Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Henk en Ingrid worden geplukt door minister Schippers…

  •  
06-07-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Minister Schippers vindt dat mensen hun problemen in  hun eigen omgeving moeten uitvogelen en beperkt vanaf volgend jaar de vergoeding voor hulp bij een (eerstelijns-)psycholoog. Wat betekent dit nu voor Henk en Ingrid?
Rond Kerst 2011 escaleren de sluimerende problemen van Henk en Ingrid. Henk zit in de ziektewet vanwege problemen op het werk. Thuis komt hij tot niets. Ingrid vind het vervelend voor hem, maar ergert zich aan zijn passiviteit; de laatste tijd is er ook weinig intimiteit. Tot overmaat van ramp zijn de schoolprestaties van hun puberende zoon Lucas erg slecht. Hij gedraagt zich agressief, spijbelt veel en laatst werden Henk en Ingrid zelfs gebeld door het politiebureau, omdat Lucas had gevochten met de buurjongen.
Henk  kan het allemaal niet meer aan. Hij wordt prikkelbaar, kan zich niet meer concentreren en krijgt hoofdpijn. Uiteindelijk gaat Henk naar de huisarts. Deze  vraagt wat er aan de hand is, want de afgelopen jaren heeft hij Henk bijna niet gezien. Henk vertelt zijn verhaal en de huisarts adviseert om hulp bij een eerstelijnspsycholoog te zoeken. Dat wil Henk wel omdat hij  daar vijf  jaar geleden een goede ervaring mee had. Bovendien werd toen alle hulp vergoed door het basispakket. Hij moest alleen 10 euro per sessie zelf betalen. Na acht zittingen werd de behandeling destijds naar tevredenheid afgesloten. 
Als de psycholoog hem vertelt wat hij nu moet betalen, schrikt Henk zich kapot. Om te beginnen worden  de eerste twee gesprekken niet vergoed. Eerst moet Henk 210 euro eigen risico betalen. Omdat er vanaf het begin van 2012 maar vijf gesprekken vergoed worden in plaats van acht, de eigen bijdrage is verdubbeld en de laatste drie gesprekken helemaal op eigen rekening komen, kost dit hem geen 80 euro, maar 210 + 60 (3 x 20) + 270 (3 x 90), dus 540 euro. Vijfhonderdenveertig euro! Dat is toch belachelijk! Henk kapt het gesprek af en zegt dat hij het wel zonder psycholoog in zijn eigen omgeving gaat proberen, alhoewel hij bij de buren niet hoeft aan te komen. Een paar maanden later gaat het echter een stuk slechter met Henk. Hij zit nog steeds in de ziektewet. Ingrid wil inmiddels scheiden.
Omdat de hoofdpijn erger wordt, wil hij dat er een scan gemaakt wordt. Hij moet in dit geval ook zijn eigen risico van 210 euro betalen, maar dat heeft hij er wel voor over. De rest van de specialisten wordt wel vergoed. Gelukkig kan hij snel terecht in het ziekenhuis en de neuroloog is erg aardig! Omdat de scan geen ernstige zaken aan het licht brengt,  raadt de neuroloog aan om medicatie te vragen van een psychiater bij de GGZ. Nadat hij zes weken gewacht heeft krijgt hij zijn eerste afspraak. Hij krijgt te horen dat hij een eigen bijdrage moet betalen van 275 euro. Tweehonderdvijfenzeventig euro! Wie heeft dit bedacht? Ingrid  is intussen verhuisd. Zij zullen ook hun huis moeten verkopen, maar eerst moeten hun advocaten het eens worden over de omgangsregeling met Lucas.
Met Henk gaat het verder bergafwaarts, hij zit de hele dag achter zijn computer. Via Google leest hij een column van Miek Smilde van verleden jaar zomer:
Minister Schippers nam een petitie aan waarop meer dan 40.000 handtekeningen stonden, maar ze had de kortingsbonnen voor de dolle dwaze dagen al verstuurd. Donderdag loodste zij probleemloos haar plannen langs de liberale lolbroeken en rancuneuze rakkers van het kabinet waardoor de zotten en zinnelozen van deze wereld voortaan zelf een deel van hun behandeling mogen betalen. “Vogel het zelf maar uit”, staat op het reclamebord dat boven de ballenbak van de bezuinigingen hangt.
Henk gaat voortaan op een andere partij stemmen… 

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (47)

bakkwast
bakkwast6 jul. 2011 - 12:46

ah! u ziet inkomsten achteruit gaan volgend jaar?

dboomen
dboomen6 jul. 2011 - 12:46

U ziet het Gaan gebeuren? meneer Bosch. Ik zag het gebeuren, mede dankzij de zorgsector zelf.

