keer beter dan de islam.” Geert Wilders, De Spits, 9 november 2006 (A'ight, Henk en Ingrid zijn dus het toppunt van onze cultuur am i rite? Ik zie wel een punt in dat ik mijn buurman kapot sla als zijn smoel me niet aanstaat) "“Stuur de moslims die problemen veroorzaken het land uit, met familie en al.” Geert Wilders, HP/De Tijd, 12 december 2007 (Geldt dat ook voor de blanke Henk en Ingrid?) "“Je kan intolerantie alleen met intolerantie beantwoorden, het is niet anders, vrienden. Dat is misschien niet prettig, niet politiek correct. Maar als je niet wilt dat je zelf wordt opgegeten, zal je toch de ander moeten opeten.” Geert Wilders, NRC, 24 mei 2008 (Oh, dus vandaar dat we er maar meteen op los rammen. Goed punt Geert.) Bron quotes: http://www.nederlandbekentkleur.nl/download/100_haatcitaten_Wilders_PVV.pdf Overigens, ik ben er inderdaad voor om de 'Nederlandse cultuur' volledig in te voeren, naar voorbeeld van Henk en Ingrid. Sterker nog, waarom schaffen we niet alle wetten en regels af, richting anarchie? Het recht van de sterkste, zoals de VVD en pVV dat wil.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen6 jul. 2012 - 9:40

Hebt u ook enige bewijs dat de Henk in kwestie aanhanger was van de PVV? Zo niet, dan is uw opsomming irrelevant in deze kwestie.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Dit voorval een politiek tintje geven door te refereren aan Henk en Ingrid is het laagste van het laagste. Hoe diep kun je zinken.

4 Reacties
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra6 jul. 2012 - 9:40

== Dit voorval een politiek tintje geven door te refereren aan Henk en Ingrid is het laagste van het laagste. Hoe diep kun je zinken. == ALs die mensen nou Henk en Ingrid heten, moeten ze dan hun naam veranderen omdat jij anders bang bent dat er een associatie met de PVV gelegd wordt?

Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"Dit voorval een politiek tintje geven door te refereren aan Henk en Ingrid is het laagste van het laagste. Hoe diep kun je zinken." Heb ik me ook altijd al afgevraagd bij de bedenker van H&I.

denmol
denmol6 jul. 2012 - 9:40

"Hoe diep kun je zinken." Dieper dan de PVV kan niet want dat is de ondergrens van fatsoen.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst16 jul. 2012 - 9:40

Hahaha, geweldig!. Is het niet erg allemaal.........Maar het is prettig dat je de aanpak van de PVV (incidenten benoemen als iets structureels dat samehangt met een bepaalde volksgroep - het laagste van het laagste noemt. Daar heb je nu eens groot gelijk in.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

En de VVD gaat het dunnetjes overdoen wat hier de PVV alvast heeft weten te bewerkstelligen. Jazeker houd ik die geblondeerde plofkip en Flutte verantwoordelijk voor dit gedrag in de samenleving!! Indirect hebben zij deze Turk doodgeslagen.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen6 jul. 2012 - 9:40

'Indirect hebben zij deze Turk doodgeslagen.' -- Stap naar de rechtbank en klaag de partijen aan. Succes ermee.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Altijd vervelend dat burenruzie op deze wijze escaleert, maar relatief klein leed. Taak voor politiek om antwoord te vinden op sociaal-culturele en economische clashes in binnen en buitenland.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

U vindt een dode 'relatief klein leed'. U laat hiemee wel iets van uzelf zien.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

[relatief klein leed] Relatief klein leed als iemand wordt doodgeslagen? Wat is dan groot leed, in Nederland?

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods6 jul. 2012 - 9:40

"relatief klein leed" >> Wat een ongelooflijk zieke geest hebben die PVV'ers toch.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

De klap kwam net als de kogels bijna een jaar geleden in Noorwegen van rechts.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger6 jul. 2012 - 9:40

Oh? Wat een grappige conclusie, dus Breivik had ook parkeer problemen?

