Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Bye, bye!

Boris Johnson treedt af, kan zich nu volledig richten op carrière als clown
Joop

Help! Asielzoekers zetten ouderen op transport!

  •  
21-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Dáárom is factchecken zo belangrijk
‘WTF!’, twitterde Fleur Agema dinsdag. En ik volgde haar link willoos naar de site ‘De Nieuwe Realist’, waar Joost Niemöller explosief kopte: ‘Eindhoven gooit ouderen uit tehuis. Plaatsmaken voor asielzoekers.’ Dit moest ik zeker lezen, want hoe durf je als gemeente ouderen zomaar te verdrijven? Voor buitenlanders? Leest u zelf maar:
‘Het is nog niet openbaar gemaakt, maar het is weldegelijk realiteit. In Eindhoven zet de gemeente ouderen uit het verzorgingshuis de Orangerie, om het dienst te kunnen laten doen als nieuw in te richten asielzoekerscentrum. De LPF Eindhoven stelt er nu vragen over…Het is een schande dat het gebeurt. Maar dat het ook nog eens op achterbakse wijze gebeurt, dat maakt het nog erger.’
Bezorgd door deze realiteit, heb ik mijn burgerlijke plicht gedaan: meteen de gemeente en de zorggroep Archipel op het matje geroepen; en om meer informatie gevraagd aan Rudy Reker – de steller van de raadsvragen. Hij antwoordde als volgt:
‘Nee, dat verhaal is niet juist. Dat staat ook niet in onze raadsvragen. De Orangerie is als een tijdelijk complex en is gebouwd omdat de Landrijt nieuwbouw zou plegen op dezelfde locatie als voorheen. Veel bewoners met verzorgende zijn weer terug naar de Landrijt. Deze week gaan de laatste bewoners met de laatste verzorgende ook weer terug. Vanaf eind deze week staan de gebouwen dan leeg. Over het vervolg en de informatie die ons heeft bereikt gaan de raadsvragen.’

Meer over:

opinie, media

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

inwoner
inwoner21 mei 2014 - 9:53

En aan de andere zijde wordt constant geroepen dat asielzoekers zeer inhumaan behandeld worden en dat NL hierop een zeer slechte reputatie heeft in de rest van Europa Nog ergere onzin maar wordt door elke linkse partij verkondigd

longlivemokum
longlivemokum21 mei 2014 - 9:53

Een reactie van Fleur Agema moeten wij allemaal in eerste instantie met een korrel zout nemen. Tegelijkertijd moeten wij ook met een pragmatisch standpunt (niet links, niet rechts, maar gewoon met een neutraal en pragmatisch standpunt) naar die asielzoekers kwestie kijken, naar mijn mening tenminste. Hoeveel kan Nederlanders nog doen voor hen? Wij hebben inmiddels misschien meer dan een honderdduizend asielzoekers geholpen de laatste 20 jaar (van landen zoals de voormalige Yugoslavië, Iran, Irak, Somalië en nog veel andere landen, natuurlijk). De meerderheid van hen zijn daarna gewoon in Nederland gebleven, samen met hun gezinnen, zover ik weet, ook als rust en vrede opnieuw zij teruggekomen in hun eigen landen. Inmiddels zitten misschien zoveel als een miljoen Nederlanders thuis zonder werk. Toen waren nog banen voor die asielzoekers die hier gebleven zijn en hun kinderen. Maar nu? Misschien kunnen wij asielzoekers nog (tijdelijk) helpen op voorwaarde, met één precies doel met name om (tijdelijk) asiel te bidden in tijden van oorlog/onrust en dat ze teruggaan na hun eigen land, na maximaal tien jaar, samen met hun gezinnen.

sweetycc2
sweetycc221 mei 2014 - 9:53

met fact checken win je geen stemmen!