Ineses
Ineses6 jul. 2011 - 12:46

Er is één lichtpuntje. In het kabinet is iedereen dan eensgezind, maar tussen de partijen van dit kabinet niet helemaal. Juist vanuit het CDA en de SGP is een motie gekomen, dat Schippers naar mogelijkheden moet zoeken om de financieel zwakkeren te ontzien. Die motie is door de kamer aangenomen. Schppers beloofde daar wel naar te kijken, maar de eigen bijdragen gaan wel per 2012 in. En ze gaat achteraf bekijken wat het effect van haar bezuinigingen is, maar dan is het leed helaas al geschied.

msj_meijerink
msj_meijerink6 jul. 2011 - 12:46

Ik vrees dat de GBL in de komende verkiezingsstrijd H&I gaat wijsmaken dat hij het allemaal gaat oplossen door alle allochtonen de grens over te kiepen. Alle onheil uit het veleden is de schuld van de allochtonen én de linkse partijen. De psycholoog, de Fysiotherapeut en de Wijkverpleging: allemaal linkse hobbies!

ErnsTT2
ErnsTT26 jul. 2011 - 12:46

Ja en wat nog wel het ergste van alles is, het zijn niet "slechts" 8 gesprekken nu, nee het zijn er op de *rekening* ALTIJD acht, want de "one-size fits the bill" rekenmethode in DBC's van Hans Hoogervorts is de oorzaak van de enorme overschrijdingen, want er word altijd in 8 gesprekken gerekend, dus heb je er 3 nodig betaal je er 8, heb je er 7 nodig betaal je er acht, en... heb je er 9 nodig... betaal je er 16 !

MadPride
MadPride6 jul. 2011 - 12:46

Is een prima artikel lijkt me. Wat me als psychiatrisch patiënt wel tegen de borst stuit, is de hoeveelheid vooroordelen die in de reacties weten te sluipen. Ik denk bijvoorbeeld niet, dat er significant meer aan psychiatrie gerelateerd geweld zal komen door deze belachelijke maatregelen, maar wel een hoop meer voor de "gewone man" amper voorstelbare ellende onder psychiatrische patiënten (die sowieso al te achteloos en - nogmaals wellicht ten overvloede - meestal volkomen ten onrechte als tikkende tijdbommen worden neergezet).

AE911TRUTH
AE911TRUTH6 jul. 2011 - 12:46

Beperken, plukken, bezuinigen, boetes, prijzen en accijnzen en belastigen opstuwen is kapitaal vergaren = macht vergaren. MACHT. Je kan al zien wat men met deze immense macht gaat doen, hetzelfde als men deed met het Duitse volk zeventig jaar geleden, schaken onder een totalitair systeem. In deze een elektronisch honderd procents controlesysteem. dat is; heel veel verschillende soorten camera's, meer elektronische controlesystemen, meer elektronisch betalen, elektronische ov-kaart, een elektronische DDR is in aanbouw (al bijna volledig, systeem wordt met sneltreinvaart erdoor gedrukt dit jaar, grote ommezwaai = change)

Jan_E
Jan_E6 jul. 2011 - 12:46

leest hij een column van Miek Smilde in de Volkskrant --- Nee, dit is onwaarschijnlijk. Henk blijft de Telegraaf altijd trouw en een andere partij stemmen kunnen we (daarom) ook vergeten.

Jossy2
Jossy26 jul. 2011 - 12:46

Hou eens op met dat "Henk en Ingrid" gedoe zeg! Ik word er doodziek van......oh, wacht dat ben ik al, chronisch ziek......en nog nooit en te nimmer liberaal gestemd maar ook nooit en te nimmer politiek correct links geweest! Maar zie wel in hoe het zo ver heeft kunnen komen door dat laatste en dat zou de schrijver van dit artikel en de meeste reageerders ook eens moeten proberen uit te vinden! Is niet echt moeilijk hoor.... Wie ben ik? Dit kon je in de jaren '90 allemaal al aan zien komen hoor en niemand die iets deed en als ik ging "zeuren" over de gevolgen van privatisering enz. werd ik voor dom versleten en/of belachelijk gemaakt....zucht....