ANRandy
ANRandy6 jul. 2012 - 9:40

Goed als het benoemd wordt dat er buurtbewoners slachtoffer zijn van geweld, inbraken, pesterijen, etc. alleen maar omdat ze tot een bepaalde etnische groep behoren of juist niet door anderen van bepaalde etnische groepen die dat bij anderen die ze tot het eigen volk rekenen niet doen. Maar bericht daar dan in alle gevallen over, veroordeel de daders en daden gelijkelijk, en neem het evenzo gelijkelijk op voor de slachtoffers, ongeacht hun etniciteit, anders ben je zelf niet veel beter want slechts politiek opportunistisch bezig ten faveure of ten nadele van bepaalde etniciteiten.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

[Maar bericht daar dan in alle gevallen over,] Ken jij meer gevallen van doodslag waarbij de dodende partij ruzie had vanuit racistische motieven dan?

lancelot2
lancelot26 jul. 2012 - 9:40

Er word geen kans onbenut gelaten om mensen die een bepaald politieke kleur/ voorkeur hebben door het slijk te halen, en dat op een misselijke achterbakse manier. Waar blijft men als er een middenstander vermoord is door een scooter rijder met een bontkraag?? Nou??

2 Reacties
HanvanderHorst1
HanvanderHorst16 jul. 2012 - 9:40

Haha, hele bevolkingsgroep zwart maken op grond van een enkel incident. Wie doet dat nou dag aan dag, gewetentje? Nou wie? Weet je ook eens hoe het overkomt.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods6 jul. 2012 - 9:40

"Er word geen kans onbenut gelaten om mensen die een bepaald politieke kleur/ voorkeur hebben door het slijk te halen, en dat op een misselijke achterbakse manier. Waar blijft men als er een middenstander vermoord is door een scooter rijder met een bontkraag?? Nou??" >> Het verschil is dat we in Nederland geen politieke partij hebben die Marokkanen opzet tegen Hollanders, maar we wel een partij hebben die het omgekeerde doet.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Je zegt " : ""Alleen...hoop ik heel erg voor een aantal hier dat ze niet op een dag tot de ontdekking komen dat hun ontstellende domheid heeft geleid tot medeplichtigheid aan zaken waar een normaal mens van gruwt. Lees het nog eens na wat je hier zegt! Je schuift mij in 1 zin in de schoenen dat ik ontstellend dom ben, geen normaal mens ben en dat ik medeplichtig ben. Dan ben je net zo erg als deze buurman. Alleen besef je dat niet, verblind door je eigen gelijk.

1 Reactie
SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra6 jul. 2012 - 9:40

== Dan ben je net zo erg als deze buurman. Alleen besef je dat niet, verblind door je eigen gelijk. == Je stelt iemand die een meute fascisten benoemt voor wat ze zijn, gelijk met een racistische moordenaar. En je vindt dan dat jouw denkwijze niet dom genoemd mag worden. Waarvan akte.

Le Chat Botté
Le Chat Botté6 jul. 2012 - 9:40

Waarom is het relevant hoe deze mensen heten en wat de kleur van de huid is waarin ze wonen? Alle mogelijke antwoorden op deze vraag zijn perfide en vilein. Het maakt namelijk niet uit. De factoren die leiden tot agressie zijn immers epigenetisch: nature en nurture in een - doorgaans - moeilijk ontwarbare kluwen. De genetische factoren zijn vooralsnog moeilijk te helen. De sociaal-economische factoren, voedingsaspecten en opleiding stukken makkelijker. Investeer in empowerment van mensen. Geef ze de kennis en mogelijkheden tot verbetering van de wijken waarin ze wonen. Sorry dat ik joop.nl niet beschouw als een oefenruimte voor het perfectioneren van mijn vijandige vooroordelen. Sorry dat ik meer van logica hou dan van uitkafferen en afzeiken. Sorry voor mijn oplossingsgerichte denken. Ik ben een vieze vuile non-conformist. Sorry.

