Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Help! Asielzoekers zetten ouderen op transport!

  •  
21-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Dáárom is factchecken zo belangrijk
‘WTF!’, twitterde Fleur Agema dinsdag. En ik volgde haar link willoos naar de site ‘De Nieuwe Realist’, waar Joost Niemöller explosief kopte: ‘Eindhoven gooit ouderen uit tehuis. Plaatsmaken voor asielzoekers.’ Dit moest ik zeker lezen, want hoe durf je als gemeente ouderen zomaar te verdrijven? Voor buitenlanders? Leest u zelf maar:
‘Het is nog niet openbaar gemaakt, maar het is weldegelijk realiteit. In Eindhoven zet de gemeente ouderen uit het verzorgingshuis de Orangerie, om het dienst te kunnen laten doen als nieuw in te richten asielzoekerscentrum. De LPF Eindhoven stelt er nu vragen over…Het is een schande dat het gebeurt. Maar dat het ook nog eens op achterbakse wijze gebeurt, dat maakt het nog erger.’
Bezorgd door deze realiteit, heb ik mijn burgerlijke plicht gedaan: meteen de gemeente en de zorggroep Archipel op het matje geroepen; en om meer informatie gevraagd aan Rudy Reker – de steller van de raadsvragen. Hij antwoordde als volgt:
‘Nee, dat verhaal is niet juist. Dat staat ook niet in onze raadsvragen. De Orangerie is als een tijdelijk complex en is gebouwd omdat de Landrijt nieuwbouw zou plegen op dezelfde locatie als voorheen. Veel bewoners met verzorgende zijn weer terug naar de Landrijt. Deze week gaan de laatste bewoners met de laatste verzorgende ook weer terug. Vanaf eind deze week staan de gebouwen dan leeg. Over het vervolg en de informatie die ons heeft bereikt gaan de raadsvragen.’

Meer over:

opinie, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.