Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hele wijk in actie om lesbische slachtoffers vandalisme te steunen

  •  
24-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-08-24-om-21.47.31
Nadat een lesbisch stel uit Boston terugkwam van vakantie, ontdekten ze tot hun schrik dat vandalen hun hele huis hadden besmeurd met eieren en hun regenboogvlag hadden gestolen. Nadat ze via Facebook vroegen of iemand iets gezien had, besloten hun buren massaal een steuntje in de rug te geven.
‘Het was heel zwaar om te beseffen dat iemand ons met deze daad iets duidelijk wilde maken,’ zeiden Cari en Lauri Ryding na het voorval. ‘Dat was een bittere pil om te slikken.’ Het stel deed aangifte, maar alleen van vandalisme, niet van een haatmisdrijf. ‘Ik wil positief zijn,’ aldus Lauri, die vanwege haar geaardheid al een leven lang hatelijke reacties te verduren krijgt. ‘Ik wil kunnen geloven dat het een willekeurige daad was en dat wij geen bewust uitgekozen doelwit waren.’
Direct na het gebeuren besloten enkele vrienden uit de buurt zelf ook een regenboogvlag op te hangen, om het koppel te steunen. Niet lang daarna deed de hele buurt mee. ‘Wanneer je onze wijk binnenrijdt, is de regenboog het eerste wat je ziet. We moeten er iedere keer weer van huilen,’ zei Cari.
"Die mensen die dagelijks in onze buurt leven, werkten samen om ons te steunen. Liefde overwint haat. Dit is een prachtig voorbeeld van solidariteit en eenheid, van buren die elkaar helpen. Er is zoveel liefde om ons heen."
Bron: De Morgen

Meer over:

kijk nou, leven, lhbt, wereld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.