WendyB2
WendyB26 jul. 2011 - 12:46

Ik zag onlangs een rekeningoverzicht van iemand met depressieve klachten. Vanwege de verekening van eigen risico werden de bedragen genoemd. 2x gesprek bij vrijgevestigde psycholoog á €85,- waarvan €10,- werd vergoed 1x intakegesprek bij GGZ (waarbij betrokkene te horen kreeg dat zij niet in behandeling werd genomen): €500,- waarvan bijna alles werd vergoed.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 12:46

De VVD kleedt de ziekenzorg uit naar Amerikaans model. De overheid heeft geen zin om te betalen, daar komt het op neer. Belastingvoordeeltjes voor de superrijken die een eventuele behandeling uit eigen zak kunnen betalen. "De gewone man" is gelukkig zo talrijk dat die VVD keihard weggestemd wordt de vorige keer. Als het dagelijks leven onbetaalbaar dreigt te worden maak je immers geen vrienden.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT26 jul. 2011 - 12:46

De overheid schuift alleen al 1,2 *miljard* richting Achmea, een Staats ziekenfonds zou ongeveer een 5de kosten wavn wat er nu letterljk overal aan strijkstokken blijft hangen... De winst op de ziektekosten verzekeringen is vorig jaar 18.5% toegenomen, maar denkt maar dietdat dan de premies 18% naar beneden gaan,nee die gaan met 15% *omhoog* En ondertussen blijft de Jager maar Miljarden naar die Verzekeringstoko's van zijn ex-collegas als van Boxtel etc schuiven, van *onze* belastingcenten, we worden letterlijk van beide kanten genaaid. En als je nu naar een ziekenhuis moet zijn de wachtlijsten ook weer ouderwets lang. Dus dat hele plan van Hoogervorst was lleen maar bedoeld om de Haagse Heren een zekeer toekomst te geven zonder al te hard werken...

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2011 - 12:46

De VS in spé. Klote neoliberalen.

2 Reacties
Tealc2
Tealc26 jul. 2011 - 12:46

Yep...binnenkort: Geen ziekteverzekering??? Geen hulp/behandeling

JanB2
JanB26 jul. 2011 - 12:46

Hear.

JanJansen17
JanJansen176 jul. 2011 - 12:46

Henk gaat voortaan op een andere partij stemmen... En niet alleen omdat hij de psychiater niet kan betalen, maar ook omdat het openbaar vervoer hem te duur is geworden. Ze hebben de auto moeten verkopen want het huis is met schulden verkocht. Blijft nog een grote schuld over, die dan wel door beiden wordt verdeeld, maar vrolijker is het er ondertussen voor Ingrid ook niet op geworden. Haar baan in de zorg levert inmiddels zo weinig op dat ze moet aanklopen bij de bijstand. Zoonlief moet zijn verdiensten met een krantenwijk inleveren, want anders gaat dat ten koste van huur - en zorgtoeslag. Daar gaat zijn hoop op het vooruitzicht om samen met een groep vrienden met hemelvaartsdag naar een concert te gaan. Maar eigenlijk twijfelde hij al of hij het kaartje kon opbrengen. Nu dat twijfelen hoeft dus niet meer. Tot overmaat van ramp breekt de moeder van Ingrid haar heup. Dan blijkt dat, na de operatie, haar geestelijk vermogen sterk is afgenomen. Voor de PGB komt ze niet meer in aanmerking, wat nog rest is een opname in het verpleegtehuis. Uiteraard staat ze eerst op de wachtlijst, maar kan ze tijdelijk terecht in een verzorgingstehuis 30 km verderop. Het wordt Ingrid ook allemaal te moede, ze is de volgende die naar de huisarts stapt: "goedemiddag Ingrid, zegt de huisarts, ik had je al verwacht".

1 Reactie
Mark Grootendorst
Mark Grootendorst6 jul. 2011 - 12:46

Ik ben machinist, ik rij trein. Ik raad nu al waar ik Henk en Ingrid straks tegen ga komen......... Bedankt, marktdenkende mevr. Schippers, voor het verwoesten van levens van mensen, alleen maar omdat we een crisis in geluld zijn.