3 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger6 jul. 2012 - 9:40

***Sorry dat ik joop.nl niet beschouw als een oefenruimte voor het perfectioneren van mijn vijandige vooroordelen. Sorry dat ik meer van logica hou dan van uitkafferen en afzeiken. Sorry voor mijn oplossingsgerichte denken. Ik ben een vieze vuile non-conformist. Sorry. **** U mag zich verwoorden hoe u wilt, kan allemaal op Joop. De logica en selecte woord keuze in relatie tot dit zomerse Henk en Ingrid onderwerp met een droevig einde gaat me even te boven, even als uw oplossingsgerichtheid...maar leuk verwoord, chapeau!

clara51
clara516 jul. 2012 - 9:40

["Sorry voor mijn oplossingsgerichte denken. Ik ben een vieze vuile non-conformist. Sorry."] Mijn probleem met jouw reactie is dat ik niet zie hoe je dat oplossingsgericht zijn (waar ik ook erg voor ben) in de praktijk kunt brengen als je begint met het ontkennen van het probleem dat zich voordoet: "Waarom is het relevant hoe deze mensen heten en wat de kleur van de huid is waarin ze wonen? Alle mogelijke antwoorden op deze vraag zijn perfide en vilein." In mijn beleving stel je je op als een scholier die toekijkt bij pesten en niet ingrijpt omdat het nou eenmaal 'epigenetisch bepaald' is (of hoe je dat noemt) dat iemand wordt gepest, of gediscrimineerd, of onderdrukt, of in dit geval dodelijk slachtoffer wordt van agressie. Je moet in mijn beleving niet oplossingsgericht denken, maar oplossingsgericht handelen. Niet in het midden laten wie dan de oplossing moet bieden, zoals jij doet, maar zelf actief deel van de oplossing willen zijn. Je bent getuige van een misstand en alleen constateren dat je getuige bent van een misstand en benadrukken dat jij gelukkig een non-conformist bent die erboven staat lost niets op. Dat oplossingsgericht handelen begint met voor jezelf vast te stellen wie de onderdrukte en wie de onderdrukker is. In dit geval is een Turkse Almeloër slachtoffer geworden van de agressie van een Nederlandse Almeloër en heeft dat hem het leven gekost. Het had ook andersom kunnen zijn, klopt. Maar dat was niet zo. Dat de mensen om wie het gaat Henk en Ingrid heten is een speling van het lot waarbij de werkelijkheid de satire met de snelheid van het geluid heeft ingehaald en is in wezen niet relevant. Klopt ook. Maar dat is geen reden werkeloos toe te kijken en daar zelfs een verontschuldiging voor aan te voeren, want ook op die manier houd je het mechanisme in stand. Zoals bij pesten de meelopers en toeschouwers het mechanisme in stand houden. Vind ik.

Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"Investeer in empowerment van mensen. Geef ze de kennis en mogelijkheden tot verbetering van de wijken waarin ze wonen." Onderwijs, veel beter onderwijs.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jul. 2012 - 9:40

De Turkse Kara kon ook Truus heten , want de haat is een ernstige ziekte en is bekend bij alle gemeenschappen op aard en gelukkig zijn deze mordenaars en onbeschoften altijd in de kleine minderheid in een maatschappij, gelukkig maar. Ik las in de kranten van deze week over een Nederlander die heeft de ouders van zijn ex-vermoord om zijn ex-verdriet te doen en dat vind hij nog interressanter dan het ook moorden van zijn ex, zei hij tegen de rechter. Een trotse moordenaar zou ik willen zeggen! Een Turk kan ook zijn Turkse buurman neerknallen, ook mogeklijk in de praktijk. Het leven heet| het gokken voor je leven , Nederlander, Turkse, Marokkaan of je uit Canbidga komt.Avies:blijf gedragen zo als je altijd was en bent en laat het maar gaan, het leven is een grote Casino. Als de Italianen boos worden zeggen ze: Ma che casino, porco cane!

