Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

HEMA-fietssloten supergemakkelijk te kraken

  •  
13-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wat heb je nu aan je fiets hangen? Nou als het maar geen hangslot van de HEMA is want dan is de kans groot dat het kinderlijk eenvoudig te kraken is. Het enige dat nodig is, is een sleutel van een ander HEMA-slot. Veel van die sleutels passen namelijk op alle sloten. De Zwolse student Jan Willem Bijeman ontdekte de truc bij toeval omdat hij zich vergiste in de fietsenstalling en per ongeluk het slot van een andere fiets openmaakte. In Kassa doet hij zijn verhaal (vanaf 13:30). De HEMA heeft als reactie op de onthulling de ondeugdelijke sloten uit de handel genomen. Wie er een heeft gekocht kan het aankoopbedrag terugkrijgen.
Het team van Kassa controleerde ook sloten van andere merken. Dat is te zien in onderstaande speciale webaflevering.

Meer over:

#video, kassa, leven

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

rbakels
rbakels14 mei 2017 - 8:57

Het Europese consumentenrecht eist dat altijd deugdelijke waar wordt geleverd. Daar heeft de EU voor gezorgd! Natuurlijk zijn goedkope spullen misschien minder goed, maar de essentie van de te verwachten functie moeten ze wel vervullen. Een slot dat niet afsluit voldoet daar niet aan. Gelukkig erkent de HEMA dat wel.

1 Reactie
Piet de Geus
Piet de Geus14 mei 2017 - 14:13

"Natuurlijk zijn goedkope spullen misschien minder goed" En voor een symbolisch bedrag krijg je een symbolisch slot. Ze moeten het alleen niet verkopen met suggestieve fake-sterren.

Pepe2
Pepe214 mei 2017 - 8:40

Ben blij dat ik naar GeenStijl heb geluisterd en de HEMA boycot.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin14 mei 2017 - 11:27

Ha ha, ho ho - iemand die zijn koopgedrag laat leiden door GeenSteil. Dat is een maatschappelijk nouveauté. Misschien koop je dan wél altijd die dubieuze troep die Dumpert in de aanbieding heeft? Gelukwensen ermee, je bent dan een perfect afgerichte topconsument!

Cliff Clavin
Cliff Clavin14 mei 2017 - 11:27

(GeenStijl)

Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...14 mei 2017 - 15:32

'Gelukwensen ermee, je bent dan een perfect afgerichte topconsument!' Ik meen dat het cynisme was van Pepe. Maar dat is niet voor iedereen te begrijpen.

Vuurrood
Vuurrood14 mei 2017 - 8:23

Gaan we niet iets te gemakkelijk van een verkeerde aanname uit? Eigenlijk is geen enkel slot ondeugdelijk. Dat men een slot nodig heeft is ondeugdelijk. Als de fiets niet van jou is heb je er gewoon van af te blijven. Ook als de fiets niet op slot staat. De gemeente waar ik woon had ook zo'n ludiek idee. Alle fietsen bij het NS station welke niet op slot stonden werden weggehaald. Dat heeft de gemeente geweten! De politie werd overstelpt met aangiftes van fietsendiefstal. Het is gelukkig nog steeds zo dat niet de bestolene dader is maar gewoon slachtoffer!

4 Reacties
Datmeenjeniet...
Datmeenjeniet...14 mei 2017 - 9:54

Tja, in een ideale wereld zijn geen sloten nodig. Daar zijn geen misdadigers, verkrachters, inbrekers of fietsendieven. Helaas leven we in een andere wereld: De realiteit. En daarom kun je maar beter wel een deugdelijk slot op je fiets hebben...

Pepe2
Pepe214 mei 2017 - 10:20

Zou fijn zijn als de wereld zo in elkaar zit, maar jij hebt de mentaliteit van een kind van 5 jaar oud. De wereld is niet gemaakt van regenbogen en eenhoornscheten, er zijn nu eenmaal stoute mensen in de wereld, en dat kan je niet veranderen.

adriek
adriek14 mei 2017 - 11:09

Stelen mag niet, ook als een fiets niet op slot staat. Maar het lukt steeds maar niet om dat dieven wijs te maken, dus toch maar een slot gekocht.

Aliza Carpeti
Aliza Carpeti14 mei 2017 - 11:10

Wat een rechtse praatjes, vuurrood! Het is toch overduidelijk dat bezit diefstal is! Iemand die overduidelijk slachtoffer is van het kapitalistische systeem kan zijn recht op bezit altijd opeisen!

Rara4
Rara413 mei 2017 - 22:23

5 euro betalen en dan lopen miepen dat het geen goed slot is.

3 Reacties
adriek
adriek14 mei 2017 - 11:10

De moderne consument wordt niet geacht na te denken, maar te consumeren. Dus mag hij ook voor nul euro een goed product verwachten.

Aliza Carpeti
Aliza Carpeti14 mei 2017 - 11:13

Welkom in het winkeltje van Rara : Alles voor 5 euro, maar reken er maar niet op dat je waar voor je geld krijgt.Ik incasseer wel 5 euro, maar garantie tot de deur. wat een verdienmodel, rara!

Rara4
Rara415 mei 2017 - 18:54

Wat je van een product mag verwachten, hangt mede (voornamelijk) af van de prijs. https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoop-aan-consumenten/verkopen-aan-consumenten/ruilen-en-garantie-geven/ Als je een slot van 5 euro koopt, moet je niet zeuren als het gemakkelijk open te breken is.

msj_meijerink
msj_meijerink13 mei 2017 - 20:07

Elke koekebakker ziet dat zo'n dun slotje niks voorstelt, toch?