Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Henk Bleker is een opportunist, meewaaiend op elke scheet van de onderbuik’

  •  
05-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15783 keer bekeken
  •  
marcelvanroosmalen

De altijd punctuele bestsellerauteur Marcel van Roosmalen zag dat Henk Bleker bij de nieuwe talkshow Renze zat. “Henk Bleker doet denken aan Napoleon in zijn nadagen. Ze zeggen weleens: slechte heelmeesters maken stinkende wonden. Nou, Henk Bleker heeft hele volksstammen zweren gegeven. Er is weleens gesproken met de Efteling om Henk Bleker te laten adopteren door het volk van Laaf. Daar werd van afgezien omdat ze bang waren dat hij er een fascistische staat van zou maken. Henk Bleker is een opportunist, meewaaiend op elke scheet van de onderbuik. De hersens van Henk Bleker zou je kunnen vergelijken met een bakje regenwormen. Het fijne aan Henk Bleker is dat hij alles waarmee hij zich bemoeit, kapotmaakt. Nu gaat hij opzichtig de boeren steunen. Hij zal ze aanmoedigen vol gas tegen betonnen muren te rijden. Hij is in staat om het boerenverzet van binnenuit uit te rotten. Als dat lukt moeten we hem ook eren. Ik denk aan een groot blubberbeest op een weiland in Stroe, met twee xxl-frikandellen als oogjes.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 jul. 2022 - 13:37

Weten we het nog? https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/boer-bleker-ruilde-landbouwgrond-om-voor-natuurgebied

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert5 jul. 2022 - 20:30

Alles goed en wel, maar ik wouw ook nog es wat zeggen. als man die jeugdig is, en zo ook genoemd, moet ik aantekenen dat deze Henk Bleker toch maar mooi gehuwd is met de 32-jarige journaliste Barbara van Rijlaarsdam (van NRC/Hb). Ergens in het onzalige tijdperk van premier Jan Peter Balkenende ontmoetten deze twee mensen uit het volle leven elkaar, en nu hebben zij een kind. Ik stel vast: als het omen maar zo onheilspellend is als mogelijk, dan kan er zomaar iets moois uit opbloeien. Voortgekomen uit het oorlogsgesternte dat "JPB en Irak” heet, bij alle weldenkende en wellevende mensen kan deze verbintenis ons tot hulp en hoop strekken. Dank voor Uw aandacht, en geeft Uw moed nooit op. Alles goed en wel, maar ik wouw ook nog es wat zeggen. als man die jeugdig is van hart en zo ook genoemd wordt, moet ik aantekenen dat deze Henk Bleker toch maar mooi gehuwd is met de 32-jarige journaliste Barbara van Rijlaarsdam (van NRC/Hb). Ergens in het onzalige tijdperk van premier Jan Peter Balkenende ontmoetten deze twee mensen uit het volle leven elkaar, en nu hebben zij een kind. Ik stel vast: als het omen maar zo onheilspellend is als mogelijk, dan kan er zomaar iets moois uit voortbloeien. Geboren onder het oorlogsgesternte dat "JPB en Irak en De Precariteit van Genadeloze Uitbuiting' heet, bij alle weldenkende en wellevende mensen kan deze verbintenis elk tot hulp en hoop strekken. Dank voor Uw aandacht, en geeft Uwen moed nooit op.

2 Reacties
Andreas4
Andreas45 jul. 2022 - 21:01

Dat is... dat is... ik heb er geen woorden voor! Wat zegt dat over Barbara Rijlaarsdam? Wat het zegt over Bleker is helder genoeg, geen woorden aan verspillen. Maar die lieve, jeugdige Barbara... Voor mij genoeg reden om mijn NRC abonnement niet te verlengen. En nou zit ik met dat beeld in mijn hoofd... en mijn verbeelding is al zo groot en gevoelig... Het zou niet moeten mogen!!

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 jul. 2022 - 9:45

Laat me raden; zij hield van paarden!