Berthold2
Berthold26 jul. 2011 - 12:46

Als je dan leest dat het uurtarief van een gemiddelde eerstelijnspsycholoog grofweg €88 bedraagt x 40 x 4 = €14.080 bruto per maand, worden Henk en Ingrid niet alleen gepakt door Minister Schippers. Doe het voor iets minder Frits Bosch, dan was Ingrid misschien wel thuis gebleven en had Henk zijn huis niet behoeven te verkopen. Erg lullig natuurlijk dat iedereen de buikriem wat aan moet halen met alle bezuinigingen van de laatste tijd, maar dat geldt niet voor eerstelijnspsychologen mag ik aannemen? Kortom, denk alvorens te wijzen naar een Minister ook even na hoe die arme Henk via een andere weg een boel leed bespaard had kunnen worden. Bijvoorbeeld, had Henk wat minder gerekend en uw welgestelde klanten wat meer. Een kwestie van fantasie en het hart op de juiste plaats. Bovendien een tevreden klant is een goede klant nietwaar?

4 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2011 - 12:46

[Als je dan leest dat het uurtarief van een gemiddelde eerstelijnspsycholoog grofweg €88 bedraagt x 40 x 4 = €14.080 bruto per maand] Ach,je dacht dat psychotherapeuten geen ruimte hoeven te huren als therapieruimten en als wachtkamer en als ruimte voor het secretariaat? Geen administratie moeten laten bijhouden? Niemand hoeven in te huren om de telefoon aan te nemen? Zich niet te hoeven bijscholen? Geen documentatie bij hoeven te houden van hun cliënten? Geen werkbesprekingen hebben? Ik noem maar een paar dingetjes; verder kun je het misschien zelf bedenken?

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2011 - 12:46

'Bijvoorbeeld, had Henk wat minder in rekening gebracht en uw welgestelde klanten wat meer. Een kwestie van fantasie en het hart op de juiste plaats. Bovendien een tevreden klant is een goede klant nietwaar?' Ik wist niet dat je het in je had. : )))

objectivist
objectivist6 jul. 2011 - 12:46

Dat gevoel kreeg ik ook een beetje. Wij van WC eens adviseren WC eend. De man breekt een lans voor eigen praktijk. Zo'n verhaal moet niet van deze man komen. Toch is de eigen bijdrage in dit geval wel te hoog. Wel triest is dat hij Henk en Ingrid erbij haalt. Alsof SP'ers en PvdA ers niet bij een psycholoog komen. Kwalijk, deze verkokerde vooringenomenheid bij een arts. Zegt wel iets over de man. Ik zou er depressief vandaan komen denk ik.

Pjotrs
Pjotrs6 jul. 2011 - 12:46

"Als je dan leest dat het uurtarief van een gemiddelde eerstelijnspsycholoog grofweg €88 bedraagt" Dan verbaas je je er vooral over dat die eigenlijk nauwelijks duurder is dan een bouwvakker.

Centurion2
Centurion26 jul. 2011 - 12:46

Een eerstelijnspsycholoog voelt de bui al hangen: Minder automatisch genereren van klanten. Psych moet aan marketing gaan doen. Niets mis mee. De kosten in de zorg... Alweer enige tijd terug sneed ik mij in mijn hand met een stuk glas. Aangezien het op loopafstand van een ziekenhuis gebeurde, ben ik daar naar de eerste hulp gelopen. De wond werd gelijmd en een pleister erop, in 2m36sec stond ik weer buiten (excl. wachttijd). Weer een tijd later kreeg ik de rekening: € 556,00 Mijn eigen risico was geplunderd. Nog niet zo lang geleden ben ik naar datzelfde ziekenhuis gegaan, omdat een behoorlijk ontstoken oog, naar mijn beleving, niet snel genoeg genas. Na een uur wachten concludeerde de arts binnen letterlijk 2 minuten (!!) dat het een onschuldige ontsteking was en de genezing vanzelf zal gaan. Op zich prima service, op dat wachten na. Maar waarom moest dat bijna € 300,00 kosten? (Precieze bedrag ben ik vergeten) Dat er meer marktwerking in de zorg moet komen is een vaststaand feit. De kosten rijzen namelijk de pan uit maar dat lijkt hier op joop.nl maar bij weinig mensen binnen te dringen.