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

Erg mooi gezegd, Mostafa. Maar hoe het voor mij zit: Iedereen heeft de taak in z'n leven om actief het "goede" in zichzelf te stimuleren, en het "slechte" te verkleinen. Dat gaat niet vanzelf; daar is een actieve houding voor nodig. Dat "goede" kan ook worden gestimuleerd door mensen die het goede voorbeeld geven, door medemensen die uitdragen wat goed is en wat slecht, door de omgeving dus. In dit geval hebben deze Henk en Ingrid het "slechte" in zichzelf geen halt toegereoepen; integendeel. En het "slechte" in deze kwestie is iets dat door de PVV tot norm is uitgeroepen, tot het "goede". De PVV zal nooit de exacte woorden gebruiken die deze Henk en Ingrid gebruiken, maar de PVV-standpunten dragen uit dat het prima is om een hekel tee hebben mensen met een niet-Nederlands klinkende achternaam, om te vinden dat die niet in "jouw" straat zouden mogen parkeren. Dat is hier het probleem.

katie58
katie586 jul. 2012 - 9:40

Dit heeft helemaal niks te maken met de PVV. Racisten heb je overal en altijd. Weet je nog dat de PVV een polenmeldpunt heeft opgericht? En dat veel mensen daarachter stonden want Polen zouden zuipen en vervelend zijn? En vervolgens wordt een dronken Let maar aanvankelijk dacht men Pool op een vresleijke manier getrapt en heel Nederland neemt het voor hem op. Mooi toch en hartverwarmend!!! Dus die hele PVV zegt niets en dus ook niet in deze kwestie. Nederlanders kunnen zelf wel denken en laten zich niet opjutten. Dus betrek de PVV niet in deze kwestie.

3 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

[Weet je nog dat de PVV een polenmeldpunt heeft opgericht? En dat veel mensen daarachter stonden want Polen zouden zuipen en vervelend zijn?] GW heeft die mensen een naam gegeven: Henk en Ingrid. Dat weet je misschien nog? Hij heeft *niet* gezegd dat er iets moet worden gedaan aan dat racisme, hij heeft geen voorstellen gedaan om iets aan dat probleem te doen. Hij is gaan vertellen wat die mensen graag horen, in de hoop dat het hem stemmen oplevert. Ik ben overigens benieuwd waar je in het stuk hierboven een relatie denkt te lezen met de PVV. Die relatie leg je zelf. Terecht, dat weer wel...

Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"Dus betrek de PVV niet in deze kwestie." Ik ontdek eerlijk gezegd in Uw hele reactie geen enkele logica. En hoezo mag er geen relatie met de PVV gelegd worden?