Kipzonderkop1
Kipzonderkop15 jul. 2022 - 15:43

‘Henk Bleker is een opportunist, meewaaiend op elke scheet van de onderbuik’ Die zonder hulp van de ''progressieve'' PvdA geen deuk in een pakje boter schopt. Want het is PvdA Dijksma die uiteindelijk in 2015 de PASwet waarvan CDA Bleeker de geestelijk vader zou zijn (en zogenaamd niet PvdA Samsom c.s.) door de parlementen krijgt gejaagd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Programma_Aanpak_Stikstof Zoals de PvdA alles wat fout rechts Rutte 1,2,3 en 4 beleid met met gedogen over de streep trekt. Dadelijk gaan we het weer meemaken dat PvdA/GL voor de bühne nu nog wat tegenstribbelt maar zoals altijd weer gaat gedogen in ruil voor een grijpstuiver. Arme arbeiders kunnen het wel vergeten dat er voor hun substantiële koopkrachtmaatregelen gaan komen. https://www.nu.nl/politiek/6210317/groenlinks-en-pvda-boos-over-uitblijven-extra-koopkrachtsteun-politieke-onwil.html

7 Reacties
vdbemt
vdbemt5 jul. 2022 - 19:16

"Zoals de PvdA alles wat fout rechts Rutte 1,2,3 en 4 beleid met met gedogen over de streep trekt." Knap toch altijd, hoe linkshaters links de schuld blijft geven van rechts beleid. Je ziet zelf nog wel in dat het fout-rechts-Rutte-1,2,3,4 beleid is. Alleen in Rutte2 kun je dat de PvdA, deel uitmakend van het kabinet, kwalijknemen. Daarna heeft de PvdA toch een duidelijke andere toon. Het was toch ook duidelijk dat ze niet opnieuw met Rutte voor Rutte4 in zee wilden. Als je dat "voor de bühne" gaat noemen (jouw mening) dan kan een partij het nooit meer goed doen.

Kipzonderkop1
Kipzonderkop15 jul. 2022 - 22:59

In Rutte2 hebben PvdA elite het a-sociale Kunduzakkoord van Rutte1 door D66/GL/CU/VVD/CDA in beton gegoten. Als je zo diep zakt als de PvdA dan kun je het voor een arbeider inderdaad nooit meer goed doen Bemt. De PvdA wordt alleen nog op handen gedragen door hypocriete ''progressieve'' rechtse salonsocialisten.

LaBou
LaBou 6 jul. 2022 - 7:17

Weet kees eigenlijk wel wat een arbeider is? Want in andere gevallen gaat hij dan weer tegen diezelfde "arbeider" te keer omdat die iets wil waar kees het niet mee eens is.

onyxcumulus
onyxcumulus6 jul. 2022 - 7:21

@Kipzonderkop1 6 jul. 2022 - 0:59 Arbeider?! Over welke arbeiders heeft u het. Arbeiders is iets uit het begin van de 20ste eeuw

Mark Huysman
Mark Huysman6 jul. 2022 - 11:06

@onyxcumulus Wikipedia: “Een arbeider of arbeidster is in het algemeen iemand die zijn of haar arbeid en vaardigheden aanbiedt in ruil voor een beloning, meestal loon geheten.” Wil je zeggen dat die mensen niet meer bestaan?

sAt0Ri...
sAt0Ri...6 jul. 2022 - 23:35

@ Kipzonderkop 6 jul 2022 0:56 Klopt als een bus. Begonnen met Woutertje Bos, en mooi afgemaakt onder Diederik Samson. Die zijn te stom om voor de duvel te dansen. Je zou bijna denken dat het VVD mollen zijn geweest...

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 jul. 2022 - 6:13

Mark huisman 'Voor sommige mensen bestaan die niet meer. Iets met bubbels? Als ik loodgieter was zou ik bij de eerste de beste overstroming in zijn huis de boel de boel laten. Kortom: Door sommige mensen worden ze niet meer gezien.

Andreas4
Andreas45 jul. 2022 - 15:22

Van Roosmalen verwoordt heel fraai mijn 'onderbuikgevoel' dat ik jaren heb over Bleker, die volgevreten politiek opportune rat. Er zijn meer engerds te noemen in de politiek die van alles hebben kapotgemaakt, maar Bleker is wat dat betreft een icoon van verdoemenis.

1 Reactie
sAt0Ri...
sAt0Ri...6 jul. 2022 - 23:33

Hélemaal mee eens...

Act branden
Act branden5 jul. 2022 - 14:49

Helemaal mee eens.

Dehnus
Dehnus5 jul. 2022 - 13:36

Henkie Bleeker is ook verantwoordelijk voor dat hele PAS gezeik, omdat hij op de loonlijst van big-Agro/Chemo stond. Dus waarom de "Boeren" hem tolereren? Is wat vreemd.

vdbemt
vdbemt5 jul. 2022 - 12:57

Geen woord mis mee.