5 Reacties
JanJansen17
JanJansen176 jul. 2011 - 12:46

""Op zich prima service, op dat wachten na. Maar waarom moest dat bijna € 300,00 kosten? (Precieze bedrag ben ik vergeten)"' Omdat u eerst naar uw huisarts dient te gaan. Als men zonder eerst naar de huisarts gaat een poli van het ziekenhuis binnenloopt, dan wordt dit doorberekend. Tweede optie: andere ziektenkosten verzekering. "Dat er meer marktwerking in de zorg moet komen is een vaststaand feit. De kosten rijzen namelijk de pan uit maar dat lijkt hier op joop.nl maar bij weinig mensen binnen te dringen" U lijkt voorbij te gaan aan de inhoudelijke reacties, misschien dat het dan tot 'u' doordringt...

JanB2
JanB26 jul. 2011 - 12:46

De kosten rijzen ook de pan uit omdat zich mensen met lullige oogontstekingen bij de EHBO blijven melden terwijl een bezoek aan de huisarts een stuk efficienter is.

Hanvander Horst
Hanvander Horst6 jul. 2011 - 12:46

Wat altijd interessant is om te zien hoe zulke rekeningen precies zijn opgebouwd. Een kennis van mij vertelde dat hij per ongeluk een rekening had gekregen (die anders rechtstreeks door werd gestuurd naar de zorgverzekeraar) waarin onder meer een euro of vijftig stond voor het gebruik van de wachtkamer. Ik heb geen zin om voor bewijsmateriaal mijn arm te breken, maar misschien mag ik de centurio uitnodigen om eens te kijken hoe zijn rekeningen er uitgesplitst uit zien en waar de echte kosten gemaakt worden. Hij heeft ze liggen. Dus het kan zo gebeuren.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2011 - 12:46

[ Weer een tijd later kreeg ik de rekening: € 556,00 Mijn eigen risico was geplunderd.] De Eerste Hulp is dan ook bedoeld voor spoedgevallen. Jij bent, met je glassplinter, zo iemand die er voor zorgt dat die hulp niet beschikbaar is voor mensen die het echt nodig hebben. Terwijl jij werd geholpen zat er misschien iemand die z'n hand was kwijtgeraakt met een zaagmachine. Die moest op jou wachten...

Rokvok
Rokvok6 jul. 2011 - 12:46

Geen al te best voorbeeld als u wilt aantonen dat de marktwerking en privatiseringen niet ver genoeg gaan. Kleine behandelingen zoals een oogontsteking vallen namelijk onder de vrije prijsvorming tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraar.

FritsGuevara
FritsGuevara6 jul. 2011 - 12:46

Voor Henk en Ingrid betekent dit dat ze beter af zijn als er een verzekeringsmaatschappij op de vrije markt is, die particuliere verzekeringen kan verschaffen. Zo blijft eerstelijns zorg toch toegankelijk zonder dat een overheid opeens de buikriem aantrekt (eenzijdig de contractsvoorwaarden wijzigt, oftewel contractbreuk pleegt, en helaas ook de enige is die een pistool in zijn hand heeft).

1 Reactie
JanB2
JanB26 jul. 2011 - 12:46

Een verzekeringsmaatschappij die gaat vergoeden wat niet vergoed hoeft te worden? Ik dacht dat utopisten in deze post-moderne neo-liberale wereld niet meer voorkwamen.

JanB2
JanB26 jul. 2011 - 12:46

Het wachten is op nog meer supermarktschutters en auto's door een menigte. Hier komen ongelukken van.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT26 jul. 2011 - 12:46

Dat is precies waar ze op uit zijn, zo is hitler ook alleen heerser geworden, gewoon terreur aanslagen zelf veroorzaken, en dan roepen dat je jezelf wel *moet* verdedigen, vergeet niet dat SS gewoon Schutzz Staffel betekend, oftewel naar het engels vertaald Securicor Service. En Opstelten is al bezig de Trias Politica te ontmantelen, de BOA's mogen nu ook aanhoudingen uitvoeren en bekeuringen *cash* innen :-(

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 12:46

Maar wel 35% van de zendtijd Nederlands op de Radio (mede met dank aan de SP!). Dus wat kan Henk en Ingrid gebeuren!

1 Reactie
Wilbert2
Wilbert26 jul. 2011 - 12:46

Henk & Ingrid hebben last van het neoliberalisme. Mede dankzij de PvdA.

hannogroen
hannogroen6 jul. 2011 - 12:46

Naïeve gedachte dat je psychische aandoeningen in je omgeving zou kunnen oplossen. Alsof je iemand met bijv een ernstige depressie er met een opbeurend praatje weer bovenop op zou kunnen krijgen..

