Mooi voorbeeld dat de instellingen van Facebook standaard op maximale privacy moeten staan en niet op openbaar. Als zelfs de zogenaamd goed geïnformeerder jongere generatie een beetje appelig reageert als jullie ze bellen met info over hen, dan moeten de basis regels veranderen meer gericht op verminderen van ongewilde kwetsbaarheid.
Tsja. Dit is de consequentie van sociale media. Die jongeren snappen dat nog niet zo. Maar jij moet weten dat als je 60 jaar bent nog altijd op de meningen die je nu hebt aangesproken wordt. Ook al is je mening dan mischien wel volstrekt veranderd. Dat is het juk van sociale media.
Ach ja, men heeft tegenwoordig de mond vol over privacy (die niet gerespecteerd wordt door de overheid - en blablabla), maar als het maar even kan slingerd men alles wat ook maar een beetje persoonlijk is, zo het worldwide web op.
Beste Hasna, Bijna alle halve analfabete Marokkaanse oma's en moeders die ik ken houden absoluut niet van Internet en dat ge- iPad, nog erger, zij willen niets van wetten. Maar deze oma's en moeders bellen 24 uur per dag, ook als ze slapen blijven ze bellen. Het slaat vaak nergens op, vaak over roddels en lege verhalen, maar zij vinden het prachtig, enig om de mobiel tegen de ogen te laten kreunen. Het houd nooit op. Ook als ze aan het eten zijn en worden zij gebeld grijpen zij vrolijk de mobiel en zeggen nooit tegen de beller:'' ik ga nu eten of ik ben bezig met eten, bel maar straks of ik bel je terug.Vergeet het maar!! IK zie dat daardoor hebben de Marokkaanse moeders en oma's geen tijd voor de opvoeding van hun kinderen. Er moet iets gebeuren voor deze problematiek die in de weg staat voor het opvoeden en genoeg tijd hebben voor de kinderen, de toekomst. Alleen over de Marokkaanse vrouw en de mobiel kan ik een anderhalf boek schrijven, echt war! Vriendelijke groeten. Een zomaar Marokkaan!
Ik zou graag zien dat jongeren op school ( beter )les krijgen over internet en meer algemeen over it. Ook vanuit een morele insteek > omgangsvormen op fora, social media. Zo moeilijk is het niet. Zoals je je zou moeten gedragen op straat, zo zou je je moeten gedragen op het www. Van mij mag je anoniem blijven op internet, anonimiteit is een groot goed. Overal en altijd. Anonimiteit is echter geen excuus om maar van alles te bleren echter. Een mening is niet minder valide als die door een onbekende wordt geuit..
[Het lijken wel digitale analfabeten. ] Dat zijn ze in zekere zin ook. Ze gaan met groot gemak om met alle media die je maar kunt bedenken maar bagetelliseren het grote systeem waarin ze terecht komen en de nadelige kanten. Mijn dochter heeft twee antwoorden. Het eerste is dat social media heus wel zorgen voor veiligheid, of de overheid, of de provider (of welk willekeurige instantie). Ze kan zich soms slecht voorstellen dat iets dat gewoon legaal is enorme schade kan veroorzaken en moreel welllicht op het randje is. Het tweede antwoord is (vaak als het eerste weinig indruk maakt en niet zo sterk overkomt) dat het toch niet tegen te houden is en dat iedereen hier dus last van heeft. En als iedereen er last van heeft heeft niemand er last van. Mij lijkt dat je op het net je hetzelfde moet gedragen als in de fysieke wereld en het net ook als een fysieke wereld beschouwen.
Toen er nog geen internet was kon je ook niet verwijderen wat er over je geschreven was. En hoe beroemder je bent, moeder van Hasna El Maroudi, hoe meer er over je geschreven wordt. Wees dus maar trots.