Bagus
Bagus21 mei 2014 - 9:53

Misinformatie of opzettelijk 'haatzaaien'?? Is mevrouw daarop aanspreekbaar.? Zo ja door wie en op basis waarvan? Als politica mag je immers heel ver gaan in negatieve en tendentieuze beeldvorming (zie proces GW). En zij is geen journaliste, dus kan er ook geen klacht tegen haar bij de Raad voor de Journalistiek ingediend worden. In feite is de samenleving niet te 'beschermen' tegen dergelijke acties. Jammer, maar waar!

Bagus
Bagus21 mei 2014 - 9:53

Uiteraard zijn acties van zich verantwoordelijk voelende burgers -zoals die van de heer Martoiu Ticu- van grote waarde. Maar info over dergelijke tegenreacties bereiken doorgaans NIET het grote publiek dat zich maar al te graag wil laten leiden door 'onwaarheden'.

mihai2
mihai221 mei 2014 - 9:53

Ik heb net de reactie van gemeente Eindhoven ontvangen: "Door de LPF zijn raadsvragen gesteld over de mogelijke huisvesting van asielzoekers in de Oranjerie. Het antwoord luidt: er zijn geen plannen om in de vrijgekomen containerwoningen asielzoekers onder te brengen. Een korte toelichting daarbij. De Orangerie is geplaatst t.b.v. tijdelijke huisvesting voor de Archipel (ouderenhuisvesting). Dat was oorspronkelijk alleen voor Gagelbosch. Daarna is het ook gebruikt voor tijdelijke huisvesting voor de vervangende nieuwbouw van De Landrijt. De laatste bewoners keren nu terug naar hun nieuwe huisvesting. Het is voor de eigenaar van het complex niet mogelijk het complex voor andere doeleinden in te zetten. Gelet op de tijdelijkheid van de indertijd verstrekte vergunning kan dit alleen als er een nieuwe procedure wordt doorlopen. Daarmee vervallen een groot aantal raadsvragen. Graag horen we van de LPF of er nog vragen zijn die ze alsnog beantwoord willen zien. Lenie Scholten"

rbakels
rbakels21 mei 2014 - 9:53

Die ouderen krijgen het zuur omdat nieuwe bezuinigingen nodig zijn nu de handel met Saoedi-Arabië instort door de beledigingen van Wilders.

lembeck
lembeck21 mei 2014 - 9:53

Mihai - dat noemen we een hele grote, vruchtbare DUIM. Het is verzonnen om hun achterban over de rooie te jagen en die achterban doet keurig wat meneer Niemöller wil. Hij bespeelt de mensen gewoon en zit volgens mij gierend achter zijn computer.

1 Reactie
mari58
mari5821 mei 2014 - 9:53

Raven In Tilburg zijn aanleunwoningen aan de Brucknerlaan en een bejaardentehuis aan de Kruisvaarderstraat daar zijn de bejaarden uit gezet en enkele die willen blijven zitten er nog aan de Brucknerlaan maar tussen de Polen en andere mensen. Dus ga kijken het gebeurd echt in Nederland, zoiets verzin je niet. Dit is Nederland op zijn best.

Marlene2
Marlene221 mei 2014 - 9:53

Blijft over het punt dat je oude plantjes niet moet verpotten. Vrijwillig of niet, omwille van meer privacy en comfort is een drogreden.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman21 mei 2014 - 9:53

? Een tehuis voor ouderen mag je dan dus nooit meer verbouwen? Dat slaat toch nergens op?

omaoeverloos
omaoeverloos21 mei 2014 - 9:53

Het slepen met ouderen van het ene detentiecentrum naar het andere zou verboden moeten worden, maar daar hoor je dan weer geen politicus over. Ouderen in containerwoningen, hoe verzinnen ze het trouwens. Gelukkig is het nog niet erg warm geweest.

1 Reactie
ValsPlat
ValsPlat21 mei 2014 - 9:53

Dit zijn de containerwoningen waarover u spreekt. Verschrikkelijk, nietwaar? http://www.eindhoveninbeeld.com/foto.php?foto=8742&sel=wijk