1 Reactie
dboomen
dboomen6 jul. 2011 - 12:46

Psycho-analyse (zoeken naar oorzakelijk verband) is vervangen door bv anti-depressiva en kalmerindsmiddelen ('tijdelijke' symptoom-bestrijding). Dit met de bedoeling psychiatrische patienten sneller terug op de arbeidsmarkt te krijgen. Dit systeem nekt op een gegeven moment de patient en daardoor ook zijn/haar omgeving. Geweldsuitbarstingen zijn dan ook geen zeldzaamheden meer. Met soms catastrofale gevolgen. Het GGZ heeft een verzoek ingedient bij het kabinet om psychiatrische problemen weer als 'ziekte' te erkennen en daardoor een gelijke financiele status als lichamelijke ziektes te verlenen. Nu moeten de patienten veel uit eigen zak betalen, ook medicaties.

Backtobasics
Backtobasics6 jul. 2011 - 12:46

Klopt inderdaad dat we steeds meer richting Amerika gaan. Wat me ook verbaast is dat er over de film van Michael Moore 'Sicko'(2007) zo weinig aandacht is besteed in Nederland. Deze film laat zien hoe het in Amerika toegaat,(waar je niet vrolijk van wordt),dit soort dingen gebeuren als je de kosten boven de mens plaatst.

1 Reactie
Centurion2
Centurion26 jul. 2011 - 12:46

Ik denk omdat we inmiddels wel weten dat we Michael Moore ook met een flinke zak zout moeten nemen. En anders kun je altijd nog naar Cuba, als je blindedarmoperatie in Nederland onbetaalbaar wordt.

fjacobse
fjacobse6 jul. 2011 - 12:46

Henk en Anja zijn destijds als goede vrienden uit elkaar gegaan zonder dat daar traumateams aan te pas zijn gekomen. Henk is inmiddels weer gelukkig met Ingrid zonder tussenkomst van een overbetaalde psycholoog. En elke keer als Henk en Ingrid een moeilijk momentje hebben zetten ze gewoon een DVD'tje met journaal-beelden uit Griekenland op om bevestigt te krijgen wat men op de lagere school al heeft geleerd ; meer geld uitgeven dan er binnenkomt werkt niet.

3 Reacties
Rokvok
Rokvok6 jul. 2011 - 12:46

Is inderdaad een slimme zet geweest van rechts: een land speculatief naar de afgrond brengen werkt als een mooi voorbeeld voor de rest van de wereld wat ze moeten doen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2011 - 12:46

Ach ja. En iedereen is altijd gezond dus we kunnen de rest van de gezondheidszorg ook wel onbetaalbaar maken?

Sjaak3
Sjaak36 jul. 2011 - 12:46

Dus meer belastingen innen. Net zoals ze dat in de USA noodgedwongen ook moeten gaan doen. Hier komt simpelweg te weinig binnen.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 12:46

Ik vraag me nu werkelijk af of Bosch bezorgd is over Henk en Ingrid of over zichzelf.

1 Reactie
objectivist
objectivist6 jul. 2011 - 12:46

En vooral stuitend dat hij fixeert op Henk en Ingrid. Nee, fris is dit stukje niet, wat eigenlijk jammer is want inhoudelijk heeft hij wel een punt. Maar emoties hebben zijn pennevruchten verpest.

Pjotrs
Pjotrs6 jul. 2011 - 12:46

"Henk zit in de ziektewet vanwege problemen op het werk." En daar begint het gesodemieter al. Henk is helemaal niet ziek, maar de bedrijfsarts (die zich toch zo onder druk voelt gezet door de werkgevers) laat Henk lekker thuis zitten...

2 Reacties
Rokvok
Rokvok6 jul. 2011 - 12:46

Wat suggereert u hiermee? Dat men nog vaker zieken gezond moet verklaren? Men moet zorgen dat de statistieken er leuker uit zien?

ErnsTT2
ErnsTT26 jul. 2011 - 12:46

je bedoelt de werkgever ... Want dat is wel duidelijk, Rutte is net als Lubbers bezig op grote schaal mensen in de WIA en Bijstand aan het dumpen, om zo de werkeloosheidscijfers te truken...