clara51
clara516 jul. 2012 - 9:40

["Dit heeft helemaal niks te maken met de PVV. Racisten heb je overal en altijd."] Klopt. Helaas. ["Weet je nog dat de PVV een polenmeldpunt heeft opgericht? En dat veel mensen daarachter stonden want Polen zouden zuipen en vervelend zijn?"] Je hebt een wonderlijke manier van argumenteren. Met dat Polenmeldpunt faciliteerde de PVV mensen die iets tegen MOE-landers hebben. Maar volgens jouw manier van redeneren heeft de PVV dan niets te maken met afkeer van Polen, want mensen die een afkeer van Polen hebben houd je toch. Daarmee ga je voorbij aan het feit dat de latente afkeer van MOE-landers pas echt losbarstte na het instellen van het Polenmeldpunt. En dat was m.i. de bedoeling van de PVV. Ze wilden de afkeer van MOE-landers aan de oppervlakte hebben en op de politieke agenda kunnen zetten. Dat is gelukt. ["En vervolgens wordt een dronken Let maar aanvankelijk dacht men Pool op een vresleijke manier getrapt en heel Nederland neemt het voor hem op. Mooi toch en hartverwarmend!!!"] Ik ken het verhaal niet, maar stel vast - je zegt het zelf - dat de man na het instellen van een Polenmeldpunt getrapt werd. Of is het feit dat hij in elkaar werd getrapt ineens niet belangrijk meer, omdat volgens jou "heel Nederland" het voor hem opnam? ["Dus die hele PVV zegt niets en dus ook niet in deze kwestie."] Je wilt het verband tussen een openlijk discriminerende partij en groeiende discriminatie gewoon niet zien. Ik weet niet waarom je dat niet wilt, maar dat is wat ik vaststel. ["Nederlanders kunnen zelf wel denken en laten zich niet opjutten. Dus betrek de PVV niet in deze kwestie."] Ik wilde dat je gelijk had, echt waar, maar wat ik zie is dat 'Nederlanders' (wie zijn dat trouwens?) zich voor een steeds groter deel enorm laten opjutten.

Rode druppel
Rode druppel6 jul. 2012 - 9:40

Buitenlanderhaat sluimerde al lang in de Nederlandse bevolking. En een politiek persoon gaf dit een gezicht. Om deze politieke partij hiermee indirect in verbinding te brengen is een beetje overdreven. Dit probleem is onderdeel van onze samenleving, hoe triest ook.

1 Reactie
lancelot2
lancelot26 jul. 2012 - 9:40

Buitenlanderhaat. Kom op zeg! Daar zijn de buitenlanders zelf schuld aan, een klein deel verpest het voor de meerderheid en voorbeelden te over.

peterh2
peterh26 jul. 2012 - 9:40

Zou het niet mogelijk zijn de PVV te verbieden als blijkt dat dit sympathisanten waren? Impliciet zou je kunnen stellen dat Wilders het klimaat schept waar dit uit voortvloeit... Niet dat ik denk dat het wenselijk is, maar op zich lijkt me er zeker een grond voor. Net als het verbieden van de SGP om hun vrouwenstandpunt trouwens.

2 Reacties
MollySweet
MollySweet6 jul. 2012 - 9:40

Dan kun je bijna elke politieke partij wel verbieden... Het is natuurlijk onmogelijk te zeggen waar de politieke voorkeuren van elke crimineel naar uit gaan, maar het zal wel behoorlijk divers zijn. Beetje raar voorstel, dit.

macchu
macchu6 jul. 2012 - 9:40

VVD is net zo erg hoor en wat denk je van Leers van het CDA?

majella2
majella26 jul. 2012 - 9:40

xenofobi is een ziekte, ja maar wel een ziekte die uitgeroeid moet worden, zijn daar behandelingen voor? nee!!! dan de gene die aan die ziekte lijdt in heropvoedingsinrichtingen, als die er zijn plaatsen, en anders net zo als onopgevoede kinderen waar alles uit de hand is gelopen strenge internaten.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer6 jul. 2012 - 9:40

"dan de gene die aan die ziekte lijdt in heropvoedingsinrichtingen, als die er zijn plaatsen, en anders net zo als onopgevoede kinderen waar alles uit de hand is gelopen strenge internaten." Dat gaat je niet lukken hoor, kost veuls te veul geld. De rest van Nederland zou dunbevolkt raken ook als we al die lui zouden concentreren.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Tja ........ Ik ken wijken waar je je auto niet eens uit kan komen zonder het risico gemolesteerd te worden. Maar dat terzijde. Waar het om gaat mevrouw Sylvia is dat er genoeg idioten van allerlei slag rondlopen met rare opvattingen en losse handjes. Ik begrijp wel dat het een erg populaire bezigheid is om de fameuze Henk & Ingrid alles aan te rekenen wat er maar mis kan gaan maar of dat verstandig is, dat is een tweede. Door dat te doen maakt u zich dan weliswaar niet schuldig aan racisme maar wel aan stigmatisering. Het effect mevrouw Sylvia is hetzelfde. Vroeg of laat slaan er bij een figuur, waar bij de hetze tegen Henk & Ingrid kortsluiting in zijn bovenkamer veroorzaakt, ook een paar stoppen door en is Henk of Ingrid de klos. Niet onwaarschijnlijk precies die Henk en Ingrid die geen Turkse buurman hebben en om andere redenen toevallig Henk en Ingrid heten Ik kan mij een periode herinneren dat er iets vergelijkbaars gebeurde met als resultaat dat een zekere meneer Fortuijn het loodje legde. Als ik de reacties zo lees, ook die van u, constateer ik dat men er weinig van heeft geleerd. Juist omdat sommige Nederlanders een hekel hebben aan buitenlanders en dat sommige buitenlanders een hekel hebben aan Nederlanders is het voor verstandige mensen zaak de randjes niet al te scherp te maken. Laat ik het dan maar zo zeggen ..... mildheid kan mensenlevens redden.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2012 - 9:40

[Ik begrijp wel dat het een erg populaire bezigheid is om de fameuze Henk & Ingrid alles aan te rekenen wat er maar mis kan gaan maar of dat verstandig is, dat is een tweede.] Huh? Het *gaat* over een zekere Henk en Ingrid die een man hebben doodgeslagen. Zo *heten* die mensen. Dacht je dat iemand dat verzonnen had misschien? Vertel je hier dat dat niet in het nieuws mag komen, misschien? Ik kan je namelijk niet goed volgen. Vertel je dat het racistisch is om te melden dat die mensen Henk en Ingrisd heten en dat de man die ze hebben doodgeslagen Turks is en dat ze een hekel hadden aan allochtonen???

Emery
Emery6 jul. 2012 - 9:40

Reactie op clara legêne, za 07 juli 2012 09:33 (directe link werkt niet) "En toen stapte ook Van Bemmel nog op. Dus ik mag niet zeggen dat het een moeilijke week voor Geert Wilders was terwijl het een moeilijke week voor Geert Wilders was? Wat krijgen we nou?" Erg sympathiek. Laten we ook Samsom niet vergeten. Om voldoende kiezers aan zich te kunnen binden, zag hij zich genoodzaakt zijn gehandicapte dochter in te zetten voor z'n verkiezingsspot. Dat lijkt me niet gemakkelijk.

1 Reactie
clara51
clara516 jul. 2012 - 9:40

["Erg sympathiek. Laten we ook Samsom niet vergeten. Om voldoende kiezers aan zich te kunnen binden, zag hij zich genoodzaakt zijn gehandicapte dochter in te zetten voor z'n verkiezingsspot. Dat lijkt me niet gemakkelijk."] Ouwe truc, Bunker. Je brengt bij gebrek aan argumenten iets anders (wat jij kennelijk ook erg vindt) in als argument, om af te leiden van hetgeen waarover hier wordt gesproken. Trap ik niet in.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2012 - 9:40

Als de dader(s) schuldig verklaard word(en)hoop ik dat er een straf doodslag door schuld word gegeven door de rechter. Dit soort escalaties door buitenlander haat moet de kop ingedrukt worden om ons land leefbaar te houden.

1 Reactie
rodevloo
rodevloo6 jul. 2012 - 9:40

Helemaal gelijk. En ook 'binnenlanderhaat' keihard aanpakken! Geen smoesjes met schaamtecultuur meer, niet meer autochtonen racistisch uitschelden, intimideren en bedreigen (ja je gelooft t niet, maar het gebeurt echt, alleen wordt dit op de één of andere manier niet als discriminatie gezien)